idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Nem értem teljesen biztosan a problémát, de szerintem a lehetőségek menü-->Helyiség kategóriában lesz a megoldás.
Lehet, hogy át kell állítani minden egyes kategória pecsétjét 6,5- ről 7-re.
(Ilyen problémánk volt már nekünk is, pontosabban nekünk ilyen problémánk volt)
Ha nem, akkor
[/quote]
Továbbítottam a srácnak a tippet, de nem egészen érti. (Mondjuk én sem, de ez nem meglepő) Ezért feltelepítettem magamhoz is a programot, és megnézegettem a Helyiség kategóriákat. Hol lehet átállítani pecséteket 6,5-ről 7-re?
ArchiCAD
Elküldve: 2003. 09. 11. 09:32
Elküldve: 2003. 09. 11. 10:47
idézet:
Ezt írta LamBy:
... Sőt a Roofmaker is megcsinálja az íves szarufákat.
[ 2003. szeptember 10.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Na, erre kiváncsi vagyok, nem próbáltam még ...
Elküldve: 2003. 09. 15. 09:00
idézet:
Ezt írta Sztee:
Továbbítottam a srácnak a tippet, de nem egészen érti. (Mondjuk én sem, de ez nem meglepő) Ezért feltelepítettem magamhoz is a programot, és megnézegettem a Helyiség kategóriákat. Hol lehet átállítani pecséteket 6,5-ről 7-re?[/quote]
"...lehetőségek menü-->Helyiség kategóriában lesz a megoldás.."
hg
Elküldve: 2003. 09. 15. 13:20
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
"...lehetőségek menü-->Helyiség kategóriában lesz a megoldás.."
[/quote]
Lehet, hogy én vagyok vak, de a [url="http://"http://members.chello.hu/sztee/helyiseg.jpg"]helyiség kategoriában[/url] nem találok semmit, ami az átállításra vonatkozna (végignéztem a paramétereket).
[ 2003. szeptember 15.: Sztee szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 16. 08:45
Ugyanezt a muzdulatsort meg kell ismételjed az összes helyiség kategóriára.
szerintem ez a Te problémád, ha nem akkor bocs!
hg.
Elküldve: 2003. 09. 19. 23:19
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Az azért nagyon érdekelne, hogy szerintetek is az R3-asnak szabadott volna kijönni először, mert az azt megelőző rém rossz volt?
hg.[/quote]
Srácok! Most találtam rá erre a "csevelyre", és bevallom, csak az első két lapot és az utolsót nyálaztam át jobban...
Hrváthg hg felvetésére: én 11 éve(!) a graphisoft cad studióban kezdtem az archicad-es pályafutásomat, ott voltam a 4.5 windows-os születésénél, teszteltem az 5.0-át, de mióta eljöttem, és valódi "ipari" felhasználóként gyűröm a progit, nincs az az isten, hogy fél évnél ráhagyásnál kevesebbel váltanék új verzióra!!! És nem az anyagiak miatt, hanem kb. az r3-mat kivárva, mert rendszeresen az a helyzet, amit te is detektáltál.
Én már nagyon kezdem unni...
A valószínűsíthető oka ennek a folyamatosan ismétlődő helyzetnek a kereskedők - értsd szó szerint: marketing - nyomása, akik nem hajlandók "holmi tesztelés kedvéért" halasztani a megjelenési dátumokon, mert valószínűleg kemény anyagi hátrányuk származna belőle.
na csak ennyit mára, mert "bevettem" egy kis pezsgőt...
Elküldve: 2003. 09. 19. 23:27
idézet:
Ezt írta Sztee:
Továbbítottam a srácnak a tippet, de nem egészen érti. (Mondjuk én sem, de ez nem meglepő) Ezért feltelepítettem magamhoz is a programot, és megnézegettem a Helyiség kategóriákat. Hol lehet átállítani pecséteket 6,5-ről 7-re?[/quote]
a lehetőségek/helyiségkategóriák menüben a dialóg baloldalán - középtájon - találod az éppen kiválasztott helyiségkategóriához kapcsolt helyiségbecsét típust.
Ha betöltöd a 7.0-ás könyvtárat, akkor - legördítve - választhatsz a 7.0 által felkínált pecséttipusokból is.
Viszont egyenként kell átállítanod az összes helyiségkategóriánál!!!
Elküldve: 2003. 09. 22. 08:17
idézet:
Ezt írta fabula:
a lehetőségek/helyiségkategóriák menüben a dialóg baloldalán - középtájon - találod az éppen kiválasztott helyiségkategóriához kapcsolt helyiségbecsét típust.
Ha betöltöd a 7.0-ás könyvtárat, akkor - legördítve - választhatsz a 7.0 által felkínált pecséttipusokból is.
Viszont egyenként kell átállítanod az összes helyiségkategóriánál!!![/quote]
ha nem tévedek én is ezt írtam 3-mal feljebb.
![]()
hg
[ 2003. szeptember 22.: Hrváthg szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 22. 08:23
idézet:
Ezt írta fabula:
Srácok! Most találtam rá erre a "csevelyre", és bevallom, csak az első két lapot és az utolsót nyálaztam át jobban...
Hrváthg hg felvetésére: én 11 éve(!) a graphisoft cad studióban kezdtem az archicad-es pályafutásomat, ott voltam a 4.5 windows-os születésénél, teszteltem az 5.0-át, de mióta eljöttem, és valódi "ipari" felhasználóként gyűröm a progit, nincs az az isten, hogy fél évnél ráhagyásnál kevesebbel váltanék új verzióra!!! És nem az anyagiak miatt, hanem kb. az r3-mat kivárva, mert rendszeresen az a helyzet, amit te is detektáltál.
Én már nagyon kezdem unni...
A valószínűsíthető oka ennek a folyamatosan ismétlődő helyzetnek a kereskedők - értsd szó szerint: marketing - nyomása, akik nem hajlandók "holmi tesztelés kedvéért" halasztani a megjelenési dátumokon, mert valószínűleg kemény anyagi hátrányuk származna belőle.
na csak ennyit mára, mert "bevettem" egy kis pezsgőt...[/quote]
![]()
![]()
![]()
![]()
hg.
Elküldve: 2003. 09. 23. 09:45
hg
Elküldve: 2003. 09. 23. 12:48
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Mint ahogy írtam, nagyon gyanús az új stairmaker, nekem akkor szokott kifagyni, amikor a lépcsőről leveszem az alapértelmezett korlátot. Esteleg másnak is?
hg[/quote]
Már kérdeztem, csak nem kaptam rá választ:
Az R3-ban új a Stairmaker, vagy csak új kiegészítő?
Elküldve: 2003. 09. 24. 08:46
idézet:
Ezt írta LamBy:
Már kérdeztem, csak nem kaptam rá választ:
Az R3-ban új a Stairmaker, vagy csak új kiegészítő?[/quote]
bocs!
szerintem újabb, mint a régi "HAGYOMÁNYOS", de csak át lett pofozva, nem írták újra.
hg.
Elküldve: 2003. 09. 24. 09:35
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Mint ahogy írtam, nagyon gyanús az új stairmaker, nekem akkor szokott kifagyni, amikor a lépcsőről leveszem az alapértelmezett korlátot. Esteleg másnak is?
hg[/quote]
Eddig még nem tapasztaltam hasonlót. Viszonylag használható, csak hát a korlátok... Gondolom te sem véletlenül veszed le.
Elküldve: 2003. 09. 24. 14:44
idézet:
Ezt írta LamBy:
Viszonylag használható, csak hát a korlátok... Gondolom te sem véletlenül veszed le.[/quote]
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 09. 27. 10:53
Elküldve: 2003. 09. 27. 22:51
Köszi!
Elküldve: 2003. 09. 29. 07:00
idézet:
Ezt írta bogarpat:
Sziasztok! Van köztetek valaki, aki mac-en használja az archicad-et?[/quote]
Van.![]()
Elküldve: 2003. 09. 29. 15:28
idézet:
Ezt írta Marabu22:
Kicsit hülye problémám van: ArchiCAD 6.5 oktatási változattal dolgoztam egy terven,és elvittem az építésznek,hogy megmutassam hogy állok vele,de nem tudtuk megnyitni a terveket 7.0-s rendszeren! Hogy lehet leszedni az oktatói változat terveiről a védelmet? Még a file kiterjesztése is más!
Köszi![/quote]
Tudtommal sehogy. Mint írtad is a diák/oktatói verzió más formátumba ment.

Súgó
A téma zárva.