HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#111 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 30. 22:46

Erősen loloztam, mikor egy, a magyar oltóanyag gyártásban erősen érdekelt egyed kesergett a rádióban, h nem fogy az oltóanyag.  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#112 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 02. 23:22

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 10:03

Akkor nem csak én gondolom úgy, hogy "csak" hiszti az egész. Nekünk legyen igazunk.

És a vírus is tud róla hogy mit gondolsz?

#113 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 02. 23:27

Idézet: batagy - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 16:06

No, én most már két napja be vagyok oltva. Egyszerre adták be a Fluval AB-t és a Fluval P-t. Egyiket az egyik karba, másikat a másikba. Szóval nem habzik a szám, meg eddig még idegbénulást se kaptam.

Különben érdekes, hogy a sima influenza oltás helye fáj egy picit, a sertés helyén meg semmit de semmit nem érzek.

Remélem megmaradok most már.  :D

Amúgy a hétfőn még sehol nem lehetett kapni az oltást a patikákban, tegnap volt a hiradóban hogy csak most kezdik szállítani a patikáknak. Szóval még lehet kell 1 hét mire általánosan kapható lesz. Háziorvos csak akkor adja be, ami nála ha van, ha krónikus betegről van szó, egyébként receptre kell írja. Nekem is csak véletlen sikerült, hogy adtak belőle.

"Különben érdekes, hogy a sima influenza oltás helye fáj egy picit, a sertés helyén meg semmit de semmit nem érzek"

Nekem meg pont fordítva. Ez nem az oltóanyagtól van hisz az tök egyforma hanem a szúrás nem egyforma lett.

#114 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 09:30

Idézet: leslie - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 8:06

Ez nem az. Sokkal rosszabb, és szomoróbb. Ez színtiszta biznisz, a gyógyszergyártók, és az orvosok biznisze. Behülyítik a népeket, h hűha, a népek beveszik, és mint a birkák szaladnak oltatni, mert jaj.  :omg:

Úgy hallottam az oltóanyagban a magyar gyógyszeripar übereli a többit. Azért az már nem semmi, agy megvezetni a világot, a mezőgazdaság pl. miért nem tud valami ilyent? :D

#115 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 10:34

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 7:50

Ez nem olyan járvány, ahol nemzetek haltak ki, mint régen, ez pánikkeltés.

Nem, de kicsit többen halnak azért meg, mint az átlag járványban, nem?
Gyanítom, hogy az ingerküszöb sem ott van, mint anno a nemzetpusztító járványok idején... :think:

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs igazatok, 90% üzletnek tűnik az egész. De azért amit az utóbbi 5-6 hsz-ben olvastam, így kiemelve, elég gázosan hangzik. :(
Azért manapság már nem túl nyerő ez a nézet, hogy ha csak pár % hal meg, akkor minden szép és jó. Főleg nem akkor, ha esetleg tényleg olyan mértékben terjedne és fertőzne ahogy riogatnak. Szvsz ez a méret az amitől inkább tartanak, akik nem gazdasági alapon (mert nincs belőle közvetlen hasznuk) beszélnek róla... nem a %-os halálozási aránytól.

#116 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 11:18

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 10:30

Úgy hallottam az oltóanyagban a magyar gyógyszeripar übereli a többit. Azért az már nem semmi, agy megvezetni a világot, a mezőgazdaság pl. miért nem tud valami ilyent? :D

Oltóanyaggyártásban úgy általában gyógyszergyártásban a világ élvonalában vagyunk. Arról nem hallottál hogy a mezőgzdasági termékek piaca majdnem teljesen megszűnt? Mellesleg sok a félrevezető információ más országoknak is problémáik vannak a termékeik értékesítésével, nem igaz hogy ez magyar probléma.

#117 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 11:36

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 11:34

Nem, de kicsit többen halnak azért meg, mint az átlag járványban, nem?
Gyanítom, hogy az ingerküszöb sem ott van, mint anno a nemzetpusztító járványok idején... :think:

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs igazatok, 90% üzletnek tűnik az egész. De azért amit az utóbbi 5-6 hsz-ben olvastam, így kiemelve, elég gázosan hangzik. :(
Azért manapság már nem túl nyerő ez a nézet, hogy ha csak pár % hal meg, akkor minden szép és jó. Főleg nem akkor, ha esetleg tényleg olyan mértékben terjedne és fertőzne ahogy riogatnak. Szvsz ez a méret az amitől inkább tartanak, akik nem gazdasági alapon (mert nincs belőle közvetlen hasznuk) beszélnek róla... nem a %-os halálozási aránytól.

"90% üzletnek tűnik az egész"

Miért nem igaz ez? A világ minden országában gyártatják a vakcinát. Miért? A hasukra ütöttek és azért? Nem! Megjelent egy vírus mutáció ami embert fertőz. Ha nem lenne a vírus akkor is gyártanának oltóanyagot? Sokan szemére vetik az egészségügynek hogy rossz az ellátottság. Amikor viszont dícséretes módon reagálnak és tesznek valamit akkor meg az se jó? Az akinek a hablatyolása terjed a neten aki ezt az összeesküvést vizionálja jobb orvos mint Ceizel? Egyáltalán orvos? És egyáltalán ért a biológiához? A 69-es holdraszállást is olyanok kérdőjelezték meg akik elemi iskolás szinten nem értettek hozzá,ez köszön most is vissza, a korlátlan emberi ostobaság.

#118 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 11:43

"a H1N1 nem egy vírus, ez pénz és politika"

Épelméjű az az ember aki ilyet állít?

#119 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 11:55

Hogyan állíthat valaki olyant hogy nem ismerjük az oltóanyag összetételét? Pontosan ugyanaz mint az évek óta sikerrel használt másik influ csak a benne levő vírus más!
Hogy állíthat valaki olyan gyengeelméjűséget hogy szövődményei lennének az oltásnak? Mikor alakult volna ki szövődmény?

#120 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:02

"Ez nem olyan járvány, ahol nemzetek haltak ki, mint régen, ez pánikkeltés"

Ez is egy fals hamis okoskodás! Régen léteztek gyógyszerek védőoltások? Régen gyerekek ezrei haltak meg torokgyíkban ami ma könnyen leküzdhető. A Penicillin felfedezése elött rengetegen haltak meg akiket a Penicillinnel meg lehetett volna gyógyítani.

#121 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 11:43

:D

Szerintem frappáns mondat.  :D
RDaneel_hu

#122 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:35

Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos véleménye a H1N1 oltásról
Miért ellenzem?
- Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a vakcinációt"

Ime! Mikor egy orvos ostobaságot mond! Elképesztő hozzá nem értésről tesz tanúbizonyságot! Ennyit se tud hogy az új oltás teljesen azonos összetételű mint a régóta használt és jól bevált influenza elleni oltás? Tavaly már vírustörzset cseréltek benne mert attól volt várható az aktívitás. Mondja ezt egy magyar "orvos"? Nem tudja hogy magyarország oltóanyag előállításban a világ közvetlen élvonalában van? Hol tanult ez, és mit? Ezt még Timbuktuban is tudják!
Mellesleg az hogy Hg van az oltóanyagban az is félrevezetés ugyanis szerves higanyvegyület van benne ami komplexen, gyorsan kiürül a szervezetből. Ezt nem szórakozásból hanem csíramentesítés céljából teszik bele. Az nem mindegy hogy megeszek 1g nátriumot vagy 1g nátriumkloridot!

#123 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:45

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 13:04

:D

Szerintem frappáns mondat.  :D

Nekem a hazugság nem frappáns.

#124 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:52

Egyetértek ottokar-ral.
Ahelyett hogy a sok összesküvés elméleteket meg az alaptalan rémhíreket terjesztőknek hisznek, inkább örülni kellene hogy hazánkban egy jó minőségű védőoltást hoztak létre és időben meg lehet kapni.

Persze nem kötelező beadatni, ez mindenkinek szíve joga, aki úgy érzi erős az immunrendszere, vagy nem fél, az ne adassa be és kész. De mindenféle összeesküvés elmélteket gyártani, meg hogy pénz politika stb, az mind bullshit.

Szerkesztette: batagy 2009. 11. 03. 12:54 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#125 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:53

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 12:43

Sztem kb a helyükön látja a dolgokat.

#126 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 13:35

Ime! Mikor egy orvos ostobaságot mond!

Ezek szerint Te legalább prof vagy, mert felül tudod bírálni egy orvos véleményét. Sőt, mindjárt ezzel foglalkozó szakember... Mellesleg nem ismerek olyan embert, aki beadatta volna magának.  :cool:
(Azt nem is merem feltételezni, h laikus vagy, mint én, és a saját szempontodad véded)

#127 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 03. 12:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 11:43

Kicsit finomabb stílusban is elő lehetne ezt adni.

#128 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 13:19

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 11:18

Oltóanyaggyártásban úgy általában gyógyszergyártásban a világ élvonalában vagyunk. Arról nem hallottál hogy a mezőgzdasági termékek piaca majdnem teljesen megszűnt? Mellesleg sok a félrevezető információ más országoknak is problémáik vannak a termékeik értékesítésével, nem igaz hogy ez magyar probléma.

Hát nem is tudom. Olyant hallottam, hogy a kínaiak / indiaiak életszínvonala megnőtt, bírnak fizetni a kajáért, ettől megy fel globálisan a kaja ára, mert a kereslet nagyobb mint a kínálat. Ehhez képest nálunk is elég sok a kínai kaja.

Szerkesztette: hkpk 2009. 11. 03. 13:25 -kor

#129 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 13:20

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 13:59

Ezek szerint Te legalább prof vagy, mert felül tudod bírálni egy orvos véleményét. Sőt, mindjárt ezzel foglalkozó szakember... Mellesleg nem ismerek olyan embert, aki beadatta volna magának.  :cool:
(Azt nem is merem feltételezni, h laikus vagy, mint én, és a saját szempontodad véded)

Okleveles vegyész vagyok, a gyógyszervegyészethez is van közöm dolgoztam Issekutz Bélával pld. Vegyük elő a logikát. 1000 orvosból hány ellenzi a védőoltást? Mint minden szakmában az orvosiban is vannak gyenge tudású vagy épp alkalmatlan egyedek. Magad írtad egy orvos!  Nem tudja az összetételét? Még viccnek is rossz! Rá van a dobozára írva.

#130 Felhasználó inaktív   wep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 13:32

"Amerikában, ahol két hónapja még 90 ezer lehetséges halottról volt szó, és ahol Obama elnök közölte, a H1N1 terjedése "országos vészhelyzetet" jelez, az egyik iskolai körzet vezetője megtiltotta a diákoknak egymás bőrének megérintését. Ám - ha már bizalom - két napilap, a balliberális The New York Times és a konzervatív The Washington Times is szerkesztőségi cikkben foglalt állást a pánik ellen. Az új vírus ugyanis nem ártalmasabb bármely átlagos, szezonális járványnál, amelybe évente, normál körülmények között, úgy 36 ezer ember hal bele.

És emlékszünk még a gigapánikkal tálalt 2005-ös madárinfluenzára? Világszerte 282 halálos áldozata volt. Úgyhogy - függetlenül attól, oltatunk-e vagy sem - érdemes informálódni, objektív tényeket összevetni, immunt erősíteni, edzeni, vitamint szedni (és közben nagy ívben kerülni a szcientológus Lenkeit, aki ugyanezt mondja). "

idézett cikk
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van.

Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.