eMule és eDonkey
Elküldve: 2005. 11. 30. 21:32
Próbálgatom a különböző klienseket, most a morphXT megy és van benne egy webcache funkció. Elvileg ez gyorsabbá teheti a letöltést, tud valaki valamit erről? Az autodetect proxy nem működik, nem talál semmit az ISP-ről, proxyról...Tudja valaki hogy nálunk működik-e ez, t-onlin esetén hogyan kéne beállítani? Van értelme?
Köszi.
Elküldve: 2005. 12. 26. 17:12
Úgy látom egy ideje nem érkezett hozzászólás.. de az én gondom annyira idegesítő, h már bármilyen szalmaszálba belekapaszkodom.. eMule v0.46c/iONiX4.4-es verzió van fent, s van pár gondom vele..
Az egyik h egy idő után nem enged kapcsolódni a szerverekhez.. mert valami feketelistára kerültem, ezt a szöveget nyomja a naplónál.. "Connection refused. Your IP is currently blacklisted" Ez mi a fenéért van ? Azt is írja h alacsony az ID-m pedig a normális értékekre vannak beállítva a portok TSP 4662 UDP 4672.. Ezen kívül ha tesztelem a portokat, hibás tesztet jelez. Ez az egyik.. Ami ennél is rosszabb.. h ha kilépek mondjuk a programból majd vissza.. előfordul h jópár letöltésem eltűnik.. MITŐL VAN ?!! Állítólag NTFS-re formázott vinyóra kell tölteni.. eddig FAT32-re mentettem..,de mióta ezt tudom már az NTFS-t használom.. ennek ellenére valamit nagyon keresztbecsatolhat vagy nem tudom mit csinál... mert jópár cuccom több napi csordogálás után 80-90%-okról eltűnik, elszáll..
Igen hálás lennék ha valaki meg tudná mondani nekem h miért.. Mit hogyan kéne jól beállítanom.. ?!
Elküldve: 2005. 12. 26. 19:30
Elküldve: 2005. 12. 29. 18:59
Idézet
Szerintem ezt és az eltűnős hibát is a moddolt kliens okozza. A szerverek szűrik azokat a klienseket, akik egy adott időn belül túl sokszor akarnak kapcsolódni, vagy túl sok keresést indítanak. A moddolt kliensek némelyike azzal próbál trükközni, hogy elég sűrűn (akár percenként) újrakapcsolódik egy-egy szerverhez, mivel ilyenkor általában még jól mennek a letöltések, kevés a forrás, és a rating-ek jobban javulnak.
A fájlok eltűnése nem normális jelenség, akár ntfs, akár fat32 partícióról van szó. Nekem mindkettőre megy, mégsincs ilyen problémám.
Szerintem cserélj klienst, válassz valami "tiszta", vagy megbízható, kipróbált változatot (ajánlom az emuleplus-t

Elküldve: 2005. 12. 30. 17:17
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami lehetőség arra, hogy a beírt keresendő file-ok listáját törölni lehessen? Uninstall és újrainstall után is megjegyzi.
Elküldve: 2005. 12. 30. 22:55
szerk:vagy pipa ki
Szerkesztette: eddie 2005. 12. 30. 22:56 -kor
Elküldve: 2005. 12. 31. 01:41
Idézet: eddie - Dátum: 2005. dec. 30., péntek - 22:55
szerk:vagy pipa ki
Köszönöm!!!
Elküldve: 2006. 01. 04. 00:31
Elküldve: 2006. 01. 04. 09:14
Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 22:35
Ugyan az Edonkey fejlesztese tudtommal leallt, de az utolso verzio nekem tokeletesen mukodik.
Elküldve: 2006. 01. 19. 11:58
Az előbbi problémámnak a megoldása, miszerint más nem látja azt a fájlt amit én osztottam meg (és csak nekem van meg) az, hogy ha valaki megoszt a hálón egy új fájlt, akkor azt csak akkor látják mások akik keresnek rá, ha először átnézte egy moderátor, és jóváhagyta. Azt viszont nem tudom hogy ez hogy zajlik. Van tapasztalatotok?
Van pár ritka cuccom és lehet hogy valakit érdekel, idegesít hogy nem tudom megosztani őket.
Még nem néztem át a teljes emule fórumot de úgytűnik nincs túl sokaknak efféle problémájuk.
Elküldve: 2006. 01. 19. 16:21
Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 12:58
Az életben nem hallottam még ilyenről az emule/edonkey hálón... Miféle moderátor? Miféle jóváhagyás?

Elküldve: 2006. 02. 12. 23:26
Én kezdő emule felhasználó vagyok, és elléggé nem tudom használni még, ezért kéne a segítségetek!
Pl lenne egy olyan gondom, hogy én csak 2kb/s-mal töltök, tőlem meg 3-4-5-tel.... Nem tudom hogy van ez de sztem a beállításoknál csesztem el valamit! A korlátozásoknál sem tudom h mennyit kéne bejelölni!
Meg még ilyen alap dolgok h mi az a hozzáférhetőség, akkor jó ha magas a szám vagy akkor ha alacsony.... Mire érdemes rá kattintani, a a fekete betűvel jelzettre vagy a világos kék..... stb...
És mi az a források befejezése???? akkor jó ha 100% ????
Télleg fuul kezdő vagyok, szégyenlem is magam hogy ilyen dolgokat nem tudok, de ... ez van!
Remélem segítetek!!!!!!

KÖszi!!!!!!!!
Elküldve: 2006. 02. 12. 23:46
Idézet: MissK87 - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 23:26
Én kezdő emule felhasználó vagyok, és elléggé nem tudom használni még, ezért kéne a segítségetek!
Pl lenne egy olyan gondom, hogy én csak 2kb/s-mal töltök, tőlem meg 3-4-5-tel.... Nem tudom hogy van ez de sztem a beállításoknál csesztem el valamit! A korlátozásoknál sem tudom h mennyit kéne bejelölni!
Meg még ilyen alap dolgok h mi az a hozzáférhetőség, akkor jó ha magas a szám vagy akkor ha alacsony.... Mire érdemes rá kattintani, a a fekete betűvel jelzettre vagy a világos kék..... stb...
És mi az a források befejezése???? akkor jó ha 100% ????
Télleg fuul kezdő vagyok, szégyenlem is magam hogy ilyen dolgokat nem tudok, de ... ez van!
Remélem segítetek!!!!!!

KÖszi!!!!!!!!
Ha csak nemrég indítottad el a letöltést, ez normális, majd később felgyorsul. A maximális sebesség egyébként (felfele és lefele is) beállítható. Ha egy adott értéknél alacsonyabb a feltöltésre szánt sávszél, a letöltés sebességét automatikusan korlátozza a kliens.
A hozzáférhetőség azt jelzi, összesen hány ember osztja meg ezt a fájlt. Azok is bele vannak számítva, akik csak most töltögetik lefele. Minél magasabb ez a szám, minél kékebb a sor, annál jobb.
Ha a "források befejezése" a "Complete sources" helyén van, akkor fordítási hiba.

Elküldve: 2006. 02. 22. 07:13
Rossz hír, a belgák lefoglalták a Razorback szervereket, tehát napok óta nem azért nem lehet rájuk lépni, mert tele vannak, hanem mert már nincsenek. Részletesebb infó itt.
Elküldve: 2006. 02. 27. 07:50
Idézet: PetruZ - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 7:13
Rossz hír, a belgák lefoglalták a Razorback szervereket, tehát napok óta nem azért nem lehet rájuk lépni, mert tele vannak, hanem mert már nincsenek. Részletesebb infó itt.
Hmm, akkor ezért nem találtam a kedvenc szerveremet, elég nagy érvágás ez, alig vannak források.
Elküldve: 2006. 02. 28. 16:11
Idézet: PetruZ - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 17:21

Hát én ezt a moderátoros átnézős dolgot az emule fórumon olvastam. Mindenesetre ti is kipróbálhatjátok, hogy meg tudtok é osztani valami újdonságot, amit ti kreáltatok.
Mellesleg milyen jogi alapon foglalták le a razorbackot?
Nem nagyon pörög ez a fórumrész.
Elküldve: 2006. 03. 01. 15:29
Figyelmeztetés Em Server No.1 (193.138.230.251:4242) - Your 4662 port is not reachable. Please review your network config. Aztán átkapcsolódtam a DonkeyServer No1-re és mivel nem vagyok valami gyakorlott, így nem tudom, hogy ez mi lehet. Tüzfalam, és minden ki van löve, inentöl nem tom mit tegyek...
pls felp

Elküldve: 2006. 03. 08. 12:10
Idézet
Nincs moderátor az emulén. Éppen az a lényege, hogy bármit beoszthatsz a közösbe, az bekerül a szerver share listájába, és attól kezdve kereshető a többiek számára is. Bár ez nem fog azonnal működni, a feldolgozások, rendezések, stb. miatt ha jól tudom, több tíz perc is lehet, mire megjelenik a közös keresési listában. Nincs olyan ember (moderátor), aki a szerver előtt ülne, és csekkolná a tételeket. Két kontrollálási lehetőség van: a fakelist használata (már van új is a régi helyett, csak ritkábban frissül) és a comment-ek. Ez utóbbi totál megbízhatatlan, mivel szintén az user-ek generálják, és többnyire tele van szeméttel, vagy érthetetlen (értsd: nem angolul írt) megjegyzésekkel. Láttam már comment-ben spamoldal reklámot és vírusos fájl letöltésére buzdító szöveget is... A fakelist viszont elég megbízható, mivel a bejelentések várólistára kerülnek, és minél többen jelentik le ugyanazt, annál valószínűbb, hogy a következő frissítésbe be fog kerülni. Másrészt a lista kezelői le is szokták ellenőrizni a bejelentéseket saját maguk is (nem mindet, inkább csak a kisebbeket). Ennek érdekében szoktam én is lejelenteni a fake-nek bizonyult dolgokat.
Idézet
A belinkelt oldalon elolvasható.
Szerkesztette: PetruZ 2006. 03. 08. 12:11 -kor