HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutató: nem okoz csalódást az olcsó Intel SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutató: nem okoz csalódást az olcsó Intel SSD Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 02. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 04. 02. 20:06

Azt nem írták, hogy pót-terület volna ... szerintem inkább a GB-GiB átváltás lehet, mint a HDD-k esetében (pl. azt mondják, hogy 1 TB-os HDD, közben csak 0,91 TiB)

ez szimpla tény, hogy az SSD-knél emiatt kisebb a felhasználható terület, itt nem az 1024 helyett 1000-es számítás miatt van mint a vinyóknál. minden SSD-ben van ilyen tartalékterület.

#22 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: fLeSs - Dátum: 2010. 04. 02. 19:58

én is leteszteltem raidben, és az iops-okon túl nincs előnye az egymagában álló x25-v-hez képest, márha az asztali használatot nézzük, szerveres felhasználásra, több egyidejű lekérdezéssel terhelve más a téma, de oda nem x25-v-t fognak venni. még annyiból jó, hogy a szekvenciális írás duplájára gyorsul.
az átlagos vinyó árról sztem ne álmodozzál.

a raid inkabb a meretnoveles miatt kellene :) ha mar osszekotom, akkor nem baj, ha gyorsabb.

az atlagos vinyon a 25-30e ftos kategoriat ertem. tudom, hogy sokkal nagyobb sebessegugras lenne a hetkoznapi hasznalatban az ssd, mint akarmi - de tobbet nekem nem er meg egy kulon rendszermeghajto. a gepet sose a sebessegeert vettem, hanem mert erdekel: a vinyo kivul esik ezen az erdeklodesi koron (akkor cserelem, ha szukos). amugy eleg lenne mittomen egy a2 x2 integralt videoval (mint a htpcm - oda azt vettem, ami kell).

Szerkesztette: arn 2010. 04. 02. 19:18 -kor

#23 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 19:55

Hát nem tudom,én nemrég próbáltam egyet ki és nem győzött meg.Perpillanat ha komolyabban elkezdek töltögetni és még tömörítek és videot nézek a vinyó alrendszerem kifullad,a proci alig dolgozik közbe meg a gépen még egy folyamatot elindítani nemlehet.Na ennek a kiváltásra nemjó nekem az ssd,mivel aranyáron lenne az amire már minden adatom felférne és letölteni is erre tölthetnék.Így szépen felgyorsulnak a rendszerműveletek az addig oké de amit a lassu vinyóra kell töltenem és tömöríteni is onnan kell/ mert 40-60 gigára lófene se fér fel/ ugyanott vagyok mintha nem is lenne a gépbe.Majd ha nyerek a lottón vagy normális ára lesz veszek egy 160-250 gigásat az jó nekem valamire,ezek a kis nyavaják parasztvakítások.Addig jók amig csak anormál oprendszerrel meg pár progival foglalkozik az ember nem komolyabb dolgokkal.

Szerkesztette: djculture 2010. 04. 02. 19:59 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#24 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 02. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Ytse - Dátum: 2010. 04. 02. 18:10

@lordrolee: te miről beszélsz? az Intel X25-V kb. 30 ezer forintba kerül....

Rendszermeghajtónak és egyéb szirszaroknak 30k az nekünk drága. Ennyiért van 2 HDD, aztán backup is. Éppen néztem, 30+Fa alatt lehetett 2 terás diszket venni, hamar el is hordták.
Make love not Wor.

#25 Felhasználó inaktív   Kutas1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 02. 20:00

Pár év után mostanában fejlesztettem gépet, először SSD majd 1 hónap múlva új proci,deszka,ram.
Vinyóról SSD-re bővítés sokkal jobban érződik a gépen mint a proci csere AMD X2@2.2GHz -> i7-920@3.4.
Egy laptopnál még többet jelenthet SSD csere, ahol a még lassabb a merevlemezeket válttja.

#26 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: fLeSs - Dátum: 2010. 04. 02. 18:42

attól függ milyen ramról és milyen prociról van szó. a proci sem kérdés nélküli lehetőség, csak berögzült. az emberek többsége azért vesz gyorsabb procit, mert érzésre gyorsabb gépet szeretne, holott pont ez az a terület, ahol egy SSD-vel jobban járnának.

btw a kutyát nem érdekli a magyar piac és a magyar fizetések, az SSD-gyártók nem a magyar piacra szabják az árakat (mint látszik :D). az SSD sosem lesz a vinyókkal egy árszinten, mert az SSD lényegében memória, míg egy vinyót össze tudsz rakni a szeméttelepről összeguberált, bemágnesezett szemétből, csak technológia kell hozzá. :D

egyébként a 30000-es X25-V nincs kétszer annyi, mint egy fejlesztési lehetőségként felmerülő processzor, legalábbis sztem nem a 15e-es procira kéne fejlesztési lehetőségként tekinteni. :) (bár tény, hogy én nemrég egy 12e-es procira "fejlesztettem" a gépemet :D, az SSD közrejátszott a döntésben)

Adott esetben egy egymagos alsókategóriás (celeron 440) CPU-t kétmagos alsósra (pentium dual core E6300)cserélni elég jó opció lehet, látványos eredménnyel. Ugyanez igaz a memóriaduplázásra is, 1-2GB-ok esetén. A magyar fizu titeket sem érdekel :) , itt az egész megközelítés csak ebből indul ki. Beruházásnak kicsit nagy falat így hirtelen, menetközbeni fejlesztésnek, még ha bőségesen hozza is a papírformát, talán a játékra alkalmas VGA-hoz tudom mérni, 30-40k-t egy VGA-ra költeni sem mindennapos opció egy gép életében, csakhogy míg attól játszhatatlan játékok is megmozdulnak a vason, addig az SSD által nyújtott kényelem és sebesség nem feltétlenül ér meg másnak annyit, mint pl. neked, de úgy is fordíthatjuk, hogy nincs rá ekkora igénye az embernek. Pl. a netezős vasam, abban egy Samu 160G-s notivinyó van, és nem zsibbaszt különösebben, lapozófájl tiltva, gép hibernál, jószerivel egész nap RAM-ból, RAM-ba dolgozik. Nekem ebbe a gépe egy SSD-t nem tudsz egyszerűen megideologizálni. A munkavasban máris más a helyzet, ott két, 15krpm-es SCSI lemez mosolyog, azok sem véletlenül lettek, szóval sejtheted, hogy azonnal vennék bele SSD-t, de függetlenül az anyagi helyzetemtől, még bőven kivárok ezzel, mert tudom, hogy az ár és a paramétereik még sokat fognak finomodni és egyelőre nem olyan rossz az a két fujitsu :D , ráadásul bizonyítottan megbízhatóak. Én úgy érzem, nekem ezt ugyanúgy nem kell túlragoznom és egyértelmű, mint neked az, hogy az SSD egy nagyon nagy dolog minden gép életében.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#27 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 21:10

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 04. 02. 21:08

Adott esetben egy egymagos alsókategóriás (celeron 440) CPU-t kétmagos alsósra (pentium dual core E6300)cserélni elég jó opció lehet, látványos eredménnyel. Ugyanez igaz a memóriaduplázásra is, 1-2GB-ok esetén. A magyar fizu titeket sem érdekel :) , itt az egész megközelítés csak ebből indul ki. Beruházásnak kicsit nagy falat így hirtelen, menetközbeni fejlesztésnek, még ha bőségesen hozza is a papírformát, talán a játékra alkalmas VGA-hoz tudom mérni, 30-40k-t egy VGA-ra költeni sem mindennapos opció egy gép életében, csakhogy míg attól játszhatatlan játékok is megmozdulnak a vason, addig az SSD által nyújtott kényelem és sebesség nem feltétlenül ér meg másnak annyit, mint pl. neked, de úgy is fordíthatjuk, hogy nincs rá ekkora igénye az embernek. Pl. a netezős vasam, abban egy Samu 160G-s notivinyó van, és nem zsibbaszt különösebben, lapozófájl tiltva, gép hibernál, jószerivel egész nap RAM-ból, RAM-ba dolgozik. Nekem ebbe a gépe egy SSD-t nem tudsz egyszerűen megideologizálni. A munkavasban máris más a helyzet, ott két, 15krpm-es SCSI lemez mosolyog, azok sem véletlenül lettek, szóval sejtheted, hogy azonnal vennék bele SSD-t, de függetlenül az anyagi helyzetemtől, még bőven kivárok ezzel, mert tudom, hogy az ár és a paramétereik még sokat fognak finomodni és egyelőre nem olyan rossz az a két fujitsu :D , ráadásul bizonyítottan megbízhatóak. Én úgy érzem, nekem ezt ugyanúgy nem kell túlragoznom és egyértelmű, mint neked az, hogy az SSD egy nagyon nagy dolog minden gép életében.

nyilván mindenki más hardvert tesz előrébb, mások a prioritások.
ezt asszem írtam a múltkor is, hogy ha az embernek van egy kétmagos procija és négymagoson gondolkozik mert "lassú" a gépe akkor én inkább az SSD-t ajánlom (nyilván itt most nem egy olyan konfigról van szó amin sokmagos meló folyik). még azt is meggondolnám, hogy 1magosról 2magosra, vagy maradjon 1magos+SSD. egy 5 éves, egymagos konfigba beraktam egy jmicronos SSD-t ami a létező leggyengébb és "érzésre" sokkal gyorsabb volt, mint az i7-870 @ 4 GHz ami alatt vinyó van. ennyi a különbség. és most nem csak a bootra gondolok, hanem mindenre ami betöltést igényel.
sztem egy rendszer SSD hozzátartozik egy 21. századi számítógéphez, a vinyó sebessége egész egyszerűen nem méltó a többi mai hardverhez. és ezt a rendszer SSD szerepet az X25-V tökéletesen betölti.

Szerkesztette: fLeSs 2010. 04. 02. 21:14 -kor

#28 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 21:30

Jó kis flame lett ebből is, akik SSD ellenesek azok először próbáljanak ki egyet, aztán vagdalkozzanak. A leggagyibb SSD-vel is 10x gyorsabb érzésre a rendszer mint egy átlag 7200-as fordulatú hdd-vel. Az SSD nem a merevelemez teljes kiváltására való, hanem mellé, kiegészítésnek, hogy a rendszer és a gyakran használt programok arra legyenek telepítve, és ez többet ad sebességérzésben mint 10 giga ram, vagy a leggyorsabb core extreme processzor.

Jó most látom, hogy fless is majdnem ugyanezt írta.

Szerkesztette: Mumia 2010. 04. 02. 21:31 -kor

#29 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 22:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 04. 02. 22:30

Jó kis flame lett ebből is, akik SSD ellenesek azok először próbáljanak ki egyet, aztán vagdalkozzanak. A leggagyibb SSD-vel is 10x gyorsabb érzésre a rendszer mint egy átlag 7200-as fordulatú hdd-vel.

De most ez jó? Én egy ezer éves laptopon szögelem, ezer távmelós ablak, böngésző, 20 MSN, meg ami kell. Néha lehet kelene, de nem vagyok róa meggyőződve, hogy mikor irodai vasakra belépek, akkor diszk IO kell a dolognak, és nem proci az ssl kulcs generáláshoz, meg még 100 mega RAM az appletnek.

Kinek a papné, kinek a paplan, de ez nekem kicsit túlpörgött dolog, mert az OS zéró idő alatt becsizmál, a böngészőtab meg 1ezreddel gyorsabban megnyílik. Hurrá. Főleg laptopban, ahol alapban 100 gigás nagyságrendnyi cuccal sakkozom. Egy új gép nagyobb HDDvel rentábilisebb. Nekem. Másnak meg más.
Make love not Wor.

#30 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 23:10

Mondom, próbáld ki, azután ítélkezz.

Nekem hdd-vel a firefox első indítása 10-15 mp is megvolt. SSD-vel 2-3 mp.
Boot után ha pl rákattintottam sajátgépre, akkor az is több mp volt mire beadta, most észrevehetetlen, rákattintok és már ott van. És ez a legolcsóbb, és tesztekben legszarabbul teljesítő ssd-k egyike, de 1.5x áron ennél 3x gyorsabbat kapni, ha a teszteknek hinni lehet. De hdd-hez képest így is ég és föld a különbség.

#31 Felhasználó inaktív   Petesejt 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 23:43

Aki fikázza az SSD-t, az vagy nem dolgozik a géppel, vagy nem próbált még tisztességes SSD-t.

#32 Felhasználó inaktív   Petesejt 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 02. 23:45

http://www.youtube.c...feature=related

Tessék megnézni az elindított programok listáját is.

#33 Felhasználó inaktív   pret83 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 03. 01:48

Nekem mar egyre jobban faj a fogam egy SSD-re a notimba. Viszont abba csak 1 HDD fer, raadasul a hangtalansaga is szempont lenne, ugyhogy sehogysem passzol az SSD melle egy HDD. Max USB-re szurva, de azt meg latom elore, mennyit szurkodnam. Eleg kenyelmetlen lenne. Nekem a 40GB keves. Ha mar gyors es gyorsan indulnak rola a progik, akkor legyen is hol tarolni oket, nemigaz? Office, photoshop, visual studio, java sdk + cuccok, esetleg 1-2 adatbazis vagy virtualis gep. Ezek miatt tenyleg erdemes lenne, viszont a 40GB eleg hamar kifujna. Es meg adatok is kellenek, amikkel dolgoznak a progik. Azthiszem megvarom a 25nm-es generaciot, ami adott ar mellett kb dupla akkora kapacitast fog nyujtani es akkor benevezek egy 160GB-os intel SSD-re 200 euroert. Azt a par honapot meg kibirom.

#34 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 03. 06:26

Petesejt, Mumia: Megpróbálom ismét leírni. Netezős vasam napja nagy részében, mikor használom, RAM-ból dolgozik (letöltések jönnek-mennek, de az többnyire éjszaka) , lemez alig moccan. Magyarázzátok már meg, miért jó, ha SSD-ről dolgozik az a gép, miért fogom jobban érezni magam. Ritkán nyitok meg programot, mert amit használok, állandóan nyitva van, este S3-ba küldve, hosszabb időszakban S5-be, újra nem is emlékszem, mikor volt indítva a gép, Everest szerint 24 nap 11 óra az üzemidőm, az kb. két hónap, hol érdekel, hogy miylen sebességgel indul először minden.. Meg valahogy ezt a fikát sem értem, ki fikázza az SSD-t? Arról van szó, hogy ára van. Érzékeny ára.
Munkavas meg vár még egy kicsit, bár Thoty SSD-je erősen érdekel :D

Szerkesztette: didyman 2010. 04. 03. 06:29 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#35 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 03. 07:29

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 04. 03. 07:26

Netezős vasam napja nagy részében, mikor használom, RAM-ból dolgozik (letöltések jönnek-mennek, de az többnyire éjszaka) , lemez alig moccan.

A legtöbb felhasználó vasa nem ilyen. Ahogy a tiéd sem, mert te is elismerted, hogy az SCSI-s gépedbe jól jönne egy SSD. Ennyit az ellenérvekről. Jó dolog mindenképpen, de részemről még várok vele, míg még jobban kiforrja magát a technológia, még olcsóbb lesz és elterjed mindennapi szinten. De aki most újít a mindennap használt (nem speciális célra befogott) gépébe, annak már most is hozzáférhető.

Szerkesztette: Wile E 2010. 04. 03. 07:30 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#36 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 03. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 04. 03. 07:26

Petesejt, Mumia: Megpróbálom ismét leírni. Netezős vasam napja nagy részében, mikor használom, RAM-ból dolgozik (letöltések jönnek-mennek, de az többnyire éjszaka) , lemez alig moccan. Magyarázzátok már meg, miért jó, ha SSD-ről dolgozik az a gép, miért fogom jobban érezni magam. Ritkán nyitok meg programot, mert amit használok, állandóan nyitva van, este S3-ba küldve, hosszabb időszakban S5-be, újra nem is emlékszem, mikor volt indítva a gép, Everest szerint 24 nap 11 óra az üzemidőm, az kb. két hónap, hol érdekel, hogy miylen sebességgel indul először minden.. Meg valahogy ezt a fikát sem értem, ki fikázza az SSD-t? Arról van szó, hogy ára van. Érzékeny ára.
Munkavas meg vár még egy kicsit, bár Thoty SSD-je erősen érdekel :D

Látatlanban beszélsz még mindig, egyébként nem értem ki mondta neked konkrétan, hogy a netezős gépedbe tegyél ssd-t? És még mindig ott tartasz, hogy hdd helyett, nem helyett, mellé. A letöltések továbbra is hdd-re mennének, nem arra való az ssd, hogy 500k/s-el pakolgassa rá a letöltéseket valami, hanem arra amikor programok töltődnek be és sok kis fájlt kell különféle helyekről beszívni. Amikor elindítod a browsert, nem csak az az 1db explorer.exe töltődik be, hanem 600 másik dll, meg kiegészítők.

Azzal fikázzák, az ssd-t, hogy nem ér semmit, meg nem jobb mint a hdd meg minek. Az, hogy egy 24/7-ben menő gépbe amin sose indítanak el programokat nincs sok haszna az igaz. De átlag felhasználású gépekbe nagyon is sok haszna van. Ha munkahelyi gépemben hdd helyett ssd lenne, sokkal hatékonyabb lenne a munka.

A power-userek meg arra vágynak, hogy érzésre gyorsabb gépük legyen. És mit csinál? Elrohan vesz egy új procit, amihez új alaplap is kell, esetleg ramot is bővít eközben. 50 alatt nem ússza meg, és akkor még minimális bővítésről van csak szó. Ugyanakkor ha vett volna egy 35 ezres SSD-t, sokkal többet nyert volna, így nézve egyáltalán nem drága az ssd.

Ott követik el a hibát a legtöbben, hogy mint szimpla háttértár tekintenek rá, és a Ft/GB arányt látván elszörnyednek és fikázzák minden fórumon. Akkor a pendriveokat miért nem fikázzák amiatt ,hogy egy 30 gigás 20 ezer forint? Ja mert az másra való, egy célhardver adatohordozásra? Na az SSD ugyanilyen célhardver, csak nem adathordozásra, hanem a rendszer fürgeségének jelentős javítására.

Szerkesztette: Mumia 2010. 04. 03. 08:13 -kor

#37 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 03. 08:12

Üzenet megtekintéseIdézet: pret83 - Dátum: 2010. 04. 03. 02:48

Nekem mar egyre jobban faj a fogam egy SSD-re a notimba. Viszont abba csak 1 HDD fer, raadasul a hangtalansaga is szempont lenne, ugyhogy sehogysem passzol az SSD melle egy HDD. Max USB-re szurva, de azt meg latom elore, mennyit szurkodnam. Eleg kenyelmetlen lenne. Nekem a 40GB keves. Ha mar gyors es gyorsan indulnak rola a progik, akkor legyen is hol tarolni oket, nemigaz? Office, photoshop, visual studio, java sdk + cuccok, esetleg 1-2 adatbazis vagy virtualis gep. Ezek miatt tenyleg erdemes lenne, viszont a 40GB eleg hamar kifujna. Es meg adatok is kellenek, amikkel dolgoznak a progik. Azthiszem megvarom a 25nm-es generaciot, ami adott ar mellett kb dupla akkora kapacitast fog nyujtani es akkor benevezek egy 160GB-os intel SSD-re 200 euroert. Azt a par honapot meg kibirom.

Tapasztalatom szeirnt az SSD közel sem hangtalan, bár mozgó alkatrész nincs benne, amikor intenzíven dolgozik jönnek belőle elektromos zajok, amik összemérhetőek egy rugalmasan rögzített hdd seek hangjával.

#38 Felhasználó inaktív   Atko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 03. 09:02

Nálam volt pár hónapig egy Lenovo X301, amiben gyárilag SSD volt, 2giga ram és egy 1,4-es c2d proci. A két éves csúcsmodell, 7200-t pörgő meghajtós, 2.16-os c2d procis, 4 giga ramos hp nw8440-emet úgy ette meg reggelire, hogy csak néztem. Ráadásul a zsír új core i5-750-es asztali gépemnél is érezhetően reszponzívabb volt. Azóta akarok az asztali gépbe is ssd-t venni, mert lehet 50 ezeres procim, meg több giga ramom, meg bármi egyéb, ha egy 30 ezres ssd-től lesz igazán jó a gép...

#39 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 03. 09:25

Üzenet megtekintéseIdézet: fLeSs - Dátum: 2010. 04. 02. 20:08

ez szimpla tény, hogy az SSD-knél emiatt kisebb a felhasználható terület, itt nem az 1024 helyett 1000-es számítás miatt van mint a vinyóknál. minden SSD-ben van ilyen tartalékterület.

Akár igazad is lehet, nem kötekedésből mondom, de a HDD-kben is van tartalék terület (persze lehet, hogy nem akkora arányban, mint az SSD-k esetén: ezt nem tudom). Ott nem számolják bele a méretbe, és GB-ban (1000-es szorzó) számolják a méretet.
És ezek szerint akkor az SSD-knél beszámítják a tartalék területet is, és a méretét GiB-ban (1024-es szorzó) adják meg?

Meg azért volt számomra becsapós, mert 40 000 000 000 byte az ~37,25 GiB, erre még rájön egy filerendszer, máris egy 37GiB-hoz közeli érték lesz a felhasználható hely.

#40 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 03. 09:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Atko - Dátum: 2010. 04. 03. 10:02

Nálam volt pár hónapig egy Lenovo X301, amiben gyárilag SSD volt, 2giga ram és egy 1,4-es c2d proci. A két éves csúcsmodell, 7200-t pörgő meghajtós, 2.16-os c2d procis, 4 giga ramos hp nw8440-emet úgy ette meg reggelire, hogy csak néztem. Ráadásul a zsír új core i5-750-es asztali gépemnél is érezhetően reszponzívabb volt. Azóta akarok az asztali gépbe is ssd-t venni, mert lehet 50 ezeres procim, meg több giga ramom, meg bármi egyéb, ha egy 30 ezres ssd-től lesz igazán jó a gép...

Hmm, amikor már a processzor munkáját is átveszi, sőt, ahelyett is teljesít... akkor kezd egy kicsit szaga lenni a dolognak.... :p

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó