HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 05. 07:40

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 23:48

Ámen
(bár én hagyományból akkor sem oltatom be magam, ha elkapom, bevonulok a pinyóba, ki nem jövök onnan, míg el nem múlik  :) )

:offtopic: Aha, és viszed a vörösbort is magaddal, mi? Vérnyomás szabályozására kiváló... :Đ
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#322 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 07:42

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 0:52

Az immunrendszer is emlékezik.

Pontosan.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#323 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 07:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 19:59

Az erős immunrendszerű fiatalokat veszélyeztetik legjobban a új influenza szövődményei, mondta egy immunológus. Na erre varrjatok gombot!

Ha ez igaz akkor automimmun folyamatot indukál, ilyen esetben a vakcinázás ép hoggy ellenjavalt. Macskák esetén ott a fertőző hashártya gyulladás, amit coronavírus indukálta autoimmun folyamat okoz. Védekezni nem lehet ellene, a vakcináció csak elősegíti a kórkép kialakulását.

TV meg eleve olyat hívnak "szakértőnek" aki úgy fütyül ahogy a kormány dirigál.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#324 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 09:20

Viszont van olyan oltás amit bizonyos időnként meg kell ismételni. Olyankor mi van?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#325 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 05. 09:37

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 10:20

Viszont van olyan oltás amit bizonyos időnként meg kell ismételni. Olyankor mi van?

Mi lenne? Megismétlik. Van olyan H1N1 oltás amiből kétszer kell beadni hogy a védettség kialakuljon. Az jobb?

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 05. 09:39 -kor

#326 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 10:46

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 10:20

Booster hatás miatt szokás sorozatoltást illetve emlékeztető oltást adni. Csak influenzánál a vírus változékonysága miatt haszna közel zéró.

#327 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 05. 11:07

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 11:46

Booster hatás miatt szokás sorozatoltást illetve emlékeztető oltást adni. Csak influenzánál a vírus változékonysága miatt haszna közel zéró.

Pedig a nem higanyos oltásból kétszer kell adni. Van amelyik országban ilyen van.

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 05. 11:36 -kor

#328 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 11:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 12:07

Pedig a nem higanyos oltásból kétszer kell adni. Van amelyik országban ilyen van.

Vakcina fajtája válogatja. Az alegység vakcinában csak a vírus antigén van valami vivőanyagra felrakva, kevésbbé allergizál, kisebb oltási reakciót vált ki, járványba is oltható, de immunogenitása is kisebb, ezért ismétlik 14 nap mulva. Teljes vírus hatékonyabb immunogenitás de nagyobb az oltási reakció és nem oltható járványba mert a vad vírus kifoltozza virulens vírussá. Teljes vírusnak is van több formája. Alacsonyabb patogenitású teljesen virulens (ez elég ritkán használják), csökkentett virulenciájú, illetve elölt. A legnagyobb immunogenitást az alacsony patogenitású teljes virulens törzs adja és persze legsúlyosabb vakcinációs tüneteket is ez adja.

#329 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 12:19

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 23:52

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 0:38

Nem értem ...
'57-ben szinte mindenki elkapta a vírust (vagy legalábbis aki még ma is él azóta)? Vagy hogy lehet, hogy ennyien ellenállóak amiatt a régi vírus miatt?

Értem én. De aki nem kapta meg a betegséget akkor, annak az immunrendszere nem "emlékszik" rá.
Ezért kérdeztem, hogy ilyen nagy arányban átestek az '57-es influenzán akkor az emberek, hogy szinte mindenki megkapta?
Mert ha nem esett át rajta az emberek nagy része, akkor az idős korosztály nem emiatt védett a mostani vírus ellen.

Szerkesztette: Sparow2 2009. 11. 05. 12:22 -kor

#330 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 12:22

Kép

#331 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 12:26

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 0:52

Két azonos HxNy szerotipú influenza antigénje lehet annyira különböző hogy semmi védelmet nem ad az átélt fertőzés, azaz a spanyol nátha túlélői se védettek a mostani H1N1el szemben.

#332 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 20:55

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 7:40

:offtopic: Aha, és viszed a vörösbort is magaddal, mi? Vérnyomás szabályozására kiváló... :Đ

Ja, nem is rossz ötlet, úgyis összegyűlt már egy rekesszel a spájzban (ahol hűvösebb van, mint a pinyóban ilyenkor, a kazán miatt). Bár, a vérnyomásommal semmi baj, 110/80-75 stabilan ha nem hajtom a bicót, és nekem ez nagyon jól van így.

#333 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 02:31

De jól elfelejtkeztem erről a topicról :)

Pont onnan jutott megint eszembe, hogy hallottam én is a tévében az ELTÉs immunológust, aki azt mondta, hogy a fiatalokra veszélyesebb ez a dolog, mert hevesebben reagál rá a szervezetük. Pont ezt ecseteltem, hogy magas lázzal jár, és ez a veszélyes benne. Meg mondták pár hete, hogy sokan nem veszik észre magukon, hogy betegek.
Vicces, azért szép lassan jönnek az infómorzsák, nyilatkozik egy-két szaki, és a végén összeáll a kép. Az, amit én semmi hozzáértéssel egy hét alatt kiokoskodtam :).

A járványt nem csak gyógyszerekkel, meg oltással lehet enyhíteni, hanem nem baromságokkal kéne tömni az emberek fejét, hanem elmondani feketén-fehéren, hogy mi micsoda. Elvégre ez egy ezer éves vírus, csak annyit kell megfejteni, hogy épp ennek a variánsnak mi az egyedi tulajdonsága. Minta pedig van bőven...

#334 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 10:17

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 2:31

De jól elfelejtkeztem erről a topicról :)

Pont onnan jutott megint eszembe, hogy hallottam én is a tévében az ELTÉs immunológust, aki azt mondta, hogy a fiatalokra veszélyesebb ez a dolog, mert hevesebben reagál rá a szervezetük. Pont ezt ecseteltem, hogy magas lázzal jár, és ez a veszélyes benne. Meg mondták pár hete, hogy sokan nem veszik észre magukon, hogy betegek.
Vicces, azért szép lassan jönnek az infómorzsák, nyilatkozik egy-két szaki, és a végén összeáll a kép. Az, amit én semmi hozzáértéssel egy hét alatt kiokoskodtam :).

A járványt nem csak gyógyszerekkel, meg oltással lehet enyhíteni, hanem nem baromságokkal kéne tömni az emberek fejét, hanem elmondani feketén-fehéren, hogy mi micsoda. Elvégre ez egy ezer éves vírus, csak annyit kell megfejteni, hogy épp ennek a variánsnak mi az egyedi tulajdonsága. Minta pedig van bőven...

te ezt nem értheted
olyan immunológus vagy szakamber aki olyat nyilatkozik, hogy veszélyes a vírus, egyáltalán olyat állít amit amivel a szkeptikusok nem értenek egyet az minden kétséget kizáróan nem lehet más mint a pénztőke kormányának sötétlelkű üzleti ügynöke

így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#335 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 10:28

Idézet: Syner - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 10:17

te ezt nem értheted
olyan immunológus vagy szakamber aki olyat nyilatkozik, hogy veszélyes a vírus, egyáltalán olyat állít amit amivel a szkeptikusok nem értenek egyet az minden kétséget kizáróan nem lehet más mint a pénztőke kormányának sötétlelkű üzleti ügynöke

Bezzeg ha egy szakember megkérdőjelezi a védőoltás megfelelőségét, arról abban a pillanatban kiderül, hogy egy lelkiismeretlen, szakmaszégyene. :)

#336 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 10:32

Idézet: Syner - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 10:17

te ezt nem értheted

Egyébként azt az összefüggést még én sem értem, hogy egy offshore cég függvényében kell vagy nem kell az oltás. Persze ejnye-bejnye, de ez nem változtat az influenzán.
Ha már itt tartok, az lehet tudni, hogy milyen konstrukcióban kapja az állam a vakcinákat, mert azt tudom, hogy hitelbe, de nem mindegy, hogy miképpen, ergo jár-e többlet költséggel (kamat), vagy csak ráér fizetni. Illetve, hogy mennyire drága más országokhoz képest?

Szerkesztette: Ndrew 2009. 11. 06. 10:35 -kor

#337 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 10:46

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 10:32

Egyébként azt az összefüggést még én sem értem, hogy egy offshore cég függvényében kell vagy nem kell az oltás. Persze ejnye-bejnye, de ez nem változtat az influenzán.
Ha már itt tartok, az lehet tudni, hogy milyen konstrukcióban kapja az állam a vakcinákat, mert azt tudom, hogy hitelbe, de nem mindegy, hogy miképpen, ergo jár-e többlet költséggel (kamat), vagy csak ráér fizetni. Illetve, hogy mennyire drága más országokhoz képest?

http://index.hu/belfold/2009/09/08/oktober...o_ember_oltasa/

#338 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 10:50

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 11:32

Túl van hiszterizálva ez a H1N1. Alacsony kockázatú, alacsony patogenitású, ráadásúl rendszkivül változékony, kereszvédelmet nem ad. A polyomieltis és veszetség esetén fel sem merülne senkiben a védőoltás szükségessége, de egy enyhe lefolyású rhino bronthitis esetén a vakcinázás szvsz értelmetlen. Csoda hogy a nátha ellen még nem akatak vakcinázni mert az is micsoda biznisz lenne.  :Đ

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 06. 10:59 -kor

#339 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 11:33

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 11:46

Arra leszek kíváncsi, h kinek adnak be ennyit. Mára nagyjából rájött a népek okosabbja, h lufi az egész.  :think:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#340 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 06. 11:49

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 12:33

Arra leszek kíváncsi, h kinek adnak be ennyit. Mára nagyjából rájött a népek okosabbja, h lufi az egész.  :think:

Te aztán megállapítod ki az okos. A hülye ember nyavajog hogy az egészségügyi ellátás rossz. Amikor történik egy jó gyors intézkedés egy probléma kivédésére a hülye ember nyavajog. Érdekes amerikában fel se merül, meg más országban se.Ott örülnek ha a kormány intézkedik.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.