HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Beköszöntött a megfizethető SSD-k kora - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Beköszöntött a megfizethető SSD-k kora Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#61 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 22. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 03. 22. 10:37

szerintem nem valoszinu, hogy sokat pakolgat.

de most tippelest jatszunk, vagy valami bizonyosat tudunk? raadasul mi koze ahhoz, hogy kovetkezik-e valami logikailag, vagy sem. :-p

Hát sokat biztosan nem pakolgat... A kérdésed ugye arra irányul, hogy olyan adatterületen dolgozik-e, ami fájlokkal feltöltött. Amit leírtam, az nem kérdés, az tény, így működik az SSD, és ebből az elvéből következik, hogy mindegy, hogy létező adatterületet térképez át, vagy nullát. Most én nem értem a kötekedésedet ebben a kérdésben.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#62 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 22. 13:31

hogy lenne mindegy, milyen adatteruletet kepez at?

adott egy file, annak logikai cimet atkonvertalja valahova fizikai cimre. idaig egyetertunk. ha sok file-t irok fel, akkor ez sok file-nal tortenik meg. csinaljuk mindezt amig el nem erjuk a 90%-os telitettseget. ekkor az ssd mind logikailag, mind fizikailag 90%-on telitett. na es ekkor kezdjunk el a "maradek" 10%-ra irni es torolni file-okat. kerdes, hogy a torles utani iras, az ugyanarra a maradek 10%-ra fog-e mutatni mind logikai, mind fizikai ertelemben?

Te arra hivtad fel a figyelmet, hogy ez nem feltetlenul van igy, hiszen a hatterben pakolhat at az ssd. en meg azt valaszoltam, hogy ugyan pakolhatna, de ketlem, hogy valoban pakolna. azaz az elejen felirt, es kesobb nem letorolt file-ok fizikailag maradnak a helyukon, es csak a fizikailag maradek 10%-on tortenik a jatek a faradasmentesitest beleertve!

(es ha megfigyeljuk, az itt elegendonek tartott 32G-ra rafer az oprendszer 80-90%-os helykihasznaltsaggal, es az oprendszer altal irt swap, logfile-ok, miegyebek pont ezt a fenti scenariot valositjak meg, hiszen az eredetileg felirt file-okat igen ritkan torli az ember (max egy-ket update nyul bele.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#63 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 22. 11:27

Hát sokat biztosan nem pakolgat... A kérdésed ugye arra irányul, hogy olyan adatterületen dolgozik-e, ami fájlokkal feltöltött. Amit leírtam, az nem kérdés, az tény, így működik az SSD, és ebből az elvéből következik, hogy mindegy, hogy létező adatterületet térképez át, vagy nullát. Most én nem értem a kötekedésedet ebben a kérdésben.

A corsair szerint: PDF.

Létezik static wear levelling, ami a statikus (egyszer felírt és utána csak olvasott) adatokat is átmozgatja.
Előnye, hogy tovább él a szerkezet, mert jobban kíméli a flash eszközt.
Hátránya, hogy bonyolultabb a firmware-je és a teljesítménye is kisebb lehet (ha éppen folyik egy másolás a háttérben, és akkor fordulunk hozzá).

És létezik dynamic wear levelling, ami csak azokat a blokkokat mozgatja új helyre, amelyeket írják is (íráskor választja ki az eddig legkevesebbet használt blokkot).
Előnye, hogy egyszerűbb a firmware és a teljesítménye mindig a maximális (mert nincs olvasás-írás a háttérben), de hamarább "kimerül" a flash.

#64 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 03. 22. 13:31

hogy lenne mindegy, milyen adatteruletet kepez at?

adott egy file, annak logikai cimet atkonvertalja valahova fizikai cimre. idaig egyetertunk. ha sok file-t irok fel, akkor ez sok file-nal tortenik meg. csinaljuk mindezt amig el nem erjuk a 90%-os telitettseget. ekkor az ssd mind logikailag, mind fizikailag 90%-on telitett. na es ekkor kezdjunk el a "maradek" 10%-ra irni es torolni file-okat. kerdes, hogy a torles utani iras, az ugyanarra a maradek 10%-ra fog-e mutatni mind logikai, mind fizikai ertelemben?

De a maradék 10% ugyanúgy az összes 100%-ra térképeződhet át. Ha napi teszemazt 300MB-ot írsz, akkor az 90% telítettségnél is ugyanazt az elhasználódást fogja produkálni, mint üres SSD esetén. Ezt nem érted meg.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#65 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 22. 14:31

De a maradék 10% ugyanúgy az összes 100%-ra térképeződhet át. Ha napi teszemazt 300MB-ot írsz, akkor az 90% telítettségnél is ugyanazt az elhasználódást fogja produkálni, mint üres SSD esetén. Ezt nem érted meg.

Néz meg, amit belinkeltem.
Az akkor igaz, amit Te mondasz, ha static wear levellinget tud az eszköz.
Ha csak dynamic wear levellinget, akkor csak azt térképezi át, ami éppen íródik: azaz ha az eszköznek csak 10%-a üres, akkor csak arra a 10% fogja szétosztani az írást. A maradék 90%-ot meg nem térképezi át (amíg nem íródik át az is).

Szerkesztette: Sparow2 2010. 03. 22. 15:07 -kor

#66 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 16:06

Ez világos, csak ez így jóval több átmozgatással és így írással járhat, hisz minden átmozgatás egyben egy plussz írás is.
Én ezt nem látom a tesztekben és a számokban (meg az ablakokat felvillantó videókban sem).

Összességében laptopba - egy lassú laptop hdd mellé - szerintem nagyon jó alternatíva, de asztali pc-be, gyors vinyók és nagyobb tárhely mellé nem látom a nagy előnyt.

#67 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 17:31

De a maradék 10% ugyanúgy az összes 100%-ra térképeződhet át.
kepzodHET at, de szerintem nem teszi. (lasd meg elozo hozzaszolasokat.)
a forum ma:

#68 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 03. 22. 16:06

Ez világos, csak ez így jóval több átmozgatással és így írással járhat, hisz minden átmozgatás egyben egy plussz írás is.
Én ezt nem látom a tesztekben és a számokban (meg az ablakokat felvillantó videókban sem).

Plusz írás, de nem ír át mindig mindent. Csak annyira mozgat minimálisan, amivel a fáradást kompenzálja. Ez ritkább, mint a felhasználó által indított direkt írás. Azért nem látod a tesztekben, mert összességében nem fontos az user szempontjából.

Összességében laptopba - egy lassú laptop hdd mellé - szerintem nagyon jó alternatíva, de asztali pc-be, gyors vinyók és nagyobb tárhely mellé nem látom a nagy előnyt.

Állva hagynak akármilyen vinyát még RAID0-ban is. Nem elég nagy előny, hogy pattognak a progik ablakai az arcodba? Vagy hogy gyorsabb a boot? Vagy hogy nem kerreg (vibrál, +nem melegszik) egyel több alkatrész a gépházban?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#69 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 19:44

Idézet

Csak annyira mozgat minimálisan, amivel a fáradást kompenzálja.
az en altalam hozott peldaban 10 irasi muveletbol 9x..

Idézet

Ez ritkább, mint a felhasználó által indított direkt írás.
ketsegkivul, ugy 10%-kal! ;-)

Idézet

összességében nem fontos az user szempontjából.
hat nem is tudom.. szerintem ketszeresen is fontos: ha nincs, sokkal gyengebben teljesit faradasilag. ha meg van, akkor gyanithatoan sokat lassit, azaz egy gyors ssd eseteben nem mindegy, hogy valoban gyors, vagy csak ezt sporoltak le rola..

Idézet

+nem melegszik
vigyazz, egyes tesztek megmutattak, hogy nem is ritkan tobbet fogyaszt az ssd, mint egy 2.5-os noti winyo! nem sokkal, de tobbbet.
a forum ma:

#70 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 03. 22. 17:31

kepzodHET at, de szerintem nem teszi. (lasd meg elozo hozzaszolasokat.)

