HWSW Informatikai Kerekasztal: H1N1, avagy sertés influenza - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

H1N1, avagy sertés influenza Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:50

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:47

"Toxikológiából tanulnom kellett a szerves higanyvegyületek hatását. Japánban a tengeri herkentyűkben felhalmozódott higany az szusi fogyasztókban okozott idegrendszeri elfajulást. "

A gyors és komplex kiürülésről nem hallottál? Ne keverjük a fémhiganyt a vegyületeivel, pláne a szervesekkel! A gyomorba kerülő fémhigany kloriddá alakul és azt tudod hogy klorid és klorid között mekkora különbség van? Tudod hogy van HgI klorid és HgII klorid és a mérgező hatást ha zongorázni tudnám Liszt Ferencnek hívnának?

A szerves higanyvegyületek nem ürülnek ki tökéltesen és épp ez a veszélyük, mert kumulálódik a szervezetben és nincs azonnali kártételük.

Szerkesztette: Pitbull 2009. 11. 03. 15:51 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#162 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:52

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:44

Szerintem ez már két hónap múlva elfeledett lesz. :)
Csak most hajtja a gyártókat a profit, és nehéz visszahozni a belefektetett zsetont mert a kutyának sem kell a sok károgás ellenére sem.  :D  :D  :D  :D

4 millió adagot a költségvetés így is kifizetett nekik mindannyiunk adójából és járulékából.

#163 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:53

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:55

Amúgy észrevetted hogy a halálos áldozatok 30-40 év körüliek? ...

Azt honnan lehet tudni, hogy ezen áldozatok halálát pontosan mi okozta?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#164 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:54

http://index.hu/belfold/2009/11/03/bajnai_...eoltatta_magat/

:D  :D  :D
RDaneel_hu

#165 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 15:55

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:53

Azt honnan lehet tudni, hogy ezen áldozatok halálát pontosan mi okozta?

Általában vérzéses tüdőgyulladás.
Más: egyik radikális jobboldali portál ukrán forrásra hivatkozva azt állítja hogy tüdőpestis van Ukrajnában. Az egy "picit" veszélyesebb mint a H1N1 és téli időszakban csepfertőzéssel terjed.

#166 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:02

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:41

39 fokos láza volt 2 napig. :) :) :)
Az aztán az irritáció. :) :) :)

De arany szíve apjának anyjának nem érted hogy ezer embernek meg semmi tünete nem volt? És ha csak fehérjeérzékenység miatt voltak tünetei? Százezer ember életét mentette meg a penicillin egynél nem tudták a  túlérzékenységet és meghalt, akkor a penicillin a rossz? Én tudom hogy melyik vegyületre vagyok érzékeny ez kettő. Azt a gyógyszert elkerülöm és az orvoskollegának is jelzem. Nekem 20 éves koromban csináltak átfogó penicillin tesztet. És az összes antibiotikumra érzéketlen a szervezetem. A brómhexinre erős fejfájással reagálok pld. Jó ez nekem szakmai előny , de azt hogy valaki mire reagálhat túlzottan az saját érdekében kellene tudnia.

#167 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:02

Nagyon úgy tűnik, hogy izmos üzleti érdekek és bázisok vannak a h1n1 "mögött". Egyesek jól járhatnak.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#168 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:08

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:55

Általában vérzéses tüdőgyulladás.
Más: egyik radikális jobboldali portál ukrán forrásra hivatkozva azt állítja hogy tüdőpestis van Ukrajnában. Az egy "picit" veszélyesebb mint a H1N1 és téli időszakban csepfertőzéssel terjed.

Mi a legyengült szervezet miatt is letális. Akkor most hasonlítsuk az Ukrán egészségügyet a Magyarhoz?

#169 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:10

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:38

És akkor az a megoldás hogy nem csinálunk oltást? A himlővírus pont azért nem tudott mutálódni mert majdnem teljesen kiírtották! Ahhoz hogy mutáció legyen kell egyedszám! Másként kicsi a valószínűség! Jenner Jenner, gondoltad volna?

Nem! Kevered az okot és az okozatot.
A himlő vírusát azért sikerült kiírtani majdnem teljesen, mert nem mutálódik (legalábbis messze nem olyan mértékben, mint az influenza: én pl. estem át himlőn, majdnem bele is pusztultam, de ezzel védett lettem sok másik fajta himlő ellen is egész hátralévő életemben)
Influenzából sok évben volt, hogy egy adott törzsre számítanak, arra kihozzák a védőoltást, és nincs szerencséjük, és másik törzs jön. Amire a védőoltás nem hat. (Meg a szervezet is hiába él túl egy influenzát, a következő évben a másik már megint megfertőzi. Himlőnél nem így van.)
Mint pl. most: a tévében azt mondják, az Ukrajnában dúló járvány nem a H1N1 törzsbe tartozik. Pedig mindenki arra számított, az ellen van véfőoltás is. És már nincs idő előállítani (plusz terjeszteni és a fél országnak beadni még legalább 10-14 nappal az ideérése előtt) a vakcinát.

#170 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:15

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 17:10

A himlő vírusát azért sikerült kiírtani majdnem teljesen, mert nem mutálódik (legalábbis messze nem olyan mértékben, mint az influenza: én pl. estem át himlőn, majdnem bele is pusztultam, de ezzel védett lettem sok másik fajta himlő ellen is egész hátralévő életemben)
Influenzából sok évben volt, hogy egy adott törzsre számítanak, arra kihozzák a védőoltást, és nincs szerencséjük, és másik törzs jön. Amire a védőoltás nem hat. (Meg a szervezet is hiába él túl egy influenzát, a következő évben a másik már megint megfertőzi. Himlőnél nem így van.)
Mint pl. most: a tévében azt mondják, az Ukrajnában dúló járvány nem a H1N1 törzsbe tartozik. Pedig mindenki arra számított, az ellen van véfőoltás is. És már nincs idő előállítani (plusz terjeszteni és a fél országnak beadni még legalább 10-14 nappal az ideérése előtt) a vakcinát.

Magamhoz nyúlok! Leírom hogy azért nem mutálódik mert nincs egyed! Minden mutálódik csak az egyedszámtól függ! Most már tényleg neki megyek a falnak! Arra várhatsz!

#171 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:18

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:54

Egy igazi paprikajancsi, aki úgy táncol, ahogy a pénztőke fütyül.  :down:

#172 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:23

Idézet: cyberde - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 17:18

Egy igazi paprikajancsi, aki úgy táncol, ahogy a pénztőke fütyül.  :down:

És mi a köze a pénz tökének egy vírushoz? Kérdezted a vírust?

#173 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:25

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 17:10

Azért nem mutálódik, mert duplaszállú DNS vírusok kevésbé mutálódnak, valamint a burokfehérjék genomjának a megváltozása nagyon könnyen fertőzésre képtelen variánsokat hozhat létre ami nem fog replikálódni, A burokfehérje keresztantigenitása az egész genuszon belül olyan nagy hogy ferzősére alkalmas mutálódott vírusok nem változtatnak érdemben a kialakult immunitáson. Influenza esetén erről nem beszélhetünk, antigénjei nagyon változékonyak, nincs keresztantigenitás a kialukult immunitás meg nem ad védelmet a mutánsokkal szemben.

#174 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:27

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:23

És mi a köze a pénz tökének egy vírushoz? Kérdezted a vírust?

...és te kérdezted a pénztőkét?  :confused:

#175 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:37

"Influenzából sok évben volt, hogy egy adott törzsre számítanak, arra kihozzák a védőoltást, és nincs szerencséjük, és másik törzs jön. Amire a védőoltás nem hat"

Csak egy baj van pld tavaly tökéletes volt az előrejelzés és a módosítás megtörtént és nem volt járvány, elfelejtetted? Akko neked nem az influval van bajod!  :D  :D  :D Heába a feladott labdát le kell ütni!

Szerkesztette: ottokar 2009. 11. 03. 16:39 -kor

#176 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:49

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:37

:D  :D  :D  :D  :D
Így van... de ugye nem baj ha lélegzetet mertem venni az amúgy szépen beborított műfüves pályán?  :D  :rolleyes:
Szerk... mit is mondtál? Gyógyszerész vagy?
A betegség vége felé, mennyire van valós fertőzésveszély?

Vegyész vagyok szakterületem a természetes és mesterséges vízek kémiája de több évig dolgoztam a Chinoinban ahol a gyógyszergyártás laboratóriumi szintről a nagymennyiségű gyártásra való átvitelén dolgoztam egy teamben.
A fertőzés veszély mindíg egyformán magas csak nem mindegy hogy akkor éri e a szervezetet amikor egy vírus legyengítette éppen.

#177 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 16:54

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 12:55

Hogyan állíthat valaki olyant hogy nem ismerjük az oltóanyag összetételét? Pontosan ugyanaz mint az évek óta sikerrel használt másik influ csak a benne levő vírus más!
Hogy állíthat valaki olyan gyengeelméjűséget hogy szövődményei lennének az oltásnak? Mikor alakult volna ki szövődmény?

+1, az oltoanyag ugyanaz, mint a tobbi influenzara (marmint ugyanaz az eljaras, az uj virustorzsre). Igazabol ott lett elb*szva, hogy tulhajpoltak a virus veszelyesseget, es ez most visszaut. Ugyanugy kellene mennie az oltasoknak, mint regebben, hiszen az oltoanyag is ugyanolyan elven mukodik.

De hat az emberek szeretik az osszeeskuveselmeleteket, szoval hajra...
while (!sleep) sheep++;

#178 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 17:13

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 16:54

Idézet

Magyarországnak szüksége van arra, hogy minél kevesebb veszteséggel átvészelje ezt az influenzajárványt - közölte a miniszterelnök, hozzátéve: fennáll a veszélye annak, hogy egy influenzajárvány komolyan mélyítheti a gazdasági visszaesést.

Nálunk lassan már az is válságot eredményez ha nem nyugatról fúj a szél hanem délről...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#179 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2009. 11. 03. 18:42

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 18:13

Nálunk lassan már az is válságot eredményez ha nem nyugatról fúj a szél hanem délről...

Most ha a pékek megbetegszenek mit fogsz enni vajon? Azért előre is lehetne gondolkodni nem gondolod?

#180 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 18:56

Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 18:42

Most ha a pékek megbetegszenek mit fogsz enni vajon? Azért előre is lehetne gondolkodni nem gondolod?

Érdekes amikor anno fél Európa elhalálozott a pestis miatt, azért akkor is volt élet utána. :)
Tehát pék is lesz, nyugi.

Vagy a vírus csak a pékeket fogja kipécézni? :) :) :)
RDaneel_hu

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.