idézet:
Ezt írta LamBy:
Kellene, csak azt írtad, hogy "nagy favágó"!![]()
Frissen végzett, vagy egyetemista? Van internet hozzáférése? Küld el privátban. Előre is köszi!
[ 2004. január 28.: LamBy szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
LamBy, lécci írj nekem egy levelet, mert a 3. pattant már vissza!
hg
[ 2004. február 02.: Hrváthg szerkesztette a hozzászólást ]
ArchiCAD
Elküldve: 2004. 02. 02. 09:42
Elküldve: 2004. 02. 04. 12:30
idézet:
Ezt írta Hrváthg:
LamBy, lécci írj nekem egy levelet, mert a 3. pattant már vissza!
hg
[ 2004. február 02.: Hrváthg szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ne haragudj, mostanában káosz van körülöttem. Betemet a munka, nem akarnak fizetni a megrendelők, elromlik az ISDN modem, gond van az internetkapcsolatommal. Privátban elküldök egy másik címet, telefonszámot. Felhívhat a "favágó" kolléga.
Örülök, hogy tetszik a renderelt homlokzat "eljárás".
Elküldve: 2004. 02. 05. 22:41
A következő problémával találkoztam a napokban már másodszor.Szakági tervező(belsőépítész) küld nekünk 6.5-ös pla filét.A 7.0 alapból nem tudja megnyitni, mindig kifagy bug reporterrel.A 8.1 csak úgy tudja megnyitni, hogy a pla-ból közvetlenül olvassa a könyvtári elemeket és nem hoz létre külön könyvtárat.Mert ha létrehoz külön könyvtárat akkor az újra megnyitásnál a könyvtári elemek olvasása közben kifagy.Egyik "kedves"
Ogre.
Elküldve: 2004. 02. 06. 13:30
idézet:
Ezt írta OgreImre:
Helló Mindenkinek!
A következő problémával találkoztam a napokban már másodszor.Szakági tervező(belsőépítész) küld nekünk 6.5-ös pla filét.A 7.0 alapból nem tudja megnyitni, mindig kifagy bug reporterrel.A 8.1 csak úgy tudja megnyitni, hogy a pla-ból közvetlenül olvassa a könyvtári elemeket és nem hoz létre külön könyvtárat.Mert ha létrehoz külön könyvtárat akkor az újra megnyitásnál a könyvtári elemek olvasása közben kifagy.Egyik "kedves"kollegának ezért kellett átállnia a 8.1-re.Mondjuk így jól meg fogja tanulni mert rá van kényszerítve.És észrevettem, hogy a 8.1-ből ha pla-t mentesz akkor nem lehet választani mint régen,hogy 6.0 vagy 6.5 vagy 7.0-ás pla-t akarsz menteni.Vagy javítsatok ki ha tévedek.Valakinek valami ötlete?Bye.
Ogre.[/quote]
1. szerintem először nyissad meg 6.5-tel, csinálj belőle pln-t. aztán meg tudod nyitni(?) 7.0-val
2. megpóbálod valamilyen másik géppel, bár ahogy elnéztem nem alulméretezett a vasad![]()
3. megnyitod 8.1-gyel, és mentesz 7.0 pln-t.
de sajnos a legvalószínűbb az az, hogy egyik sem lesz jó.
8.1 archívot már én is észrevettem, nem örültem neki, mert kellett volna küldenem egy 7.1 pla-t, de nem tudtam !![]()
Inkább szétrobbantottam az egész rjzot vonalakra, és úgy küldtem el- ez elég brutális, de éppen megfelelt, de nem biztos, sőt- biztos , hogy nem lesz ez mindig így!
hg.
Elküldve: 2004. 02. 16. 16:09
-A vonalfelvetésemre senki nem reagált (12.oldal alja)
-A 8.1 -esben a Sairmaker is fagy, ugyanúgy, mint a 8.0-ban.
hg
Elküldve: 2004. 02. 17. 13:02
Bocsi, nincs időm végignézni az összes hozzászólást, de lenne egy kérdésem...
Létezik -e olyan program és (ha igen hogy juthatnék hozzá), amivel 3ds max fileokat tudok átkonvertálni archicad 8.1 formátumra.
Előre is köszi a segítséget.
Elküldve: 2004. 02. 18. 10:14
Elküldve: 2004. 02. 21. 11:47
A következő problémához szeretnék segítséget kérni:
Egy házikóra szeretnék mediterrán kúpos cserépfedést tenni. Miután elkészítettem a tetőt, a tető-kiegészítő elemek parancsal, "kicserepezem" olasz stílusú cseréppel. A tetőkiegészítő elem paramétereinél a saját anyagaimat rendelem hozzá a cseréphez és renderelésnél mégis az eredetileg felkínált gyárilag hozzárendelt anyaggal fényképezi a tetőt.
Más is tapasztalta már, vagy csak én csinálok vmit rosszul?
Elküldve: 2004. 02. 26. 17:05
Az nem segít? egyébként passz.
hg
[ 2004. február 26.: Hrváthg szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 05. 14:31
Ez jó.
hg
Elküldve: 2004. 03. 08. 22:27
Sziasztok!
Ti biztos tudjatok hogy mit kell tennem mert megorjit az a £"$^"£^%"£$ 6.5os amikor fodemet akarok atrajzolni az egyik oldala arrebrakasaval es ha mondjuk az egy icipici oldalacska es nem vagyok elegge razumolva akkor nem kinalja fel a lehetosegek kozt az oldalarrebtolast csaka pontarrebpakolast.
Szoval?
Elküldve: 2004. 03. 09. 13:12
idézet:
Ezt írta qqcs:
Hoppa! Itt egy archicad forum, ez hihetetlen
Sziasztok!
Ti biztos tudjatok hogy mit kell tennem mert megorjit az a £"$^"£^%"£$ 6.5os amikor fodemet akarok atrajzolni az egyik oldala arrebrakasaval es ha mondjuk az egy icipici oldalacska es nem vagyok elegge razumolva akkor nem kinalja fel a lehetosegek kozt az oldalarrebtolast csaka pontarrebpakolast.
Szoval?[/quote]
Szia! Elég sokszor kellett elolvasnom a hozzászólásod,hogy megértsem. Lehet,hogy az én hibám?
Ha jól értem, a födém nagyságát változtatnád. Miért nem megy ez terület, vagy nyil kijelöléssel?
Elküldve: 2004. 03. 09. 13:17
idézet:
Ezt írta bertocorleone:
Ciao
A következő problémához szeretnék segítséget kérni:
Egy házikóra szeretnék mediterrán kúpos cserépfedést tenni. Miután elkészítettem a tetőt, a tető-kiegészítő elemek parancsal, "kicserepezem" olasz stílusú cseréppel. A tetőkiegészítő elem paramétereinél a saját anyagaimat rendelem hozzá a cseréphez és renderelésnél mégis az eredetileg felkínált gyárilag hozzárendelt anyaggal fényképezi a tetőt.
Más is tapasztalta már, vagy csak én csinálok vmit rosszul?[/quote]
Még nekem sem sikerült saját anyagokat hozzárendelni. Sajnos meg kell elégedni a "gyárival" Elvileg az a "valóság".
Elküldve: 2004. 03. 09. 15:25
Szerintem az en hibam mert mashol sem szoktak erteni
Szoval van egy fodemem. Az egyik oldalat arreb akarom huzni. Kijelolom a fodemet es fodem modba rakkattintok az oldalra. Es oda huzom ahova akarom.
Ha az oldal egy rovid egyenes akkor bele kell zummolni de nagyon hogy "oldalra kattintasnak" es ne "pontra kattintasnak" erzekelje. Mert ugyebar masfele menu jon elo pontnal es mas egyenesnel.
A problemam az hogy elegem vana belezumolasbol mert sosem talalom el hogy mekkora legyen a zuum es egyebkent is elegem van zoomolgatni. Van hogy a kepernyon nezva majdnem 5 cmes vonal kellos kozepere kattintok es akkor is pontkattintasnak erzekeli. Nektek ezzel sosem volt problema? vagy en csinalok valamit rosszul???
Van egy masik egyszeru kerdesem is. Sokszor elofordul hogy azutan hogy a kurzor atvaltott ,azaz pontra raugrott es elkezdek valamit rajzolni akkor sem a pontbol kezdodik a rajzolas hanem picivel arrebb. Ez is rendszeresen elofordul es marhara zavar.Erre van valami megoldas?
[ 2004. március 10.: qqcs szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 10. 14:15
idézet:
Ezt írta qqcs:
Szia!
Szerintem az en hibam mert mashol sem szoktak erteni
Szoval van egy fodemem. Az egyik oldalat arreb akarom huzni. Kijelolom a fodemet es fodem modba rakkattintok az oldalra. Es oda huzom ahova akarom.
Ha az oldal egy rovid egyenes akkor bele kell zummolni de nagyon hogy "oldalra kattintasnak" es ne "pontra kattintasnak" erzekelje. Mert ugyebar masfele menu jon elo pontnal es mas egyenesnel.
A problemam az hogy elegem vana belezumolasbol mert sosem talalom el hogy mekkora legyen a zuum es egyebkent is elegem van zoomolgatni. Van hogy a kepernyon nezva majdnem 5 cmes vonal kellos kozepere kattintok es akkor is pontkattintasnak erzekeli. Nektek ezzel sosem volt problema? vagy en csinalok valamit rosszul???
Van egy masik egyszeru kerdesem is. Sokszor elofordul hogy azutan hogy a kurzor atvaltott ,azaz pontra raugrott es elkezdek valamit rajzolni akkor sem a pontbol kezdodik a rajzolas hanem picivel arrebb. Ez is rendszeresen elofordul es marhara zavar.Erre van valami megoldas?
[ 2004. március 10.: qqcs szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
1. az első kérdésre nem tudok Neked válaszolni, mert csak sejtem mire gondolsz, de nem tudom megnézni, tekintettel arra, hogy már 7.0-s Archicad sincs a gépemen , bocs.
2. Szerintem eszközök--->beállítások-->között irányok és egér---> Vonzáskör lehet a megoldás.
És nem tudom milyen egered van , de ha görgős, akkor cseréld optikaira.
hg.
Elküldve: 2004. 03. 10. 20:28
Az elso kerdesben mit nem ertetek? ha szabad megkerdezni?
Rajottem
Ti nem szoktatok gyakran pl 25mmx2000mm es fodemeket csinalni.vagyis ilyenszerueket akar nagyobban is mert ha a rovidebbik oldalat akarom arrebhuzni ugy bele kell nagyitani hogy sosem eleg.
[ 2004. március 10.: qqcs szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 11. 08:06
idézet:
Ezt írta qqcs:
Ti nem szoktatok gyakran pl 25mmx2000mm es fodemeket csinalni.vagyis ilyenszerueket akar nagyobban is mert ha a rovidebbik oldalat akarom arrebhuzni ugy bele kell nagyitani hogy sosem eleg.
[ 2004. március 10.: qqcs szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
eddig még kimaradt az életemből...de ma reggel csináltam egy 20x20 mm-es födémet!
![]()
A görgős zoomot használjátok?(á la Autocad)
Bocs, de azt hiszem, hogy az csak a 8.0-tól felfele van. Elnézést a régebbi verzió tulajdonosaitól.
hg

Súgó
A téma zárva.