Statikusnál képezőDIK. Szerinted meg nem-hát ezzel tényleg nem tudok mit kezdeni, én is leírtam, az idézett PDF is, nem tudom, mire van még szükséged..
Én a statikus módszert ismerem csak, nyilván abból indultam ki, a dinamikus még nekem is új, nemrégen kezdtem utánajárni ezeknek, de máris büdösnek érzem. Statikus módszert is lehet nyilván ütemezni, egy keveset írt, napja nagy részében inaktív lemeznél kötve hiszem, hogy észrevehető a hatása, míg egy sűrűn használt eszköznél egyben tartósságának kulcsa is.

#71 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 20:18

az en altalam hozott peldaban 10 irasi muveletbol 9x..

Halvány lila fogalmad sincs a wear leveling beavatkozási küszöbéről. Nem muszáj rögtön minden cellát áthelyezni, ahol eggyel több írás történik, lehet azt küszöbértéknél, vagy egyéb matematikai megfejtésnél. Gondolod, hogy minden egyes írásnál nekiáll rendezkedni a WL? Az valóban csúnyán hatna a teljesítményre...

ketsegkivul, ugy 10%-kal! ;-)

Hát...Lásd fenti.

hat nem is tudom.. szerintem ketszeresen is fontos: ha nincs, sokkal gyengebben teljesit faradasilag. ha meg van, akkor gyanithatoan sokat lassit, azaz egy gyors ssd eseteben nem mindegy, hogy valoban gyors, vagy csak ezt sporoltak le rola..

Otthoni gépben gyanítom, az életben nem fogod megérezni. Lásd előző 10%-od.

vigyazz, egyes tesztek megmutattak, hogy nem is ritkan tobbet fogyaszt az ssd, mint egy 2.5-os noti winyo! nem sokkal, de tobbbet.

Akkor less meg frissebb teszteket, a félvezetőipar fejlődik, egy ideje van 32nm-es flas-IC-nk 256Gb méretben, úgyhogy a teljesítményfelvétel rövid időn belül nem lesz szempont a HDD mellett noteszben.

#72 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 22. 20:44

...

SSD kérdezi: gyors vinyó? az mi? :D
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#73 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 23:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 03. 22. 18:00

Plusz írás, de nem ír át mindig mindent. Csak annyira mozgat minimálisan, amivel a fáradást kompenzálja. Ez ritkább, mint a felhasználó által indított direkt írás. Azért nem látod a tesztekben, mert összességében nem fontos az user szempontjából.

Már hogyne képződne? Épp arról volt szó, hogy milyen elven mozgat át. Ha átlag 80-90% foglalt és a maradék helyet írnád nap mint nap akkor nem nehéz kitalálni, hogy vagy szarrá írja azt a fizikai 10-20%-ot vagy megmozgat még egyszer annyit elég sűrűn... (szerk: de ez 60-70%-os telítettségre is igaz, ha mondjuk 5-10%-ot ráírsz naponta. Az meg ekkora méretnél nem sok, sőt: 2-4gb. Tehát a maradék 30-40% elég gyorsan elfogy 5-10%-os írás mellett.)

Idézet

Állva hagynak akármilyen vinyát még RAID0-ban is. Nem elég nagy előny, hogy pattognak a progik ablakai az arcodba? Vagy hogy gyorsabb a boot? Vagy hogy nem kerreg (vibrál, +nem melegszik) egyel több alkatrész a gépházban?

Láttam hogy pattognak, csak próbáltam elmagyarázni miért érzem árnyaltabbnak ezt, mint amit a videóban látok.
Szvsz telítettségtől és a karbantartástól igencsak függőnek érzem ezt a pattogást. Ha átvitelre nézem akkor egy raid1 odaver neki szekvenciálisan. Persze itt a lényeg épp nem azon van, de lásd az előző mondatot... gyanítom a random sem így alakul SSD-n általános helyzetben.

