HWSW Informatikai Kerekasztal: Külső HDD probléma! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Külső HDD probléma! Külső HDD probléma!!!! Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   fery0000 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 08. 24. 19:26

Köszike a gyors választ. Szóval ez egy mókuskerék. Utána is olvastam a mai nap folyamán. Olyan pedig úgysem lesz, hogy minden hardvernek megleljen az ellátás. :)

#142 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 08. 25. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: fery0000 - Dátum: 2012. 08. 24. 20:26

Köszike a gyors választ. Szóval ez egy mókuskerék. Utána is olvastam a mai nap folyamán. Olyan pedig úgysem lesz, hogy minden hardvernek megleljen az ellátás. :)

Hát, általában a többi USB kütyü nem fogyaszt többet, mint amit a szabvány előír.
Csak a HDD-knél nem jön ki kisebb eergiából, hogy felpörögjön 1-2 mp alatt.
Megpróbálhatod, hogy nem a HUB-ba, hanem egy a gépen lévő USB-be dugod a diszket, kis szerencsével működni fog.

#143 Felhasználó inaktív   Robesz1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 10. 14. 08:42

Hello.
Amikor a külső vinyómat bedugom a gépbe nem ismeri fel.Már mint úgy felismeri hogy be van dugva valami a gépbe de nem tölt be róla semmi adatot.És sajátgépben nem az általam megadott néven jön be hanem "Helyi Lemez" néven.Mitől lehet ez?

#144 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 14. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Robesz1 - Dátum: 2012. 10. 14. 08:42

Hello.
Amikor a külső vinyómat bedugom a gépbe nem ismeri fel.Már mint úgy felismeri hogy be van dugva valami a gépbe de nem tölt be róla semmi adatot.És sajátgépben nem az általam megadott néven jön be hanem "Helyi Lemez" néven.Mitől lehet ez?

Vagy a file rendszer átment RAW formátumba, vagy fizikai hibája van a merevlemeznek (bad szektor az indextáblában).
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#145 Felhasználó inaktív   Robesz1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 10. 21. 09:49

Köszönöm.Majd megnézem. :D

#146 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 24. 13:42

Nos én is előrukkolok egy problémával. A topikot végigolvastam, de pont ilyet nem találtam.

Egy XP gépen másoltam külső WD 1tb vinyóra. A másolást befejezve ösztönösen megnyomtam a hibernálás gyorsgombot.

HDD kihúz, majd miután a gépet ismét bekapcsoltam, Write Delay Failed hibaüzenet. Valszeg a pufferből nem írta ki a nagyokos XP az adatokat a vinyóra, pedig nem mondhatni, hogy eszetlenül kirántottam az USB-ből a vinyót.

A hdd-t most persze nem ismeri fel sem az XP, sem a Win 7. Előjön a New Hardware Found varázsló, de sikertelenül. nem találja meg.

Van erre tippetek, ilyenkor mi a teendő?

Köszönöm.

#147 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 25. 13:17

Közben megoldódott, többszöri próbálkozásra, x USB-portot kipróbálva újra beindult. Huh..

#148 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 28. 15:17

Karacsonyra meglepem magam egy 3-4 TB-os hdd-vel, de nagyon nem ertem, hogy sima Sata-s hdd-khez kepest miert olcsobbak az usb-sek, hiszen abban a hdd mellett ott kell lennie a tapnak meg az usb-s atalkitonak, dobozba teve, stb. :-s

#149 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 30. 15:02

Üzenet megtekintéseIdézet: onemans - Dátum: 2012. 11. 28. 15:17

Karacsonyra meglepem magam egy 3-4 TB-os hdd-vel, de nagyon nem ertem, hogy sima Sata-s hdd-khez kepest miert olcsobbak az usb-sek, hiszen abban a hdd mellett ott kell lennie a tapnak meg az usb-s atalkitonak, dobozba teve, stb. :-s

Nem látszik hogy milyen típus van belül :-D

#150 Felhasználó inaktív   zono 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 15. 15:16

Fura történet. Több mint két évtizede mondhatom, hogy érdekel és követem az informatikát ( szoftver és hardver), de ilyet nem pipáltam; nem emlékszem, hogy hallottam/olvastam/értesültem volna ehhez hasonló mértékű szívásról.
Hibák pedig előfordulnak. Segítséget kérek !

Körvonalakban:
Egy Samsung márkájú "STORY STATION PLUS " 1.5 TB, eSata és USB 2.0 illesztéssel (is) rendelkező, takaros és szemre is mutatós házacskában helyet foglaló külső merevlemezt vásároltam olyan másfél-két éve. Azóta használtam nagy megelégedéssel. Ezidáig.
Egy pár nappal ezelőtt csatlakoztattam egy 64 bites Windows 8 operációs rendszerhez és minden rémálommá vált. A Win8 a korábban NTFS-re formázott 1 partíciót magába foglaló tárhelyből már csupán kb. harmadot (olyan 400-500 GB-nyit) lát formázatlan, sőt partíciónálatlan formában. Továbbmegyek a 32 bites, korábbiakban használt Win7, XP operációs rendszerekből is dettó uez, valamint a BIOS is így látja. Használtam korábban a lemezt Linksys routerre kötve usb-n, ott nem néztem meg (Linux hajtja), kötve hiszem, hogy más eredményt mutat(na). A lemezen valamivel 100 GB feletti volt a szabad hely. A többi odavan!? Vagy mégse ?
Segítsetek !
Ötlet – mit lehet és mit érdemes megtennem, mihez kezdhetek annak érdekében, hogy olvashatóvá váljon a partíció és menthessem róla az adatokat ?

#151 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 15. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: zono - Dátum: 2012. 12. 15. 15:16

valamint a BIOS is így látja. Használtam korábban a lemezt Linksys routerre kötve usb-n, ott nem néztem meg (Linux hajtja), kötve hiszem, hogy más eredményt mutat(na). A lemezen valamivel 100 GB feletti volt a szabad hely. A többi odavan!? Vagy mégse ?
Segítsetek !
Ötlet – mit lehet és mit érdemes megtennem, mihez kezdhetek annak érdekében, hogy olvashatóvá váljon a partíció és menthessem róla az adatokat ?

Ha a BIOS is így látja, akkor az szar. Vedd ki a keretből és próbáld meg másban, vagy direkt gépben. Ha csak a hely és a partíció lenne rossz, akkor mondanám, hogy amikor routere dugtad, akkor Linuxos partíció lett létrehozva, azt meg a Win nem látja...
Make love not Wor.

#152 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 15. 17:17

Hm, csak úgy automatán jönnek létre és szűnnek meg partíciók? Ez minimum érdekes! Windows alatt jobb klikk a SZÁMITÓGÉP ikonon, KEZELÉS -> LEMEZKEZELÉS is megérne egy misét (persze a csatlakoztatott SAMSUNG mellett), hogy az mit mutat?

Szerkesztette: Macikák 2012. 12. 15. 17:19 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#153 Felhasználó inaktív   zono 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 12. 15. 17:17

Hm, csak úgy automatán jönnek létre és szűnnek meg partíciók? Ez minimum érdekes! Windows alatt jobb klikk a SZÁMITÓGÉP ikonon, KEZELÉS -> LEMEZKEZELÉS is megérne egy misét (persze a csatlakoztatott SAMSUNG mellett), hogy az mit mutat?

x86 op.rendszer alatt RAW típusú partíciót mutat (ld csatolt kép [ O: ] meghajtó (diskmgmt.msc).

#154 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 16. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: zono - Dátum: 2012. 12. 16. 14:08

x86 op.rendszer alatt RAW típusú partíciót mutat (ld csatolt kép [ O: ] meghajtó (diskmgmt.msc).

