Idézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 09. 20:52
Én a multiidézést rögtön leautomatikáztam múltidézésnek és megideologizáltam, hogy a funkciót miért is ennek hívják

De inkább nem fejtem ki

A multiidézés elsőre hülyén hangzik, de legalább egy új és használható feature.
Valamivel hosszabb fórumhasználat után viszont azt kell mondjam, a méretezéssel és a smiley-kkal is komoly bajok vannak.
1. Betűtípusok / méretezés. A betűtípusok és -méretek teljesen inkonzisztensen összevissza vannak keverve. A lapon, amin most vagyok, legalább háromféle különböző fontot számolok meg, pedig nem vagyok tipográfus, de eléggé zavaró. Ez még csak esztétikailag, de ami funkcionálisan is beteszi a kaput, az a betűméret, amiből szintén minimum ötféle van bármelyik képernyőn. Egy 20''-as monitoron(Firefox-szal nagyítva az olvashatóság kedvéért, de megnéztem Google Chrome-mal meg IE-vel is, és egyiken sem szebb) így néz ki a felső menüsáv(és ez nem is igazán olyan dolog, ami képernyőmérettől függ):

A téma címe van a legnagyobb betűkkel kiemelve - ez még ok (bár az alcím egyszerre más színnel való megjelenítése és kicsinyítése sem túl ízléses, de ez mellékes). Ami viszont nekem zavaró, hogy az oldalszám, de főleg topic helye (HWSW Informatikai Kerekasztal > Főtémák > Téma) jóval kisebb betűkkel van, nehezebben észrevehető. Ugyanez alul is.

Ahol most vagyok, ott pedig egy kb. 1 centis üres hely éktelenkedik ott, ahova pont a téma címével megegyező betűmérettel beférne az, hogy hol vagyok éppen, és még maradna is hely.

2. Színek. Csak ebben a saját hozzászólásomban - a grafikai elemeken kívül - 8(nyolc) különböző színt számolok meg: sötétszürke, világosszürke, sötétbarna, világosbarna, fehér, fosszöld, fekete, khaki. (A fehér színtémában csak négy, de az olvashatatlan, pedig eddig azt használtam.) Tényleg kell ennyi? Három-négy szín jól összeválogatva bőven elég lenne. Vagy ha már ennyi van, akkor néhány szín árnyalatai legyenek.
3. Smiley bar. Szintén méretezési gond, hogy így néz ki, ha nyitva van a smiley-sáv:

Egy képernyőn 3 scrollbar(a böngésző sajátja mellett), szerintem eléggé ronda. És ezeket a hibákat, bár nem ismerem a fórummotort, de gyanítom, hogy néhány jól irányzott kattintással ki lehetne javítani - kicsit kihúzni a smiley-ablakot szélesebbre, a betűméreteket ízléssel és racionálisan egymáshoz igazítani, és nem használni feleslegesen sokféle betűtípust és színt.
4. Ikonok. Nekem ezek is kicsit furcsák. Ahol régen a csillagok voltak az avatarod és a rangod alatt, ott most szürke pontok. Új felhasználó nem nagyon fogja érteni, de legalább nem is szép. A nevedtől balra van egy állapotjelző ikon, jobbra pedig egy "pop-out" ikon jelöli, hogy megtekintheted a profilját. Ezt a két ikont szerintem egybe lehetne vonni, így nem túl logikus.
Jó, biztos meg lehet szokni ezeket a dolgokat, de ha valami rossz, arra az a megoldás, hogy megjavítjuk, ha meg lehet, nem az, hogy megszokjuk. IMHO.
Szerkesztette: spidey 2010. 03. 10. 16:28 -kor