HWSW Informatikai Kerekasztal: Minden ami SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minden ami SSD Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#181 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 25. 18:22

tada.wav  :up:
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#182 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 22:45

Idézet: Lipton - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 12:11

Most is van ekkora, csak fizesd meg. :)

Pár hónapja jött egy ajánlat, egy "bazinagy" cég bejelentette a saját "szupergyors" szerverét 5 TB-os Flash RAM-mal - csak valahogy az árát nem akarták nyilvánosságra hozni, mert nem biztosak benne, hogy lesz, aki megvenné.
Marketingfogásnak persze jó...
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#183 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 23:04

5T? az is valami?
emitt 146TB-ot is kapsz, ha perkalsz: http://www-03.ibm.com/systems/storage/disk...ifications.html
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#184 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 02. 19:42

Egy hasznos link: W7 tweak ha esetleg vki nembízna az SSD tweaker-ben, akkor ez egy jó kis segédlet a beállításokhoz.
Pl az SSD tweaker a 2. opciót nem állította be nálam auto tweak-en:
Kép
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#185 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 03. 03. 06:47

ma meggyün a 64 gigás kingston SNV425-S2BN. :cool:
az elkövetkezendő pár évben többé nem vagíok hajlandó ssd árakat, teszteket nézni  :Đ

Szerkesztette: avman 2010. 03. 03. 06:48 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#186 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 03. 09:38

Teszteket majd nyomass plz (crystaldiskmark, AS ssd) ebben asszem az újabb generációs Jmicron vezérlő van, a TRIM-et is tudja, kiváncsi lennék mit nyom 4k-ban :)
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#187 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 10:10

Olvasom, hogy a Win7-ben már van TRIM támogatás alapból, és Vistához külön szoftvert kell feltenni, de ez utóbbit nem találom. Ez valami third-party progi, vagy microsoft kiegészítő?
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#188 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 11:29

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 10:10

Olvasom, hogy a Win7-ben már van TRIM támogatás alapból, és Vistához külön szoftvert kell feltenni, de ez utóbbit nem találom. Ez valami third-party progi, vagy microsoft kiegészítő?

Intelnél az SSD Toolbox-ban van ilyen (Intel SSD Optimizer néven) ha jól emlékszem...

szerk: az OCZ-nek is van (wiper?) de ahogy látom ez(ek) tipus és FW függők is...

Szerkesztette: Szabcsi 2010. 03. 03. 11:52 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#189 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 11:53

Idézet: td - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 19:42

Egy hasznos link: W7 tweak ha esetleg vki nembízna az SSD tweaker-ben, akkor ez egy jó kis segédlet a beállításokhoz.
Pl az SSD tweaker a 2. opciót nem állította be nálam auto tweak-en:
Kép

Talán biztonsági okból, hogy ha elmegy az áram, akkor ne vesszen X órai munka, csak az utólsó fél percnyi.

#190 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 03. 13:27

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 11:53

Talán biztonsági okból, hogy ha elmegy az áram, akkor ne vesszen X órai munka, csak az utólsó fél percnyi.

Jah, gondolom a beállításból adódó adatvesztés rizkióját nem akarja a készítő vállalni, végülis igaza van.

szerk: de mondjuk szvsz igencsak szerencsétlennek kell lenni ahhoz hogy sikerüljön kifogni azt a pillanatot amikor vmi fontos épp ott van és nincs lementve fizikailag a vinyóra, mert itt azért x óráról vagy épp fél percről se lehet szó max tizedmásodpercekről, nem? (vagy rosszul értelmezem a működését ennek a tárnak)

Szerkesztette: td 2010. 03. 03. 13:38 -kor

Kép

#191 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 16:46

rosszul. a tizedmasodperc az, amikor nincs bepipalva. ha be van pipalva, akkor szerintem percekig, akar orakig sem irja ki. (a linuxban egyebkent ez az alapbeallitas a hattertarolokra.)
a forum ma:

#192 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 17:03

Idézet: avman - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 6:47

ma meggyün a 64 gigás kingston SNV425-S2BN. :cool:
az elkövetkezendő pár évben többé nem vagíok hajlandó ssd árakat, teszteket nézni  :Đ

róccsíld :Đ  :omg:

#193 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 19:10

Idézet: Tiga - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 17:03

róccsíld :Đ  :omg:

lehet a polcon végzi. klónozni az istennek sem lehet, h elinduljon. az a szar, amit adtak hozzá, értelmetlen, használhatatlan. hiren boot megvót, eredménytelen, lehet a hp oem szaros plusz particiói zavarnak be, a rossebb tuggya. azokat klónozni sem lehet hibaüzenet nélkül. meg rohadtul nem is férnek bele a helykeretbe.
én most nem állok neki rendszert telepíteni, ha majd lesz egy szabad hétvégém. egyszer. míg felpakolom a szarjaim, egy egész nap bőven. és ha lesz egy teljes szabad napom, azt kurvára nem ez előtt a szar előtt fogom eltölteni. ott rohaggyon meg ez az egész. értelmetlen időfecsérlés volt ez a fél délután.

Szerkesztette: avman 2010. 03. 03. 19:13 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#194 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:41

kéne egy kis help, lenne két kérdésem

1. létezik vmi olyan program, amivel "resetelni" lehet egy SSD-t? vmi olyasmi, mint amit a vinyógyártók készítettek a vinyóikhoz az ellenőrzéshez, low-level formatáláshoz, stb.
van egy OCZ Apex, amit lát a gép, viszont a Win "nem tudja inicializálni", vagy vmi ilyesmi a hibaüzenet. ezt kéne megpróbálnom vhogy visszahozni az élők sorába. :D

2. létezik itthon olyan 1,8"-as 32-40GB körüli SSD (tehát ami kapható), amelyik vmelyik újabb vezérlő köré épül? nagyon új nem is kell hogy legyen, csak ne Jmicron-szintű legyen, tehát a random olvasás/írás ne legyen gond.

előre is köszi. több szem többet lát! :D

Szerkesztette: fLeSs 2010. 03. 03. 20:44 -kor

#195 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 21:18

Idézet: avman - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 19:10

kapjabeazegészvilág

dö recept win7 alája.
vegyünk egy darab norton ghost 14 vagy fölfelét.
csináljunk vele egy c meghajtót imágót.
zúzzuk le a halál faxába a c-t és telepítsünk egy szűzies win-t.
tegyük be a norton boot cd-t. oszt a régebbi szellemet kergessük vissza rá.
tegyük be a win7 telepítő lemezt. javíttassuk ki a kicsicsírát.
kész van a klónozott óperenciás rencer.

#196 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 21:23

avman: az ultimatebootcd-n van olyan klonozo, ami particio szinten tud kolonozni, lehet, hogy azt kene megprobalnod.
(szerk: de latom Te magadtol is ilyen utra tertel. jo latni, hogy szellemem athat!  :Đ )

fLeSs: szerintem vagy draga, vagy jmicron.. vagy uj. nincs mas ut, ha jol ertem.

Szerkesztette: bogdan 2010. 03. 03. 21:26 -kor

a forum ma:

#197 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 21:25

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 21:23

avman: az ultimatebootcd-n van olyan klonozo, ami particio szinten tud kolonozni, lehet, hogy azt kene megprobalnod.

fLeSs: szerintem vagy draga, vagy jmicron.. vagy uj. nincs mas ut, ha jol ertem.

ezekkel boot cd-k nagy részével az volt a bajom, h usb-s optikairól el sem indultak. pl. a hiren sem. az ulitimate is hasonló alapokra épül, de én nem emlékszem, h lenne rajtuk. a hirenesekkel próbáltam másik gépen, kivettem mindkét hdd usb-re, de ez meg lekorlátozta a szóba jöhető prpogramokat.

Szerkesztette: avman 2010. 03. 03. 21:27 -kor

#198 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 21:44

hm.. melgleptel a kijelenteseddel. de annyira, hogy azonnal ki is probaltam. (jeleznem amugy, hogy az UBCD es a Hiren semminemu kapcsolatban sem all, ugyhogy nem hasonlo alapokra epul -- precizebben most latom csak, hogy a hiren-nek is van konzolos modja, no az lehet, hogy tenyleg hasonlo, leven isolinux.)

eredmeny: nalam usb-s optikarol UBCD tok jol megy, Hiren konzolos modja megy, Hiren XP-je most bootolt be.

mi nem kene, hogy mukodjon ezen???
a forum ma:

#199 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 21:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 21:44

hm.. melgleptel a kijelenteseddel. de annyira, hogy azonnal ki is probaltam. (jeleznem amugy, hogy az UBCD es a Hiren semminemu kapcsolatban sem all, ugyhogy nem hasonlo alapokra epul -- precizebben most latom csak, hogy a hiren-nek is van konzolos modja, no az lehet, hogy tenyleg hasonlo, leven isolinux.)

eredmeny: nalam usb-s optikarol UBCD tok jol megy, Hiren konzolos modja megy, Hiren XP-je most bootolt be.

mi nem kene, hogy mukodjon ezen???

bogdan, most őszintén, tudod, h a képzelőerőd vizuálisan a küszöböt verdesi, de koncentrálj:
rádugom a külső, usb-s dvd keretet, amiben valami levetett nec dvdrw lapul.
elindul a hiren. kiválasztom a menüjéből h klónozó szarok. ütögetem a számgombokat.
elindul valamelyik, a hiren dobálja fel az ablakokat, h mit indíton mellé, usb dvd support, halál tuggya már milyen driverek. igen-nem, lehet dönteni. hiába variálom a végére ugyanaz: baszik elindulni.
és ez nem az acronis, ghost hibája, mert azokat gyári boot cd-vel elindítom.
de lehet, azzal volt a baj, h kihagytam azt, a programok nem indulnak a hiren bootról.
és nem, a továbbiakban kurvára hidegen hagy a téma. megoldottam, hiren, boot, linux és egyéb lófasz cdk nélkül. cska én, a ghost meg a win. és nem bocsátozom elméleti fejtegetésbe a továbbiakban sem bullshit generatorral.

Szerkesztette: avman 2010. 03. 03. 21:55 -kor

#200 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 23:07

megnyugodtam azert, hogy meg sikerul felhuzzalak! :)

a hiren-t valoban csak bebootoltam, de az ultimate-rol elinditottam egy memtestet, es egesz jol mukodott. ugyhogy szimplan lehet, hogy a hiren-eddel van valami gebasz. persze az is lehet, hogy az en usb-s optikam valami miatt mukodobb ebben a kornyezetben, mint a tied.
a forum ma:

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »