HWSW Informatikai Kerekasztal: Megújult a HWSW fóruma! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megújult a HWSW fóruma! Új fórummotor, és egyéb változások. Értékeld a témát: ****- 15 szavazás

#141 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 10. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 03. 10. 14:44

... meg a Multidezes (ez mire is valo?) gombok melle/utan...
Samott

Nem Múltidézés, hanem multiidézés. :)

Több hozzászólásra akarsz válaszolni egyszerre, megnyomogatod azoknál, majd új hozzászólás, és beidézte mindet.

Szerkesztette: DzsiAr 2010. 03. 10. 15:31 -kor

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#142 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 15:38

Egyébként csatlakozom én is azokhoz akik szerint túl szellős ez így. Egyszerre látszik talán 2 hozzászólás egy oldalon.
Tényleg jó lenne, ha a Jelent, Válasz, Multiidézés, hozzászólás minősítés bekerülne a hozzászólás fejlécébe. Vagy legalább egy sorba és nem kettőbe.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#143 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: DzsiAr - Dátum: 2010. 03. 10. 15:31

Több hozzászólásra akarsz válaszolni egyszerre, megnyomogatod azoknál, majd új hozzászólás, és beidézte mindet.

Én is csuklóból múltidézésnek olvastam. Néztem is, hogy minek.... Hát igen, reflex olvasás....

#144 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 09. 20:52

Én a multiidézést rögtön leautomatikáztam múltidézésnek és megideologizáltam, hogy a funkciót miért is ennek hívják :) De inkább nem fejtem ki :D

A multiidézés elsőre hülyén hangzik, de legalább egy új és használható feature.

Valamivel hosszabb fórumhasználat után viszont azt kell mondjam, a méretezéssel és a smiley-kkal is komoly bajok vannak.

1. Betűtípusok / méretezés. A betűtípusok és -méretek teljesen inkonzisztensen összevissza vannak keverve. A lapon, amin most vagyok, legalább háromféle különböző fontot számolok meg, pedig nem vagyok tipográfus, de eléggé zavaró. Ez még csak esztétikailag, de ami funkcionálisan is beteszi a kaput, az a betűméret, amiből szintén minimum ötféle van bármelyik képernyőn. Egy 20''-as monitoron(Firefox-szal nagyítva az olvashatóság kedvéért, de megnéztem Google Chrome-mal meg IE-vel is, és egyiken sem szebb) így néz ki a felső menüsáv(és ez nem is igazán olyan dolog, ami képernyőmérettől függ):

Kép
A téma címe van a legnagyobb betűkkel kiemelve - ez még ok (bár az alcím egyszerre más színnel való megjelenítése és kicsinyítése sem túl ízléses, de ez mellékes). Ami viszont nekem zavaró, hogy az oldalszám, de főleg topic helye (HWSW Informatikai Kerekasztal > Főtémák > Téma) jóval kisebb betűkkel van, nehezebben észrevehető. Ugyanez alul is.

Kép
Ahol most vagyok, ott pedig egy kb. 1 centis üres hely éktelenkedik ott, ahova pont a téma címével megegyező betűmérettel beférne az, hogy hol vagyok éppen, és még maradna is hely.

Kép
2. Színek. Csak ebben a saját hozzászólásomban - a grafikai elemeken kívül - 8(nyolc) különböző színt számolok meg: sötétszürke, világosszürke, sötétbarna, világosbarna, fehér, fosszöld, fekete, khaki. (A fehér színtémában csak négy, de az olvashatatlan, pedig eddig azt használtam.) Tényleg kell ennyi? Három-négy szín jól összeválogatva bőven elég lenne. Vagy ha már ennyi van, akkor néhány szín árnyalatai legyenek.

3. Smiley bar. Szintén méretezési gond, hogy így néz ki, ha nyitva van a smiley-sáv:

Kép
Egy képernyőn 3 scrollbar(a böngésző sajátja mellett), szerintem eléggé ronda. És ezeket a hibákat, bár nem ismerem a fórummotort, de gyanítom, hogy néhány jól irányzott kattintással ki lehetne javítani - kicsit kihúzni a smiley-ablakot szélesebbre, a betűméreteket ízléssel és racionálisan egymáshoz igazítani, és nem használni feleslegesen sokféle betűtípust és színt.

4. Ikonok. Nekem ezek is kicsit furcsák. Ahol régen a csillagok voltak az avatarod és a rangod alatt, ott most szürke pontok. Új felhasználó nem nagyon fogja érteni, de legalább nem is szép. A nevedtől balra van egy állapotjelző ikon, jobbra pedig egy "pop-out" ikon jelöli, hogy megtekintheted a profilját. Ezt a két ikont szerintem egybe lehetne vonni, így nem túl logikus.

Jó, biztos meg lehet szokni ezeket a dolgokat, de ha valami rossz, arra az a megoldás, hogy megjavítjuk, ha meg lehet, nem az, hogy megszokjuk. IMHO.

Szerkesztette: spidey 2010. 03. 10. 16:28 -kor

#145 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 16:12

Volt már?
Az új fórum IE8- kódolását folyton Nyugat-Európaira állítja. Ha be is lövöd a közép-európait, a következő lapváltáskor (altéma megnyitása / elhagyása) megint visszaállítja a nyugat-európai kódolást.
Ez, ha kicsik a betűk, nem is annyira zavaró. Amúgy a hosszú Ő ő Ű ű -ékezeteivel van baj ilyenkor, az is esztétikai...

Csatolt fájl:

#146 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: spidey - Dátum: 2010. 03. 10. 16:03

...

2. Smiley bar. Szintén méretezési gond, hogy így néz ki, ha nyitva van a smiley-sáv:

Kép
Egy képernyőn 3 scrollbar(a böngésző sajátja mellett), szerintem eléggé ronda. És ezeket a hibákat bár nem ismerem a fórummotort, de gyanítom, hogy néhány jól irányzott kattintással ki lehetne javítani - kicsit kihúzni a smiley-ablakot szélesebbre, a betűméreteket ízléssel és racionálisan egymáshoz igazítani, és nem használni feleslegesen sokféle betűtípust.

...

Neked hogy vannak a régi szmájlik? :think:

Nekem csak ilyen unalmas buborékfejűek vannak. :cool2: :happy: :blush: https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/tongue.gif :unsure: :closedeyes: :stb:

#147 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2010. 03. 10. 16:21

Neked hogy vannak a régi szmájlik? :think:

Nekem csak ilyen unalmas buborékfejűek vannak. :cool2: :happy: :blush: https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/tongue.gif :unsure: :closedeyes: :stb:

Megtalaltam! :lama:

#148 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 16:28

Ha csak ugy nem... :) Koszonom! A kepolvasas oktatasi modszer aldozata vagyok. :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#149 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 16:32

"Mindegyik mutatása" kell, különben csak ilyen GameStar-színvonalú smiley-kat kapsz, amiket én legszívesebben eltüntetnék a fenébe... :fear:

#150 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 16:41

Látom, közben a privát üzenetek is visszatértek. :)
Qwerty4

#151 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 17:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 03. 10. 13:27

Azt már a tesztfórum alapján is elmondták többen köztük én is, hogy túl nagyok a hézagok túl sok helyet foglal a sallang.

Nyilván azokra nem vonatkozott a megjegyzés, akik korábban foglalkoztak vele, ahogy pl. te.

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 03. 10. 13:27

De én reményekedtem akkor még, hogy csak a default skin olyan és a véglegesben összehúzzák a dolgokat, de nem. A többi probléma meg nem bukott ki akkor ott rögtön. Pl idézés.

Még most is reménykedhetsz, mert lehet kisebbre venni a kezelőszerveket, csak skinhegesztés kell hozzá. Ha más nem fellövök magamnak egy IPB3-at és egy vékony skint mellé, aztán kisakkozom hogyan lehet vékonyabbra venni fejléceket, gombokat. Az idézés probléma is megoldható egy scripttel, csak jól át kell gondolni. Ha letudják a fontosabb dolgokat, előbb-utóbb tető alá lehet hozni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#152 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 17:15

Ez a Multiidézés amúgy hasznos funckió, de a magyarítása megtévesztő. Múltidézésnek olvassa mindenki.
Az http://ipboard.hu oldalon a második i betű nagybetűvel van írva. Szerintem az se sokat segít.

Bár kicsit hosszabb helyet foglal el, de esetleg lehetne "Többszörös idézésnek" nevezni. Vagy jöhetnek még ötletek.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#153 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 17:28

Profilban a Previous Fields-be beirt Megjegyzesekre ra tudnatok picit nezni? Jo lenne ha ezek megint megjelennenek az avatar alatt. Szemely szerint odairtam az elozo nickemet hogy mindenki be tudjon azonositani de jelenleg igy semmi haszna mivel csak ott lifeg a profil bal oldalan. Arra tippelek hogy meg nem jutottatok el idaig mivel maga a cucc is meg felig angol.

Csak hogy legyen legalabb egy pozitiv velemeny oldalankent: nagyon orulok hogy megvaltozott a forum. A regi ugyan felhasznalobarat es egyszeruen kezelheto volt de ezzel egyutt jart hogy ehhez kepest keveset is tudott. Eleg sokat bongeszek naponta, rengeteg kulfoldi forumon megfordulok es jo latni hogy a hwsw-s mennyire letisztult (igy a jelenlegi formajaban is) a sok szornyuseghez kepest amibe naponta belebotlok. Megjelenitesen lehet csiszolni de ezt mar rengetegen leirtak fentebb.
Majd lecsitulnak a dolgok ha 100%-osan fog minden mukodni meg eszreveszik az emberek az ujdonsagok hasznat (amibol rengeteg van, sok a kenyelmi funkcio is). Persze lesznek olyanok is akik egyaltalan nem akarjak/fogjak kihasznalni, nekik tenyleg jobban fekudt a regi forum es kenyelmetlen nekik ez az uj. Oket is meg lehet erteni.
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#154 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 10. 11:42

A régi idézetekkel nem tudunk sajnos mit kezdeni, az IPB hivatalos konverter scriptjei így hozták át őket. :(

Asztalt rajuk boritani, irodat felgyujtani?

Baszki, fizetos termek regi verziojarol migraltatok ugyanannak a termeknek az ujabb verziojara (gondolom szinten nem ingyen volt). Szerintem elfogadhatatlan, hogy a hivatalos konverter szar, raadasul ennyire, erre csak megvonjatok a vallatokat, hogy ez van, ahelyett, hogy utnetek oket, amig nem oldjak meg.

#155 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Qwerty4 - Dátum: 2010. 03. 10. 16:41

Látom, közben a privát üzenetek is visszatértek. :)

Jó neked, mert nekem pl. csak a kimenő üzeneteim vannak meg, viszont azok két példányban. :smoker:

#156 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 17:44

Egy tipp egy aprósággal kapcsolatban.
A spoilernél a gombokat:"show", "hide", lehetne magyarítani. :)
Qwerty4

#157 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Qwerty4 - Dátum: 2010. 03. 10. 17:44

Egy tipp egy aprósággal kapcsolatban.

Lejárt lemez https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/tongue.gif
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#158 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Ilsyde - Dátum: 2010. 03. 09. 21:40

Mármint ez, az előző? Kép

Igen! Köszi!!!!!

#159 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 10. 12:17

Felszabadítottam kellő mennyiségű helyet a privát üzenetek postaládájában, de továbbra sem látom a "megjegyzéseket".

Sikerült kideríteni, hogy ezt a bug-ot mi okozza, Ren? :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#160 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2010. 03. 10. 17:32

Asztalt rajuk boritani, irodat felgyujtani?

Baszki, fizetos termek regi verziojarol migraltatok ugyanannak a termeknek az ujabb verziojara (gondolom szinten nem ingyen volt). Szerintem elfogadhatatlan, hogy a hivatalos konverter szar, raadasul ennyire, erre csak megvonjatok a vallatokat, hogy ez van, ahelyett, hogy utnetek oket, amig nem oldjak meg.

Ezzel a véleménnyel csak maximálisan egyetérteni tudok. Nem szabad elfogadni, hogy a konverter rossz. Pénzt adtatok a fórummotorért, joggal várjátok el, hogy ne jelentsen visszalépést a korábbi változathoz képest, azt pedig pláne joggal várjátok el, hogy színvonalas terméktámogatást kapjatok hozzá.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »