HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD

#141 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 19. 00:12

idézet:
Ezt írta Hubert:

Saját tapasztalatom ('96 óta dolgozom ArchiCad-del)
az, hogy eddig az ArchiCad is elég volt ... azaz soha nem volt idõm tovább bogarászni a látványt ArtLantis-ban (a legtöbb megrendelõ így is hanyattág veti magát :D) egy-két kivétellel amikor pontosan ez volt a lényeg. (pályázat, vagy spéci igény)
[/quote]

Teljesen egyetértek: ha sürget a határidő (és mikor ne sürgetne...), akkor még az artlantissal sincs idő nekiállni szórakozni, hátmég MAXszal...

Különben ez a baj az archicad-del, ha lenne egy "normális" beépített rendererje (mondjuk artlantis szintű), az nagggyon király lenne. Ugyanis amig a tervezés során összeáll a modell (ez 1 héttől akár 1 hónap is lehet), addig bőven van idő a fények és az anyagok majdnem végleges beállítására.
De utolsó éjszaka szinte a nulláról elkezdeni.... hát az q*rva kellemetlen...
(Márpedig szinte a nulláról kell kezdeni, akár artlantisba, akár maxba, akár másba exportál az ember...)
ekem nagyon-nagyon ritkán volt eddig.

PS: Az Artlantis tényleg gyors, de bizonyos dolgok nagyon idegesítőek benne.
(És persze tényleg lehet vele szép képeket csinálni, de nekem valahogy akkor is csak egy "játékprogram"... :) )

#142 Felhasználó inaktív   Vajonész 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 09:46

idézet:
Ezt írta LamBy:
Jut eszembe, támogatja az ArchiCAD a
több processzoros gépeket?

[ 2003. február 18.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nem, azzal csak annyit érsz el, ha fut más program is(vagy két archicad :-)).
Tehát ha valamit pl. Artlantis-ba renderelsz, akkor közben dolgozhatsz az ArchiCAD-dal.

#143 Felhasználó inaktív   Vajonész 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 19. 09:49

idézet:
Ezt írta dnr:

Teljesen egyetértek: ha sürget a határidő (és mikor ne sürgetne...), akkor még az artlantissal sincs idő nekiállni szórakozni, hátmég MAXszal...

Különben ez a baj az archicad-del, ha lenne egy "normális" beépített rendererje (mondjuk artlantis szintű), az nagggyon király lenne. Ugyanis amig a tervezés során összeáll a modell (ez 1 héttől akár 1 hónap is lehet), addig bőven van idő a fények és az anyagok majdnem végleges beállítására.
De utolsó éjszaka szinte a nulláról elkezdeni.... hát az q*rva kellemetlen...
(Márpedig szinte a nulláról kell kezdeni, akár artlantisba, akár maxba, akár másba exportál az ember...)
ekem nagyon-nagyon ritkán volt eddig.
[/quote]

Úgy tudom, valami megállapodás fele van és ezért nem fejlesztenek bele az ArchiCAD-be normális renderelőt. Amúgy ez tényleg nem jó.

#144 Felhasználó inaktív   LamBy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 11:41

A már emlegetett hardveresen gyorsított shade ablak sokat javítana a dolgon.
(Miért nem ír már erről valaki infót? 8.0) :(
-BL-

#145 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 17:24

idézet:
Ezt írta LamBy:
[/quote]

Már miért segítene?
Ettől még mondjuk a kész képen a vízfelületek, ablakok, burkolatok nem fognak tükröződni....
:)

#146 Felhasználó inaktív   LamBy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 18:14

Ha látnánk, változtathatnánk a színeket, textúrákat, fényeket, szerintem előbb kész lennénk. Egyébként teljesen igazad van, hogy egy ArtLantis szintű beépített render jó lenne.
A progi árába bele is férhetne. ;)
-BL-

#147 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 23:08

idézet:
Ezt írta LamBy:
Ha látnánk, változtathatnánk a színeket, textúrákat, fényeket, szerintem előbb kész lennénk. Egyébként teljesen igazad van, hogy egy ArtLantis szintű beépített render jó lenne.
A progi árába bele is férhetne. ;)
[/quote]

Hát lehet hogy előbb kész lennénk (de ez sem jelentős idő), DE MINEK? Hiába állítgatod a fényeket, textúrákat, stb, ha a végén kezdheted előlről artlantisban, max-ban...

PS: Érdekes ügy ez a "háttéralku". Mondjuk szerintem hosszú távon öngól. Amit olvasok néhány éve az AutoCAD Arch.Desktop + 3DS Viz/Max együttműködésről, ez előbb-utóbb nagy pofon lesz a Graphisoftnak...

#148 Felhasználó inaktív   LamBy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 22. 18:42

idézet:
Ezt írta dnr:

Hát lehet hogy előbb kész lennénk (de ez sem jelentős idő), DE MINEK? Hiába állítgatod a fényeket, textúrákat, stb, ha a végén kezdheted előlről artlantisban, max-ban...

PS: Érdekes ügy ez a "háttéralku". Mondjuk szerintem hosszú távon öngól. Amit olvasok néhány éve az AutoCAD Arch.Desktop + 3DS Viz/Max együttműködésről, ez előbb-utóbb nagy pofon lesz a Graphisoftnak...
[/quote]

Legalább egy kicsit összeszedik magukat a Graphis fiúk!
:)
-BL-

#149 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 24. 13:30

Ennek mát nagyon itt lenne az ideje......!!!!!!!
Az egy hónapra jutó fagyások száma sajnos nálam nő.

hg.

#150 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 25. 11:17

idézet:
Ezt írta LamBy:
[/quote]

Nos, résztvettem a 8-0 ArchiCad Hargitafürdõn múlt hétvégén tartott romániai ismertetõjén-bemutatóján.
Csak annyit mondok: a 8.0-as ArchiCad tényleg nagy minõségi ugrást képvisel ! :) :) :)
A tavaly is voltam, de kkor a 7.0-ás nem hozott meggyõzõ újdonságokat, ezért nem is upgrade-eltem. Ezzel szemben amikor bemutatták a 8.0-ást, a következõt mondtam magamban: "Vazze, nem tudtam hogy az ArchiCad ilyen szar !"
Merta 8.0 mellett az elõbbi változatok totál gagyi fércmunkának tûnnek.
Személy szerint abszolút ikszájtid vagyok:
1.) van benne dinamikus zoom ! görgetve nagyíthatsz meg kicsinyíthetsz, múltté már nagy redraw-time meg klikkelgetõs tologatós navigáció.
2.) ez a dinamikus zoom a 3D ablakban is hasonlóan mûködik
3.) a 3D ablak sokkal gyorsabb, mert az eddigi lassú Internal Rendering helyett az OpenGL renderelõ a default.
Igen, textúrázott, átlátszóságot is felismerõ, szerkeszthetõ és valós idõben mozgatható-forgatható modellel dolgozhatsz ! :cool:
4.} a fentiek azt jelentik, hogy az eddig a nagyobb 3Dmark eredményért megvett vas végre kihasználásra kerül :D, javasolt minimum 64 Mb-os OpenGL kompatibilis VGA.
5.) Boolean szerkesztési mód: bármilyen elem összemetszhetõ bármilyen más elemmel ! Az így összemetszett testek szerkeszthetõek maradnak ! Tehát ha egy falat metszesz egy könyvtári elemmel, mind a fal, mind a könyvtári elem továbbra is paraméteresen állítható a saját ablakában.
6.)A tervdokumentáció készítésének támogatása hihetetlen mértékben javult: az eddigi áttekintõ mûködése automatizálódott, bármilyen létrehozott új rajz (alaprajz, metszet) automatikusan megjelenik egy listán, ami közvetlenül exportálható PlotMakerbe, úgy, hogy a kapcsolat dinamikus marad(maradhat) - a z ArchiCad rajz változtatása automatice módosul a PlotMakerben is -(3.0 verzió, szintén rengeteget fejlõdött), részleteszköz van, amivel egy rajz egy részét kiválsztva az automatikusan mentõdik a rajzlistába, Word meg Excel táblázat szúrható be a dokumentációba pontosan úgy ahogy azt megszerkesztetted, az eredeti fájl szerkesztése automatikusan frissítõdik az ArchiCad-ben, stb, stb, stb. Mindezt nem is tudom elmondani, lényeg, hogy szerintem minimum harmadával csökkent a terv menedzselése ... azt hiszm így is hívják: Project Manager.

Persze nem a fentiek jelentik az összes változást, de ezek a legfontosabbak. Személy szerint már kaparom ezerrrel a lét az upgrade-re ... 1300 dolcsi a 6.5-rõl.

Volt még Zoom GDL 2.0 meg Artlantis 4.5 bemutató is, de ezek eltörpültek a Mighty ArchiCad mellett ... ;)
Zoom GDL 2.0 az csak a 7.0-ával kompatibilis egyelõre, az Artlantis-ban a legnagyobb újdonság a pofonegyszerû fotóba illesztési módszer (valós helyszínre illesztés), a párhuzamos kamera (axonometria, homlokzat, sõt metszett homlokzat is készíthetõ ;) meg még valami ami most nem jut eszembe.
Next stop, Wonderland.

#151 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 25. 11:26

Amúgy az ArchiCad renderelõ szerintem egyáltalán nem rossz ... Nem egy realista renderelõ motor, meg nem is gyors, de ha kész a modell, kész a kép is.
Egy fények nélkül exportált modellel jóval többet kell szarozni, hogy egyáltalán bemutatható állapotba kerüljön.
Next stop, Wonderland.

#152 Felhasználó inaktív   LamBy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 25. 17:30

Hubert, ez :cool:
(Előző infó)

[ 2003. február 25.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
-BL-

#153 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 25. 23:50

idézet:
Ezt írta Hubert:

1.) van benne dinamikus zoom ! görgetve nagyíthatsz meg kicsinyíthetsz, múltté már nagy redraw-time meg klikkelgetõs tologatós navigáció.
2.) ez a dinamikus zoom a 3D ablakban is hasonlóan mûködik
3.) a 3D ablak sokkal gyorsabb, mert az eddigi lassú Internal Rendering helyett az OpenGL renderelõ a default.

[/quote]

Hmmm, ezek tényleg jó hírek! :cool:

(Mondjuk az autocad már pár éve tudja..... Bár abban meg legjobb tudomásom szerint nincs "Metszet", arról meg semmi pénzért nem mondanék le. A "Szintek"ről és a "Szellemszint"ről meg pláne nem! :) )

idézet:

5.) Boolean szerkesztési mód: bármilyen elem összemetszhetõ bármilyen más elemmel !

[/quote]

Na, ez az, amit már régóta nagggyon hiányolok! Király!

(Egyedül emiatt nyúlok néha az autocadhez. De ugye.. lásd fent... :) )

idézet:

Az így összemetszett testek szerkeszthetõek maradnak ! Tehát ha egy falat metszesz egy könyvtári elemmel, mind a fal, mind a könyvtári elem továbbra is paraméteresen állítható a saját ablakában.

[/quote]

Na azért erre kiváncsi leszek, hogy tényleg működik-e...

idézet:

közvetlenül exportálható PlotMakerbe, úgy, hogy a kapcsolat dinamikus marad(maradhat) - a z ArchiCad rajz változtatása automatice módosul a PlotMakerben is

[/quote]

Na pont ilyen együtműködés kéne az ArchiCAD és az Artlantis között is!

Erről írtam korábban, hogy az AutoCAD és a 3DS pontosan ilyen dinamikus módon működik együt!
idézet:

Word meg Excel táblázat szúrható be a dokumentációba pontosan úgy ahogy azt megszerkesztetted, az eredeti fájl szerkesztése automatikusan frissítõdik az ArchiCad-ben, stb, stb, stb.

[/quote]

Ez is nagyon hasznos!
Volt már, mikor nagyokat szívtunk vele.

[ 2003. február 25.: dnr szerkesztette a hozzászólást ]

#154 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 25. 23:52

idézet:
Ezt írta Hubert:
Amúgy az ArchiCad renderelõ szerintem egyáltalán nem rossz ... Nem egy realista renderelõ motor, meg nem is gyors, de ha kész a modell, kész a kép is.
Egy fények nélkül exportált modellel jóval többet kell szarozni, hogy egyáltalán bemutatható állapotba kerüljön.
[/quote]

Hát igen, de én korábban azt fejtegettem, hogy a legjobb mégiscsak az lenne, ha lenne egy beépített ÉS jó renderer... :)

Akkor csak egészen speciális esetekben jutna eszembe külső rendererbe exportálni.

#155 Felhasználó inaktív   LamBy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 26. 10:49

[url="http://"http://www.modistudio.hu/akcio.html"]"akció"[/url]

Ez jó, de mi lesz a nem klubtagokkal? :mad:
Egyébként, ha jól emlékszem a klubtagoknak a frissítést ingyen igérték.
:rolleyes:

[ 2003. február 26.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
-BL-

#156 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 26. 11:53

Mi ez az ArchiCLUB ?
Next stop, Wonderland.

#157 Felhasználó inaktív   LamBy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 26. 22:46

idézet:
Ezt írta Hubert:
Mi ez az ArchiCLUB ?[/quote]

Átalányszerződés ArchiCAD felhasználóknak. Azt hiszem
nettó 15 ezer/hó. Support, kedvezményes upgrade lehetőségek, lopás esetén ingyen adnak új hardverkulcsot stb.
-BL-

#158 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 27. 14:31

a dinamikus kapcsolat a modell(terv)- és a rajz (layout) között csak az Archicadben újdonság , az Architech 2.xx- ben már benne volt kb 1997(8)- tól.
Egyébként szerintem ez egy jó funkció akkor ,ha nem teljesen automatikus.

hg.

#159 Felhasználó inaktív   Hubert 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 28. 10:01

Nyilván nem teljesen automatikus ... ugye az építészeti rajz konvencionális jelekre is épül. Mert ugye az alaprajz az nem épp úgy néz ki mint egy valós épület vízszintesen metszett felülnézete.
Node a Horwátg által említett programot nem ismerem, ergo nem tudok érdemben hozzászólni.
Next stop, Wonderland.

#160 Felhasználó inaktív   Roxan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 28. 11:53

[QUOTE]Ezt írta dnr:
.. ha CSAK látványtervezést vállaltok, ott hogyan megy a számítás?
Ugye ezek BPesti árak?

Igen, Pesti árak (de inkább a mi áraink)
Csak látványtervezésnél, hát ott kicsit más a helyzet. Attól függ, mi kell. Mert ha csak egy homi, akkor ugye fel sem kell építeni az egész épületet. Ált. a munka nagyságának függvényében alakul az összeg. Nemrég pl. egy üdülőpark (4 nagy épület) látványtervét csináltuk (óriásplakátokon már látható), szerintem nagyon dotált áron (4.....) -igaz az engterveket is mi rajzoltuk, így kevesebb munka volt.

Ezt írta LamBy:
Ha nem muszály, digitális formátumot nem adnék ki a kezemből.

Általában kérik, persze, ha nem kell, magunktól nem adjuk. :-)

Hubert:
...Ennek az itteni megrendelõk isszák meg majd a levét!
Ezt mire érted?

Üdv, Roxan

Téma megosztása:

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »