Külső HDD probléma! Külső HDD probléma!!!!
Elküldve: 2009. 11. 23. 18:03
Elküldve: 2009. 11. 23. 18:33
2. másik USB aljazatba dugva?
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2009. 11. 23. 19:30
Idézet: Jocesz77 - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 18:03
Másik (mondjuk egy asztali) gépen kipróbálva mi a helyzet?
Ha az sem látná akkor a következő művelet mindenképpen az USB-s doboz szétszedése, és a winyót direktben, másodlagosként rá kell tenni egy jól működő számítógépre. Ha így OK, akkor az USB-s házzal van a gond (elég gyakori hiba).
Ha viszont direktben rákötve a Bios nem detektálja, akkor nagyobb a baj - elgondolkozhatsz egy új winyó beszerzésén.
A hibás winyót pedig semmiképp sem kínozd, a legrövidebb időn belül juttasd el szakemberhez - ha annyira kellenek azok az adatok.
Elküldve: 2009. 11. 23. 22:08
Idézet: pittti - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 19:30
Ha az sem látná akkor a következő művelet mindenképpen az USB-s doboz szétszedése, és a winyót direktben, másodlagosként rá kell tenni egy jól működő számítógépre. Ha így OK, akkor az USB-s házzal van a gond (elég gyakori hiba).
Ha viszont direktben rákötve a Bios nem detektálja, akkor nagyobb a baj - elgondolkozhatsz egy új winyó beszerzésén.
A hibás winyót pedig semmiképp sem kínozd, a legrövidebb időn belül juttasd el szakemberhez - ha annyira kellenek azok az adatok.
Előszöris köszi a gyors reagálást mindenkinek.Símán a laptopba van dogva és próbáltam mind a 4 usb foglalatot amúgy egy asztali gépbe próbáltuk és ottse történik semmi.a tápot kihúztam bedugtam megvolt ezis amúgy egy pendrive ot is próbáltam azt rendesen beolvassa mind a 4 usb aljzat.
Elküldve: 2009. 11. 23. 23:13
Idézet: Jocesz77 - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 22:08
Akkor most következik a második művelet.
Elküldve: 2009. 11. 24. 01:05
Elküldve: 2009. 11. 24. 02:16
nekem is hasonló problémám van. egy Fujitsu Siemens XL-E (500 GB)-s külső HDD m van már több mint 1,5 éve. ma este úgy döntött, h szó nélkül megáll, mondjuk már vasárnap is észrevettem, h a rajta levő zenéket filmeket csak akadva tudtam lejátszani, de ezt betudtam, h túl sok minden fut (torrent, msn, net, media player, vlc player stb.). Kipróbáltam asztali gépen (xp op rendsz), semmi eredmény, meg se látja egyik gép se hangjelzést az enyém (ASUS F3 notebook, vista op rendsz.) legalább ad. 1. bekapcsnál felpörög, mintha indulna, utána maximálisan leáll csak a led világít, majd 2. indításnál felpörög és csak azt hallani, h teker egy darabig vhol megakad és mintha újrakezdené. Van rá esély, h a rajta levő adatok megmaradtak ill le lehet őket róla még menteni (440 gb)?
előre is köszi a válaszokat

Szerkesztette: nardika 2009. 11. 24. 02:19 -kor
Elküldve: 2009. 11. 24. 07:56
Idézet: nardika - Dátum: 2009. nov. 24., kedd - 2:16
Ha direktben rátéve egy asztali gépre a Bios nem látja, akkor elég kevés (vagy igen drága).
A helyzet ugyanaz mint fent.
Elküldve: 2009. 11. 24. 07:59
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 24., kedd - 1:05
Ha egyáltalán nem jelenik meg mint USB-s eszköz, akkor igen érdekes lenne ha a lemezkezelő látná!
Elküldve: 2009. 11. 24. 16:35
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 24., kedd - 1:05
Igen igen sajna ott se látja az eszközkezelő Akkor most jön a mondjak leróla mi?

Elküldve: 2009. 11. 25. 21:44
Idézet: Jocesz77 - Dátum: 2009. nov. 24., kedd - 16:35

Miért kérdezel, ha nem olvasod el figyelmesen a választ...
„Ha az sem látná akkor a következő művelet mindenképpen az USB-s doboz szétszedése, és a winyót direktben, másodlagosként rá kell tenni egy jól működő számítógépre. Ha így OK, akkor az USB-s házzal van a gond (elég gyakori hiba).
Ha viszont direktben rákötve a Bios nem detektálja, akkor nagyobb a baj - elgondolkozhatsz egy új winyó beszerzésén.”
Most sem tudok mást írni.
Elküldve: 2009. 11. 26. 17:10
Elküldve: 2009. 11. 26. 19:08
Idézet: Jocesz77 - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 17:10
Hát a laptopot semmiképp!!!
„...amúgy egy asztali gépbe próbáltuk és ottse történik semmi” - mintha itt mást írtál volna.
„...fix befórasztott aljzat van a merevlemezbe” - most ezt olyannak akarod magyarázni aki ilyeneket (is) javít? Hidd el nekem - egy USB-s doboz vagy négy csavarral, vagy bepattanó műanyag reteszekkel van összerakva. Ha kibontod, egy teljesen normális Serial ATA 3,5 colos merevlemezt találsz benne - az égvilágon semmi nincs ráforrasztva. Egy SATA kábel és tápcsatlakozás kell csak neki és már lehet is próbálni egy asztali gépen.
Neked most gondolom azt a legfontosabb eldönteni hogy a winyó ment gallyra, vagy a doboz - előbbi a rosszabb, mert USB házat már 3000 Ft-ért kapsz, a winyó viszont lényegesen drágább bele.
Tehát ha direktben a winyó jó akkor házcsere, ha az a halott akkor vehetsz bele bármilyen üzletben kapható SATA merevlemezt.
Mondjuk azt viszont majdnem elfelejtettem, ha garis még a cucc akkor nem szabad hozzányúlni! Vissza kell vinned oda ahol vetted, lepróbálják - és valószínűleg cserélik.
Szerkesztette: pittti 2009. 11. 26. 19:33 -kor
Elküldve: 2009. 11. 27. 11:55
Elküldve: 2009. 11. 27. 12:12
Elküldve: 2009. 11. 27. 12:43
Idézet: Jocesz77 - Dátum: 2009. nov. 27., péntek - 12:55
Ha jól ismernek, akkor lehet, h igazuk van. Ilyen esetben inkább bízd olyanra, akiről tudod, h nem cseszi el.

Elküldve: 2009. 11. 27. 14:12
Bocs, lehet, hogy ezt nem ide kellene, de szerintem nagyjából témába vág.
Külső rack problémába ütköztem. Adott egy A.C. Ryan külső 3,5"-os SATA rack, USB és e-SATA csatlakozó is található rajta. USB-n volt bekötve. Tegnap este egyszer csak kis pukkanás hallatszik a rack felől, Windowsban a meghajtó (egy partíció az egész) betűjele még látszik, de már nem elérhető. A gép újraindítása után egyáltalán nincs drive. /Ne kérdezzétek, h miért nem a rack-et kezdtem el egyből buzulni, és miért a gépet restartoltam... Magam sem tudom a racionális választ rá.../ Ezt követően rack kikapcsolás, pár perc pihi, bekapcsolás. Hallatszik, hogy a vinyó felpörög, majd pár másodperc után úgy tűnik, mintha mégsem pörgött volna fel, s "próbálkozik" - olyan, mintha egy dvd-olvasó nem tudna olvasni egy lemezt, és próbálkozna a felpörgetésével. Gyorsan kikapcsoltam, mielőtt szétkínoznám a vinyót. Szétszerelés, vinyó ki, simán SATA kábellel próba. Vinyónak semmi baja - a rack szórakozik. Másik, "nem sajnált" vinyó elővesz, rack teszt. A másik vinyóval, másik USB-n, illetve e-SATA-ra kötve is ugyanaz a helyzet - a rack rossz. Garija lejárt egy hónapja (grrr miért mindig így gyártják ezeket?). Mi lehet a baja, és javítható szerintetek? Kit keressek ilyen ügyben?
A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)
Elküldve: 2009. 11. 27. 14:59
Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. nov. 27., péntek - 14:12
Kimérés nélkül elég nehéz megmondani, de valószínűleg a vezérlőpanelen ment el valami.
Nem ér annyit, amennyibe a javítása kerül (a műszerész óradíja minimum 3-4000 Ft)
Elküldve: 2009. 11. 27. 17:01
Idézet: pittti - Dátum: 2009. nov. 27., péntek - 14:59
Nem ér annyit, amennyibe a javítása kerül (a műszerész óradíja minimum 3-4000 Ft)
Köszi. Nem gondoltam, hogy ilyen drága.
Ez nem az én hetem, munkahelyen egy vinyói adat füstbe ment, otthon egy külső racknek annyi... Azt hiszem ki kellene kapcsolnom a gépeket hétfőig...

A halott Jedi a jó Jedi! (Sith közmondás)