eMule és eDonkey
Elküldve: 2005. 08. 21. 08:32
Elküldve: 2005. 08. 21. 10:37
Sztem két lehetőség van, az egyik, hogy a kábelmodemed kap IP-t a Matávtól, amit te a Win alól úgy látsz, hogy a gateway egy fix IP-jű dolog (Control Panel/Network). Ekkor a modem route-ol, és akkor azon kell valamit állítani (manual). A másik lehetőség, hogy a routing a Matáv (vagy Axelero, T-Com, T-Online) valamelyik szerverén van (mármint ez a portokat letiltó, hibás router), ekkor nincs mit tenni, a szolgáltatóval kell a dolgot elrendezni, ha nem akarod azt mondani, hogy eMule-zel, akkor mondd azt, hogy FPS-ben akarsz szerver lenni
Ne csüggedj, én másfél év után jöttem rá, hogy a DC++-m mért van állandóan passv módban
Elküldve: 2005. 08. 22. 06:37
Idézet
Ez nem feltétlenül igaz. Nálam minden tűzfalteszt (wigwam, grc, stb.) szerint minden port stealth (tehát még a closed-nél is "rosszabb"
Elküldve: 2005. 08. 22. 07:55
Elküldve: 2005. 08. 22. 08:18
Elküldve: 2005. 08. 22. 13:53
Idézet
Persze, ezért használok Kerio-t, mert a packet filter-ében alkalmazásonként (is) szabályozható a legapróbb részletességig.
Elküldve: 2005. 08. 23. 08:59
Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 7:18
Használok dc-t és emule-t is, és miután azt a rohadék 135-ös portot végre bezártam, azóta a wigvam teszt szerint zárva van vagy nem válaszol minden portom. Közben pedig mennek a fájlmegosztók. Az egyetlen probléma, hogy ha megy az emule, akkor ha megnyitom a kerio gui-t, az hajlamos befagyni. Pontosítva: megy egy kis ideig minden, majd onnéttól minden egyes művelet végrehajtása kb fél percbe telik.
Elküldve: 2005. 08. 23. 14:01
Idézet
A 4.0.x vmelyik korábbi verziója nekem is csinálta ezt. Bugos volt a GUI listakezelője, nem szabadította fel a memóriát, és a GUI megnyitásakor csak zabálta-zabálta a gépet. Most a 16-os van fent, azzal nincs gond.
De hogy on-ban is legyünk:
-A Razorback szerverek (félig-meddig) elköltöztek, az új IP-ket a weboldalukon meg lehet nézni. A 2.2, 2.3 és társai mind hamis szerverek!
-Átalakult a múltkor már kitárgyalt DonkeyFakes fake rendszere is. A jelentés sokat egyszerűsödött, és most már azonnal meg lehet nézni, van-e már jelentés egy fájlra (akkor is, ha még nem került bele a fakes.dat-ba). Hatszintű és -színű rendszert vezettek be, az L0 jelenti a teljesen ellenőrizetlen, friss anyagot, az L5 a teljesen és többször ellenőrzött, megbízható tartalmat. Részletek a weboldalukon.
Elküldve: 2005. 08. 23. 14:04
Idézet
A wigwam (és pl. a grc) nem teszteli a p2p portokat. Ha a grc single port tesztjét megnézed (pl. a 4662-vel), azok bizony open állapotban lesznek, ha futnak a kliensek. De nincs is ezen semmi meglepő.
Elküldve: 2005. 08. 23. 16:36
Addigis leírom a verziómat, hogy mit kell csinálnod:
megnézed, hogy mi a wigwam szerinti IP-d, és mi a gép beállított IP-je (DHCP-nél is van), és gondolom, ez a kettő nem fog klappolni. Na, akkor nincs mit tenni, mint megkeresni a wigwamon látott IP-jű hálózati eszközt, akárhol is legyen, a te faladra csavarozva (ez a valószínűbb), vagy a szolgáltatónál, és a programok által használt portokra port forwardingot beállítani (ez a lényeg): az arra a gépre jövő csomagora címfordítást kell csinálni (külső IP -> belső IP), majd azon az interfészen kiadni, amelyik felé a te géped van.
Az eMule-nak a Settings-ben a külső IP-t kell beadni (nem 192.168.x.x).
Elküldve: 2005. 08. 28. 14:09
Csak most kezdtem el használni az eMule progit és nagyon tetszik hogy szinte bármit meg lehet rajta találni.De van egy olyan gondom hogyha pl letöltök egy filmet akkor az lejátszás kőzben folyamatossan ugrál szaggat, és hát igy nem merek már több filmet leszedni mert elég sokáig tart és szinte nézhetettlen. Ezért kérek töletek segítséget hátha ti tudjátok rá a megoldást. Ja meg még lenne egy olyan kérdésem hogy a fájlnév elött amikor töltök le valami szokot lenni ott 2 felkiáltójel valamikor piros és valamikor zöld azt szeretném megtudni hogy ez mit jelent.
elöre is köszönök mindent
Elküldve: 2005. 08. 28. 14:38
A másodikra meg itt egy angol szöveg:
The exclamation marks are an indicator for a comment or rating for this download.
• Green = positive rating
• Red = negative rating
Vagyis a felkiáltójel színe csak azt jelzi hogy jónak tartják e a filet amit le akarsz tölteni vagy valamiért rossznak minősítették, sztem pirosat ne szeggy nagyon.
Elküldve: 2005. 08. 29. 07:21
Idézet
Szinte biztosan codec hiba, vagy gyenge gép, vagy nincs a hardveres gyorsítás bekapcsolva. Ha egyébként más filmeket (mondjuk egy dvd filmet) döccenésmentesen játszik le, akkor az első eset a valószínűbb.
Idézet
Mint a való életben: zöld - tuti, sárga - so-so..., piros - 99%, hogy sz*r minőség, vagy fake (hamis). Jobbklikk a soron és "show comments". Az emule.net-en, edonkey2000.org-on, emuleplus.info-n olvasgasd el a FAQ-kat, ezek mind le vannak írva.
Elküldve: 2005. 08. 29. 09:21
Mindenesetre, elképzelhető, hogy azért volt piros felkiáltójele, mert tényleg hibás a film. Azt azért megpróbálhatod, hogy nandubba betöltöd, majd a hangot és a képet is direct stream copy-ra állítva elmenteted máshova a fájlt. Néha megesik, hogy csak az az adattáblája a hibás, amit ilyen módban újraír, és nálam már több filmet megjavított a módszer. Persze, lehet, hogy valami olyan súlyosabb hibája van, amit ez sem old meg. Sőt, nemrég hallottam valami újfajta film formátumról, ami minden eddiginél jobb tömörítést biztosít ugyanolyan minőség mellett, ellenben minden eddiginél erősebb gép is kell a lejátszáshoz. Hogy túl gyenge-e a géped a lejátszáshoz, legkönnyebben úgy nézheted meg, ha elindítod a filmet, és a task managert behozod (xp vagy 2000 esetében), ott a folyamatok fülre mész, és nézed a rendszer üresjárati folyamata sort (system idele process angol windowsnál). Ha ez nem nagyon mozdul el a nulláról, akkor a procid túlterhelt (persze, a háttérben futó számoló progikat, mint pl. seti@home, ud agent, folding home.... ajánlatos lelőni addig, mivel ők felhasználják az összes cpu időt, de csak akkor, ha más programnak nem kellenek)
Elküldve: 2005. 08. 29. 09:50
Idézet
Erre írtam, hogy 99%.
Idézet
DivFix egyszerűbb, gyorsabb.
Idézet
Sőt, az a proci már kezd túlfutni. Ha nem nagyon mozdul el nulláról, már a képernyő sem frissül, így nem is láthatja, hogy nem mozdul el nulláról.
Jó, ez most csak viccelődés volt.
Ontopik: A múltkor említett hosszú ideje "vonalkódos" cucc lejött.
Elküldve: 2005. 08. 29. 17:25
Egy kicsit offtopicolás: azért nálam nagyon-nagyon különleges eset, ha elmozdul a 0-ról a system idle, de az csak a ud agent miatt van, viszont mivel ennek a prioritása a legalacsonyabb, így olyan könnyen igényelheti tőle más process a cpu-t, mint a system idle-től, ami ha jól tudom, a felszabaduló memóriaterületek állandó kinullázását végzi csak.
A divfixről megvan a véleményem. Már több olyan filmmel is találkoztam, amit ellenőrzésnél hibátlannak talált, a javítással nem oldotta meg a problémát, ellenben nandub tökéletesen megoldotta.
Elküldve: 2005. 09. 02. 22:03
Uj vagyok a temaban. Jol ertem, hogy a meg teljesen le nem toltott fileket is meg lehet osztani? Tehat a temp konyvtar tartalmat is? Akkor miert nem engedi nekem? Az incomingot meg tudom osztani, de a tempet nem.
kosz
Elküldve: 2005. 09. 03. 02:59
Idézet: kisslas - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 23:03
Uj vagyok a temaban. Jol ertem, hogy a meg teljesen le nem toltott fileket is meg lehet osztani? Tehat a temp konyvtar tartalmat is? Akkor miert nem engedi nekem? Az incomingot meg tudom osztani, de a tempet nem.
kosz
A letöltés alatt lévő fájlokat automatikusan megosztja a kliens, ezt éppen megakadályozni lenne nehéz.
Elküldve: 2005. 09. 03. 10:23
Idézet: kisslas - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 23:03
Ha nem "látod" az épp letöltés alatt lévö fájlt a megosztásodban az talán azért lehet, mert nincs még letöltve legalább 1 egész szelet (Chunk), tehát nincs még belöle mit megosztanod.
Ahogy KovacsUr mondja, a Temp-könyvtárad megosztásán az eMule-nak nincs mit "rád biznia", lévén az itt gyülemlö anyagok minden letöltöpartnered számára "automatice" elérhetöek.
Elküldve: 2005. 09. 08. 20:43
Az eDonkeyban opcionális csak a 4 adware program települése? Ha nem rakom be eléjük a pipát akkor nem települnek fel?

Súgó
A téma zárva.