HWSW Informatikai Kerekasztal: eMule és eDonkey - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eMule és eDonkey

#161 Felhasználó inaktív   shoto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 21. 08:32

Ezeket már mind kipróbáltam. A portokat mindenhol beállítottam, a tűzfalat nem csak leállíítottam hanem le is szedtem és a windows tűzfala is ki volt kapcsolva. Kiprobáltam több szervert is, de semmi. Az jó ötlet, hogy megkérdezem mástól. Megprobálom. Köszi.

#162 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 21. 10:37

Ha a wigwam azt mondja, hogy minden portod csukva van, akkor nem meglepő, hogy az eMule is csak passv-ban megy.
Sztem két lehetőség van, az egyik, hogy a kábelmodemed kap IP-t a Matávtól, amit te a Win alól úgy látsz, hogy a gateway egy fix IP-jű dolog (Control Panel/Network). Ekkor a modem route-ol, és akkor azon kell valamit állítani (manual). A másik lehetőség, hogy a routing a Matáv (vagy Axelero, T-Com, T-Online) valamelyik szerverén van (mármint ez a portokat letiltó, hibás router), ekkor nincs mit tenni, a szolgáltatóval kell a dolgot elrendezni, ha nem akarod azt mondani, hogy eMule-zel, akkor mondd azt, hogy FPS-ben akarsz szerver lenni :) Bármilyen portot adnak, megfelel, csak be kell adnod az eMulenak.

Ne csüggedj, én másfél év után jöttem rá, hogy a DC++-m mért van állandóan passv módban :)

#163 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 06:37

Idézet

Ha a wigwam azt mondja, hogy minden portod csukva van, akkor nem meglepő, hogy az eMule is csak passv-ban megy.

Ez nem feltétlenül igaz. Nálam minden tűzfalteszt (wigwam, grc, stb.) szerint minden port stealth (tehát még a closed-nél is "rosszabb" :) ), ellenben a mulém mindig high id-s, a dc-m mindig aktív (korábban axe, most t-online adsl). :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#164 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 07:55

Azért a tűzfaltól is függ, hogy a portod stealth-e a tesztekben. Nekem is minden portra ezt mondja, mivel a teszt kívülről próbál bejönni. Egy jó tűzfalban pedig be vannak állítva szabályok, hogy mik kommunikálhatnak. Pl. kintről xy portról csak x.x.x.x ip címről jöhet adat... és ekkor, ha a teszt oldal nem ezen a címen van, akkor máris stealth-nak fogja találni. Engem kicsit felhúzna, ha a teszt programok azt mondanák, hogy van egy nyitott portom, ami válaszol...

#165 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 08:18

Mármint a DC és az eMule portjai is? Mert az érdekes.

#166 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 13:53

Idézet

Azért a tűzfaltól is függ, hogy a portod stealth-e a tesztekben. Nekem is minden portra ezt mondja, mivel a teszt kívülről próbál bejönni.

Persze, ezért használok Kerio-t, mert a packet filter-ében alkalmazásonként (is) szabályozható a legapróbb részletességig. :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#167 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 08:59

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 7:18

Mármint a DC és az eMule portjai is? Mert az érdekes.

Használok dc-t és emule-t is, és miután azt a rohadék 135-ös portot végre bezártam, azóta a wigvam teszt szerint zárva van vagy nem válaszol minden portom. Közben pedig mennek a fájlmegosztók. Az egyetlen probléma, hogy ha megy az emule, akkor ha megnyitom a kerio gui-t, az hajlamos befagyni. Pontosítva: megy egy kis ideig minden, majd onnéttól minden egyes művelet végrehajtása kb fél percbe telik.

#168 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 14:01

Idézet

Pontosítva: megy egy kis ideig minden, majd onnéttól minden egyes művelet végrehajtása kb fél percbe telik.

A 4.0.x vmelyik korábbi verziója nekem is csinálta ezt. Bugos volt a GUI listakezelője, nem szabadította fel a memóriát, és a GUI megnyitásakor csak zabálta-zabálta a gépet. Most a 16-os van fent, azzal nincs gond.

De hogy on-ban is legyünk:
-A Razorback szerverek (félig-meddig) elköltöztek, az új IP-ket a weboldalukon meg lehet nézni. A 2.2, 2.3 és társai mind hamis szerverek!
-Átalakult a múltkor már kitárgyalt DonkeyFakes fake rendszere is. A jelentés sokat egyszerűsödött, és most már azonnal meg lehet nézni, van-e már jelentés egy fájlra (akkor is, ha még nem került bele a fakes.dat-ba). Hatszintű és -színű rendszert vezettek be, az L0 jelenti a teljesen ellenőrizetlen, friss anyagot, az L5 a teljesen és többször ellenőrzött, megbízható tartalmat. Részletek a weboldalukon.

#169 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 14:04

Ez kimaradt:

Idézet

azóta a wigvam teszt szerint zárva van vagy nem válaszol minden portom. Közben pedig mennek a fájlmegosztók

A wigwam (és pl. a grc) nem teszteli a p2p portokat. Ha a grc single port tesztjét megnézed (pl. a 4662-vel), azok bizony open állapotban lesznek, ha futnak a kliensek. De nincs is ezen semmi meglepő. :)

#170 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 16:36

Ha jól emléxem, a wigwam-on volt megadott portra is teszt, de most nem néztem meg... Mindenképpen ezt kellene erőltetni.

Addigis leírom a verziómat, hogy mit kell csinálnod:
megnézed, hogy mi a wigwam szerinti IP-d, és mi a gép beállított IP-je (DHCP-nél is van), és gondolom, ez a kettő nem fog klappolni. Na, akkor nincs mit tenni, mint megkeresni a wigwamon látott IP-jű hálózati eszközt, akárhol is legyen, a te faladra csavarozva (ez a valószínűbb), vagy a szolgáltatónál, és a programok által használt portokra port forwardingot beállítani (ez a lényeg): az arra a gépre jövő csomagora címfordítást kell csinálni (külső IP -> belső IP), majd azon az interfészen kiadni, amelyik felé a te géped van.
Az eMule-nak a Settings-ben a külső IP-t kell beadni (nem 192.168.x.x).

#171 Felhasználó inaktív   Lac111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 14:09

Szevasztok

Csak most kezdtem el használni az eMule progit és nagyon tetszik hogy szinte bármit meg lehet rajta találni.De van egy olyan gondom hogyha pl letöltök egy filmet akkor az lejátszás kőzben folyamatossan ugrál szaggat, és hát igy nem merek már több filmet leszedni mert elég sokáig tart és szinte nézhetettlen. Ezért kérek töletek segítséget hátha ti tudjátok rá a megoldást. Ja meg még lenne egy olyan kérdésem hogy a fájlnév elött amikor töltök le valami szokot lenni ott 2 felkiáltójel valamikor piros és valamikor zöld azt szeretném megtudni hogy ez mit jelent.

elöre is köszönök mindent

#172 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 14:38

Sztam a szakadásos problémád az xvid codecprobléma, szedd le az aktuális codecpackot és rakj fel helyette Xp Codec Packot, azzal minden magy, vagy ami jobb az ffdshow, abban is megvan minden...
A másodikra meg itt egy angol szöveg:

The exclamation marks are an indicator for a comment or rating for this download.
• Green = positive rating
• Red = negative rating

Vagyis a felkiáltójel színe csak azt jelzi hogy jónak tartják e a filet amit le akarsz tölteni vagy valamiért rossznak minősítették, sztem pirosat ne szeggy nagyon.

#173 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 07:21

Idézet

De van egy olyan gondom hogyha pl letöltök egy filmet akkor az lejátszás kőzben folyamatossan ugrál szaggat, és hát igy nem merek már több filmet leszedni mert elég sokáig tart és szinte nézhetettlen.

Szinte biztosan codec hiba, vagy gyenge gép, vagy nincs a hardveres gyorsítás bekapcsolva. Ha egyébként más filmeket (mondjuk egy dvd filmet) döccenésmentesen játszik le, akkor az első eset a valószínűbb.

Idézet

2 felkiáltójel valamikor piros és valamikor zöld azt szeretném megtudni hogy ez mit jelent

Mint a való életben: zöld - tuti, sárga - so-so..., piros - 99%, hogy sz*r minőség, vagy fake (hamis). Jobbklikk a soron és "show comments". Az emule.net-en, edonkey2000.org-on, emuleplus.info-n olvasgasd el a FAQ-kat, ezek mind le vannak írva.

#174 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 09:21

Azért megjegyezném, hogy szedtem már le játékokat, piros felkiáltójellel, amiben bekommentezték, hogy hibás a fájl, és mégis, nálam tökéletesen ment. Avagy, volt olyan, hogy leírták, hogy használhatatlan, de csak azért, mert törés kellett volna hozzá, ami nem volt benne az image-ben.
Mindenesetre, elképzelhető, hogy azért volt piros felkiáltójele, mert tényleg hibás a film. Azt azért megpróbálhatod, hogy nandubba betöltöd, majd a hangot és a képet is direct stream copy-ra állítva elmenteted máshova a fájlt. Néha megesik, hogy csak az az adattáblája a hibás, amit ilyen módban újraír, és nálam már több filmet megjavított a módszer. Persze, lehet, hogy valami olyan súlyosabb hibája van, amit ez sem old meg. Sőt, nemrég hallottam valami újfajta film formátumról, ami minden eddiginél jobb tömörítést biztosít ugyanolyan minőség mellett, ellenben minden eddiginél erősebb gép is kell a lejátszáshoz. Hogy túl gyenge-e a géped a lejátszáshoz, legkönnyebben úgy nézheted meg, ha elindítod a filmet, és a task managert behozod (xp vagy 2000 esetében), ott a folyamatok fülre mész, és nézed a rendszer üresjárati folyamata sort (system idele process angol windowsnál). Ha ez nem nagyon mozdul el a nulláról, akkor a procid túlterhelt (persze, a háttérben futó számoló progikat, mint pl. seti@home, ud agent, folding home.... ajánlatos lelőni addig, mivel ők felhasználják az összes cpu időt, de csak akkor, ha más programnak nem kellenek)

#175 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 09:50

Idézet

Azért megjegyezném, hogy szedtem már le játékokat, piros felkiáltójellel, amiben bekommentezték, hogy hibás a fájl, és mégis, nálam tökéletesen ment...

Erre írtam, hogy 99%. :) De erről volt már itt szó nemrég.

Idézet

Azt azért megpróbálhatod, hogy nandubba betöltöd, majd a hangot és a képet is direct stream copy-ra állítva elmenteted máshova a fájlt.

DivFix egyszerűbb, gyorsabb.

Idézet

Ha ez nem nagyon mozdul el a nulláról, akkor a procid túlterhelt...

Sőt, az a proci már kezd túlfutni. Ha nem nagyon mozdul el nulláról, már a képernyő sem frissül, így nem is láthatja, hogy nem mozdul el nulláról. :) Sőt, ilyen állapotban már a task manager sem jön fel, az egér sem moccan. ;)
Jó, ez most csak viccelődés volt. :) Komolyra fordítva: a "system idle" a szabad processzor időt mutatja, ez ritkán esik 10-20% alá, mert akkor már komoly baj van, és az op.rendszer automatikusan magasabb prioritást próbál adni bizonyos rendszerfolyamatoknak (más kérdés, hogy ez nem mindig sikerül...). Médialejátszás közben a teljesítményt sok minden befolyásolhatja anélkül, hogy a rendszer különösebben megmoccanna, dekóderhibától kezdve háttérben futó "géprángatós" taszkon át szoftveres képkirakásig akármi. Egy ilyen jelenség okozójának kiszúrása, és kiiktatása messze túlmutat ezen a topikon, nem itt kellene megtárgyalni. :gumicsirke:

Ontopik: A múltkor említett hosszú ideje "vonalkódos" cucc lejött. :) 10-12 ember is rá volt izgulva, és sikerült úgy elkapni azt az egy forrást, hogy más-más part-okat töltöttünk tőle, amit aztán villámgyorsan csereberélgetni kezdtünk egymás között, és így egy hét alatt fullos lettem, most már én is visszafelé adom a többieknek, akiknek még nincs meg. Ritka az ilyen. :)

#176 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 17:25

Nekem is volt egy ilyen vonalkódos esetem, pontosaban, az öcsém letöltése volt, bár az igaz, hogy csak pár hétig nem volt hozzá forrás. Az viszont érdekelne, hogyan oldottátok meg, hogy attól, akinek mind megvolt, más-más részeket töltöttetek. Elvileg ehhez a kliensednek egyeztetni kell a többi letöltő klienssel, hogy ki melyik szeletet töltse le. Ez érdekelne, hogy oldható meg. Nálam egyébként nagyon LOL dolgot művel az elöbb a rendszer. Kiírta, hogy a talált klienssel már kapcsolatban állunk, és a saját nickem, a saját ip címemmel. Kész szerencse, hogy nem kezdek el tölteni önmagamtól is  :D Persze, gondolom úgy adódott, hogy a forrás cserében valakitől áttöltötte a források listáját, és abban az én kliensem is szerepelt, csak nagyon LOL ezt olvasni...

Egy kicsit offtopicolás: azért nálam nagyon-nagyon különleges eset, ha elmozdul a 0-ról a system idle, de az csak a ud agent miatt van, viszont mivel ennek a prioritása a legalacsonyabb, így olyan könnyen igényelheti tőle más process a cpu-t, mint a system idle-től, ami ha jól tudom, a felszabaduló memóriaterületek állandó kinullázását végzi csak.
A divfixről megvan a véleményem. Már több olyan filmmel is találkoztam, amit ellenőrzésnél hibátlannak talált, a javítással nem oldotta meg a problémát, ellenben nandub tökéletesen megoldotta.

#177 Felhasználó inaktív   kisslas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 22:03

Sziasztok

Uj vagyok a temaban. Jol ertem, hogy a meg teljesen le nem toltott fileket is meg lehet osztani? Tehat a temp konyvtar tartalmat is? Akkor miert nem engedi nekem? Az incomingot meg tudom osztani, de a tempet nem.

kosz

#178 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 03. 02:59

Idézet: kisslas - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 23:03

Sziasztok

Uj vagyok a temaban. Jol ertem, hogy a meg teljesen le nem toltott fileket is meg lehet osztani? Tehat a temp konyvtar tartalmat is? Akkor miert nem engedi nekem? Az incomingot meg tudom osztani, de a tempet nem.

kosz

A letöltés alatt lévő fájlokat automatikusan megosztja a kliens, ezt éppen megakadályozni lenne nehéz.

#179 Felhasználó inaktív   ERROR 404 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 10:23

Idézet: kisslas - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 23:03

Jol ertem, hogy a meg teljesen le nem toltott fileket is meg lehet osztani? Tehat a temp konyvtar tartalmat is? Akkor miert nem engedi nekem? Az incomingot meg tudom osztani, de a tempet nem.

Ha nem "látod" az épp letöltés alatt lévö fájlt a megosztásodban az talán azért lehet, mert nincs még letöltve legalább 1 egész szelet (Chunk), tehát nincs még belöle mit megosztanod.

Ahogy KovacsUr mondja, a Temp-könyvtárad megosztásán az eMule-nak nincs mit "rád biznia", lévén az itt gyülemlö anyagok minden letöltöpartnered számára "automatice" elérhetöek.

#180 Felhasználó inaktív   de Sade márki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 20:43

Sziasztok

Az eDonkeyban opcionális csak a 4 adware program települése? Ha nem rakom be eléjük a pipát akkor nem települnek fel?

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.