HWSW Informatikai Kerekasztal: Minden ami SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minden ami SSD Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#1401 Felhasználó inaktív   MuadDib 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 02. 21:55

Hi, van egy friss OCZ Agility 3-as SSD amivel olyan problemam van, hogy idonkent megakasztja a rendszert (Win7 x64) jopar mp-re es utana fut csak tovabb. Eger mukodik, csak a HDD led vilagit es homokorazik csak a rendszer. A rendszer up2date es a firmware is a legfrissebb az SSD-n:http://shorttext.com/tAwKN6
Vmi tipp, hogy miert lehet ez? Esetleg hibas az SSD es garanciaba vigyem vissza?

#1402 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 03. 01:44

Üzenet megtekintéseIdézet: MuadDib - Dátum: 2012. 01. 02. 22:55

Hi, van egy friss OCZ Agility 3-as SSD amivel olyan problemam van, hogy idonkent megakasztja a rendszert (Win7 x64) jopar mp-re es utana fut csak tovabb. Eger mukodik, csak a HDD led vilagit es homokorazik csak a rendszer. A rendszer up2date es a firmware is a legfrissebb az SSD-n:http://shorttext.com/tAwKN6
Vmi tipp, hogy miert lehet ez? Esetleg hibas az SSD es garanciaba vigyem vissza?

pl. netezés közben forul elő általában, vagy változóan mindig más szoftver/játék futtatása közben ?
próbáld figyelni a feladat kezelőt hátha van benne valami ami "nem válaszol"
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1403 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 03. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: xavihernandez - Dátum: 2012. 01. 02. 14:56

Ez azért annyira nem mérnöki szint még... Ilyet csináltam jó néhányszor. Azonos konfiguráción. Más tipusú diszknél illetvel alaplapnál(vezérlőnél) az eesetek többségében nem indul a rendszer vagy instabil lesz, én ezt tapasztaltam, Azonban itt egy drasztikus boot ill rendszer eszköz változás van, egész más meghajtót kell maga alá húzzon. Amúgy én nem úgy szoktam hogy aktívvá tétel, mert ez sem mindig jön be, hanem megkezdek egy telepítést vagy ha van olyan funkció boot formázást csinálok a cél meghajtóra. 150-200 giga közt van az egész mivel fel van telepítve vagy 40 nagyobb game, mentéseikkel és néhány egyéb szoftver. Kb 50-et az oprendszer foglal kb 150-et a szoftverek és a game mentések. De amúgy igazad van, az asztalon van némi mp3 és fotó is. De azok legfeljebb 2 gigát tesznek ki, elhanyagolhatók. Más felhasználói flle nincs, pl hosszú dokok vagy vidik egyebek, a dok mappa szinte üres, mert ilyesmire ezt a notit használom, amin netezek.
Köszi a tanácsokat. Másolgatásokba gányolásba ezen a rendszeren nem vágok bele eldöntöttem, mert túl sok munka van benne és túl sok sw van rajta, (pont egy éves a gép és azóta nem volt új telepítés rajta), hanem megfogadom kollega tanácsát, és gyűjtök egy nagyobb ssd-re...

Ezek azért elég objektív dolgok, én rendszeresen csinálok ilyet, mivel sokszor vesz nagyobb lemezt az ügyfél és nem akarunk fél napot a telepítéssel+költözéssel tölteni, akkor pedig klónozunk, és mivel rendszerint el fog térni a lemeztérkép (nagyobb rendszerkötet, stb..), ezért többnyire kézimunka.
A meghajtó cseréjekor ugyanazt az illesztőt fogja behúzni, transzparens a dolog. A másik IDE-vezérlő sem akkora gond, arra is fel lehet készülni, klónozás előtt a másik vezérlő illesztőire lecserélni, és ezzel a legtöbb alaplap között nagyon egyszerűen átjárható a dolog (asztaliaknál a HAL eléggé egyező akár több generáció között is, laptopoknál viszont pont ritkán járható ez az út).
Az aktívvá tétel (és rendszerindító fájlokkal együtt komplett másolás) pontosan ugyanaz, mint amit a telepítő hajt végre, csak sokkal lassabban. Ez nem gányolás, pontosan ezt teszik a klf klónozó programok, meg a telepítő is, csak időt spórolunk és több lehetőséget hagyunk (egy partíció átméretezése rettenet sokáig tud tartani, így viszont egy csapásra elintézzük a töredezettségmentesítést és az átméretezést is). Az apróság, amivel el szokták szúrni, hogy az új lemezt (azaz kötetet) a rendszer meglátja még azelőtt, hogy arról indulna. Ekkor a registryben keletkezik hozzá a mounteddevices alatt bejegyzés, így ha klónozás után indítasz róla, akkor keresi az ott rögzített és nem c: betűjelen saját magát és megáll az asztal bejelentkezési folyamatnál. Ezt egyszerű kiküszöbölni, ha már látta a rendszer, akkor klónozás előtti leállítása előtt az adott bejegyzést törölni kell (utólag is lehet offline registry-szerkesztővel).
Szóval, mégiscsak "mérnöki szint" valahol, nem akarok nagyon megmondó lenni, de gondolom te is tudod, hogy bármely szakmát az apróságok teszik beláthatatlanul naggyá.
40 játék, az szép. Annak akkor tényleg nem érdemes nekifeküdni most :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1404 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 09:10

Üzenet megtekintéseIdézet: MuadDib - Dátum: 2012. 01. 02. 21:55

Úgy látom ez másnak is gond, van akinél a trim kikapcsolása, másnál energiagazdálkodási beállítások módosítása oldotta meg, és sajnos van hgy semmi sem:
http://www.ocztechno...C-Lockup-Freeze
http://www.techpower...d.php?p=2503428
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1405 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 03. 08:32

Ezek azért elég objektív dolgok, brekkkkk

Azok az objektív dolgok, hogy baszol leírni, hogy egy ilyen átmásolás után mit kell hegeszteni a registryben.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1406 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 13:34

Üzenet megtekintéseIdézet: xavihernandez - Dátum: 2012. 01. 01. 21:57

Tudom. Pl Norton Ghost. Azonban nem láttam még olyan Windowst a win98 óta, amit ha cakkpakk másolsz át egy másik merevlemezre iilletve boot-eszközre (hacsak nem azonos vagy nagyon hasonló típus) hajlandó lett volna elindulni vagy ha el is indult, normálisan működni. Jelen esetben egy SSD-re átmásolni a mellesleg kb 200 gigát foglaló rendszerem (telepített programokkal) amúgy sem lenne lehetséges, hiszen nem férne rá. Össze vissza másolgatni és az elérési utakat bejegyezgetni, kisérletezgetni így legalább annyi időt energiát és idegrendszert fogyaszt, mint egy új telepítés, azt hiszem....Tehát szerintem csak az új telepítés az opció.

Persze, az alapja a dolognak, hogy úgy kell csinálni, hogy az új meghajtó betűjele az SSD-n ugyanaz legyen, mint a diszk-en volt: általában a C: szokott lenni. Ez általában a boot diszken --az oprendszer által ismert-- első partíció szokott lenni (de lehetnek eltérések).

Igen, Norton Ghost (bár nem ajánlom, szívtam vele már), vagy Acronis True Image. Ezekkel egyszerű, mint egy pofon, az Acronis még a windows boot-ini-t is átírja, ha nem ugyanaz a partíció száma, csak arra kell figyelni, hogy utána az SSD legyen az elsődleges diszk, ne a HDD (gyakorlatilag az SSD-n lévő másolat lesz a HDD helyén, így automatikusan minden a helyére kerül).

200 GB-nyi program nekem nagyon soknak tűnik, biztosan mindet használod??? Én pl. 2 oprendszerrel és minden programmal simán elvagyok 80 GB-nak a felén sem, de hát ahány ház, annyi szopás.

Üzenet megtekintéseIdézet: xavihernandez - Dátum: 2012. 01. 01. 21:57

Vagy van olyan szoftver, ami erre a szitura is megoldást ad? Pl a telepített szoftvereket ügyesen átrakja másik partícióra úgy hogy minden stabil marad futni fog?

Ami 100%-os, olyan biztos nincs, hiszen egy-egy program bárhol tárolhat útvonalakat, nem csak registryben, hanem file-okban is akár, extrém esetben nem csak szöveges file-okban, hanem valamiféle adatbázisban is.

#1407 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: xavihernandez - Dátum: 2012. 01. 02. 14:56

Ez azért annyira nem mérnöki szint még... Ilyet csináltam jó néhányszor. Azonos konfiguráción. Más tipusú diszknél illetvel alaplapnál(vezérlőnél) az eesetek többségében nem indul a rendszer vagy instabil lesz, én ezt tapasztaltam, Azonban itt egy drasztikus boot ill rendszer eszköz változás van, egész más meghajtót kell maga alá húzzon. Amúgy én nem úgy szoktam hogy aktívvá tétel, mert ez sem mindig jön be, hanem megkezdek egy telepítést vagy ha van olyan funkció boot formázást csinálok a cél meghajtóra. 150-200 giga közt van az egész mivel fel van telepítve vagy 40 nagyobb game, mentéseikkel és néhány egyéb szoftver. Kb 50-et az oprendszer foglal kb 150-et a szoftverek és a game mentések. De amúgy igazad van, az asztalon van némi mp3 és fotó is. De azok legfeljebb 2 gigát tesznek ki, elhanyagolhatók. Más felhasználói flle nincs, pl hosszú dokok vagy vidik egyebek, a dok mappa szinte üres, mert ilyesmire ezt a notit használom, amin netezek.
Köszi a tanácsokat. Másolgatásokba gányolásba ezen a rendszeren nem vágok bele eldöntöttem, mert túl sok munka van benne és túl sok sw van rajta, (pont egy éves a gép és azóta nem volt új telepítés rajta), hanem megfogadom kollega tanácsát, és gyűjtök egy nagyobb ssd-re...

Dehogy lesz instabil, nincs semmilyen drasztikus változás: a HDD helyén lesz az SSD, ennyi.
Nem kell más meghajtó, már benne van a meglévő rendszeredben, ember.

Persze ha neked valóban kell egyszerre 40 játék, és 200 GB, akkor nem fog rámenni egy 40 GB-os SSD-re :)
Azzal lehet még javítani, hogy a rendszert az SSD-re másolod, a 'Program Files'-t, vagy a directory-t, amiben a játékok vannak meg a HDD-re egy külön partícióra, majd ezt a partíciót mountolod az SSD adott könyvtárába.

#1408 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 13:42

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 03. 08:32

Ezek azért elég objektív dolgok, én rendszeresen csinálok ilyet, mivel sokszor vesz nagyobb lemezt az ügyfél és nem akarunk fél napot a telepítéssel+költözéssel tölteni, akkor pedig klónozunk, és mivel rendszerint el fog térni a lemeztérkép (nagyobb rendszerkötet, stb..), ezért többnyire kézimunka.
A meghajtó cseréjekor ugyanazt az illesztőt fogja behúzni, transzparens a dolog. A másik IDE-vezérlő sem akkora gond, arra is fel lehet készülni, klónozás előtt a másik vezérlő illesztőire lecserélni, és ezzel a legtöbb alaplap között nagyon egyszerűen átjárható a dolog (asztaliaknál a HAL eléggé egyező akár több generáció között is, laptopoknál viszont pont ritkán járható ez az út).
Az aktívvá tétel (és rendszerindító fájlokkal együtt komplett másolás) pontosan ugyanaz, mint amit a telepítő hajt végre, csak sokkal lassabban. Ez nem gányolás, pontosan ezt teszik a klf klónozó programok, meg a telepítő is, csak időt spórolunk és több lehetőséget hagyunk (egy partíció átméretezése rettenet sokáig tud tartani, így viszont egy csapásra elintézzük a töredezettségmentesítést és az átméretezést is). Az apróság, amivel el szokták szúrni, hogy az új lemezt (azaz kötetet) a rendszer meglátja még azelőtt, hogy arról indulna. Ekkor a registryben keletkezik hozzá a mounteddevices alatt bejegyzés, így ha klónozás után indítasz róla, akkor keresi az ott rögzített és nem c: betűjelen saját magát és megáll az asztal bejelentkezési folyamatnál. Ezt egyszerű kiküszöbölni, ha már látta a rendszer, akkor klónozás előtti leállítása előtt az adott bejegyzést törölni kell (utólag is lehet offline registry-szerkesztővel).
Szóval, mégiscsak "mérnöki szint" valahol, nem akarok nagyon megmondó lenni, de gondolom te is tudod, hogy bármely szakmát az apróságok teszik beláthatatlanul naggyá.
40 játék, az szép. Annak akkor tényleg nem érdemes nekifeküdni most :Đ

:up:

#1409 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 14:14

Igen, most olvasom, hogy benne van mégis. MountedDevices. Innen az "Alapértelmezett" soron kívül elvileg mindent lehet törölni. Vista és 7 alatt is működik ez az regszerkszetős-átmásolós-partícióaktiválós móka?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1410 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 15:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 03. 14:14

Igen, most olvasom, hogy benne van mégis. MountedDevices. Innen az "Alapértelmezett" soron kívül elvileg mindent lehet törölni. Vista és 7 alatt is működik ez az regszerkszetős-átmásolós-partícióaktiválós móka?

Működhet, bár amióta volt 1-2 hardlinkes bonyodalom én inkább célszerszámot (Acronis) használok migrációra...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1411 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 17:17

Sziasztok!

Elöljáróban: SSD fronton a beginner szintre léptem :)

25k-ért már kapni Kingston SSDNow V100 64GB 2.5" SATA2 csodát, gondoltam ilyesmire kéne átcuccolni a win7-et.
Néhány röpke kérdésem: mire érdemes figyelni, melyik típust érdemes megvenni? Kapni hozzá valami beépítőt, hogy a 3,5-es helyre befaragjam? Az "összedugom, aztán megy" elv mentén működni fog, vagy szívni kell/lehet vele, pl. driver + istentudjamégmi :)

Köszi előre is, nameg BUÉK ;)

üdv,
Balu
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#1412 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 17:41

Kingston 2.5"/ 3.5" beépítő keret SNA-BR/35 8-900 ft

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1413 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Cpt. Balu - Dátum: 2012. 01. 03. 17:17

Sziasztok!

Elöljáróban: SSD fronton a beginner szintre léptem :)

25k-ért már kapni Kingston SSDNow V100 64GB 2.5" SATA2 csodát, gondoltam ilyesmire kéne átcuccolni a win7-et.
Néhány röpke kérdésem: mire érdemes figyelni, melyik típust érdemes megvenni? Kapni hozzá valami beépítőt, hogy a 3,5-es helyre befaragjam? Az "összedugom, aztán megy" elv mentén működni fog, vagy szívni kell/lehet vele, pl. driver + istentudjamégmi :)

Köszi előre is, nameg BUÉK ;)

üdv,
Balu

Szerintem ennyiért már lassan a V200-ast is megkapod, desktopba pl a SV200S3D7/64G, ehhez van beépítőkeret is.
Más típusokért, tapasztalatokért érdemes visszaolvasni a topicban.
Szívni mindennel lehet, ezzel is, extra driver + istentudjami mondjuk éppen nem szükséges... :-)

#1414 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 01. 03. 17:42

Szerintem ennyiért már lassan a V200-ast is megkapod, desktopba pl a SV200S3D7/64G, ehhez van beépítőkeret is.
Más típusokért, tapasztalatokért érdemes visszaolvasni a topicban.
Szívni mindennel lehet, ezzel is, extra driver + istentudjami mondjuk éppen nem szükséges... :-)

Kösz a tippet, most hogy mondod, 2-3e-rel drágább csak, viszont az alaplapom csak SATA2-t ismeri. Úgy látom ez SATA3, gondolom visszafele kompatibilisnek kéne legyen, bár nem ez lenne az első eset, hogy mégse... elvileg mennie kell SATA2-vel?
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#1415 Felhasználó inaktív   xavihernandez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 01. 02. 16:27

BIZONY, de ugye a partícionálás jelen esetben W7-alatt történt az előzményekből kiindulva, ott meg ez helyesen lesz/lett beállítva, a teszteredmények se utaltak ilyen problémára bár pont olyan progit/screenshotot nem látok ami egyértelműen igazolná...

