HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 21. 23:04

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. okt. 21., szerda - 16:40

H1N1 almát...

Mi?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#102 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 22. 15:06

No, én most már két napja be vagyok oltva. Egyszerre adták be a Fluval AB-t és a Fluval P-t. Egyiket az egyik karba, másikat a másikba. Szóval nem habzik a szám, meg eddig még idegbénulást se kaptam.

Különben érdekes, hogy a sima influenza oltás helye fáj egy picit, a sertés helyén meg semmit de semmit nem érzek.

Remélem megmaradok most már.  :D

Amúgy a hétfőn még sehol nem lehetett kapni az oltást a patikákban, tegnap volt a hiradóban hogy csak most kezdik szállítani a patikáknak. Szóval még lehet kell 1 hét mire általánosan kapható lesz. Háziorvos csak akkor adja be, ami nála ha van, ha krónikus betegről van szó, egyébként receptre kell írja. Nekem is csak véletlen sikerült, hogy adtak belőle.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#103 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 00:24

Idézet: batagy - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 15:06

Amúgy a hétfőn még sehol nem lehetett kapni az oltást a patikákban, tegnap volt a hiradóban hogy csak most kezdik szállítani a patikáknak. Szóval még lehet kell 1 hét mire általánosan kapható lesz. Háziorvos csak akkor adja be, ami nála ha van, ha krónikus betegről van szó, egyébként receptre kell írja. Nekem is csak véletlen sikerült, hogy adtak belőle.

Akkor jövő héttől lehet simán bárkinek vásárolni a gyógyszertárban?

Egyik ismerős akart adatni idős rokonának, de a dokinak összesen 20 darabot adtak hetente (legalábbis ezt mondta neki a doktor), és azt a krónikus betegekre tartogatja.

#104 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 01:32

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 0:24

Akkor jövő héttől lehet simán bárkinek vásárolni a gyógyszertárban?

Egyik ismerős akart adatni idős rokonának, de a dokinak összesen 20 darabot adtak hetente (legalábbis ezt mondta neki a doktor), és azt a krónikus betegekre tartogatja.

Igen, csak krónikus betegeknak adják a sajátjukból.

De receptre bárki kaphat. Nem tudom mikor lesz patikában.

#105 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 02:23

Ez érdekes, hogy itt a világon másik oldalán júniusban és júliusban volt állandóan a hírekben a H1N1 és  minden beszélgetős műsorban erről beszéltek, hogy kell e a vakcina. Mostanra itt lecsengett és azt látom, hogy az otthoni hírekben meg a fórumokon most ugyan az van mint ami itt volt pár hónapja. Az egyik legnagyobb itteni napilap híroldalát nézem minden nap és nem emlékszem, hogy a fő hírek között egyáltalán meg volt e említve a H1N1 ezen a héten, viszont ha rákeresek akkor hat darab hír volt, de jól elrakták, hiszen nem is vettem észre ezeket.
Ilyen fejlécek voltak pl:
Obama declares swine flu emergency
Europe swine flu spreads, 'millions' infected in US
Swine flu is spreading faster and claiming new fatalities in Europe, health officials said, as the global death toll from the virus rose to nearly 5,000 victims and the US said millions had been...
Swine flu death toll nears 5,000
Novartis profit down 8% over nine months
Swiss pharmaceutical giant Novartis said on Thursday its nine-month net profit slid eight per cent to $US6.1 billion...

Két dologra gondolok, hogy vagy azért nem beszélnek róla, mert nem akarják már tovább riogatni a népet még ezzel is, hiszen a válság miatt épp elegen vannak bajban vagy pedig miután az itteni média riogató kampánya nem generált elég profitot ezért nem akarják továbbra is mindig a fő oldalon a híreket a gyógyszergyártók. Lehet csak nekem van ilyen összeesküvés elmélet a fejemben...

#106 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 06:10

Akkor volt új a dolog, még sertésinfluenza néven. Aztán volt némi csend, most azért vették elő mert kezdődne az oltás szezon, de sok a "'tisztázatlan" kérdés. Én kihagyom a szurit, már eldöntöttem.

#107 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 07:50

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 2:23

Ez érdekes, hogy itt a világon másik oldalán...

Járt onnét egy család mifelénk májusban. Körbeutazták a földet: Mexikó, USA, Anglia, Európa, Szingapúr.
A nyáron meg voltunk taknyosodva, ők is. Itthon ráfoghattam a szokásos parlagfűre, de az nem jár lázzal ugye..
http://www.flucount.org/
Van kb félmillió fertőzött, és van kb ötezer haláleset. Akik mind valami másba haltak bele.
Ez nem olyan járvány, ahol nemzetek haltak ki, mint régen, ez pánikkeltés.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#108 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 08:06

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 8:50

Ez nem az. Sokkal rosszabb, és szomoróbb. Ez színtiszta biznisz, a gyógyszergyártók, és az orvosok biznisze. Behülyítik a népeket, h hűha, a népek beveszik, és mint a birkák szaladnak oltatni, mert jaj.  :omg:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#109 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 09:03

Akkor nem csak én gondolom úgy, hogy "csak" hiszti az egész. Nekünk legyen igazunk.

#110 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 18:40

Idézet: batagy - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 0:04

Mi?

Há egyen egy almát. Hülye szóvicc.

#111 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 22:46

Erősen loloztam, mikor egy, a magyar oltóanyag gyártásban erősen érdekelt egyed kesergett a rádióban, h nem fogy az oltóanyag.  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#112 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 02. 23:22

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 10:03

Akkor nem csak én gondolom úgy, hogy "csak" hiszti az egész. Nekünk legyen igazunk.

És a vírus is tud róla hogy mit gondolsz?

#113 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 02. 23:27

Idézet: batagy - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 16:06

No, én most már két napja be vagyok oltva. Egyszerre adták be a Fluval AB-t és a Fluval P-t. Egyiket az egyik karba, másikat a másikba. Szóval nem habzik a szám, meg eddig még idegbénulást se kaptam.

Különben érdekes, hogy a sima influenza oltás helye fáj egy picit, a sertés helyén meg semmit de semmit nem érzek.

Remélem megmaradok most már.  :D

"Különben érdekes, hogy a sima influenza oltás helye fáj egy picit, a sertés helyén meg semmit de semmit nem érzek"

Nekem meg pont fordítva. Ez nem az oltóanyagtól van hisz az tök egyforma hanem a szúrás nem egyforma lett.

#114 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 09:30

Idézet: leslie - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 8:06

Ez nem az. Sokkal rosszabb, és szomoróbb. Ez színtiszta biznisz, a gyógyszergyártók, és az orvosok biznisze. Behülyítik a népeket, h hűha, a népek beveszik, és mint a birkák szaladnak oltatni, mert jaj.  :omg:

Úgy hallottam az oltóanyagban a magyar gyógyszeripar übereli a többit. Azért az már nem semmi, agy megvezetni a világot, a mezőgazdaság pl. miért nem tud valami ilyent? :D

#115 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 10:34

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 7:50

Nem, de kicsit többen halnak azért meg, mint az átlag járványban, nem?
Gyanítom, hogy az ingerküszöb sem ott van, mint anno a nemzetpusztító járványok idején... :think:

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs igazatok, 90% üzletnek tűnik az egész. De azért amit az utóbbi 5-6 hsz-ben olvastam, így kiemelve, elég gázosan hangzik. :(
Azért manapság már nem túl nyerő ez a nézet, hogy ha csak pár % hal meg, akkor minden szép és jó. Főleg nem akkor, ha esetleg tényleg olyan mértékben terjedne és fertőzne ahogy riogatnak. Szvsz ez a méret az amitől inkább tartanak, akik nem gazdasági alapon (mert nincs belőle közvetlen hasznuk) beszélnek róla... nem a %-os halálozási aránytól.

#116 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 11:18

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 10:30

Úgy hallottam az oltóanyagban a magyar gyógyszeripar übereli a többit. Azért az már nem semmi, agy megvezetni a világot, a mezőgazdaság pl. miért nem tud valami ilyent? :D

Oltóanyaggyártásban úgy általában gyógyszergyártásban a világ élvonalában vagyunk. Arról nem hallottál hogy a mezőgzdasági termékek piaca majdnem teljesen megszűnt? Mellesleg sok a félrevezető információ más országoknak is problémáik vannak a termékeik értékesítésével, nem igaz hogy ez magyar probléma.

#117 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 11:36

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 11:34

Nem, de kicsit többen halnak azért meg, mint az átlag járványban, nem?
Gyanítom, hogy az ingerküszöb sem ott van, mint anno a nemzetpusztító járványok idején... :think:

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs igazatok, 90% üzletnek tűnik az egész. De azért amit az utóbbi 5-6 hsz-ben olvastam, így kiemelve, elég gázosan hangzik. :(
Azért manapság már nem túl nyerő ez a nézet, hogy ha csak pár % hal meg, akkor minden szép és jó. Főleg nem akkor, ha esetleg tényleg olyan mértékben terjedne és fertőzne ahogy riogatnak. Szvsz ez a méret az amitől inkább tartanak, akik nem gazdasági alapon (mert nincs belőle közvetlen hasznuk) beszélnek róla... nem a %-os halálozási aránytól.

"90% üzletnek tűnik az egész"

Miért nem igaz ez? A világ minden országában gyártatják a vakcinát. Miért? A hasukra ütöttek és azért? Nem! Megjelent egy vírus mutáció ami embert fertőz. Ha nem lenne a vírus akkor is gyártanának oltóanyagot? Sokan szemére vetik az egészségügynek hogy rossz az ellátottság. Amikor viszont dícséretes módon reagálnak és tesznek valamit akkor meg az se jó? Az akinek a hablatyolása terjed a neten aki ezt az összeesküvést vizionálja jobb orvos mint Ceizel? Egyáltalán orvos? És egyáltalán ért a biológiához? A 69-es holdraszállást is olyanok kérdőjelezték meg akik elemi iskolás szinten nem értettek hozzá,ez köszön most is vissza, a korlátlan emberi ostobaság.

#118 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 11:43

"a H1N1 nem egy vírus, ez pénz és politika"

Épelméjű az az ember aki ilyet állít?

#119 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 11:55

Hogyan állíthat valaki olyant hogy nem ismerjük az oltóanyag összetételét? Pontosan ugyanaz mint az évek óta sikerrel használt másik influ csak a benne levő vírus más!
Hogy állíthat valaki olyan gyengeelméjűséget hogy szövődményei lennének az oltásnak? Mikor alakult volna ki szövődmény?

#120 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:02

"Ez nem olyan járvány, ahol nemzetek haltak ki, mint régen, ez pánikkeltés"

Ez is egy fals hamis okoskodás! Régen léteztek gyógyszerek védőoltások? Régen gyerekek ezrei haltak meg torokgyíkban ami ma könnyen leküzdhető. A Penicillin felfedezése elött rengetegen haltak meg akiket a Penicillinnel meg lehetett volna gyógyítani.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.