hg.
In memorian GSTechsup!
(lehet, hogy megszűnt az egész techsupp részleg?
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 09. 02. 11:56
Elküldve: 2003. 09. 02. 16:14
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Üdv, újra itt a topicban!!!!!
hg.
In memorian GSTechsup!
(lehet, hogy megszűnt az egész techsupp részleg?![]()
)[/quote]
Nekem is volt egy olyan érzésem, hogy nem "látjuk" többet.
Szerintem azért kellet "meghalnia" mert nyíltan felvállalta a 8.0 R2 hibáit, és a kelleténél több infót osztott meg velünk.
Lehet, hogy ez az állásába is került?
Elküldve: 2003. 09. 03. 08:11
idézet:
Ezt írta LamBy:
Szerintem azért kellet "meghalnia" mert nyíltan felvállalta a 8.0 R2 hibáit, és a kelleténél több infót osztott meg velünk.
Lehet, hogy ez az állásába is került?[/quote]
Remélem hogy az állásába azért nem került!
A hibákkal kapcsolatban meg: kénytelen volt felvállalni, mert a tények makacs dolgok!
hg.
Elküldve: 2003. 09. 04. 09:52
idézet:
Ezt írta LamBy:
Lehet, hogy ez az állásába is került?[/quote]
Remélem, igen !
Megyek gyorsan interjúra ...![]()
(hátha sikerül kiugratni a nyulat a bokorból)
[ 2003. szeptember 04.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 04. 11:05
idézet:
Ezt írta Hubert:
Remélem, igen !
Megyek gyorsan interjúra ...![]()
(hátha sikerül kiugratni a nyulat a bokorból)
[ 2003. szeptember 04.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
és az új neved:
GSTechSupp, aki Hubert volt valamikor
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 09. 05. 11:46
Elküldve: 2003. 09. 09. 15:25
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Kipunnyad az archicad topic?
![]()
![]()
![]()
:confused:
hg[/quote]
Nem csak nincs semmi hír illetve probléma.![]()
Elküldve: 2003. 09. 09. 17:23
idézet:
Ezt írta Vajonész:
Nem csak nincs semmi hír illetve probléma.[/quote]
Aggodalomra semmi ok!
Téma:
"Miközben Ön a designra koncentrál, készül a dokumentáció"
Ugye avval mindenki egyetért, hogy az ArciCAD-del nem érdemes ma már 2D-ben tervezni és dokumentálni.
Ti milyen részletezettséggel terveztek 3D ben?
Mostanában kezdek használni kiegészítő elemeket( roofmaker, réteges padló, alaptestek stb.), hogy a metszet ill. nézet ablakokban a lehető legkevesebb munka legyen. A kezdeti beállítások azért elég macerásak. Legtöbbször a belső tér varázslóval csinálom, de néha akadnak problémák: a réteges padló aljzatbetonja kilóg a falból, holott a helység poligonja megfelelő. Nálatok is előfordul ilyesmi?
Elküldve: 2003. 09. 09. 20:39
Elküldve: 2003. 09. 10. 09:50
idézet:
Ezt írta OgreImre:
Helló!
Mi általában minden házat összerakunk teljesen 3D-ben.Réteges szerkezetek a födémek meg a falak is(pl gipszkarton),oszlopok+gerendák a tartószerkezetnek.A tetőszerkezetet(szarufák, szelemenek) szoktuk legritkábban megcsinálni 3D-ben, azt csak a metszeteken vonalasan.Aztán amikor összeállt a ház akkor metszeten ki lehet dolgozni jobban a csomópontokat, ha kell.Nem választjuk le általában, hanem üres kitöltésekkel meg fehér vonalakkal takargatunk.A homlokzatokon viszont szinte semmit nem kell dolgozni, csak kottázni főleg ha jól meg vannak adva az anyagok csak le kell kérni vektoros kitöltéssel és kész is van.[/quote]
Legkevesebbet a homlokzatokkal dolgozok, viszont rettenetesen lassú tud lenni a homlokzat előállítás vektoros kitöltések+árnyékvetés használatánál már egy családi háznál is. (7.0-ban és 8.0-ban is)
A tetővarázslóval pedig igen gyorsan lehet fedélszéket generálni és ha jól állítottál be mindent csak keveset kell pontosítani.
[ 2003. szeptember 10.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 10. 12:05
idézet:
Ezt írta LamBy:
...viszont rettenetesen lassú tud lenni a homlokzat előállítás vektoros kitöltések+árnyékvetés használatánál már egy családi háznál is. (7.0-ban és 8.0-ban is)[/quote]
Vektor kitöltés csak a mazochisták eszköze![]()
Elküldve: 2003. 09. 10. 12:07
Elküldve: 2003. 09. 10. 13:15
Elküldve: 2003. 09. 10. 15:48
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Hát én magastetőt nem láttam már van 2 éve!-arról nem nagyon tudok nyilatkozni.
![]()
Az archicad 8 r3-mal már nincs bajom, de az új Stairmaker elég fagyós!![]()
másnak is?
hg[/quote]
Jó neked, sajnos én lapostetős házat nem terveztem mostanában.
Az R3-ban új a Sairmaker? Egyébként nálam jól működik, csak hát a lehetőségei viszonylag korlátozottak.
Elküldve: 2003. 09. 10. 15:54
idézet:
Ezt írta LamBy:
Jó neked, sajnos én lapostetős házat nem terveztem mostanában.
Az R3-ban új a Sairmaker? Egyébként nálam jól működik, csak hát a lehetőségei viszonylag korlátozottak.[/quote]
hali, megpróbálom majd felrakni a screenshotokat valahova a webre!
hg.
Elküldve: 2003. 09. 10. 16:02
idézet:
Ezt írta Hubert:
Magastetõ, nem gond addig amíg nem íves ...
Egyébként, ne feledjük, az építészterv az csak eszköz.
Szóval nem érdemes egy átlagos munkát az utsolsó kilincsig felépíteni 3D-ben. A hatékonyság a lényeg szerintem.
Nagyon bonyolult forma esetén jobb ha a metszeteket teljesen 2D-ben rajzolod meg ... ezt határozottan állítom pedig csináltam olyan modellt, hogy a metszetet csak feliratozni kelljen.(födémek, áthidalók, padlószerkezet, tetõszerkezet, stb, mind a helyén volt - fõleg a pontos anyaglistáért csináltam, de végül nem vettem hasznát, mert anyaglista készítés terén elég buti vagyok)[/quote]
Azért már az újabb verziókban egész korrekten lehet donga és kupla jellegű tetőtek tervezni. Sőt a Roofmaker is megcsinálja az íves szarufákat.
Persze, hogy eszköz, mint ahogy kedvenc programunk is az, amit megpróbálunk minél hatékonyabban kihasználni. Régebben én is 2D-ben, mod fájlokból raktam össze a metszetet a leválasztott modell metszet segítségébel, de ha már látványt, anyagkiírást kell csinálni, akkor szerintem érdemes részletesebb modellt készíteni.
[ 2003. szeptember 10.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 10. 16:17
Elküldve: 2003. 09. 10. 17:02
Elküldve: 2003. 09. 11. 09:05
idézet:
Ezt írta OgreImre:
Na ma meghozták a céghez az 8.0-át.Kiváncsi leszek a főnökség mikor dönt úgy, hogy átállunk rá.Szép kis mulatság lesz, 12 db-os védőkulcs+szerver.Van valakinek tapasztalata ez ügyben?Könyvtárak 7.0-ás tervek stb.[/quote]
1 óra alatt megvan a 12 gép!
csak a kulcsot interneten keresztül lehet frissíteni!
Az R3-mal dolgozzatok, mert az R2 életveszélyes!!!!!!
hg.