Az SSD win7 alatt lett partícionálva.

Az egész konfigot egy éve viszont XP-vel kezdtem (32 bites). 3 felé partícionáltam a 640-es vinyót, mivel nincs tudtommal külön 64 bites NTFS, hanem csak NTFS ( s azt maga a kernel kezeli, ha 64 bites akkor annak megfelelően), ezért mindegy volt...
Egy 50 gigást csináltam az XP-nek, egy 300-ast a win7-nek és akartam még egy 32 bites Vistát vagy egy linuxot is tenni a 3-adik partícióra, de végül az maradt csak file tárolásra, mert nagy meglepetésemre minden, amit csak akartam futott és jól működött win7 64-en. (Vista 64-ről anno ez nem volt elmondható, szinte használhatatlan volt gyakorlatilag, ebből indultam ki és ezért csináltam 3-ik partíciót még egy oprendszernek).
Az Xp pedig azért kellett, mert akkor még nem volt meg a notim és az XP-t konfiguráltam netezésre, virusvédelem stb stb Igazából XP-t szeretem a legjobban, azt teljesen átlátom mindent megoldok benne, minden úgy van ahogy szeretem és megszoktam. Egyszerűbb gyorsabb.
A win7 még évek múltán is szivat össze vissza, pl rendszeresen kéretlenül újrakonfigurálja a vga beállításokat (egy xp-t se fél óra alatt bekonfigurálom a szájízem szerint, míg egy win7 kb - talán ezt is sugallj a aneve? egy hét, hülye liszenszelés meg megkomplikált jogosultság policy stb stb idegtépő egy hóm júzernek, elhiszem hogy vállalati célokra biztos kell ez, viszont nekem meg kell a Pro, pl a memória kezelés miatt is), pl nincs visszalépés a tree-ben csak a shift -fel gomb kombináció és lehetne sorolni kis hülye gyerekbetegségeit és zabálja a hardvert, (főleg memória és lemez), de nyilván kellett ah új technológiák és hardverek miatt....
(Rühellem, de ezzel együtt sajnos a notin is win7-van mert gyorsan kellett valamit rá telepítenem és nem volt időm megoldani a beadni neki a sata drivert, anélkül XP nem látott a telepítésnél merevlemezt, ezért maradt a win7, de előbb-utóbb felteszem ide is az xp-t...- node bocs, ez nem ide tartozik..)

#1416 Felhasználó inaktív   xavihernandez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 01. 03. 18:45

Kezdő SSD-snek, én talán már (nagyon) kissé haladóbbként annyit súgnék hogy az SSD effektív kapacítása kb 60%. Ha ennél több adatot teszel rá, elkezd lassulni, szóval egy 64 gigás az gyakorlatilag legfeljebb 40 gigásnak számít érdemben.. Az én 120 gigásomat könyveltem el magamban kb 80-as nak (kis jóindulattal) De én nem értek hozzá, csak valahol mintha egy cikkben olvastam volna ilyesmit.... BIztos volt már itt téma ez és biztos a szakértők kifejtették/kifejtik ez a dolgot...

#1417 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 04. 00:13

Üzenet megtekintéseIdézet: xavihernandez - Dátum: 2012. 01. 03. 18:45

Kezdő SSD-snek, én talán már (nagyon) kissé haladóbbként annyit súgnék hogy az SSD effektív kapacítása kb 60%. Ha ennél több adatot teszel rá, elkezd lassulni, szóval egy 64 gigás az gyakorlatilag legfeljebb 40 gigásnak számít érdemben.. Az én 120 gigásomat könyveltem el magamban kb 80-as nak (kis jóindulattal) De én nem értek hozzá, csak valahol mintha egy cikkben olvastam volna ilyesmit.... BIztos volt már itt téma ez és biztos a szakértők kifejtették/kifejtik ez a dolgot...

És a TRIM gondoskodik róla, hogy ez ne így legyen.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1418 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 04. 00:15

Üzenet megtekintéseIdézet: xavihernandez - Dátum: 2012. 01. 03. 18:35

Az SSD win7 alatt lett partícionálva.

Az egész konfigot egy éve viszont XP-vel kezdtem (32 bites). 3 felé partícionáltam a 640-es vinyót, mivel nincs tudtommal külön 64 bites NTFS, hanem csak NTFS ( s azt maga a kernel kezeli, ha 64 bites akkor annak megfelelően), ezért mindegy volt...
Egy 50 gigást csináltam az XP-nek, egy 300-ast a win7-nek és akartam még egy 32 bites Vistát vagy egy linuxot is tenni a 3-adik partícióra, de végül az maradt csak file tárolásra, mert nagy meglepetésemre minden, amit csak akartam futott és jól működött win7 64-en. (Vista 64-ről anno ez nem volt elmondható, szinte használhatatlan volt gyakorlatilag, ebből indultam ki és ezért csináltam 3-ik partíciót még egy oprendszernek).
Az Xp pedig azért kellett, mert akkor még nem volt meg a notim és az XP-t konfiguráltam netezésre, virusvédelem stb stb Igazából XP-t szeretem a legjobban, azt teljesen átlátom mindent megoldok benne, minden úgy van ahogy szeretem és megszoktam. Egyszerűbb gyorsabb.
A win7 még évek múltán is szivat össze vissza, pl rendszeresen kéretlenül újrakonfigurálja a vga beállításokat (egy xp-t se fél óra alatt bekonfigurálom a szájízem szerint, míg egy win7 kb - talán ezt is sugallj a aneve? egy hét, hülye liszenszelés meg megkomplikált jogosultság policy stb stb idegtépő egy hóm júzernek, elhiszem hogy vállalati célokra biztos kell ez, viszont nekem meg kell a Pro, pl a memória kezelés miatt is), pl nincs visszalépés a tree-ben csak a shift -fel gomb kombináció és lehetne sorolni kis hülye gyerekbetegségeit és zabálja a hardvert, (főleg memória és lemez), de nyilván kellett ah új technológiák és hardverek miatt....
(Rühellem, de ezzel együtt sajnos a notin is win7-van mert gyorsan kellett valamit rá telepítenem és nem volt időm megoldani a beadni neki a sata drivert, anélkül XP nem látott a telepítésnél merevlemezt, ezért maradt a win7, de előbb-utóbb felteszem ide is az xp-t...- node bocs, ez nem ide tartozik..)

Jó az a hetes. Ki lehet szépen herélni a feleslegesnek ítélt funkcióit, és alig éhesebb egy XP_nél, viszont az újabb vasakon messze jobban skálázódik, jobb használni.

#1419 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 04. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 04. 00:15

Jó az a hetes.

Ccicicicionistamen.

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 04. 00:15

Ki lehet szépen herélni

Főleg, ha orosz krekkes, amiből kiszedték a trójai alrendszert :banghead: :] Bezzeg azt nem tudod, hogy a MountedDevices módszer működik-e alatta.

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 04. 00:13

És a TRIM gondoskodik róla, hogy ez ne így legyen.

Brekkk! (=békaember nyelven Ámen)

#1420 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 04. 09:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 04. 09:01

Ccicicicionistamen.

Főleg, ha orosz krekkes, amiből kiszedték a trójai alrendszert :banghead: :] Bezzeg azt nem tudod, hogy a MountedDevices módszer működik-e alatta.

Brekkk! (=békaember nyelven Ámen)

Működik, de Szabi írta a lényeget arról is, te lukasszemüveges :Đ

:omg: :Đ

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.