Idézet: ottokar - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 15:38
És akkor az a megoldás hogy nem csinálunk oltást? A himlővírus pont azért nem tudott mutálódni mert majdnem teljesen kiírtották! Ahhoz hogy mutáció legyen kell egyedszám! Másként kicsi a valószínűség! Jenner Jenner, gondoltad volna?
Nem! Kevered az okot és az okozatot.
A himlő vírusát azért sikerült kiírtani majdnem teljesen, mert nem mutálódik (legalábbis messze nem olyan mértékben, mint az influenza: én pl. estem át himlőn, majdnem bele is pusztultam, de ezzel védett lettem sok másik fajta himlő ellen is egész hátralévő életemben)
Influenzából sok évben volt, hogy egy adott törzsre számítanak, arra kihozzák a védőoltást, és nincs szerencséjük, és másik törzs jön. Amire a védőoltás nem hat. (Meg a szervezet is hiába él túl egy influenzát, a következő évben a másik már megint megfertőzi. Himlőnél nem így van.)
Mint pl. most: a tévében azt mondják, az Ukrajnában dúló járvány nem a H1N1 törzsbe tartozik. Pedig mindenki arra számított, az ellen van véfőoltás is. És már nincs idő előállítani (plusz terjeszteni és a fél országnak beadni még legalább 10-14 nappal az ideérése előtt) a vakcinát.