Nem látom a csatolt képeket - bár érzésem szerint a hiba az operációs rendszertől független.

Le kell töltsed a Samsung honlapjáról a Hutil-t (ez a Samsung hivatalos tesztprogramja) és ezzel nézd meg. Ha hibát talál megpróbálja javítani, vagy ad egy hibakódot amivel csere esetén reklamálni lehet. Mindenesetre utána okosabbak leszünk. (a hiba valószínűleg összetett, először a merevlemez méretét kell helyreállítani, ezután lehet a RAW partícióval foglalkozni)

Vigyázz, ezzel a programmal véglegesen törölni is lehet a merevlemezt, csak a teszt funkcióit indítsd el!!!

Valamint semmi, ismétlem SEMMI olyan programot ne indítsál el, ami ellenőrizetlenül próbál írni a merevlemezre! (CHKDSK és társai)

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2012. 12. 16. 14:55 -kor

#155 Felhasználó inaktív   zono 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 18. 01:52

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 12. 16. 14:47

Nem látom a csatolt képeket - bár érzésem szerint a hiba az operációs rendszertől független.

Elnézést, pótoltam a képet! A hiba feltehetőleg az, viszont majdnem tény, hogy a 64 bites "frisssen" telepített Win8 okozta (a rendszer felállta után már a fent leírt állapotot mutatta semmi jel nem utal arra, hogy néhány órával korábban 32 bites Win7 alatt használt vinyó hirtelen megadta magát).<br style="font-family: Verdana; font-size: 15px;">

[
Le kell töltsed a Samsung honlapjáról a Hutil-t (ez a Samsung hivatalos tesztprogramja) és ezzel nézd meg. Ha hibát talál megpróbálja javítani, vagy ad egy hibakódot amivel csere esetén reklamálni lehet. Mindenesetre utána okosabbak leszünk. (a hiba valószínűleg összetett, először a merevlemez méretét kell helyreállítani, ezután lehet a RAW partícióval foglalkozni)
]
Utánanézek a Hutil-nak. Egy apró (?) gond, hogy a Samsung a HDD-s üzletágát mindenestül átadta - ha jól emlékszem - a Seagate-nek így ez is bonyolítja a dolgokat. Meg az is, hogy a lemez még 1 évig garanciás, így csak óvatosan cselekedhetek. Köszönöm a válaszodat és válaszokat, bármilyen további segítségért hálás vagyok.

Csatolt fájl:

#156 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 18. 08:12

Üzenet megtekintéseIdézet: zono - Dátum: 2012. 12. 18. 01:52

Köszönöm a válaszodat és válaszokat, bármilyen további segítségért hálás vagyok.

Nem állíthatom hogy itt is ez történt de elmondok egy esetet. Itt Win7 64bit volt az oprendszer. Több külső USB-s merevlemezt használtak a gépen (hozott anyagokat másoltak poszternyomtatásra - reklámcég volt), mint utólag elmondták, nem szokták az eszközt szabályosan leválasztani, ugyan minek?
Egy alkalommal másoltak egy 500 Gigásról, végeztek, lerántották, majd rögtön utána rádugtak egy 1 Terásat. Elmondásuk szerint a gép nem ismerte fel, ezért rádugott állapotban újraindították, a rendszer felállása után pedig pontosan ez az állapot állt elő - az egy Terásból 500 Giga lett, és formázatlan RAW partíció!
Ebben az állapotban hozták el hozzám

Kísérteties a hasonlóság nem? Mert ugye a tiédből is pontosan egy 500 Gigás winyó mérete látszik.

Ha nem találnád a Hutilt, akkor töltsd le a HdTune-t, és az Info, valamint a Health fülek alatti képet szúrd be ide - nekem egyelőre az is elég lesz.

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2012. 12. 18. 08:18 -kor

#157 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 18. 08:56

„(olyan 400-500 GB-nyit) lát formázatlan, sőt partíciónálatlan formában”

Én a küldött képen egy kifogástalan, elsődleges partíciót látok.
Nagyon erősen remélem NEM PARTÍCIONÁLTAD ÚJRA?

#158 Felhasználó inaktív   zono 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 22. 00:09

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 12. 18. 08:12

Nem állíthatom hogy itt is ez történt de elmondok egy esetet. Itt Win7 64bit volt az oprendszer. Több külső USB-s merevlemezt használtak a gépen (hozott anyagokat másoltak poszternyomtatásra - reklámcég volt), mint utólag elmondták, nem szokták az eszközt szabályosan leválasztani, ugyan minek?
Egy alkalommal másoltak egy 500 Gigásról, végeztek, lerántották, majd rögtön utána rádugtak egy 1 Terásat. Elmondásuk szerint a gép nem ismerte fel, ezért rádugott állapotban újraindították, a rendszer felállása után pedig pontosan ez az állapot állt elő - az egy Terásból 500 Giga lett, és formázatlan RAW partíció!
Ebben az állapotban hozták el hozzám

Kísérteties a hasonlóság nem? Mert ugye a tiédből is pontosan egy 500 Gigás winyó mérete látszik.

Ha nem találnád a Hutilt, akkor töltsd le a HdTune-t, és az Info, valamint a Health fülek alatti képet szúrd be ide - nekem egyelőre az is elég lesz.

Nos bár mondhatnám, hogy ez vagy ehhez hasonló történt. És így az akkori megoldás(od) szerint járhatnék el. Csakhogy egészen másról van szó. Egy 120 GB -os (természetesen önmagában álló) SD lemezre telepítettem a Win8-t , majd használtam azt NTFS lemez(ek) és partíciók szomszédságában. Amikor a szóbanforgó külső Samsung HD-t eSata-Sata (nem USB) kábelen keresztül csatlakoztattam az alaplaphoz és az op.rendszer felállt az már az előzőekben részletezett formázatlan (igaz partícionált) kapacitást mutatta. Korábban is - mint említettem már több mint két éve - szinte mindig így használtam az asztali gépemen (eSata - Sata).
Egyet szusszanok és holnap küldök állapotképeket a Hutil/HDTune/HDSentinel illetve egyéb tesztprogik eredményeiről.

#159 Felhasználó inaktív   zono 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 27. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 12. 18. 08:56

„(olyan 400-500 GB-nyit) lát formázatlan, sőt partíciónálatlan formában"

Én a küldött képen egy kifogástalan, elsődleges partíciót látok.
Nagyon erősen remélem NEM PARTÍCIONÁLTAD ÚJRA?

Igen partícionált, emlékezetből írtam meg a hibajelenséget és ebben tévedtem, elnézést érte (így utólag valszeg az zavarhatott meg, hogy a BIOS is hasonló méretet látott).
Nem, nem partícionáltam újra (persze).

MÁS: milyen ötletnek tartjátok az alábbit ?
Beruházni egy új 1.5 vagy nagyobb HDD-be és a meghibásodott külső vinyó tartalmát áttenni ("diskdump" módszerek egyikével) az újra, majd ezt nyüstölni ? Rászánnám a pénzt, fontosak az adatok.

#160 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 27. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: zono - Dátum: 2012. 12. 27. 09:58

MÁS: milyen ötletnek tartjátok az alábbit ?
Beruházni egy új 1.5 vagy nagyobb HDD-be és a meghibásodott külső vinyó tartalmát áttenni ("diskdump" módszerek egyikével) az újra, majd ezt nyüstölni ? Rászánnám a pénzt, fontosak az adatok.

Részemről rossznak. Amíg a bios fals méretet detektál, milyen módszerrel akarod a teljes tartalmát átmásolni?
Nagyon érdekelne - húsz év adatmentési gyakorlat után is lehet még újat tanulni.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.