HWSW Informatikai Kerekasztal: Minden ami SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minden ami SSD Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#361 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 19. 16:50

:offtopic: HDsentinel tud acoustic managementet állítani.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#362 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 19. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyulavitéz - Dátum: 2010. 04. 19. 15:53

A readyboost-ot én még hagyományos HDD mellett is kikapcsoltam. Egy 2 gigás SD kártyát raktam a notiba, de emiatt a Win állandóan oda töltögetett, ami (olcsó sd kártya lévén) elég lassan írdogált, és jól meg is fogta a gépet. Pl böngészéskor leakadt a gép, mert a cache épp nem tudott kiíródni a vinyóra, mert épp a readyboost-ot updateelte a rendszer...

Háromszor kellett elolvasnom az offos kérdésedet mire megértettem. :)
Szerintem nem minden vinyó tud ilyet. Mivel a seekelést halljuk zajnak, ezért fejek pozicionálási sebességét így az olvasási sebességet lassítja. Univerzális progiról nem tudok, ha van, nekem is kéne.

Bocs, lehet, hogy hülyén fogalmaztam meg. :)
A vincsi tud ilyet, de a gyári programot csak DOS alól lehet használni. Ehhez ki kéne írni CD-re, de nem volt itthon egy se.
Egy picit lassul a seek, de már nem érdekes, mert a rendszer SSD-n van. :)

#363 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 20. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2010. 04. 18. 07:23

Idézet

Pagefile.sys reads outnumber pagefile.sys writes by about 40 to 1,
Pagefile.sys read sizes are typically quite small, with 67% less than or equal to 4 KB, and 88% less than 16 KB.
Pagefile.sys writes are relatively large, with 62% greater than or equal to 128 KB and 45% being exactly 1 MB in size.

http://blogs.msdn.co...drives-and.aspx

Az gyanús azért ebben az írásban, hogy 4 kB-nál kisebb olvasás nem is fordulhat elő, mert a lapméret egész számú többszörösének kell lennie.
Ezért a "less than or equal to 4 KB" helyett inkább az "equal to 4 KB"-ot kellett volna írni.

#364 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 10:51

Üzenet megtekintéseIdézet: fLeSs - Dátum: 2010. 04. 14. 17:44

ezexerint 161 rossz block van az SSD-n, ami elvileg 161 x 4 KB = 644 KB.
én emiatt még nem aggódnék viszont a remaining drive life már csak 64 (gondolom a 100-ból), miközben az average erase count még csak 9.
sztem kifogtál egy rossz SSD-t.

Ő nem fogott ki semmi rosszat, ugyanis ez az én ssd-m, és ráadásul eladásra kínálom a ph!-n. Még szerencse, hogy rátaláltam erre a postra, le is szedem a hirdetést. Fogalmam nem volt róla, hogy vmi nem okés, csak most, hogy rászántam magam, hogy feltegyek rá egy win7-et. Meg hiába néztem smart infokat, sehol nem írta, hogy rossz, vagy csak én nem tudtam, hogy az az adat rossz lenne.
Rátettem a win7et, minden okés volt kb. 3-4. újraindításig. Akkor chkdsk, talált egy csomó árva fájlt, szektort, nemtom. Restart, kékhalál. Ezt eljátszottam vagy 3x, amikor már kezdett gyanússá válni a dolog. Ekkor kezdtem el utánajárni a dolgoknak, és találtam ide. Szerencsére időben, még nem tudtam eladni, vagy a vevők már észrevették, hogy vmi gebasz van (szólhattak volna)!
Ergo ezekből az infokból mit lehet leszűrni? OCZ-nek nincs vmi diagnosztizáló progija? Mehet vissza gariba?
Egyébként most feltöltöttem adattal, és lefuttattam a wines scandisket és a hd tune scan-t is. Az eredmény: >>>katt<<<
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#365 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 11:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2010. 04. 21. 11:51

Ő nem fogott ki semmi rosszat, ugyanis ez az én ssd-m, és ráadásul eladásra kínálom a ph!-n. Még szerencse, hogy rátaláltam erre a postra, le is szedem a hirdetést. Fogalmam nem volt róla, hogy vmi nem okés, csak most, hogy rászántam magam, hogy feltegyek rá egy win7-et. Meg hiába néztem smart infokat, sehol nem írta, hogy rossz, vagy csak én nem tudtam, hogy az az adat rossz lenne.
Rátettem a win7et, minden okés volt kb. 3-4. újraindításig. Akkor chkdsk, talált egy csomó árva fájlt, szektort, nemtom. Restart, kékhalál. Ezt eljátszottam vagy 3x, amikor már kezdett gyanússá válni a dolog. Ekkor kezdtem el utánajárni a dolgoknak, és találtam ide. Szerencsére időben, még nem tudtam eladni, vagy a vevők már észrevették, hogy vmi gebasz van (szólhattak volna)!
Ergo ezekből az infokból mit lehet leszűrni? OCZ-nek nincs vmi diagnosztizáló progija? Mehet vissza gariba?
Egyébként most feltöltöttem adattal, és lefuttattam a wines scandisket és a hd tune scan-t is. Az eredmény: >>>katt<<<

A chkdsk meg scandisk és a hasonló programok nem találnak hibát, mert az eszköz vezérlése belül cserélgeti a hibás szektorokat jókra. HDD-k esetében is ez történik: valemivel nagyobb a kapcitása, és ha egy szektor bedöglik, akkor a helyén egy pót szektort használ. HDD-k esetében azért gáz ez, mert mechanikus eszköz és ha fizikai sérülés történt (pl. levált a felületből egy darab), az további sérüléseket okozhat, ami még újabb sérülést, és így tovább ... és szerencsétlen esetben a hibák száma exponenciálisan növekedhet. SSD-nél nem gond, mert ott ha egy blokk tönkremegy, az nem okozzhatja a többi blokk halálát is.

Irasd inkább ki újra a SMART adatait, lehet nem is romlott az SSD állapota, hanem valami egész más probléma volt a számítógéppel.

A SMART infót meg jobb szemmel megnézni, mert sokszor nagyon alacsonyak a határok: mire a SMART szerint hibás a diszk, addigra nagyon sok esetben már adatvesztés következett be.

#366 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 11:34

...

Szerkesztette: Csücsök 2010. 04. 21. 11:39 -kor

#367 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 04. 21. 12:04

Irasd inkább ki újra a SMART adatait, lehet nem is romlott az SSD állapota, hanem valami egész más probléma volt a számítógéppel.

A SMART infót meg jobb szemmel megnézni, mert sokszor nagyon alacsonyak a határok: mire a SMART szerint hibás a diszk, addigra nagyon sok esetben már adatvesztés következett be.

Leszedtem az új crystalt, info: katt
De megnéztem a fd tune health-t is, és ott meg: katt
Vhaj tényleg csak egy kábel lenne a hibás?

Szerkesztette: Csücsök 2010. 04. 21. 11:38 -kor

#368 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 11:54

Ha vennék egy X25-V-t, hol érdemes? iPonnál szoktam vásárolni, nekik nincs.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#369 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 04. 21. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2010. 04. 21. 12:54

Ha vennék egy X25-V-t, hol érdemes? iPonnál szoktam vásárolni, nekik nincs.

Nála vásárlok hw-ket már évek óta(kb 8 éve, sose volt gond és mindig korrekt az ügyintézés), igaz az SSD-met iponban vettem ugyan, de csak azért mert neki épp nem volt.
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#370 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Dan(td) - Dátum: 2010. 04. 21. 13:13

Nála vásárlok hw-ket már évek óta(kb 8 éve, sose volt gond és mindig korrekt az ügyintézés), igaz az SSD-met iponban vettem ugyan, de csak azért mert neki épp nem volt.

Hm, megnéztem, ennyiért boltban is van...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#371 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 04. 21. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2010. 04. 21. 13:32

Hm, megnéztem, ennyiért boltban is van...

Akkor menj nagykerbe vazz :D nem értem, ez is egy bolt rendes garival mindennel csak nincs üzlethelység, nem fisifusi feketeáru, nem használt cucc, minden origi dobozban van garral.
szerk: persze, most lehet neki sincs, attól mert egy listán ottvan előfordul hogy épp nincs a nagykerben.
Anno nekem iponból is azért sikerült szereznem mert már a nagykerekből eltünt a kingston 40gb-os SSD, de ők pl. saját raktárba felhalmoztak belőle.

Szerkesztette: Dan(td) 2010. 04. 21. 12:54 -kor

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#372 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 20:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Dan(td) - Dátum: 2010. 04. 21. 13:50

Akkor menj nagykerbe vazz :D nem értem, ez is egy bolt rendes garival mindennel csak nincs üzlethelység, nem fisifusi feketeáru, nem használt cucc, minden origi dobozban van garral.
szerk: persze, most lehet neki sincs, attól mert egy listán ottvan előfordul hogy épp nincs a nagykerben.
Anno nekem iponból is azért sikerült szereznem mert már a nagykerekből eltünt a kingston 40gb-os SSD, de ők pl. saját raktárba felhalmoztak belőle.

Na jó, ne menjünk bele, de azért az enyhén fisifusi, hogy kezedbe nyomom az aluljáróban, vagy a panel pincéjében, még ha van hozzá papír is. Alapvetően semmi kifogásom ellene, de aki így működik, az az üzlethelyiségen, alkalmazottakon, nemlétező raktárkészleten megspórolt működési költségeket illő lenne, hogy lehalább részben visszaossza a vevőinek. Persze lehet, hogy én vagyok elavult.

#373 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 21:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2010. 04. 21. 12:36

Leszedtem az új crystalt, info: katt
De megnéztem a fd tune health-t is, és ott meg: katt
Vhaj tényleg csak egy kábel lenne a hibás?

Igen, kis szerencsével az lesz a baj: egy szakadt ér, vagy rossz érintkezés, esetleg lötyögő csatlakotó.
Persze lehet akár a(z alaplapi?) vezérlőnek vagy az SSD-nek is olyan hibája, amitől az átvitelben 1-1 bit néha átbillen, és rossz lesz a CRC.

Szerkesztette: Sparow2 2010. 04. 21. 21:17 -kor

#374 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 21:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 04. 21. 22:16

Igen, kis szerencsével az lesz a baj: egy szakadt ér, vagy rossz érintkezés, esetleg lötyögő csatlakotó.
Persze lehet akár a(z alaplapi?) vezérlőnek vagy az SSD-nek is olyan hibája, amitől az átvitelben 1-1 bit néha átbillen, és rossz lesz a CRC.

Cseréltem kábelt, telepítettem win7-et, xp-t, vistát, volt intel és gigabyte féle vezérlőbe dugva, és egyik sem tudott elindulni. Még felkúsztak az ssd-re, de nem bírtak elindulni. Holnap megnézek egy olyat, hogy megint megtömöm jól, majd vissza, kíváncsi leszek, hogy van e vmilyen adatsérülés. Ki kéne próbálni másik gépben, vhogy megoldom.
Szerk.: ja, és még volt hajtott és alap állapotban a gép.

Szerkesztette: Csücsök 2010. 04. 21. 21:52 -kor

#375 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 21:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2010. 04. 21. 11:51

Ja de az a helyzet héten 3 féle ssd-t is akartam onnan venni szintén ilyen érdekes smart adatokkal,egy itt is van ami szar hibás blokk hegyek de szerencsére letisztáztuk az eladóval.Amugy direkt nem fikáztam bele a hirdetésedbe ott:)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#376 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 22:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Csücsök - Dátum: 2010. 04. 21. 22:42

Cseréltem kábelt, telepítettem win7-et, xp-t, vistát, volt intel és gigabyte féle vezérlőbe dugva, és egyik sem tudott elindulni. Még felkúsztak az ssd-re, de nem bírtak elindulni. Holnap megnézek egy olyat, hogy megint megtömöm jól, majd vissza, kíváncsi leszek, hogy van e vmilyen adatsérülés. Ki kéne próbálni másik gépben, vhogy megoldom.
Szerk.: ja, és még volt hajtott és alap állapotban a gép.

Elvileg lehet más oka is, pl. memóriahiba.
De a sok CRC hiba miatt a háttértár környékén kell keresni szerintem, mert az eszköz és a vezérlő közötti adatforgalom hibájára utal. Ha a vezetéket cserélted, a vezérlőt cserélted, akkor nagy valószínűséggel az SSD lesz a hibás.

#377 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 22:08

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 04. 21. 22:55

Ja de az a helyzet héten 3 féle ssd-t is akartam onnan venni szintén ilyen érdekes smart adatokkal,egy itt is van ami szar hibás blokk hegyek de szerencsére letisztáztuk az eladóval.Amugy direkt nem fikáztam bele a hirdetésedbe ott:)

Azért SSD-nél annyira nem nagy baj a hibás blokk, mert nem teszi tönkre a többi blokkot.
Akkor lehet gáz, ha kifáradás miatt ment tönkre és esetleg a többi blokk is már a kifáradáshoz közel van, és elkezdenek fogyni.

#378 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 22:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 04. 21. 23:08

Azért SSD-nél annyira nem nagy baj a hibás blokk, mert nem teszi tönkre a többi blokkot.
Akkor lehet gáz, ha kifáradás miatt ment tönkre és esetleg a többi blokk is már a kifáradáshoz közel van, és elkezdenek fogyni.

Hát ez már eléggé kifáradhatott mert minden értéke durva és a mérete is kevesebb,gondolom elfogyott a tartalék tárhely.Mindegy megy vissza a tulajának az meg gariztatja.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#379 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 04. 22. 06:39

Üzenet megtekintéseIdézet: EV6 - Dátum: 2010. 04. 21. 21:51

Na jó, ne menjünk bele, de azért az enyhén fisifusi, hogy kezedbe nyomom az aluljáróban, vagy a panel pincéjében, még ha van hozzá papír is. Alapvetően semmi kifogásom ellene, de aki így működik, az az üzlethelyiségen, alkalmazottakon, nemlétező raktárkészleten megspórolt működési költségeket illő lenne, hogy lehalább részben visszaossza a vevőinek. Persze lehet, hogy én vagyok elavult.

Amúgy igazad van, de többnyire jó áron adja a cuccokat, van ami tényleg annyi mint boltban, de ált. bolti ár alatt nyomja.
off vége :)
Kép

#380 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 22. 08:16

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 04. 21. 22:55

az a baj, ahogy itt a hozzaszolasokat olvasom, hogy a nagy tobbseg nem egeszen erti ezt az ssd dolgot, es raadasul a hdd-khez keszult programokkal, a hdd-knel megszokott reflexekkel probal minositeni. felreertes ne essen, ez a technologia ujdonsagabol fakad, nem butasagbol!

szoval jo lenne ezeket valami cel-software-el tesztelni, es az ott ajanlott ertekekhez viszonyitani! nem igy..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »