HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 11:43

"a H1N1 nem egy vírus, ez pénz és politika"

Épelméjű az az ember aki ilyet állít?

:D

Szerintem frappáns mondat.  :D
RDaneel_hu

#122 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:35

Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos véleménye a H1N1 oltásról
Miért ellenzem?
- Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a vakcinációt"

Ime! Mikor egy orvos ostobaságot mond! Elképesztő hozzá nem értésről tesz tanúbizonyságot! Ennyit se tud hogy az új oltás teljesen azonos összetételű mint a régóta használt és jól bevált influenza elleni oltás? Tavaly már vírustörzset cseréltek benne mert attól volt várható az aktívitás. Mondja ezt egy magyar "orvos"? Nem tudja hogy magyarország oltóanyag előállításban a világ közvetlen élvonalában van? Hol tanult ez, és mit? Ezt még Timbuktuban is tudják!
Mellesleg az hogy Hg van az oltóanyagban az is félrevezetés ugyanis szerves higanyvegyület van benne ami komplexen, gyorsan kiürül a szervezetből. Ezt nem szórakozásból hanem csíramentesítés céljából teszik bele. Az nem mindegy hogy megeszek 1g nátriumot vagy 1g nátriumkloridot!

#123 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:45

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 13:04

Szerintem frappáns mondat.  :D

Nekem a hazugság nem frappáns.

#124 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:52

Egyetértek ottokar-ral.
Ahelyett hogy a sok összesküvés elméleteket meg az alaptalan rémhíreket terjesztőknek hisznek, inkább örülni kellene hogy hazánkban egy jó minőségű védőoltást hoztak létre és időben meg lehet kapni.

Persze nem kötelező beadatni, ez mindenkinek szíve joga, aki úgy érzi erős az immunrendszere, vagy nem fél, az ne adassa be és kész. De mindenféle összeesküvés elmélteket gyártani, meg hogy pénz politika stb, az mind bullshit.

Szerkesztette: batagy 2009. 11. 03. 12:54 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#125 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:53

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 12:43

Sztem kb a helyükön látja a dolgokat.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#126 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 12:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 13:35

Ime! Mikor egy orvos ostobaságot mond!

Ezek szerint Te legalább prof vagy, mert felül tudod bírálni egy orvos véleményét. Sőt, mindjárt ezzel foglalkozó szakember... Mellesleg nem ismerek olyan embert, aki beadatta volna magának.  :cool:
(Azt nem is merem feltételezni, h laikus vagy, mint én, és a saját szempontodad véded)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#127 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 03. 12:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 11:43

Kicsit finomabb stílusban is elő lehetne ezt adni.

#128 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 13:19

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 11:18

Oltóanyaggyártásban úgy általában gyógyszergyártásban a világ élvonalában vagyunk. Arról nem hallottál hogy a mezőgzdasági termékek piaca majdnem teljesen megszűnt? Mellesleg sok a félrevezető információ más országoknak is problémáik vannak a termékeik értékesítésével, nem igaz hogy ez magyar probléma.

Hát nem is tudom. Olyant hallottam, hogy a kínaiak / indiaiak életszínvonala megnőtt, bírnak fizetni a kajáért, ettől megy fel globálisan a kaja ára, mert a kereslet nagyobb mint a kínálat. Ehhez képest nálunk is elég sok a kínai kaja.

Szerkesztette: hkpk 2009. 11. 03. 13:25 -kor

#129 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 13:20

Idézet: leslie - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 13:59

Ezek szerint Te legalább prof vagy, mert felül tudod bírálni egy orvos véleményét. Sőt, mindjárt ezzel foglalkozó szakember... Mellesleg nem ismerek olyan embert, aki beadatta volna magának.  :cool:
(Azt nem is merem feltételezni, h laikus vagy, mint én, és a saját szempontodad véded)

Okleveles vegyész vagyok, a gyógyszervegyészethez is van közöm dolgoztam Issekutz Bélával pld. Vegyük elő a logikát. 1000 orvosból hány ellenzi a védőoltást? Mint minden szakmában az orvosiban is vannak gyenge tudású vagy épp alkalmatlan egyedek. Magad írtad egy orvos!  Nem tudja az összetételét? Még viccnek is rossz! Rá van a dobozára írva.

#130 Felhasználó inaktív   wep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 13:32

"Amerikában, ahol két hónapja még 90 ezer lehetséges halottról volt szó, és ahol Obama elnök közölte, a H1N1 terjedése "országos vészhelyzetet" jelez, az egyik iskolai körzet vezetője megtiltotta a diákoknak egymás bőrének megérintését. Ám - ha már bizalom - két napilap, a balliberális The New York Times és a konzervatív The Washington Times is szerkesztőségi cikkben foglalt állást a pánik ellen. Az új vírus ugyanis nem ártalmasabb bármely átlagos, szezonális járványnál, amelybe évente, normál körülmények között, úgy 36 ezer ember hal bele.

És emlékszünk még a gigapánikkal tálalt 2005-ös madárinfluenzára? Világszerte 282 halálos áldozata volt. Úgyhogy - függetlenül attól, oltatunk-e vagy sem - érdemes informálódni, objektív tényeket összevetni, immunt erősíteni, edzeni, vitamint szedni (és közben nagy ívben kerülni a szcientológus Lenkeit, aki ugyanezt mondja). "

idézett cikk
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van.

Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..

#131 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 13:41

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 14:20

Rá van a dobozára írva.

Tyű, de velős érvek :)

Mellesleg tele a tököm, hogy mindenhonnan ez a téma folyik, pedig nincs is járvány. Mi ez ha nem biznisz? Sírnak, hogy kevesen oltatják be magukat, meg nem is akarják, valakiknek nagyon sok pénze áll a dologban és erőlteti, pánikot kelt.

Ukrajnában komoly járvány van azt mondják, ami kinti szakemberek szerint nem lehet a h1n1 műve, ezért gyorsan oltassuk be magunkat itthon h1n1 ellen  :omg:  Ez a logikus érv éppen tegnap hangzott el valamelyik rádióban vagy tv-ben nem is emléxem már.

A többit amit mondani akartam wep leírta (idézte) előttem.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#132 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 13:52

Idézet: wep - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 14:32

"Amerikában, ahol két hónapja még 90 ezer lehetséges halottról volt szó, és ahol Obama elnök közölte, a H1N1 terjedése "országos vészhelyzetet" jelez, az egyik iskolai körzet vezetője megtiltotta a diákoknak egymás bőrének megérintését. Ám - ha már bizalom - két napilap, a balliberális The New York Times és a konzervatív The Washington Times is szerkesztőségi cikkben foglalt állást a pánik ellen. Az új vírus ugyanis nem ártalmasabb bármely átlagos, szezonális járványnál, amelybe évente, normál körülmények között, úgy 36 ezer ember hal bele.

És emlékszünk még a gigapánikkal tálalt 2005-ös madárinfluenzára? Világszerte 282 halálos áldozata volt. Úgyhogy - függetlenül attól, oltatunk-e vagy sem - érdemes informálódni, objektív tényeket összevetni, immunt erősíteni, edzeni, vitamint szedni (és közben nagy ívben kerülni a szcientológus Lenkeit, aki ugyanezt mondja). "

idézett cikk

nem maga a vírus lefolyása a veszélyes, mert az tényleg hasonló, mint a megszokott influenzáé, azaz 3-4 nap alatt egy átlagos, azaz nem legyengült szervezetű felnőtt túl van, hanem a kísérő szövődmények lehetnek súlyosak, mint pl vírusos tüdőgyuszi

amúgy nagy igazság, hogy a vírusok a túlnépesedés egyik önszabályozói, tehát úgyis lehet sarkítani a dolgokat, hogy ez a bolygónak jó, csak ne engem szabályozzon önnön, úgyhogy én inkább oltatok :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#133 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 14:03

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 13:41

Tyű, de velős érvek :)

Mellesleg tele a tököm, hogy mindenhonnan ez a téma folyik, pedig nincs is járvány. Mi ez ha nem biznisz? Sírnak, hogy kevesen oltatják be magukat, meg nem is akarják, valakiknek nagyon sok pénze áll a dologban és erőlteti, pánikot kelt.

Ukrajnában komoly járvány van azt mondják, ami kinti szakemberek szerint nem lehet a h1n1 műve, ezért gyorsan oltassuk be magunkat itthon h1n1 ellen  :omg:  Ez a logikus érv éppen tegnap hangzott el valamelyik rádióban vagy tv-ben nem is emléxem már.

A többit amit mondani akartam wep leírta (idézte) előttem.

Most nem azért... az mind logikus amit írsz, bennem is megfogalmazódott. De a másik oldalról is gondold azért végig.

1. Milyen egy járvány, hogyan terjed? Pl. a mostani ukrán esetről tudtál 2 nappal előtte?
2. Ez megelőző védőoltás. Mégis mikor mondják, hogy oltasd be magad? Mikor már járvány van?

Szóval ha a sírás meg riogatás hülyeségnek tűnik, ezek az érvek ilyen alapon ugyanúgy...

...mondom ezt laikusként.

Hogy konkrétum is legyen:
Ottokar, ugyanaz az oltás, mint a régi? Ez 100%? Csak mert én nem ezt hallottam.

#134 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 14:05

Idézet: Syner - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 13:52

nem maga a vírus lefolyása a veszélyes, mert az tényleg hasonló, mint a megszokott influenzáé, azaz 3-4 nap alatt egy átlagos, azaz nem legyengült szervezetű felnőtt túl van, hanem a kísérő szövődmények lehetnek súlyosak, mint pl vírusos tüdőgyuszi

Egyrészt. Akinek rendben van az immunrendszere, az a szövődmények ellen is ugyanúgy védett, mint az akármilyen influenza ellen.

Másrészt. A világ intelligens felén több újszülött hal meg naponta, mint amennyi ebben az állítólagos "világjárványban" eddig összesen.

Harmadrészt. Nem zörög a haraszt, ha nem baszik a paraszt.

#135 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 14:24

Asszony kolléganője beoltatta magát.
Kis hőemelkedés első nap, csaj magyarázta, hogy neki ugyan nagyon erős szervezete van, símán bírni fogja a pár kellemetlen mellékhatást.

Nah aztán második nap már nem jött dolgozni.  :D
Geci jó vakcina, mondhatom. :)

Jah a többiek meg elvannak mint befőtt.  :D
RDaneel_hu

#136 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 14:25

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 14:24

Asszony kolléganője beoltatta magát.
Kis hőemelkedés első nap, csaj magyarázta, hogy neki ugyan nagyon erős szervezete van, símán bírni fogja a pár kellemetlen mellékhatást.

Nah aztán második nap már nem jött dolgozni.  :D
Geci jó vakcina, mondhatom. :)

Jah a többiek meg elvannak mint befőtt.  :D

Szerintem térjünk vissza erre a témára pár év múlva. :)

#137 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 14:28

Nekem lehet kicsit gyengébb volt az immunrendszerm, mert valami szart elkaptam 3 hete.
1 nap otthon volt a meló, pár nap köhögés.
Aztán lementem a szokásos vasárnapi focira, nah azóta már köhögés sincs.

Asszonyt nem fertőztem meg, mert azóta sincs baja. :) Biztos sok "injekciót" kap.  :D  :D

Lehet h1n1 volt... de nem is érdekel.
Továbbra is fenntartom, hogy egy átlagos influenzát egy erős szervezetnek kutya kötelessége átvészelni.
RDaneel_hu

#138 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 14:28

Idézet: Carmaged - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 14:25

Szerintem térjünk vissza erre a témára pár év múlva. :)

Miért, mi lesz akkor? :)
RDaneel_hu

#139 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 14:37

"Ottokar, ugyanaz az oltás, mint a régi? Ez 100%? Csak mert én nem ezt hallottam"

Na látod ez az egyik baj! Én tudom  hogy ugyanaz évekig foglalkoztam gyógyszervegyészettel, aki meg terjeszti, hát inkább nem mondok semmit. Különben itt a topicban van valahol hivatalos kiadvány idézete ahol egyértelmű.

#140 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 14:47

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 14:28

Nekem lehet kicsit gyengébb volt az immunrendszerm, mert valami szart elkaptam 3 hete.
1 nap otthon volt a meló, pár nap köhögés.
Aztán lementem a szokásos vasárnapi focira, nah azóta már köhögés sincs.

Asszonyt nem fertőztem meg, mert azóta sincs baja. :) Biztos sok "injekciót" kap.  :D  :D

Lehet h1n1 volt... de nem is érdekel.
Továbbra is fenntartom, hogy egy átlagos influenzát egy erős szervezetnek kutya kötelessége átvészelni.

Öööö... Biztos ifluenzád volt? Csak mert -írtam már-, még az első influenza oltás előtt én is voltan 3-4x influenzás, 3-4 év alatt. 3-4 napig tartottak, de az kemény volt. Láz, szürkét látás, szédülés, gyengeség, duzzadt ízületek, viszont köhögés nem volt, csak orrfolyás. Egyáltalán nem hasonlított a gyermekkori egyhetes betegségekre, amire szintén azt mondták influenza, és ágyban kellett maradni, meg pirítóst, teát és bogyókat enni, miközben halálra untam magam, és mentem volna dolgomra.
Infuenza <> nátha <> kis megfázás. Állítólag több fajtája van, nekem legutóbb a keményebbik fajtából jutott ki.
Amúgy tegnap a szeles de nem fagyos időben hazamenet úgy éreztem hogy hoppá, ebből most valami lesz, teljesen olyan közérzetem volt, hogy holnap már nem kelek fel. De hazaértem, és csípős paprikát meg fokhagymát ettem vacsorára (volt némi zsíros kenyér is, meg szalonna is), és utána minden OK lett  ;)

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.