Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 04. 03. 20:28
Egyrészt ettől még a non-free csomagok között fenn lehetne
A non-free alá én úgy emlékszem más csomagok tartoznak. A firefox free, csak épp a license ütközik valahogy az alap repoval. Valahogy sehova nem illene debian policy szerint, de ez az egész a szenvedés kategória, úgyhogy
Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 04. 03. 20:28
másrészt nem ez a helyzet
Kevered
Idézet
Firefox is a redesign of the Mozilla browser component, similar to
Galeon, K-Meleon and Camino, but written using the XUL user interface
language and designed to be lightweight and cross-platform.
Ez firefoxról szól globálisan, pontosabban hogy miben tér el a mozilla suite-tol. Talán még arról is rémlik valami: nagy kék progi, egybeintegrálva a browser a levelező és irc kliens is. Mellesleg SeaMonkey néven fut(ott? ubuntu alatt még most is van csomagban...). Nekem sosem tetszett különösebben. Nagy lomha valami volt és még túlzottan stabilnak sem neveztem volna, de persze akkoriban még pl. kék halált is látott az ember winen...
Idézet
This browser is based on the Firefox source-code, with minor
modifications. Historically, this browser was previously known as
Firebird and Phoenix.
Ebből az első mondat az iceweasel(mellesleg én épp ezt mondtam...), a második firefox történelem(Phoenixre nem emlékszem, de firebord adatbázis motor miatt kénytelenek voltak átnevezni a böngészőt. Így lett firefox). Btw minor modifications = string csere ff-ről iw-re, illetve a menüben átcibáltak 1-2 elemet másik menüpont alá. Ettől nem fog az iceweasel 3sec alatt indulni, mindenki megnyugodhat. Performansz optimalizálást nem tartalmaz
Anno mikor még debianozgattam és eltünt a francba a firefoxom eléggé utána kersgéltem, hogy mi az ördögért nevezték át és az volt a mögöttes sztori, amit fentebb leírtam.
Amúgy meg mostanra felcsapták wikipedia-ra is, anno még levlistákról kellett lehalászni.
http://en.wikipedia...._Debian_project
Idézet
Mozilla Foundation owns the trademark “Firefox” and claims the right to deny the use of the name and other trademarks to unofficial builds. Unless distributions use the binaries supplied by Mozilla or else have special permission, they must compile the Firefox source with an option enabled which gives Firefox the codename of the release version of Firefox on which it is based, and which doesn't use the official logo or other artwork. The Debian Free Software Guidelines are used by the Debian project to determine whether a license is a free license, which in turn is used to determine whether something can be included in Debian. As the logo does not meet these requirements, it could not be used by software which was to be included in Debian.
De persze ennek semmi köze az SSD témához, csak egészen mellékesen jegyeztem meg.
2.6.32 van nálam is épp és ez már nem is nagyon fog változni lucid megjelenés előtt, bár nem veszélyeztet hogy most rohanjak a boltba SSD-t venni, viszont mindenképpen szeretném, mert tuti hogy kegyetlen nagyot dobna a sebességérzeten.
Netbeans fut itt is és indításkor el lehet vonulni kényelmesen kávézgatni míg végig scan-eli a projecteket. Win7 meg nem igazán alternatíva, egyrészt mert amúgy semmi nem indokolná, remekül működik minden amire szükségem van, másrészt LAMP környezetre sokkal egyszerűbb melózni úgy, ha nem winen szerencsétlenkedik vele az ember.
Viszont nem igazán szeretném, ha a kernel támogatottság hiánya miatt a fájlrendszer meg hammogná a kurvadráda ssd-t csak úgy.
Szerkesztette: Yv@n 2010. 04. 03. 20:43 -kor