idézet:
Ezt írta Hubert:
Jogos a Geforce-os probléma felvetése, tényleg egyre homályosabb lett a kép a frissítés növelésével, még a G4Ti4400-al is.(Annó ekkor kezdett az Nvidia a képminõségre is adni) Igaz 100 Hz-en nem is bírta a monitorom. Érdekes volna tudni, hogy ez LCD-nél, DVI csatival is jelentkezik-e ? Majd tesztelek, ha valaki nem elõz meg. (mert lusta vagyok ám !)
[ 2003. november 21.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A frissítés és a felbontás növelésével nem csak a vga képe lesz kakább, hanem a monitoré is. Azt kell kitalálni, melyik adja be előbb a kulcsot.
DVI-re kötve, nincs jelentősége a frissítésnek a monitor szempontjából, hiszen nem villog az lcd, mint a crt. Vagyis villog, mert csak van benne pár fényforrás, de több nagyságrenddel többször; a tft topicban utána lehet nézni, neken nincs kedvem
TFT-nél az lehet a gáz, ha nem elég az 1280x1024-es felbontás. 1600x1200as ugyanis itthon talán alig van, illetve marha drága. Már-már megkockáztatom, hogy 2db 19-es tft-t is ki lehet lassan fizetni.
Amúgy előfordul valakinek, hogy tervezésnél jobb lenne az álló képernyőformátum, mint a fekvő? Ha igen, arra is megoldás lehet egy lapos darab.
Most egy Ti4200-re van kötve a monitor, de dvi-s ati kártya még nem járt a gépemben, így nem tudom megmondani, hogy avval jobb lenne-e a képminőség. Desktop szinten szerintem nem.
ArchiCAD
Elküldve: 2003. 11. 22. 11:32
Elküldve: 2003. 11. 23. 11:17
idézet:
Ezt írta LamBy:
Ps: Tévéznél munka közben!?[/quote]
A tuner azért kell, mert az asszony kisajátította a televíziót, mert én úgyis többet ülök a gép elõtt, na meg én mindig csak hülyeségeket akarnék nézni szerinte.
De videófelvevõnk sincs, és néha éjjel késõn van egy-két film amit megnéznénk, de nem maradhatunk fent olyan sokáig.
Elküldve: 2003. 11. 23. 11:37
idézet:
Ezt írta Yoisten:
A frissítés és a felbontás növelésével nem csak a vga képe lesz kakább, hanem a monitoré is. Azt kell kitalálni, melyik adja be előbb a kulcsot.
DVI-re kötve, nincs jelentősége a frissítésnek a monitor szempontjából, hiszen nem villog az lcd, mint a crt. Vagyis villog, mert csak van benne pár fényforrás, de több nagyságrenddel többször; a tft topicban utána lehet nézni, neken nincs kedvem
TFT-nél az lehet a gáz, ha nem elég az 1280x1024-es felbontás. 1600x1200as ugyanis itthon talán alig van, illetve marha drága. Már-már megkockáztatom, hogy 2db 19-es tft-t is ki lehet lassan fizetni.
Amúgy előfordul valakinek, hogy tervezésnél jobb lenne az álló képernyőformátum, mint a fekvő? Ha igen, arra is megoldás lehet egy lapos darab.
Most egy Ti4200-re van kötve a monitor, de dvi-s ati kártya még nem járt a gépemben, így nem tudom megmondani, hogy avval jobb lenne-e a képminőség. Desktop szinten szerintem nem.[/quote]
Azt hiszem 1600x1200-hoz kellene legalább egy 22-24"-es képernyõ, de azt nem tudom megfizetni. Merthogy LCD kellene, amióta van az AG Neovo S-18, egyértelmû, hogy jobbak ezek. Most volt egy árcsökkenés az AG monitoroknál, pechemre pont két héttel hamarabb vettem, drágábban ...
Nem szívesen használom a CTX 19" CRT-vel együtt, mert annak relatív nagyon homályos a képe, szóval nekem is átfutott az agyamon már hogy jó lenne még egy ugyanilyen!
Álló formátum jól jöhet szalagtelkes családi házaknál, én általában függõlegesen rajzolom meg õket. Mondjuk ez nem olyan fontos szerintem, de szempontként figyelembe vehetõ.
P.S. Azért is megérné még egy ugyanilyen képernyõt venni, mert akkor jobban összehasonlítható lenne a különféle grafikus gyorsítók képe !Mondjuk elõbb nem ártana rácsatolni mindkettõt egy két DVI csatlakozós kártyára, hogy biztosak lehessünk, hogy a két képernyõ egyforma minõségû ...
Elküldve: 2003. 11. 24. 22:40
idézet:
Ezt írta Hubert:
Azt hiszem 1600x1200-hoz kellene legalább egy 22-24"-es képernyõ, de azt nem tudom megfizetni. Merthogy LCD kellene, amióta van az AG Neovo S-18, egyértelmû, hogy jobbak ezek. Most volt egy árcsökkenés az AG monitoroknál, pechemre pont két héttel hamarabb vettem, drágábban ...
Nem szívesen használom a CTX 19" CRT-vel együtt, mert annak relatív nagyon homályos a képe, szóval nekem is átfutott az agyamon már hogy jó lenne még egy ugyanilyen!
Álló formátum jól jöhet szalagtelkes családi házaknál, én általában függõlegesen rajzolom meg õket. Mondjuk ez nem olyan fontos szerintem, de szempontként figyelembe vehetõ.
P.S. Azért is megérné még egy ugyanilyen képernyõt venni, mert akkor jobban összehasonlítható lenne a különféle grafikus gyorsítók képe !Mondjuk elõbb nem ártana rácsatolni mindkettõt egy két DVI csatlakozós kártyára, hogy biztosak lehessünk, hogy a két képernyõ egyforma minõségû ...[/quote]
1600as tft van már 270+fáért Iiyamából, persze ez még 19-es. Samsung 21-es 1600as cucc 330+fa. (1500€ bruttó) Tavaly év vége felé a sima 19esek voltak ilyen árszinten. Lehet érdemes várnod májusig, mert ha minden igaz, akkor már csomagtartós suskus nélkül lehet osztrákéktól behozni ilyeneket és ott azért olcsóbb.
Szerintem két egyforma tft-nél lehetne összehasonlítani két kártya dvi kimenetét minőségileg, de érzésem szerint sok difi nem lehet.
Én is melléraktam szegény 19es crt-m ennek és hát... izé... el nem tudtam képzelni, hogy nem láttam, hogy milyan homályos a kép.
Elküldve: 2003. 11. 26. 20:54
Egyik tervhez be kellett tennem egy muksót a tetõtérbe ellenõrizni egy kis lyukat.
Jó kis figurák vannak, aki kitalálja, hogy melyik ismert karaktermodellezõ programmal készültek, kap egy fagylaltot !
Mondjuk van velük egy kis hiba, mind hátrafele dõlnek 5 fokkal ... de ez könnyen korrigálható.
[ 2003. november 26.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 26. 20:58
idézet:
Ezt írta Yoisten:
1600as tft van már 270+fáért Iiyamából, persze ez még 19-es. Samsung 21-es 1600as cucc 330+fa. (1500€ bruttó) Tavaly év vége felé a sima 19esek voltak ilyen árszinten. Lehet érdemes várnod májusig, mert ha minden igaz, akkor már csomagtartós suskus nélkül lehet osztrákéktól behozni ilyeneket és ott azért olcsóbb.
Szerintem két egyforma tft-nél lehetne összehasonlítani két kártya dvi kimenetét minőségileg, de érzésem szerint sok difi nem lehet.
Én is melléraktam szegény 19es crt-m ennek és hát... izé... el nem tudtam képzelni, hogy nem láttam, hogy milyan homályos a kép.[/quote]
Nézegettem egy 21"-es Samsungot, aminek jók voltak a speckói (170/170, 25 ms, 1600x1200, jó kontraszt stb) de az ára miatt túllépi számomra az ésszerû befektetés fogalmát.
Majd jövõre, ha nagyon elgazdagszom, és már meglessz a Nissan Primerámés még mindg lesz pénzem, akkor talán befektetek egybe !
[ 2003. november 26.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 27. 08:46
Új stratégia készülődik a Graphisoftnál
2003. november 27. 7:11
MNO
Bár a Graphisoft egyik versenytársa az Autodesk húsz százalékos, 550-650 fős leépítésbe kezd - mely 37 milliárd dolláros kiadást jelent számára a jövő év során - a magyar társaság nem tervez hasonló lépést, sőt alkalmazottainak száma még növekedhet is. Az Autodesk keddi bejelentéséből az is kiderül, hogy az elkövetkező időszakban a piaci szegmens fellendülésére számít – írja a Tőzsdefórum.
Az utóbbi információ jó hír a Graphisoft számára is, melyet a társaság vezetése hasonlóan lát. Bár a marketing és a kutatási-fejlesztési kiadások növekedésére számítanak a cégnél jövőre, folyamatosan figyelik a költségek alakulását. Mindamellett az sem kizárt, hogy még létszámbővítésre is sor kerül a cégnél. Ezzel együtt a fő cél továbbra is a bevétel és az eredményesség javítása.
A költségek növekedése kapcsolatban áll a az új vezérigazgató, Dominic Gallello által kialakítani kívánt új stratégiával, melyet majd csak 2004 első negyedévének végén fognak nyilvánosságra hozni.
Tőzsdefórum
A címből már majdnem azt hittem az új stratégia abban fog állni:
"Csak stabil programot adunk a felhasználók kezébe"
Akkor inkább küldjétek az önéletrajzokat a Grafiba!
hg.
Elküldve: 2003. 11. 27. 08:51
idézet:
Ezt írta Hubert:
Nézegettem egy 21"-es Samsungot, aminek jók voltak a speckói (170/170, 25 ms, 1600x1200, jó kontraszt stb) de az ára miatt túllépi számomra az ésszerû befektetés fogalmát.
Majd jövõre, ha nagyon elgazdagszom, és már meglessz a Nissan Primerámés még mindg lesz pénzem, akkor talán befektetek egybe !
[ 2003. november 26.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Vagy veszel a Primera mellé egy LEXUS-t!
![]()
hg.
Elküldve: 2003. 11. 27. 10:14
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Ez most más téma(bocs!):
![]()
hg.[/quote]
Ez tényleg jó hír !
Reszkessetek, magyarkák, jönnek az erdélyiek, elveszik a melót, a pénzt, a nõket !
Személy szerint a pénzzel is megelégszem, a másik kettõt kegyesen meghagyom nektek.
[ 2003. november 27.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 27. 14:16
idézet:
Ezt írta Hubert:
Ti ismeritek a 8-asban könyvtárban/Visualisation-ban levõ embereket ?
Egyik tervhez be kellett tennem egy muksót a tetõtérbe ellenõrizni egy kis lyukat.
Jó kis figurák vannak, aki kitalálja, hogy melyik ismert karaktermodellezõ programmal készültek, kap egy fagylaltot !
Mondjuk van velük egy kis hiba, mind hátrafele dõlnek 5 fokkal ... de ez könnyen korrigálható.
[ 2003. november 26.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ismerem "őket", végre kisimultak az előző verziók baltával faragott modelljei. Tippelek, és nem is ismerem az ilyen programokat, csak az eddigi hozzászólásaid alapján: -nem jut eszembe a pontos neve-, de a 3D S MAX karaktermodellező kiegészítője lehet. Nem nyert?
Más, de témánál maradva:
Mit szólnátok egy olyan kiegészítőhöz ami tesztelné házaink működését (funkcióját)! Nem ittam sokat, csak ma túlteng a fantáziám.Lenne egy fejlett MI, ami kipróbálná a házat, sőt, akár szubjektív véleményt is alkotna az építészeti megjelenésről. Szóljatok ha hülyeségeket beszélek!
[ 2003. november 27.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 27. 15:25
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
Ez most más téma(bocs!):
MNO
Bár a Graphisoft egyik versenytársa az Autodesk húsz százalékos, 550-650 fős leépítésbe kezd - mely 37 milliárd dolláros kiadást jelent számára a jövő év során - a magyar társaság nem tervez hasonló lépést, sőt alkalmazottainak száma még növekedhet is. Az Autodesk keddi bejelentéséből az is kiderül, hogy az elkövetkező időszakban a piaci szegmens fellendülésére számít – írja a Tőzsdefórum.
Az utóbbi információ jó hír a Graphisoft számára is, melyet a társaság vezetése hasonlóan lát. Bár a marketing és a kutatási-fejlesztési kiadások növekedésére számítanak a cégnél jövőre, folyamatosan figyelik a költségek alakulását. Mindamellett az sem kizárt, hogy még létszámbővítésre is sor kerül a cégnél. Ezzel együtt a fő cél továbbra is a bevétel és az eredményesség javítása.
A költségek növekedése kapcsolatban áll a az új vezérigazgató, Dominic Gallello által kialakítani kívánt új stratégiával, melyet majd csak 2004 első negyedévének végén fognak nyilvánosságra hozni.
Tőzsdefórum
A címből már majdnem azt hittem az új stratégia abban fog állni:
"Csak stabil programot adunk a felhasználók kezébe"
![]()
hg.[/quote]
Nem osztogatják, hanem fosztogatják.
Nem 20, hanem 15 százalék, de ez még csak hagyján, a 37 milliárd(!) az nagyon dúrva tévedés: millió, 37 millió a helyes. 37 milliárd dollárrért az IBM+HP+MS összes dolgozóját elküldhetném, simán.
Amúgy a 8.1 stabil, 1 hónapja használom.![]()
Elküldve: 2003. 11. 27. 15:28
idézet:
Ezt írta LamBy:
Mit szólnátok egy olyan kiegészítőhöz ami tesztelné házaink működését (funkcióját)! Nem ittam sokat, csak ma túlteng a fantáziám.Lenne egy fejlett MI, ami kipróbálná a házat, sőt, akár szubjektív véleményt is alkotna az építészeti megjelenésről. Szóljatok ha hülyeségeket beszélek!
[ 2003. november 27.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Szólok![]()
![]()
Ha mégis csinálna vki valami ilyesmit, annak az ára ArchiCAD szintű vagy még több lenne.
Elküldve: 2003. 11. 27. 16:33
idézet:
Ezt írta Vajonész:
Szólok![]()
![]()
Ha mégis csinálna vki valami ilyesmit, annak az ára ArchiCAD szintű vagy még több lenne.[/quote]
Jóvanna!Csak ábrándoztam! Ehelyett, majd feltesszük a file-t, a kamara tervtanácsának szerverére, majd ők alkotnak "objektív" véleményt.
![]()
Elküldve: 2003. 11. 27. 17:37
idézet:
Ezt írta LamBy:
Ismerem "őket", végre kisimultak az előző verziók baltával faragott modelljei. Tippelek, és nem is ismerem az ilyen programokat, csak az eddigi hozzászólásaid alapján: -nem jut eszembe a pontos neve-, de a 3D S MAX karaktermodellező kiegészítője lehet. Nem nyert?
[/quote]
Nem !![]()
Az melós let volna, nincs erre idõ a Graphinál ...
Ha más senki, akkor majd megmondom.
Más, de témánál maradva:
idézet:[/quote]
[ 2003. november 27.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Küldd el õket nekem, letesztelem én, nefélj !
Viccen kívül: a megrendelõ a legjobb tesztelõ. Ebben tényleg sokat segít a valós idejû séta, de átok is egyben, mert igényesebb, jobb, több mindenre kiterjedõ megoldást kell emiatt csinálni. Amivel nincs is baj, ha az illetõ megfizeti. De sokszor magától értetõdõnek trtja, és nemhajlandó külön fizetni.
Visszatérve az ötletedre, a megrendelõi igény szubektivitása miatt nem látok módot egy ilyen tesztprogram létrehozására. Meg az építészti alkotás szabadsága sem lenne szerintem algoritmusok közé beszorítható.
Viszont egy, az emberfia számítógépének ArchiCad OpenGL teljesítményét mérõ tesztprogram nem volna rossz ... Reklámnak sem volna rossz ! Ha úgyis a marketingbe fektetnek, ezt megcsinálhatnák.
[ 2003. november 27.: Hubert szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 27. 19:55
idézet:
Ezt írta Hubert:
Viccen kívül: a megrendelõ a legjobb tesztelõ. Ebben tényleg sokat segít a valós idejû séta, de átok is egyben, mert igényesebb, jobb, több mindenre kiterjedõ megoldást kell emiatt csinálni. Amivel nincs is baj, ha az illetõ megfizeti. De sokszor magától értetõdõnek trtja, és nemhajlandó külön fizetni.][/quote]
Ezért viszem be ritkán a megrendelőt a virtuális házába. A séta valós idejű irányítása egy kicsit nehézkes, kitehetnék már ezt a 3D-s ablakból pl: a Num billentyűkre vagy akár egy FPS szerű irányítást is ráhúzhatnának.
Szeretem viszont, a vízszintes modell metszettel bemutatni az alaprajzokat. A kevésbé térlátóknak is mindig meggyőző.
idézet:
Viszont egy, az emberfia számítógépének ArchiCad OpenGL teljesítményét mérõ tesztprogram nem volna rossz ... Reklámnak sem volna rossz ! Ha úgyis a marketingbe fektetnek, ezt megcsinálhatnák.
[/quote]
PL: Beépített FPS/poligon számláló a 3D-s ablak sarkában.![]()
Elküldve: 2003. 11. 28. 12:10
idézet:
Ezt írta LamBy:
PL: Beépített FPS/poligon számláló a 3D-s ablak sarkában.[/quote]
Ja, ezt nem is vettem észre ... Meg is lesem mindjárt.
A metszet alaprajzok tényleg látványosak, és álatlában meggyõzõ erejûek !![]()
Elküldve: 2003. 11. 28. 12:47
idézet:
Ezt írta Hubert:
Ja, ezt nem is vettem észre ... Meg is lesem mindjárt.
A metszet alaprajzok tényleg látványosak, és álatlában meggyõzõ erejûek ![/quote]
Nehogy elkezd keresni!!!
Úgy értettem, hogy ilyen kellene legalább!![]()
A Z Buffer Rendering-et használod?
Mi a véleményed a fényforrások kezeléséről? (8.0!)
[ 2003. november 28.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 29. 20:21
idézet:
Ezt írta LamBy:
Nehogy elkezd keresni!!!
Úgy értettem, hogy ilyen kellene legalább!![]()
A Z Buffer Rendering-et használod?
Mi a véleményed a fényforrások kezeléséről? (8.0!)
[ 2003. november 28.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Na, ezt megszívtam. Azt hittem tényleg van ilyen, és csak én vagyok bunkó hozzá ... :o
Z-buffert ? Nem, de hogy mondtad kipróbáltam, és mintha gyorsabb mint az ArchiCad renderelõ.
Elküldve: 2003. 11. 29. 21:30
idézet:
Ezt írta Hubert:
Na, ezt megszívtam. Azt hittem tényleg van ilyen, és csak én vagyok bunkó hozzá ... :o [/quote]
Sokat kerested?
idézet:
Ezt írta Hubert:
Z-buffert ? Nem, de hogy mondtad kipróbáltam, és mintha gyorsabb mint az ArchiCad renderelõ.[/quote]
Szerintem is gyorsabb! Látsz különbséget a képminőségben? (Az átlátszóság biztosan gyengébb.)

Súgó
A téma zárva.