A másik pedig, hogy asztali pc-re főleg nagyobb, teljesítményigényesebb cuccok kerülnek (vélhetően ezért asztali és nem egy kis laptop). Ezek általában nem merülnek ki a wordben... ott meg már hely sincs tárolni az operendszeren meg 1-2 progin kívül mást. Akkor meg mi fog pattogni?

A melegedés és főleg zaj nem téma. Ez a fő előnye. Plussz amit írtam: laptopba nagyon ütős. A többire továbbra sem látom a megváltást. Egy browser, word, akármi nálam is elindul egy pillanat alatt asztalin. 20 ablakot meg ritkán indítok egyszerre. Fotosoppnak biztos jó lenne, de azt meg 1x kell elindítani annak, aki azzal dolgozik, utána úgyis ramból elvan... már ha tényleg komoly munkára kell akkor ez a helyzet. GTAIV meg pattogna, de nem fér el rajta. Ahogy filmeditálásra is kevéske, pedig ott lenne haszna...

Üzenet megtekintéseIdézet: Dan(td) - Dátum: 2010. 03. 22. 20:44

SSD kérdezi: gyors vinyó? az mi? :D

Lásd az előző hsz-t. ;)

Szerkesztette: vipi 2010. 03. 22. 23:47 -kor

#74 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 08:42

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 03. 22. 23:41

Szvsz telítettségtől és a karbantartástól igencsak függőnek érzem ezt a pattogást. Ha átvitelre nézem akkor egy raid1 odaver neki szekvenciálisan. Persze itt a lényeg épp nem azon van, de lásd az előző mondatot... gyanítom a random sem így alakul SSD-n általános helyzetben.

Egy browser, word, akármi nálam is elindul egy pillanat alatt asztalin. 20 ablakot meg ritkán indítok egyszerre. Fotosoppnak biztos jó lenne, de azt meg 1x kell elindítani annak, aki azzal dolgozik, utána úgyis ramból elvan...

Azt nem értem, hogy ha sose használtál ilyet és pláne nem is vagy képben a működési elvét illetően,miért tartasz ki explicit marhaságok mellett ennyire? :think:
-SSD-nél miféle karbantartásról beszélsz?
-SSD-n a töredezésnek nincs jelentősége, nincsen szekvenciális olvasás és random olvasás, minden egyes cellát doszt azonos idő alatt érsz el, nincsenek fizikai elhelyezkedési jellemzők.
-Fenti sor nem függ a telítettségtől SEM.
Úgyhogy nem tudom, milyen függőséget érzel, de szerintem felesleges energiát belefektetni ennek a magyarázásába részedről, mert abszolút tévúton jársz vele.

Szerintem ülj le egy fotosop elé és lesd meg, mennyivel másabb SSD-n. Ha még sokgiga RAM-od is van, a PS/Win nem fogja felköltöztetni a saját és Windows közös 4-6GB-nyi adathalmazát az operatív tárterületre, legfeljebb csak amit gyakran ér el, ugyanez igaz a megnyitott fotókra. Ha lapozófájlt használsz, egy böngészőt is ki fog rámolni jórészt oda a rendszer, ha nincs használatban-olvass utána a Windows memóriakezelésének, meg fogod érteni, miért drámai a javulás egy SSD-vel, de mégjobb lenne, ha használnál ilyet pár napot-hetet, mielőtt véleményt formálsz érzésekre alapozva.

#75 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 22. 20:08

Statikusnál képezőDIK. Szerinted meg nem-hát ezzel tényleg nem tudok mit kezdeni,
felreertelmezel. statikusnal szerintem is kepzodik. ellenben nem hiszem, hogy a statikust olyan gyakran hasznaljak.. a kerdes, hogy milyen faradasmentesites van a ma boltban kaphato tipikus otthoni MLC drive-okban. (es nem a vallalati adattarhazakban cache-kent hasznalt SLC-kben!)
a forum ma:

#76 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 08:51

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 23. 08:42

minden egyes cellát doszt azonos idő alatt érsz el, [...]
-Fenti sor nem függ a telítettségtől SEM.
a fenti ketto viszont nem teljesen igaz! a telitett SSD belassul, mert tobb _karbantartasi_ muveletet kell a hatterben csinalnia. nezd meg a teszteket, ahok pont az Intel drvie-janal jott elo ez a problema. szoval amig a telitettseg a winchestert nem befolyasolja, az SSD-t mar igen. a trim ezen is segit egyebkent egy picit.
a forum ma:

#77 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 09:08

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 03. 23. 08:51

a fenti ketto viszont nem teljesen igaz! a telitett SSD belassul, mert tobb _karbantartasi_ muveletet kell a hatterben csinalnia. nezd meg a teszteket, ahok pont az Intel drvie-janal jott elo ez a problema. szoval amig a telitettseg a winchestert nem befolyasolja, az SSD-t mar igen. a trim ezen is segit egyebkent egy picit.

Hány százalékos telítettségnél?

#78 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 03. 23. 09:37

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 03. 22. 23:41

... Persze itt a lényeg épp nem azon van, de lásd az előző mondatot... gyanítom a random sem így alakul SSD-n általános helyzetben.

A Minden ami SSD topikba nézz már be, kiváncsi lennék vinyóval(vagy vinyókkal) produkálsz-e nekem jobb random 4k read/write eredményt mint amit az én megfizethető árú MLC-s Kingston-om tol :)

Idézet

A másik pedig, hogy asztali pc-re főleg nagyobb, teljesítményigényesebb cuccok kerülnek (vélhetően ezért asztali és nem egy kis laptop). Ezek általában nem merülnek ki a wordben... ott meg már hely sincs tárolni az operendszeren meg 1-2 progin kívül mást. Akkor meg mi fog pattogni?

nos nekem 40gb-os az SSD-m, van 20GB szabad helyem nézzük mi is van a lefoglalt 20 GB-on:
win7 prof. x64
nero9
coreldrawsuite x13
office2007prof
acronis true image home 2009
firefox
opera
stb. még egy csomó kisebb progi amit használok.
azt azért hozzáteszem mik nincsenek az SSD-men: tempek, dokumentumok mappa, swap file, ha ezek rajta lennének további 5-6 gb-ot megennének, de még így is maradna hely, viszont SSD előtt egy 36gb-os SCSI vinyóm volt ott is máshol tartottam ezeket a dolgokat.

Na mind1 lehet még téged győzködni, de azért majd próbálj ki egyszer egy SSD-t ;)
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#79 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 23. 09:08

Hány százalékos telítettségnél?
nemtom. meg kene nezni az anand tesztet, ahol kimertek es leirtak (addig csak varosi legendakent terjedt.) talan 70-80% volt? sot, raadasul az ssd viselkedese miatt nem is egeszen a telitettseg, hanem az, hogy mennyi ideje hasznaltak. (ugye egy ures ssd a kesleltetett torles miatt belul mar telitett..) szoval nem voltam egeszen preciz, nem teljesen a telitettsegtol fugg.
ja, es erre szuletett az a megoldas, hogy lehet "formazni" az ssd-t, azaz torolni rola mindent, de valojaban, es akkor hirtelen gyorsabb lesz. tiszta woodoo, mi? ;-)
a forum ma:

#80 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Dan(td) - Dátum: 2010. 03. 23. 09:37

A Minden ami SSD topikba nézz már be, kiváncsi lennék vinyóval(vagy vinyókkal) produkálsz-e nekem jobb random 4k read/write eredményt mint amit az én megfizethető árú MLC-s Kingston-om tol :)
a kingsonod mar lehet, hogy jo, de ha egy kicsit korabbi ssd-ket nezel meg, akkor pont a 4k-s iras eredmenye vagy tizszer lassabb volt egy winchesternel.. es nem csak az olcso, hanem az olyan ssd-k eseteben is, amik mondjuk egy macbook-ba kerultek. gyanitom meg ma is vannak a piacon ilyenek, ugyhogy csak ovatosan!
a forum ma:

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »