HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:08

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 15:04

Es ha nem szeded vegig az antibiot, akkor erosebb bakteriumokat/virusokat tenyesztesz ki, ezt azert remelem tudjatok.

Pfffffff... életemben 1x kaptam antibiot, de akkor sem én döntöttem efelől hanem a dokinéni a kórházban. (sniccerrel szétvágtam a kezem 10 centi hosszan)

Műtét után rendesen tömtek antibioval.
Emésztőrendszeremet eléggé hazavágta, 2 hét volt mire nagyjából helyrejött. :D :D
Szedjen ilyet akinek 2 anyja van.  :eek:  :D
RDaneel_hu

#42 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:12

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:08

Pfffffff... életemben 1x kaptam antibiot, de akkor sem én döntöttem efelől hanem a dokinéni a kórházban. (sniccerrel szétvágtam a kezem 10 centi hosszan)

Emésztőrendszeremet eléggé hazavágta, 2 hét volt mire nagyjából helyrejött. :D :D

Te ilyen Jehova hívő vagy?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#43 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:14

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:08

Azt csinalsz, amit akarsz, de ha nem szeded vegig, akkor az lesz, mint ami a penicillinnel. Azaz nehany ev/evtized utan majd' az osszes bakterium rezisztens lesz. Ugye ha nem szeded vegig, akkor kiirtod az allomany gyenge reszet, es megy tovabb a kozepes letszamu ellenallobb bakterium. (Penicillint mar csak a skandinav allamokban hasznalnak, ott meg nem ellenalloak annyira a bakteriumtorzsek, valami miatt.)

Szoval a gyerekeidnek teszel rosszat, ha nem szeded vegig. Ha nem tetszik a hatasmechanizmus, ne szedd egyaltalan.

Ertem en, hogy ez egy ilyen tavoli, nehezen megfoghato problemanak tunik, de brutalisan nagy veszely.

Szerkesztette: Emvy 2009. 09. 28. 18:15 -kor

while (!sleep) sheep++;

#44 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:15

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:12

Te ilyen Jehova hívő vagy?

Nem... de szvsz felesleges magunkat gyógyszerekkel tömni, ha nincs rá szükség. :)
RDaneel_hu

#45 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:17

Igaza van Emvynek, nem baj, ha egy vírusos légúti fertőzés után még két hétig fetrengsz 40 fokos lázzal tüdőgyuszival, de vagy szedd végig a kúrát, vagy ne is kezdj bele.  :cool:

Szerkesztette: JonesC 2009. 09. 28. 18:17 -kor

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#46 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:26

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:17

Igaza van Emvynek, nem baj, ha egy vírusos légúti fertőzés után még két hétig fetrengsz 40 fokos lázzal tüdőgyuszival, de vagy szedd végig a kúrát, vagy ne is kezdj bele.  :cool:

Szerintem vagy 5 éve mégcsak meg sem voltam fázva. Feleségem sem.  :D

40 fokos lázam pedig szerintem sosem volt.  :D
Ti ezeket honnan szedidek össze?  :D

De ha lesz véletlenül, akkor antibiot biztos nem fogok szedni.
RDaneel_hu

#47 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 18:50

Majd lesz. Elképzelésed sincs arról, mikor mi történik a szervezetedben, mint ahogy annak a 34 éves fószernek se volt, aki a lópikula h1n1-et elkapta, aztán biztos, ami biztos, gyorsan meghalt vérzéses tüdőgyulladásban. Előtte gondolom ő is ilyen szmájlifész, majd én azt tudom, mit hogyan kell emberke volt, mint te. :rip:

Luca már a halakkal vacsorázik. :cool:

Idézet

#48 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 20:25

Azé 34 évesen is lehet belül olyan rom vki, mint egy 60 éves.

Btw nálunk a körzeti szinte sosem ír fel semmit. Nekem sem akart a csuklómra, oszt saját kútfőből próbáltam ki okosságot. Mondjuk ott is csak a mellékhatás jött, kis szédülés, fosás... :)

Részemről 38-39 fokosan még dolgozok, illetve lemegyek edzeni. Ilyen van 2-3 évente, 1-2 nap, kibírja az ember, nem cukorból vagyok. Lázcsillapító, és kalap. Orrfolyás sokkal rosszabb. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#49 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 21:45

Egy megjegyzés a mielőbbi lázcsökkentés ellen.  :)

A láz a szervezet természetes védekezőmechanizmusa, a  vírusok, baktériumok ellen. Mivel ezek a kórokozók csak kis hőmérséklettartományban élet-/fertőzőképesek, ezért a szervezet belső hőmérsékletének pár fokos megemelése is elegendő segítség lehet az immunvédelem egyéb rendszerei számára az elpusztításukra.

Egy 4-6 órás, 40 fok környéki láz, egy átlagos kondícióban lévő, felnőtt ember számára könnyedén elviselhető és ennyi pont elég is lehet a fertőzést okozó kórokozók legyőzéséhez.

Magyarul nem kell egyből a lázat csökkenteni, hiszen ezzel csak a természetes védekező rendszer egyik eleme lesz kiiktatva és ezáltal csak a fertőzést okozó vírusok, baktériumok túlélési esélye nő meg.

Lázat csökkenteni csak akkor kell, ha az túl sokáig tart, esetleg extrém módon magasra szökik.

#50 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 23:09

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 22:45

Egy megjegyzés a mielőbbi lázcsökkentés ellen.  :)

A láz a szervezet természetes...

Ezt magyarázd meg a gyógyszerevőknek. :) :)  :up:

Egyébként milyen érdekes, mert akik a környezemben egészséges életet élnek (OK, amennyire tehetik ezt városban) azok szinte alig-alig betegek.

Akik pedig isznak, dohányoznak ott már több a gond. És ugye nem baj, ha őket nem tudom sajnálni emiatt. :) Szerintem a betegségek nagy részének okai alapvetően az életvitelben keresendő.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2009. 09. 28. 23:15 -kor

RDaneel_hu

#51 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 23:12

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:50

Majd lesz. Elképzelésed sincs arról, mikor mi történik a szervezetedben, mint ahogy annak a 34 éves fószernek se volt, aki a lópikula h1n1-et elkapta, aztán biztos, ami biztos, gyorsan meghalt vérzéses tüdőgyulladásban. Előtte gondolom ő is ilyen szmájlifész, majd én azt tudom, mit hogyan kell emberke volt, mint te. :rip:

Luca már a halakkal vacsorázik. :cool:

Valószinű.

Valószínüleg rendezett családi körülmények között, jó munkahellyel, sportos kondícióval bírt és káros szenvedélyektől mentes élete lehetett.

Biztosan így van.
RDaneel_hu

#52 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 23:14

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 19:14

Azt csinalsz, amit akarsz, de ha nem szeded vegig, akkor az lesz, mint ami a penicillinnel. Azaz nehany ev/evtized utan majd' az osszes bakterium rezisztens lesz. Ugye ha nem szeded vegig, akkor...

Végig szedtem, mivel nem volt más választásom.
Nyomták belém, nem volt kérdés.
RDaneel_hu

#53 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 23:22

Idézet: tesa - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 14:26

Nem olvastam egész végig a témát, csak úgy eszembe jutott, hogy bármikor voltam orvosnál, az orvos mindig felírt vmi antibiotikumot, és viszontlátásra.

Én még nem hallottam olyanról, hogy az orvos kijelentené, hogy holnaptól tessék enni almát, gyümölcsöket, tessék sokat mozogni, tessék gyalogolni, ha teheti edzzen, sportoljon, mindezt az erős immunrendszerért. És ez lenne a gyógyszer.
Nemtom most hogy van, de nem lehet beleégetni már gyerekkortól a az orvoshoz járó gyerekek agyába?

Nicsak, azért találok hasonló véleményt is. :)

Érdekes, asszony ha körzetihez megy mindig ugyanez van: antibiotikum.
Egy nullafos, zéró megfázásra is.

Könyörgöm, minek?  :eek:
Utána meg rendszeresen kell mennie nődokihoz mert a hüvely természetes állaga totálisan szétbomlik.
Ez aztán a gyógyítás.
RDaneel_hu

#54 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 23:29

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 0:12

Valószinű.

Valószínüleg rendezett családi körülmények között, jó munkahellyel, sportos kondícióval bírt és káros szenvedélyektől mentes élete lehetett.

Biztosan így van.

A boncolás szerint egészséges volt.

De te szerintem jobban tudod, mert a hozzád hasonló gondolkodású emberek akiket ismerek, mindent jobban tudnak.  :cool:

Idézet

#55 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 00:07

Mi baj a lazzal? Az nem nagy ereny, ha nem vagy lazas tipus, ugyanis laz nelkul tovabb tart a betegseg (laz = eros immunrendszeri reakcio).
En ket nap alatt tulvagyok az influenzakon. Teny, hogy akkor meg sem tudok mozdulni (leslie lejar dolgozni, hat en ki sem tudok kelni az agybol, egyszeruen nem birok felallni a hidegrazastol), de masfel nap utan semmi. Csomoan hetekig kohognek.
while (!sleep) sheep++;

#56 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 00:36

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 1:07

Mi baj a lazzal? Az nem nagy ereny, ha nem vagy lazas tipus, ugyanis laz nelkul tovabb tart a betegseg (laz = eros immunrendszeri reakcio).
En ket nap alatt tulvagyok az influenzakon. Teny, hogy akkor meg sem tudok mozdulni (leslie lejar dolgozni, hat en ki sem tudok kelni az agybol, egyszeruen nem birok felallni a hidegrazastol), de masfel nap utan semmi. Csomoan hetekig kohognek.

Nincs baj a lázzal, csak akkor, ha túlvadul.  :) Szerk: mondjuk én nem vok lázas típus, de köhögős/orrfolyós se vagyok, max 2-3 nap.

Szerkesztette: JonesC 2009. 09. 29. 00:37 -kor

Idézet

#57 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 06:40

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 0:29

A boncolás szerint egészséges volt.

De te szerintem jobban tudod, mert a hozzád hasonló gondolkodású emberek akiket ismerek, mindent jobban tudnak.  :cool:

Igy van, ahogy ismertem a fószert, Te is valószinüleg ismersz.  :D

És a saját aláírásomban vannak kiemelkedő okosságok:
"Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!"  :rolleyes:  :D  :D

Szerk: a főnökömre azt mondták a tüdőszűrés után, hogy olyan a tüdeje mintha nem is dohányozna.
Egyébként 15 éve napi másfél doboz cigit szív saját bevallása szerint.
Kb. ennyire hiszek ezeknek a diagnózisoknak.
Apósom is hótegészséges a leletei szerint. Az nem baj, hogy alkoholista. (napi 1,5-2 liter kannást tol le 53 évesen.)  :rolleyes:
Orvosi diagnózis szerint egészséges. Szerintem nem az.

Persze ettől függetlenül egészséges lehetett az az arc aki most belehalt a fertőzésbe.
De valamiért mégis legyűrte a vírus.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2009. 09. 29. 06:49 -kor

RDaneel_hu

#58 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 10:26

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 20:25

...
Részemről 38-39 fokosan még dolgozok, illetve lemegyek edzeni. Ilyen van 2-3 évente, 1-2 nap, kibírja az ember, nem cukorból vagyok. Lázcsillapító, és kalap. Orrfolyás sokkal rosszabb. :)

És van, hogy még jobban is megy az edzés olyankor. Fura, nem?
De van olyan is, hogy a láztól nincs erő, és sokkal rosszabb. Ez vajon mitől függ?

Nekem az a rossz, hogy van, hogy úgy lerobbanok, hogy egy hétig ágyban fekszek. És sajna nem 2-3 évente, hanem majdnem mind évben.
És ma reggel ébredés után fájt a torkom :(

#59 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 10:28

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 28., hétfő - 23:09

Ezt magyarázd meg a gyógyszerevőknek. :) :)  :up:

Egyébként milyen érdekes, mert akik a környezemben egészséges életet élnek (OK, amennyire tehetik ezt városban) azok szinte alig-alig betegek.

Akik pedig isznak, dohányoznak ott már több a gond. És ugye nem baj, ha őket nem tudom sajnálni emiatt. :) Szerintem a betegségek nagy részének okai alapvetően az életvitelben keresendő.

Én meg azt vettem észre, hogy sokszor éppen akik isznak meg cigiznek nem olyan betegek.

Pl. volt egy ismerős, aki ha érezte, hogy kezd beteg lenni, fáj a torka, vagy láza van, betolt egy üveg piát, és másnapra kialudta.
Meg volt olyan is, hogy buliban valami kaja rossz volt, és akik ittak meg cigiztek, azok között alig voltak betegek másnap.
Szóval nem egyértelmű a dolog.

#60 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 10:34

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 6:40

Igy van, ahogy ismertem a fószert, Te is valószinüleg ismersz.  :D

És a saját aláírásomban vannak kiemelkedő okosságok:
"Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!"  :rolleyes:  :D  :D

Szerk: a főnökömre azt mondták a tüdőszűrés után, hogy olyan a tüdeje mintha nem is dohányozna.
Egyébként 15 éve napi másfél doboz cigit szív saját bevallása szerint.
Kb. ennyire hiszek ezeknek a diagnózisoknak.
Apósom is hótegészséges a leletei szerint. Az nem baj, hogy alkoholista. (napi 1,5-2 liter kannást tol le 53 évesen.)  :rolleyes:
Orvosi diagnózis szerint egészséges. Szerintem nem az.

Persze ettől függetlenül egészséges lehetett az az arc aki most belehalt a fertőzésbe.
De valamiért mégis legyűrte a vírus.

Attól függ, hogy mennyire vizsgálták meg.
Meg, hogy a doki mit vont le a vizsgálat eredményéből.

Pl. nekem volt olyan, hogy a doki kért egy vérképet, amiben voltak májenzim adatok is.
Nézi, kérdezi, iszik?
Mondom nem, azok az értékek sportolástól olyan magasak.
Nézi a papírt, újra:
Iszik?
Mondom, hogy nem ... (sose, még alkalmakkor se egy kortyot se)
Erre ő rábeszélő hangon:
- Azért egy kicsit iszik.
Most mit vitatkozzak, ráhagytam, jó, egy kicsit iszok.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.