Minden ami SSD
Elküldve: 2012. 01. 02. 21:55
Vmi tipp, hogy miert lehet ez? Esetleg hibas az SSD es garanciaba vigyem vissza?
Elküldve: 2012. 01. 03. 01:44
Idézet: MuadDib - Dátum: 2012. 01. 02. 22:55
Vmi tipp, hogy miert lehet ez? Esetleg hibas az SSD es garanciaba vigyem vissza?
pl. netezés közben forul elő általában, vagy változóan mindig más szoftver/játék futtatása közben ?
próbáld figyelni a feladat kezelőt hátha van benne valami ami "nem válaszol"
Nem jött össze neki, továbbküldték...
Elküldve: 2012. 01. 03. 08:32
Idézet: xavihernandez - Dátum: 2012. 01. 02. 14:56
Köszi a tanácsokat. Másolgatásokba gányolásba ezen a rendszeren nem vágok bele eldöntöttem, mert túl sok munka van benne és túl sok sw van rajta, (pont egy éves a gép és azóta nem volt új telepítés rajta), hanem megfogadom kollega tanácsát, és gyűjtök egy nagyobb ssd-re...
Ezek azért elég objektív dolgok, én rendszeresen csinálok ilyet, mivel sokszor vesz nagyobb lemezt az ügyfél és nem akarunk fél napot a telepítéssel+költözéssel tölteni, akkor pedig klónozunk, és mivel rendszerint el fog térni a lemeztérkép (nagyobb rendszerkötet, stb..), ezért többnyire kézimunka.
A meghajtó cseréjekor ugyanazt az illesztőt fogja behúzni, transzparens a dolog. A másik IDE-vezérlő sem akkora gond, arra is fel lehet készülni, klónozás előtt a másik vezérlő illesztőire lecserélni, és ezzel a legtöbb alaplap között nagyon egyszerűen átjárható a dolog (asztaliaknál a HAL eléggé egyező akár több generáció között is, laptopoknál viszont pont ritkán járható ez az út).
Az aktívvá tétel (és rendszerindító fájlokkal együtt komplett másolás) pontosan ugyanaz, mint amit a telepítő hajt végre, csak sokkal lassabban. Ez nem gányolás, pontosan ezt teszik a klf klónozó programok, meg a telepítő is, csak időt spórolunk és több lehetőséget hagyunk (egy partíció átméretezése rettenet sokáig tud tartani, így viszont egy csapásra elintézzük a töredezettségmentesítést és az átméretezést is). Az apróság, amivel el szokták szúrni, hogy az új lemezt (azaz kötetet) a rendszer meglátja még azelőtt, hogy arról indulna. Ekkor a registryben keletkezik hozzá a mounteddevices alatt bejegyzés, így ha klónozás után indítasz róla, akkor keresi az ott rögzített és nem c: betűjelen saját magát és megáll az asztal bejelentkezési folyamatnál. Ezt egyszerű kiküszöbölni, ha már látta a rendszer, akkor klónozás előtti leállítása előtt az adott bejegyzést törölni kell (utólag is lehet offline registry-szerkesztővel).
Szóval, mégiscsak "mérnöki szint" valahol, nem akarok nagyon megmondó lenni, de gondolom te is tudod, hogy bármely szakmát az apróságok teszik beláthatatlanul naggyá.
40 játék, az szép. Annak akkor tényleg nem érdemes nekifeküdni most
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2012. 01. 03. 09:10
Idézet: MuadDib - Dátum: 2012. 01. 02. 21:55
Úgy látom ez másnak is gond, van akinél a trim kikapcsolása, másnál energiagazdálkodási beállítások módosítása oldotta meg, és sajnos van hgy semmi sem:
http://www.ocztechno...C-Lockup-Freeze
http://www.techpower...d.php?p=2503428
Elküldve: 2012. 01. 03. 12:19
Idézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 03. 08:32
Azok az objektív dolgok, hogy baszol leírni, hogy egy ilyen átmásolás után mit kell hegeszteni a registryben.
Elküldve: 2012. 01. 03. 13:34
Idézet: xavihernandez - Dátum: 2012. 01. 01. 21:57
Persze, az alapja a dolognak, hogy úgy kell csinálni, hogy az új meghajtó betűjele az SSD-n ugyanaz legyen, mint a diszk-en volt: általában a C: szokott lenni. Ez általában a boot diszken --az oprendszer által ismert-- első partíció szokott lenni (de lehetnek eltérések).
Igen, Norton Ghost (bár nem ajánlom, szívtam vele már), vagy Acronis True Image. Ezekkel egyszerű, mint egy pofon, az Acronis még a windows boot-ini-t is átírja, ha nem ugyanaz a partíció száma, csak arra kell figyelni, hogy utána az SSD legyen az elsődleges diszk, ne a HDD (gyakorlatilag az SSD-n lévő másolat lesz a HDD helyén, így automatikusan minden a helyére kerül).
200 GB-nyi program nekem nagyon soknak tűnik, biztosan mindet használod??? Én pl. 2 oprendszerrel és minden programmal simán elvagyok 80 GB-nak a felén sem, de hát ahány ház, annyi szopás.
Idézet: xavihernandez - Dátum: 2012. 01. 01. 21:57
Ami 100%-os, olyan biztos nincs, hiszen egy-egy program bárhol tárolhat útvonalakat, nem csak registryben, hanem file-okban is akár, extrém esetben nem csak szöveges file-okban, hanem valamiféle adatbázisban is.
Elküldve: 2012. 01. 03. 13:40
Idézet: xavihernandez - Dátum: 2012. 01. 02. 14:56
Köszi a tanácsokat. Másolgatásokba gányolásba ezen a rendszeren nem vágok bele eldöntöttem, mert túl sok munka van benne és túl sok sw van rajta, (pont egy éves a gép és azóta nem volt új telepítés rajta), hanem megfogadom kollega tanácsát, és gyűjtök egy nagyobb ssd-re...
Dehogy lesz instabil, nincs semmilyen drasztikus változás: a HDD helyén lesz az SSD, ennyi.
Nem kell más meghajtó, már benne van a meglévő rendszeredben, ember.
Persze ha neked valóban kell egyszerre 40 játék, és 200 GB, akkor nem fog rámenni egy 40 GB-os SSD-re
Azzal lehet még javítani, hogy a rendszert az SSD-re másolod, a 'Program Files'-t, vagy a directory-t, amiben a játékok vannak meg a HDD-re egy külön partícióra, majd ezt a partíciót mountolod az SSD adott könyvtárába.
Elküldve: 2012. 01. 03. 13:42
Idézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 03. 08:32
A meghajtó cseréjekor ugyanazt az illesztőt fogja behúzni, transzparens a dolog. A másik IDE-vezérlő sem akkora gond, arra is fel lehet készülni, klónozás előtt a másik vezérlő illesztőire lecserélni, és ezzel a legtöbb alaplap között nagyon egyszerűen átjárható a dolog (asztaliaknál a HAL eléggé egyező akár több generáció között is, laptopoknál viszont pont ritkán járható ez az út).
Az aktívvá tétel (és rendszerindító fájlokkal együtt komplett másolás) pontosan ugyanaz, mint amit a telepítő hajt végre, csak sokkal lassabban. Ez nem gányolás, pontosan ezt teszik a klf klónozó programok, meg a telepítő is, csak időt spórolunk és több lehetőséget hagyunk (egy partíció átméretezése rettenet sokáig tud tartani, így viszont egy csapásra elintézzük a töredezettségmentesítést és az átméretezést is). Az apróság, amivel el szokták szúrni, hogy az új lemezt (azaz kötetet) a rendszer meglátja még azelőtt, hogy arról indulna. Ekkor a registryben keletkezik hozzá a mounteddevices alatt bejegyzés, így ha klónozás után indítasz róla, akkor keresi az ott rögzített és nem c: betűjelen saját magát és megáll az asztal bejelentkezési folyamatnál. Ezt egyszerű kiküszöbölni, ha már látta a rendszer, akkor klónozás előtti leállítása előtt az adott bejegyzést törölni kell (utólag is lehet offline registry-szerkesztővel).
Szóval, mégiscsak "mérnöki szint" valahol, nem akarok nagyon megmondó lenni, de gondolom te is tudod, hogy bármely szakmát az apróságok teszik beláthatatlanul naggyá.
40 játék, az szép. Annak akkor tényleg nem érdemes nekifeküdni most
Elküldve: 2012. 01. 03. 14:14
Elküldve: 2012. 01. 03. 15:09
Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 03. 14:14
Működhet, bár amióta volt 1-2 hardlinkes bonyodalom én inkább célszerszámot (Acronis) használok migrációra...
Elküldve: 2012. 01. 03. 17:17
Elöljáróban: SSD fronton a beginner szintre léptem
25k-ért már kapni Kingston SSDNow V100 64GB 2.5" SATA2 csodát, gondoltam ilyesmire kéne átcuccolni a win7-et.
Néhány röpke kérdésem: mire érdemes figyelni, melyik típust érdemes megvenni? Kapni hozzá valami beépítőt, hogy a 3,5-es helyre befaragjam? Az "összedugom, aztán megy" elv mentén működni fog, vagy szívni kell/lehet vele, pl. driver + istentudjamégmi
Köszi előre is, nameg BUÉK
üdv,
Balu
Elküldve: 2012. 01. 03. 17:41
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2012. 01. 03. 17:42
Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2012. 01. 03. 17:17
Elöljáróban: SSD fronton a beginner szintre léptem
25k-ért már kapni Kingston SSDNow V100 64GB 2.5" SATA2 csodát, gondoltam ilyesmire kéne átcuccolni a win7-et.
Néhány röpke kérdésem: mire érdemes figyelni, melyik típust érdemes megvenni? Kapni hozzá valami beépítőt, hogy a 3,5-es helyre befaragjam? Az "összedugom, aztán megy" elv mentén működni fog, vagy szívni kell/lehet vele, pl. driver + istentudjamégmi
Köszi előre is, nameg BUÉK
üdv,
Balu
Szerintem ennyiért már lassan a V200-ast is megkapod, desktopba pl a SV200S3D7/64G, ehhez van beépítőkeret is.
Más típusokért, tapasztalatokért érdemes visszaolvasni a topicban.
Szívni mindennel lehet, ezzel is, extra driver + istentudjami mondjuk éppen nem szükséges...
Elküldve: 2012. 01. 03. 18:01
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 01. 03. 17:42
Más típusokért, tapasztalatokért érdemes visszaolvasni a topicban.
Szívni mindennel lehet, ezzel is, extra driver + istentudjami mondjuk éppen nem szükséges...
Kösz a tippet, most hogy mondod, 2-3e-rel drágább csak, viszont az alaplapom csak SATA2-t ismeri. Úgy látom ez SATA3, gondolom visszafele kompatibilisnek kéne legyen, bár nem ez lenne az első eset, hogy mégse... elvileg mennie kell SATA2-vel?
Elküldve: 2012. 01. 03. 18:35
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 01. 02. 16:27
Az SSD win7 alatt lett partícionálva.
Az egész konfigot egy éve viszont XP-vel kezdtem (32 bites). 3 felé partícionáltam a 640-es vinyót, mivel nincs tudtommal külön 64 bites NTFS, hanem csak NTFS ( s azt maga a kernel kezeli, ha 64 bites akkor annak megfelelően), ezért mindegy volt...
Egy 50 gigást csináltam az XP-nek, egy 300-ast a win7-nek és akartam még egy 32 bites Vistát vagy egy linuxot is tenni a 3-adik partícióra, de végül az maradt csak file tárolásra, mert nagy meglepetésemre minden, amit csak akartam futott és jól működött win7 64-en. (Vista 64-ről anno ez nem volt elmondható, szinte használhatatlan volt gyakorlatilag, ebből indultam ki és ezért csináltam 3-ik partíciót még egy oprendszernek).
Az Xp pedig azért kellett, mert akkor még nem volt meg a notim és az XP-t konfiguráltam netezésre, virusvédelem stb stb Igazából XP-t szeretem a legjobban, azt teljesen átlátom mindent megoldok benne, minden úgy van ahogy szeretem és megszoktam. Egyszerűbb gyorsabb.
A win7 még évek múltán is szivat össze vissza, pl rendszeresen kéretlenül újrakonfigurálja a vga beállításokat (egy xp-t se fél óra alatt bekonfigurálom a szájízem szerint, míg egy win7 kb - talán ezt is sugallj a aneve? egy hét, hülye liszenszelés meg megkomplikált jogosultság policy stb stb idegtépő egy hóm júzernek, elhiszem hogy vállalati célokra biztos kell ez, viszont nekem meg kell a Pro, pl a memória kezelés miatt is), pl nincs visszalépés a tree-ben csak a shift -fel gomb kombináció és lehetne sorolni kis hülye gyerekbetegségeit és zabálja a hardvert, (főleg memória és lemez), de nyilván kellett ah új technológiák és hardverek miatt....
(Rühellem, de ezzel együtt sajnos a notin is win7-van mert gyorsan kellett valamit rá telepítenem és nem volt időm megoldani a beadni neki a sata drivert, anélkül XP nem látott a telepítésnél merevlemezt, ezért maradt a win7, de előbb-utóbb felteszem ide is az xp-t...- node bocs, ez nem ide tartozik..)
Elküldve: 2012. 01. 03. 18:45
Elküldve: 2012. 01. 04. 00:13
Idézet: xavihernandez - Dátum: 2012. 01. 03. 18:45
És a TRIM gondoskodik róla, hogy ez ne így legyen.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2012. 01. 04. 00:15
Idézet: xavihernandez - Dátum: 2012. 01. 03. 18:35
Az egész konfigot egy éve viszont XP-vel kezdtem (32 bites). 3 felé partícionáltam a 640-es vinyót, mivel nincs tudtommal külön 64 bites NTFS, hanem csak NTFS ( s azt maga a kernel kezeli, ha 64 bites akkor annak megfelelően), ezért mindegy volt...
Egy 50 gigást csináltam az XP-nek, egy 300-ast a win7-nek és akartam még egy 32 bites Vistát vagy egy linuxot is tenni a 3-adik partícióra, de végül az maradt csak file tárolásra, mert nagy meglepetésemre minden, amit csak akartam futott és jól működött win7 64-en. (Vista 64-ről anno ez nem volt elmondható, szinte használhatatlan volt gyakorlatilag, ebből indultam ki és ezért csináltam 3-ik partíciót még egy oprendszernek).
Az Xp pedig azért kellett, mert akkor még nem volt meg a notim és az XP-t konfiguráltam netezésre, virusvédelem stb stb Igazából XP-t szeretem a legjobban, azt teljesen átlátom mindent megoldok benne, minden úgy van ahogy szeretem és megszoktam. Egyszerűbb gyorsabb.
A win7 még évek múltán is szivat össze vissza, pl rendszeresen kéretlenül újrakonfigurálja a vga beállításokat (egy xp-t se fél óra alatt bekonfigurálom a szájízem szerint, míg egy win7 kb - talán ezt is sugallj a aneve? egy hét, hülye liszenszelés meg megkomplikált jogosultság policy stb stb idegtépő egy hóm júzernek, elhiszem hogy vállalati célokra biztos kell ez, viszont nekem meg kell a Pro, pl a memória kezelés miatt is), pl nincs visszalépés a tree-ben csak a shift -fel gomb kombináció és lehetne sorolni kis hülye gyerekbetegségeit és zabálja a hardvert, (főleg memória és lemez), de nyilván kellett ah új technológiák és hardverek miatt....
(Rühellem, de ezzel együtt sajnos a notin is win7-van mert gyorsan kellett valamit rá telepítenem és nem volt időm megoldani a beadni neki a sata drivert, anélkül XP nem látott a telepítésnél merevlemezt, ezért maradt a win7, de előbb-utóbb felteszem ide is az xp-t...- node bocs, ez nem ide tartozik..)
Jó az a hetes. Ki lehet szépen herélni a feleslegesnek ítélt funkcióit, és alig éhesebb egy XP_nél, viszont az újabb vasakon messze jobban skálázódik, jobb használni.
Elküldve: 2012. 01. 04. 09:01
Idézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 04. 00:15
Ccicicicionistamen.
Idézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 04. 00:15
Főleg, ha orosz krekkes, amiből kiszedték a trójai alrendszert
Idézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 04. 00:13
Brekkk! (=békaember nyelven Ámen)
Elküldve: 2012. 01. 04. 09:05
Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 04. 09:01
Főleg, ha orosz krekkes, amiből kiszedték a trójai alrendszert
Brekkk! (=békaember nyelven Ámen)
Működik, de Szabi írta a lényeget arról is, te lukasszemüveges

Súgó
A téma zárva.