Idézet: Wile E - Dátum: 2010. 03. 22. 18:00
Plusz írás, de nem ír át mindig mindent. Csak annyira mozgat minimálisan, amivel a fáradást kompenzálja. Ez ritkább, mint a felhasználó által indított direkt írás. Azért nem látod a tesztekben, mert összességében nem fontos az user szempontjából.
Már hogyne képződne? Épp arról volt szó, hogy milyen elven mozgat át. Ha átlag 80-90% foglalt és a maradék helyet írnád nap mint nap akkor nem nehéz kitalálni, hogy vagy szarrá írja azt a fizikai 10-20%-ot vagy megmozgat még egyszer annyit elég sűrűn... (szerk: de ez 60-70%-os telítettségre is igaz, ha mondjuk 5-10%-ot ráírsz naponta. Az meg ekkora méretnél nem sok, sőt: 2-4gb. Tehát a maradék 30-40% elég gyorsan elfogy 5-10%-os írás mellett.)
Idézet
Állva hagynak akármilyen vinyát még RAID0-ban is. Nem elég nagy előny, hogy pattognak a progik ablakai az arcodba? Vagy hogy gyorsabb a boot? Vagy hogy nem kerreg (vibrál, +nem melegszik) egyel több alkatrész a gépházban?
Láttam hogy pattognak, csak próbáltam elmagyarázni miért érzem árnyaltabbnak ezt, mint amit a videóban látok.
Szvsz telítettségtől és a karbantartástól igencsak függőnek érzem ezt a pattogást. Ha átvitelre nézem akkor egy raid1 odaver neki szekvenciálisan. Persze itt a lényeg épp nem azon van, de lásd az előző mondatot... gyanítom a random sem így alakul SSD-n általános helyzetben.
A másik pedig, hogy asztali pc-re főleg nagyobb, teljesítményigényesebb cuccok kerülnek (vélhetően ezért asztali és nem egy kis laptop). Ezek általában nem merülnek ki a wordben... ott meg már hely sincs tárolni az operendszeren meg 1-2 progin kívül mást. Akkor meg mi fog pattogni?
A melegedés és főleg zaj nem téma. Ez a fő előnye. Plussz amit írtam: laptopba nagyon ütős. A többire továbbra sem látom a megváltást. Egy browser, word, akármi nálam is elindul egy pillanat alatt asztalin. 20 ablakot meg ritkán indítok egyszerre. Fotosoppnak biztos jó lenne, de azt meg 1x kell elindítani annak, aki azzal dolgozik, utána úgyis ramból elvan... már ha tényleg komoly munkára kell akkor ez a helyzet. GTAIV meg pattogna, de nem fér el rajta. Ahogy filmeditálásra is kevéske, pedig ott lenne haszna...
Idézet: Dan(td) - Dátum: 2010. 03. 22. 20:44
SSD kérdezi: gyors vinyó? az mi?

Lásd az előző hsz-t.
Szerkesztette: vipi 2010. 03. 22. 23:47 -kor