HWSW Informatikai Kerekasztal: Minden ami SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minden ami SSD Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#501 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 18. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 06. 18. 11:14

Mennyivel ír többet pagefile-lal? Nagyságrendet nem fog ugrani, ezt kb. megmondom teszt nélkül is.
fogadd ujabb gratulacioimat a magabiztonsagodert!
ellenben ez mar az a kerdes, ahol az en velemenyem mar hatarozottan ellentetes! szerintem nagysagrendekkel tobbet fog irni egy gyakran hasznalt swap, plane azokkal a felhasznalokkal osszevetve, ahol a rendszerfile-ok, programok vannak az ssd-n, mivel naluk gyakorlatilag 0 az iras.. (ugye vagy gyakran hasznalt a swap, es akkor bizony nagyon sokat ir, vagy ritkan hasznalt -- mert boven eleg a memoria is -- de akkor ugye nem is gyorsit gyakorlatilag semmit sem a rendszeren, hogy az SSD-n van.)

hogy kell-e vigyazni ra, mint a himes tojasra lathatoan nyitott kerdes, de azt szerintem belathatjuk, hogy mint uj, es sok kerdest nyitva hagyo technologia a felhasznalok tobbsege bizony nem reg ota felhasznalo, es ugyancsak a tobbsege bizony vigyaz ra, mint a himes tojasra. (konnyu belatni: mar csak ezen a forumon is rengeteg "eddig X GB-ot irt Y nap alatt" bejegyzes szuletett, tehat figyelik. hol latunk ilyen HDD-nel?)

ergo: az eddigi tapasztalatok se nem tomegesek, se nem eros hasznalatnak kitett SSD-krol szolnak (a vallalati SLC ugye mas teszta..) igy persze, hogy nincs negativ tapasztalat sem sok.

Szerkesztette: bogdan 2010. 06. 18. 10:39 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#502 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 18. 11:38

fogadd ujabb gratulacioimat a magabiztonsagodert!
ellenben ez mar az a kerdes, ahol az en velemenyem mar hatarozottan ellentetes! szerintem nagysagrendekkel tobbet fog irni egy gyakran hasznalt swap, plane azokkal a felhasznalokkal osszevetve, ahol a rendszerfile-ok, programok vannak az ssd-n, mivel naluk gyakorlatilag 0 az iras.. (ugye vagy gyakran hasznalt a swap, es akkor bizony nagyon sokat ir, vagy ritkan hasznalt -- mert boven eleg a memoria is -- de akkor ugye nem is gyorsit gyakorlatilag semmit sem a rendszeren, hogy az SSD-n van.)

hogy kell-e vigyazni ra, mint a himes tojasra lathatoan nyitott kerdes, de azt szerintem belathatjuk, hogy mint uj, es sok kerdest nyitva hagyo technologia a felhasznalok tobbsege bizony nem reg ota felhasznalo, es ugyancsak a tobbsege bizony vigyaz ra, mint a himes tojasra. (konnyu belatni: mar csak ezen a forumon is rengeteg "eddig X GB-ot irt Y nap alatt" bejegyzes szuletett, tehat figyelik. hol latunk ilyen HDD-nel?)

ergo: az eddigi tapasztalatok se nem tomegesek, se nem eros hasznalatnak kitett SSD-krol szolnak (a vallalati SLC ugye mas teszta..) igy persze, hogy nincs negativ tapasztalat sem sok.

Már bocs, de hülye vagy ezzel a sok gratulációval. :D :D

Olvass vissza. Én magam írtam, hogy picsa tapasztalat nincs az SSD-kkel. Hogy mennyit ír, mennyit bír. Főleg akkor amikor elkezd a rohadtul nem ismert algoritmusú levellingnél (ki tudja milyen telítettség mellett, mert úgye ez is számít) saját maga átrendezni...

Tehát:
tény1: Ezt leírtam már én magam is.
tény2: Most csak azt mondom, hogy valaki megbarátkozott vele, hogy vesz egy nemtudjameddigbírja, de ha tudja is, akkor is csak pár évben mérhető üzemidejű SSD-t, akkor nem a swapfile-on fog múlni az élete. Ha nem rakja rá... és mondjuk még a személyes adatait se, mert azok fontosak, a munkát is máshova, mert az is fontos... a nagy fileokat, mert arra meg kevés a tárhely, stb... akkor baszhatja. minek vette? Épp emiatt vitatkoztam itt az SSD tulajokkal.
De ismétlem: HA a fentiek ellenére már megvette, akkor használja is!

Adj egy tesztet a swappel kapcsolatban légyszi! Méghogy rendszerfileokat nem írnak... meg a programok se. :D Elég ha itt visszalapozol mennyi írás van naponta a swapot nem használóknál...

Szóval szvsz kell rá vigyázni tapasztalat híján. De nem mint a hímes tojásra, ez meggyőződésem.

Szerkesztette: vipi 2010. 06. 18. 10:49 -kor

#503 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 11:01

Korábban elírtam. :)
Szóval nem napi kevesebb mint 1GB írás van, hanem óránként kevesebb mint 1GB!

#504 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 11:09

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 06. 18. 11:14

Így van. De valamilyen biztonsági szint mégiscsak kell... Ha havonta elszállna a munkád akkor nem lennél boldog. Ha archiválnod kéne folyamatosan akkor minek az SSD mellé? ... Szóval valami sebesség/biztonság optimum mégiscsak kell.

Nekem több helyen is megvan minden munkám, mert hatalmas szopás lenne elveszne valami.

C:\ csak a 3D modell fileok
D:\ modell fileok, textúrák, saját fényképek, levelezés
E:\ modell fileok, textúrák, saját fényképek, levelezés
F:\ modell fileok, textúrák, saját fényképek, levelezés, ez a HDD csak backup nincs bekötve csak ha mentek rá
NAS: minden

#505 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 11:21

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 18. 11:33

ellenben veled en viszont nem teszek megalapozatlan kijelenteseket ezek szerint!

ha a milliomod reszere csokkenti az elettartamot, akkor is igaz lenne ez a kijelentes? na ugye! tehat megiscsak erdekes kerdes ez, akarhogy is probalsz hinni az ellenkezojeben..

ugye tudod, hogy az teljes formazassal jar?

Ezen nem veszünk össze szerintem. :)

Nem hinném, hogy milliomod részére csökkne az élettartam a pagefile miatt. Az írások száma számít, és eddig nem írt olyan sokat, hogy akár hosszútávon is gond lehetne ebből. 930 óra alatt írt 820 gigát. Ezazért lehet ilyen kevés, mert nincs fent semmilyen vírusírtó ami sokat darálna.

Őszintén megmondom, hogy eddig nem nagyon néztem az Intel saját programját (Intel SSD Toolbox).
Van benne egy SSD Optimizer, még nem futtattam, de egyáltalán nem figyelmeztet arra, hogy ez formázással járna. Sőt! Biztos vagyok benne, hogy nem formáz, mert oda van írva mellé, hogy ajánlott heti egyszer lefuttatni. Nem hiszem, hogy akkor hetente kéne új rendszert pakolni rá.

Szerkesztette: Lipton 2010. 06. 18. 11:25 -kor

#506 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 18. 11:38

Sima HDD-nél az üzemidőt nézik és az indulások számát. Főleg a start/stop ciklus nyírja ki őket.

#507 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 06. 18. 11:47

Olvass vissza. Én magam írtam, hogy picsa tapasztalat nincs az SSD-kkel. Hogy mennyit ír, mennyit bír. Főleg akkor amikor elkezd a rohadtul nem ismert algoritmusú levellingnél (ki tudja milyen telítettség mellett, mert úgye ez is számít) saját maga átrendezni...
jol mondod. ezert vitatkozom Lipton allitasaival.

de a fentieknek ugye lathatoan nincs sok koze a swap file irasainak mennyisegerol..? en ugye arrol mondtam, hogy szerintem hatarozottan az ellenkezoje igaz, mint amit Te mondasz.

Idézet

Most csak azt mondom, hogy valaki megbarátkozott vele, hogy vesz egy nemtudjameddigbírja, de ha tudja is, akkor is csak pár évben mérhető üzemidejű SSD-t, akkor nem a swapfile-on fog múlni az élete.
ertem. lassuk az allitasod alatamasztasat!

Idézet

Ha nem rakja rá... és mondjuk még a személyes adatait se, mert azok fontosak, a munkát is máshova, mert az is fontos... a nagy fileokat, mert arra meg kevés a tárhely, stb... akkor baszhatja. minek vette?
tokeletesen igazad van. valamit, valamiket termeszetesen ra kell rakni. itt erdemes megnezni, hogy ezek kozul mik azok, amik sokat gyorsitanak, es mik azok, amik jelentosen befolyasoljak az elettartamot, es kesobb a sebesseget. a swap file ha nem hasznalja, mert sok a memoria nem gyorsit, ha gyakran hasznalja, akkor sokat ront az SSD-n. ezert nem ajanljak ugyebar. a tobbi viszont nem ennyire rossz hatasu.

Idézet

Adj egy tesztet a swappel kapcsolatban légyszi! Méghogy rendszerfileokat nem írnak... meg a programok se. :D Elég ha itt visszalapozol mennyi írás van naponta a swapot nem használóknál...
nem tudok hirtelen tesztet. Te tudsz? irni egyebkent kulonbozo mertekben irnak a kulonbozo programok, es eroteljesen valtozik, hogy hova. (Documents and Settings, vagy mashova pl..?) a "mennyi" iras egyebkent nem tulzottan ertelmezheto, es gyakorlatilag 0-at mondtam, de termeszetesen nem explicite 0-at!
a forum ma:

#508 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 06. 18. 12:01

Szóval nem napi kevesebb mint 1GB írás van, hanem óránként kevesebb mint 1GB!
ennyit ir ki az oprendszer, vagy ennyit az SSD? mert ugye a ketto kozott nagy a kulonbseg.
a forum ma:

#509 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 06. 18. 12:21

Nem hinném, hogy milliomod részére csökkne az élettartam a pagefile miatt. Az írások száma számít, és eddig nem írt olyan sokat, hogy akár hosszútávon is gond lehetne ebből.
hiszem, hiszem, hiszem..
ez lenne a megalapozasa annak, amiket irtal?

Idézet

Van benne egy SSD Optimizer, még nem futtattam, de egyáltalán nem figyelmeztet arra, hogy ez formázással járna. Sőt! Biztos vagyok benne, hogy nem formáz, mert oda van írva mellé, hogy ajánlott heti egyszer lefuttatni. Nem hiszem, hogy akkor hetente kéne új rendszert pakolni rá.
ketseg kivul, lehet adatvesztes nelkul is pofozgatni az SSD-t, hogy gyorsuljon, de en ugy olvastam (ssd teszt, screenshotokkal, ahol emlekeim szerint a "formazom a merevlemezt, minden adatod el fog veszni!" felirat volt), hogy az igazi megoldas az teljes formazassal jar.

de meg is van, ime!
http://www.anandtech.com/show/2738/11
a forum ma:

#510 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 11:39

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 18. 12:27

ertem. lassuk az allitasod alatamasztasat!

nem tudok hirtelen tesztet. Te tudsz? irni egyebkent kulonbozo mertekben irnak a kulonbozo programok, es eroteljesen valtozik, hogy hova. (Documents and Settings, vagy mashova pl..?) a "mennyi" iras egyebkent nem tulzottan ertelmezheto, es gyakorlatilag 0-at mondtam, de termeszetesen nem explicite 0-at!

És ha te sem tudsz alátámasztást az ellenkezőjére? ;)
Mámint, hogy a swappel mennyit ír a többihez képest.

Én egyre biztos tudok: A rendszer és programok 0 írása az közel sem igaz. Lásd az előző oldalak értékeit azoknál akiknél nincs rajta swap.
(A swapre meg megnézhetjük azokat akinél rajta van, de nyilván ez az összehasonlítás egyenlőtlen alapokon nyugodna. Azonos gépen és felhasználás mellett kéne megnézni, tehát rajta: Akinek eddig nem volt rajta, tegye rá, akinek rajta volt tegye máshova. Egy hét alatt kiderül. :D)

Szerkesztette: vipi 2010. 06. 18. 11:40 -kor

#511 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 18. 11:41

teszi rá a tököm :dance:
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#512 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 18. 12:28

ennyit ir ki az oprendszer, vagy ennyit az SSD? mert ugye a ketto kozott nagy a kulonbseg.

Az SSD "könyvelésében" ennyi írás van, tehát összesen eddig ennyi írás volt eddig.
Pl a nagy psd-ket, képszekvenciákat, videókat és is sima HDD-n tartom.

Idézet

hiszem, hiszem, hiszem..
ez lenne a megalapozasa annak, amiket irtal?

Amit te írsz az se több annál mint amit te hiszel. ;)

Idézet

de meg is van, ime!

Más márka, gondolom a vezérlője is más.

Szerkesztette: Lipton 2010. 06. 18. 11:55 -kor

#513 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 06. 18. 12:39

És ha te sem tudsz alátámasztást az ellenkezőjére?
reszben jogos, de csak reszben!
egyfelol Te tetted meg elsokent az allitasodat, hogy nincs nagysagrendi kulonbseg, ilyenkor neked illene alatamasztanod az allitasodat.
masfelol en elmeleti es nemi gyakorlati szinten is tudok (nem teljes erteku) alatamasztast adni: ha keves a memoria, es tenyleg hasznalja a swap-et a rendszer, akkor a swap irasa az a program azon reszehez tartozik, amikor normal memoriamuveleteket vegez (ez gyakori), szemben a filemuveletekkel (ez viszont ritka.) gyakorlatban is lathatod egyebkent, amikor igazan elfogy a memoria, es valoban a swap-et hasznalja a rendszer (egyebkent ez joval ritkabb, mint hiszik az emberek), akkor a winchester led-je folyamatosan villog akar percekig is.. ez biztos, hogy joval tobb, mint a tobbi iras.

az altalad ajanlott teszt sajnos nem csak azert megalapozatlan, mert kulonbozo emberekrol van szo, hanem azert is, mert konnyen lehet (mint azt mar tobbszor leirtam), hogy valojaban a swap file-t egyaltalan nem (vagy nagyon minimalisan) hasznalja egy rendszer. akkor valoban nem latsz majd semminemu nagysagrendbeli elterest -- no de lassuk be, ebben az esetben gyorsulni sem fog a rendszer attol, hogy a swap az ssd-n van!

olyan rendszernel erdekes ez a kerdes, ahol valoban gyakori az, hogy kifogy a memoriabol..

Idézet

Én egyre biztos tudok: A rendszer és programok 0 írása az közel sem igaz.
meg egyszer mondom: nem 0-at irtam, hanem gyakorlatilag 0-at. a rendszer es a normal atlag programok tenyleg keves irasi muveletet csinalnak.. (szemben mas programokkal, ahol folyamatos az iras, pl. egy videovago programnal.)
a forum ma:

#514 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 06. 18. 12:51

Az SSD "könyvelésében" ennyi írás van, tehát összesen eddig ennyi írás volt eddig.
ertem en, de oprendszer szinten, vagy SSD szinten..? ;-)
(a ketto ugyanis nem azonos!)

Idézet

Amit te írsz az se több annál mint amit te hiszel.
tevedesben vagy! en ugyanis csak annyit irtam, hogy a Te eredeti allitasod megalapozatlan! nem azt irtam, hogy hamis, hanem, hogy megalapozatlan, hiedelmeken es meggyozodeseken alapulo. es aki igy gondolkodik, az konnyen eshet csapdaba. ugy latszik figyelmetlenul olvastad az allitasaimat.

(a swap-pel kapcsolatban allitottam valamit, de mint latod, arra hoztam is valami alatamasztast..)

Idézet

Más márka, gondolom a vezérlője is más.
irtam is, hogy lehet kicsit javitani teljes torles nelkul, de nekem ugy remlik, az nem eleg jo. (egyebkent miert mas a marka, nem Intel mind a ketto? a linken, amit adtam is Intel programrol van szo, Te is Intelt irtal..)

Szerkesztette: bogdan 2010. 06. 18. 12:02 -kor

a forum ma:

#515 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 12:56

Nem értem pontosan, hogy mire gondolsz, de szerintem SSD szinten. Az Intel SSD toolbox és a CrystalDiskInfo is azt az értéket mutatja, hogy 830GB írés volt eddig. Ha arra gondolsz, hogy ebbe benne van e az amit az SSD magában pakolgat ide-oda, azt sajnos nem tudom.
Annál az Intel programnál teljesen adatvesztést ír, szerintem ez valami régebbi cucc lehet. A cikk is több mint egy éves.

#516 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 06. 18. 13:56

Ha arra gondolsz, hogy ebbe benne van e az amit az SSD magában pakolgat ide-oda, azt sajnos nem tudom.
arra gondolok, ugyanis az az adatmennyiseg a tobbszorose is lehet, mint amit az oprendszer kiirt.

Idézet

Annál az Intel programnál teljesen adatvesztést ír, szerintem ez valami régebbi cucc lehet. A cikk is több mint egy éves.
ellenben a technologia alapjai nem valtoztak, ugyhogy az egy eves info is elegge megalapozott. de ha mutatsz nekem az altalam linkelt cikkeknel komolyabb osszefoglalot az SSD technikai hattererol, akkor azt megkoszonom!
a forum ma:

#517 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 15:35

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 18. 12:56

egyfelol Te tetted meg elsokent az allitasodat, hogy nincs nagysagrendi kulonbseg, ilyenkor neked illene alatamasztanod az allitasodat.

Tehát rész áll szemben a résszel. Megfelelő bizonyíték nincs egyik álláspontra sem. Rohadtul mindegy ki volt az első. Valami vagy úgy van, vagy nem. Magyarán csak a fingot reszeled és neked sincs bizonyítékod. De azért beleokoskodsz, anélkül, hogy értenél hozzá. Csak a tetejébe másokat is kioktatsz bizonyítási terhekről, meg mindenféle érvelési technikáról, aztán látszólag okosabbként tudsz kijönni az egészből ezzel a huszárvágással.

Anélkül, hogy lenne bizonyíték, én is afelé hajlok, hogy a pagefile nem számít írásbelileg olyan sokat. Ha meg bebizonyosodik, hogy tévedek(/ünk), akkor is inkább a pagefile miatt menjen tönkre, mint más miatt, vagy előálljon az a helyzet, hogy az ember megvesz valamit, amit félelemből meg sem próbál rendesen kihasználni. Kísérleti jelleggel nyugodtan bekapcsolható pár hétre. Aztán ha nagyon megnöveli az időarányos írási statot, és/vagy nem gyorsít érdemben, akkor sincs nagy kockázat. vipinek igaza van, érdemes tesztelni (sajna nekem nincs, így nem tudom).
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#518 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 06. 18. 12:56

masfelol en elmeleti es nemi gyakorlati szinten is tudok (nem teljes erteku) alatamasztast adni: ha keves a memoria, es tenyleg hasznalja a swap-et a rendszer, akkor a swap irasa az a program azon reszehez tartozik, amikor normal memoriamuveleteket vegez (ez gyakori), szemben a filemuveletekkel (ez viszont ritka.) gyakorlatban is lathatod egyebkent, amikor igazan elfogy a memoria, es valoban a swap-et hasznalja a rendszer (egyebkent ez joval ritkabb, mint hiszik az emberek), akkor a winchester led-je folyamatosan villog akar percekig is.. ez biztos, hogy joval tobb, mint a tobbi iras.

az altalad ajanlott teszt sajnos nem csak azert megalapozatlan, mert kulonbozo emberekrol van szo, hanem azert is, mert konnyen lehet (mint azt mar tobbszor leirtam), hogy valojaban a swap file-t egyaltalan nem (vagy nagyon minimalisan) hasznalja egy rendszer. akkor valoban nem latsz majd semminemu nagysagrendbeli elterest -- no de lassuk be, ebben az esetben gyorsulni sem fog a rendszer attol, hogy a swap az ssd-n van!

olyan rendszernel erdekes ez a kerdes, ahol valoban gyakori az, hogy kifogy a memoriabol..

meg egyszer mondom: nem 0-at irtam, hanem gyakorlatilag 0-at. a rendszer es a normal atlag programok tenyleg keves irasi muveletet csinalnak.. (szemben mas programokkal, ahol folyamatos az iras, pl. egy videovago programnal.)

Én állítottam volna elsőként? Mikor bejöttem a topicba már rég az ellenkezőjét állítottad. ;)
Már harmadszor jössz ezzel a ha sok a ram akkor nincs swap ha kevés akkor meg sok az írás. Ez elmélet. A gyakorlat meg az, hogy ram van a mai gépekben bőven, de swap is van, mert nem csak akkor nyúl hozzá, ha csontig van a ram. Szóval az igazság valahol a kettő között lesz, de közelebb a "kevés" swap íráshoz. Magyarul nagyságrendet nem fog dobni rajta, de mivel mégis használatban van, gyorsulás az lesz.

A teszt javaslatom nem tudom miért nem lenne jó? Épp arról szól, hogy Egy ember ugyanazon a gépen ugyanazon programokkal és felh. szokások között tesztelné swappel és anélkül. Pont teljesen jó képet adna. És ha ezt mondjuk 5 ember csinálná meg majd 2-3 mondatban odaírná, hogy miket és hogyan használt, akkor már azt is össze tudnánk vetni, hogy ki milyen user. Mondjuk átlag, vagy 3d-zik, mint Lipton, stb...

Szerkesztette: vipi 2010. 06. 18. 16:11 -kor

#519 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 06. 18. 16:35

Tehát rész áll szemben a résszel. Megfelelő bizonyíték nincs egyik álláspontra sem. Rohadtul mindegy ki volt az első.
nem egeszen mindegy: a bizonyitasi kenyszer azert az allitonal van tipikusan..

masfelol nem egeszen ertem ezt a resz-resz dolgot. ket kerdes merult fel. az egyik, hogy jelentosen rontja-e a ssd elettartamat a swap. ebben en nem tettem allitast, ellenben felhivtam a figyelmet arra, hogy az ellenfelek nem bizonyitottak az igazukat. szo sincs resz-resz-rol. egy nulla alatamasztas, es az erre felhivas all egymassal szemben. tehat nekem az egvilagon nincs mit bizonyitanom itt. vagy maskepp latod?

a masik kerdes az volt, hogy a swap mennyivel ir tobbet. ebben en hoztam ervelest, az ellenfeltol mintha nem erkezett volna ilyen. tehat resz all szemben a semmivel.

Idézet

Magyarán csak a fingot reszeled és neked sincs bizonyítékod. De azért beleokoskodsz, anélkül, hogy értenél hozzá.
csunyan tevedesben vagy! van ra bizonyitekom, hogy az ellenfel teljes mertekben megalapozatlanul allitott dolgokat. a hozzaertes lebecsulese meg tipikus mod arra, hogy eltereljuk a vitat a szemelyeskedes iranyaban. ehhez meg hadd gratulaljak Neked! merthogy ezeddig szemelyeskedes mentesen tudtunk beszelgetni.

Idézet

Anélkül, hogy lenne bizonyíték, én is afelé hajlok, hogy a pagefile nem számít írásbelileg olyan sokat.
"boldogok a lelki szegenyek"! :-)
a forum ma:

#520 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 06. 18. 17:10

Én állítottam volna elsőként?
hogyne. ime az elso allitas arrol, hogy a swap file irasa nem nagysagrendekkel tobb (Ma, 11:14):
"Mennyivel ír többet pagefile-lal? Nagyságrendet nem fog ugrani, ezt kb. megmondom teszt nélkül is."

Idézet

Mikor bejöttem a topicba már rég az ellenkezőjét állítottad.
hol?

Idézet

Már harmadszor jössz ezzel a ha sok a ram akkor nincs swap ha kevés akkor meg sok az írás. Ez elmélet. A gyakorlat meg az, hogy ram van a mai gépekben bőven, de swap is van, mert nem csak akkor nyúl hozzá, ha csontig van a ram.
ketseg kivul, nekem is csak elmeleti alatamasztasom van. de legalabb valami van! ;-) es megintcsak ugy erzem szelsosegekbe esel: termeszetesen nyul a swap-hez, de borzalmasan ritkan es keveset. (a ram nagy reszet a file-ok cache-elesere hasznaljak a modern oprendszerek, esszerubb azokat kidobni a memoriabol, mint egy program memoraireszet a swap-re kiirni.) az 5 percenkent ir/olvas 100k-t nem kene komolyan venni..

es hozzatennem, nem elmelet: az altalam hasznalt gepek kozul tobben keveske ram van (512M), es pontosan latom, mikor telik be, es kenytelen a swappet hasznalni, es hogy az mennyire problemas.

Idézet

A teszt javaslatom nem tudom miért nem lenne jó?
reszben nem jo. illetve ha kozben azt is mered, hogy segit-e neki a sebessegben a swap ssd-re pakolasa, ugy igen. en ugy velem, az eredmeny a kovetkezo lesz: akinel nem segit, ott az irasok mennyisegeben nem lesz erdemi diferencia, ahol meg segit, ott nagysagrendekkel tobb lesz az iras.

szoval ha komplexen mered, csak akkor elfogadhato. egy ilyen eredmenyre en is kivancsi lennek. (problema, hogy a "javit" nagyon nehezen merheto..)

Szerkesztette: bogdan 2010. 06. 18. 17:36 -kor

a forum ma:

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28