ArchiCAD
Elküldve: 2003. 01. 09. 18:28
idézet:
Ezt írta Hubert:
Ja,ja. Én is erre gondoltam.[/quote]
Csak majdnem egy 8.0 upgrade árába kerül!
Érdekelne több infó, tapasztalat a 8.0- ról!
Elküldve: 2003. 01. 10. 14:12
én is kipróbálnám az új 8-ast, beta van a gépemen, de az még fagyós.
hg.
[ 2003. július 01.: Hrváthg szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 10. 17:14
idézet:
Ezt írta Hubert:
Mit is takar ez a "jó videokártya" ?[/quote]
nVidia: GF3, GF4(nem MX!)
ATi: R8500, 9000PRO-tól fölfelé
Ezekben már látszik a különbség.
Elküldve: 2003. 01. 10. 17:17
idézet:
Ezt írta zedorg:
Mondjuk cad-hez inkabb 1 ATI kartyat inkabb[/quote]
A régebbi ATI kártyákkal(ATI Rage meg hasonlók) nekem rendszeresen fagyott nem csak az ArchiCAD, hanem más is.
A Radeonok driverei már elég jók.
Elküldve: 2003. 01. 10. 18:19
idézet:
Ezt írta 1336:
A régebbi ATI kártyákkal(ATI Rage meg hasonlók) nekem rendszeresen fagyott nem csak az ArchiCAD, hanem más is.
A Radeonok driverei már elég jók.[/quote]
Egyetertek. En is Radeon-ra gondoltam. Bar volt regebben Rage kartyam, nalam speciel nem fagyott, de hallottam masoknal, meg most nalad is.
Elküldve: 2003. 01. 11. 19:40
Előtte Gf2 Gts (Elsa Gladiac II) volt a gépben. Hát nem volt eléggé meggyőző, úgyhogy később GF4-re cseréltem.
Valahol olvastam, hogy a R 9700pro tulajok nincsenek megelégedve a CAD-es teljesítménnyel.
Elküldve: 2003. 01. 12. 19:49
Hardveres kérdésem van az Archicaddel kapcsolatban.
Apám használja a programot, és egy gépet kell neki összeraknom, de nem tudom milyen VGA kártyát tegyek bele.
Matrox G450-re gondoltam, de még mindíg elég drága ahhoz, hogy elgondolkozzak alternatív megoldásokon ATI 9000, GEF4 4200. Radeon 8500-at nem akarok, sok belőle a rossz minőségű. Drágábbra nem telik (szerintem nem is kell, mert csak a 3D gyorsul az ár növekedéssel, és Archicadnél ez még mindig nem szempont), olcsóbbra meg nem gondoltam (esetleg egy Radeon 7500), mert ott már a 2D képminőségen is érződik az alacsony ár.
A másik, hogy milyen monitort vegyek hozzá.
High Eng 19"-et (Sony G420, Samsung 959NF),
Olcsó 21"-et (Samsung 1100P+, Belinea 108080)
Olcsó 17" TFT (AG Neovo F71B)
Apám heti 100 órát ül a gép fölött, gyakorlatilag ez teszi ki at életét, szeretném, a lehető legjobbat kihozni az adott keretből.
Zsanér
Bocsi, a hozzászólást csütörtökön ketdtem el írni, most fejeztem be, látom azóta született pár hozzászólás, ami érinti a kérdéskört, nézzétek el ezt nekem.
[ 2003. január 12.: Zsaner szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 12. 22:20
idézet:
Ezt írta Zsaner:
Sziasztok!
Apám használja a programot, és egy gépet kell neki összeraknom, de nem tudom milyen VGA kártyát tegyek bele.
Matrox G450-re gondoltam, de még mindíg elég drága ahhoz, hogy elgondolkozzak alternatív megoldásokon ATI 9000, GEF4 4200. Radeon 8500-at nem akarok, sok belőle a rossz minőségű. Drágábbra nem telik (szerintem nem is kell, mert csak a 3D gyorsul az ár növekedéssel, és Archicadnél ez még mindig nem szempont), olcsóbbra meg nem gondoltam (esetleg egy Radeon 7500), mert ott már a 2D képminőségen is érződik az alacsony ár.
Apám heti 100 órát ül a gép fölött, gyakorlatilag ez teszi ki at életét, szeretném, a lehető legjobbat kihozni az adott keretből.
Zsanér
Bocsi, a hozzászólást csütörtökön ketdtem el írni, most fejeztem be, látom azóta született pár hozzászólás, ami érinti a kérdéskört, nézzétek el ezt nekem.
[ 2003. január 12.: Zsaner szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Induljunk ki egy jó monitorból:
Ha tényleg ennyit ül a gép előtt TFT-t kell venni,
abból is legalább közepes árfekvésűt, jobb minőségűt minimum 17", DVI bemenettel.
Ebből következik egy DVI kimenettel is ellátott videokártya. Ilyet nagyon olcsó kategóriában nem hiszem, hogy találsz. A képminőség miatt, lehetőleg márkásat vegyél.
Vannak kifejezetten CAD-hez fejlesztett kártyák,(Quadro, Fire GL stb)de ezek drágák. Ha nem kell a 3D, pl: Matrox G550. Ha mégis kell, (lásd feljebb: 8.0) Márkás GF4 nem MX, vagy talán Radeon 9000pro -tól felfelé.
Heti száz órás ArchiCAD-ből már telhetne egy jó gépre!
[ 2003. január 12.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 13. 09:04
idézet:
Ezt írta LamBy:
Induljunk ki egy jó monitorból:
Ha tényleg ennyit ül a gép előtt TFT-t kell venni,
abból is legalább közepes árfekvésűt, jobb minőségűt minimum 17", DVI bemenettel.
Ebből következik egy DVI kimenettel is ellátott videokártya. Ilyet nagyon olcsó kategóriában nem hiszem, hogy találsz. A képminőség miatt, lehetőleg márkásat vegyél.
Vannak kifejezetten CAD-hez fejlesztett kártyák,(Quadro, Fire GL stb)de ezek drágák. Ha nem kell a 3D, pl: Matrox G550. Ha mégis kell, (lásd feljebb: 8.0) Márkás GF4 nem MX, vagy talán Radeon 9000pro -tól felfelé.
Heti száz órás ArchiCAD-ből már telhetne egy jó gépre!
[ 2003. január 12.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Köszi, a kártya mindenképpen márkás lesz. Sajnos a keret nem végtelen, és mivel az ArchiCAD 3D funkciói (még mindig) minimálisak - ráadásul apám leginkább városrendezési tervekkel foglalkozik - inkább itt spórolnék, természetesen maximálisan szem előtt tartva a 2D képminőséget.
Én is a TFT-t preferálnám, de kíváncsi voltam, hogy állítja szembe a kettőt egy olyan ember aki használja is.
Sajnos, 17" TFT monitorok közül nem láttam olyat nettó 150 alatt, ami megközelítené a Neovo képminőségét, akár DVI-vel is (inkább egy jóképű monitor DVI nélkül, mint egy gyengébb DVIvel). Mindenkinek tudom ajánlani, a response time kivételével (az öregem valszeg nem fog FPS gamékat nyomni)nagyon pozitív kis monitor. Kár, hogy a 18" változata nem ilyen szép.
Elküldve: 2003. 01. 13. 09:16
idézet:
Ezt írta Zsaner:
Köszi, a kártya mindenképpen márkás lesz. Sajnos a keret nem végtelen, és mivel az ArchiCAD 3D funkciói (még mindig) minimálisak - ráadásul apám leginkább városrendezési tervekkel foglalkozik - inkább itt spórolnék, természetesen maximálisan szem előtt tartva a 2D képminőséget.
Én is a TFT-t preferálnám, de kíváncsi voltam, hogy állítja szembe a kettőt egy olyan ember aki használja is.
Sajnos, 17" TFT monitorok közül nem láttam olyat nettó 150 alatt, ami megközelítené a Neovo képminőségét, akár DVI-vel is (inkább egy jóképű monitor DVI nélkül, mint egy gyengébb DVIvel). Mindenkinek tudom ajánlani, a response time kivételével (az öregem valszeg nem fog FPS gamékat nyomni)nagyon pozitív kis monitor. Kár, hogy a 18" változata nem ilyen szép.[/quote]
a metroban van most 111+Áfáért siemens&fujitsu 17"
hg.
Elküldve: 2003. 01. 13. 09:44
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
a metroban van most 111+Áfáért siemens&fujitsu 17"
hg.[/quote]
4312? Mert akkor nagyon jó ár.
Elküldve: 2003. 01. 13. 13:08
idézet:
Ezt írta Zsaner:
4312? Mert akkor nagyon jó ár.[/quote]
sajnos nem'tom.
csak az árcédulát néztem meg, meg azt, hogy fujitsu@siemens.
Ha van kéznél egy metro katalógus, nézd meg, mert most akciós, piros címkés volt.
hg.
Elküldve: 2003. 01. 13. 20:41
idézet:
Ezt írta Zsaner:
Sziasztok!
Zsanér
[/quote]
Szia!
(1) Monitor: ha én venném magamnak, akkor én egy nagyon jó minőségű 19''-os monitort vennék (samsung 959nf, iiyama vm454, viewsonic p95, stb, van erre külön topic)
(2) Videokártya: ha én venném magamnak:
-matrox g400/450: most már NEM. Nagyon szép a képe, DE jóformán _semmi_ 3Ds teljesítmény (ugyanis directx6-os kártya, semmi hardveres T&L), és emiatt _arányaiban_ NAGYON DRÁGA!
(a g550-et pedig nagyon szídják, úgyhogy olyat semmiképpen)
-ati radeon 9000/9000 Pro: szerintem ez tűnik az ideális választásnak. Szép 2D-s kép, jó 3D-s teljesítmény (főleg a pro verziónál). Természetesen valamelyik NEVES gyártó DOBOZOS verzióját kell venni, és akkor semmi szívás.
(Mellesleg a 8500-al sincs SEMMI gond, HA márkás cuccot veszel. Annál is inkább, mert a grafikus processzor a 8500-ban és a 9000-ben jóformán ugyanaz...)
-a jelnlegi nvidia kártyákat pedig FELEJTSD EL!!!Nem vicc: 2D-s képminőségben labdába sem rúgnak a matrox és az ati mellett, pedig ez nagyon fontos, főleg ha van egy jó monitorod (lásd fent
), amit nagy felbontáson, magas frissités mellett is tudsz nézni, és ezt heti 100 órában teszed.
Elküldve: 2003. 01. 13. 20:47
idézet:
Ezt írta LamBy:
Valahol olvastam, hogy a R 9700pro tulajok nincsenek megelégedve a CAD-es teljesítménnyel.[/quote]
Ugyanmár, azt valami hülye gépészek írkálták!(Nem csak emiatt voltak természetesen hülyék, hanem egyébként is összevissza hablatyoltak mindenféléket.)
Ha érdekel, mit tudnak a profi kártyák, nézd meg T2k egyik linkjét:
[url="http://"http://www.spec.org/gpc/opc.data/vp7/summary.html"]http://www.spec.org/...p7/summary.html[/url]
A Firegl X1, ami a 9700Pro profi verziója (akárcsak analóg módon a gef4 => quadro4) MINDENT VER!!![]()
Elküldve: 2003. 01. 13. 23:40
idézet:
Ezt írta dnr:
Ugyanmár, azt valami hülye gépészek írkálták!(Nem csak emiatt voltak természetesen hülyék, hanem egyébként is összevissza hablatyoltak mindenféléket.)
Ha érdekel, mit tudnak a profi kártyák, nézd meg T2k egyik linkjét:
[url="http://"http://www.spec.org/gpc/opc.data/vp7/summary.html"]http://www.spec.org/...p7/summary.html[/url]
A Firegl X1, ami a 9700Pro profi verziója (akárcsak analóg módon a gef4 => quadro4) MINDENT VER!![/quote]
Azért kipróbálnám!![]()
Sajnos, az otthoni 1 monitoros tesztek nem győzhetik meg teljesen az embert, ideális tesztkörnyezetet még a nagyobb boltokban sem csinálnak.
Elküldve: 2003. 01. 14. 08:39
idézet:
Ezt írta dnr:
Szia!
(1) Monitor: ha én venném magamnak, akkor én egy nagyon jó minőségű 19''-os monitort vennék (samsung 959nf, iiyama vm454, viewsonic p95, stb, van erre külön topic)
(2) Videokártya: ha én venném magamnak:
-matrox g400/450: most már NEM. Nagyon szép a képe, DE jóformán _semmi_ 3Ds teljesítmény (ugyanis directx6-os kártya, semmi hardveres T&L), és emiatt _arányaiban_ NAGYON DRÁGA!
(a g550-et pedig nagyon szídják, úgyhogy olyat semmiképpen)
-ati radeon 9000/9000 Pro: szerintem ez tűnik az ideális választásnak. Szép 2D-s kép, jó 3D-s teljesítmény (főleg a pro verziónál). Természetesen valamelyik NEVES gyártó DOBOZOS verzióját kell venni, és akkor semmi szívás.
(Mellesleg a 8500-al sincs SEMMI gond, HA márkás cuccot veszel. Annál is inkább, mert a grafikus processzor a 8500-ban és a 9000-ben jóformán ugyanaz...)
-a jelnlegi nvidia kártyákat pedig FELEJTSD EL!!!Nem vicc: 2D-s képminőségben labdába sem rúgnak a matrox és az ati mellett, pedig ez nagyon fontos, főleg ha van egy jó monitorod (lásd fent
), amit nagy felbontáson, magas frissités mellett is tudsz nézni, és ezt heti 100 órában teszed.[/quote]
Köszi, megerősítetted az elképzelésemet.
Elküldve: 2003. 01. 14. 15:06
Az elsõt mert nagyon jó minõség kb 1000 euróért, a másodikat mert überfasza hiperszuper, igaz 1340-ért. Mindkettõhöz add hozza az ÁFÁ-t is.
Pontos termékneveknek is utánanézhetek ha érdekel.
Videokártyából Ati, lehetõleg BBA (built by Ati)
Proci lehet AMD is, jó az ... bár találkoztatok már a sok pont egyidejû kiválsztása eseténi fagyással ? Konkrétabban, pontosan egy elég részletes és nagy várostérképet megnyitva ami tiszta 2D vonalrajz, percekig tart amíg kirajzol mindent ... ha meg kiválasztok egy fél képernyõnyi részt, majdnem lefagy. Win XP kiírja hogy ArchiCad: Not responding ... érdekes az, ha várok két három percet, akkor befejezi a kiválsztást.
Gyakorlatilag a képernyõn megjelenítéssel, tehát a 2D megjelenítéssel akad el. Minden olyan 10-15-szörös lassításban.
Gondolom a rajz bonyolultsága az oka, meg a program is hibás lehet ebben, mert a PIII 450/16Mb TNT2/256 Mb SDRAM gép is meg az 1500+ Athlonos/64 Mb BBA Ati Radeon 8500/512 Mb DDRAM rendszer is ugyanazt csinálja, kb ugyanolyan sebességgel.

Súgó
A téma zárva.