HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutató: nem okoz csalódást az olcsó Intel SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutató: nem okoz csalódást az olcsó Intel SSD Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 07. 16:26

Üzenet megtekintéseIdézet: fLeSs - Dátum: 2010. 04. 07. 16:07

egyedüli gond a mérete ha videóvágásról van szó.

Azért a méret nem akkora gáz hacsak nem full nyers tömörítetlen fullhd videóval dolgozol.
De ettől függetlenül videózásra megoldás, hogy a forrás és a cél fizikailag külön hdd-n legyen, az könnyedén megoldható.

#122 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 16:48

"Win 3.1 alatt [...] van Internet Explorer"
NA! 95 alatt sem volt, hiszen BG megmondta, hogy ilyen marhasaggal, mint Internet az o cege nem fog foglalkozni!

egyebkent meg egy kesei p3-as eleg memoriaval valoban eleg egy csomo mindenre. en mar regota mondom ezt! ;-)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#123 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 16:56

Én netezésre most is egy PIII-at használok, arra azért kiváncsi lennék, hogy ha abba tennék ssd-t mennyit dobna a teljesítményén, programindulásokon.

#124 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 04. 07. 17:48

"Win 3.1 alatt [...] van Internet Explorer"
NA! 95 alatt sem volt, hiszen BG megmondta, hogy ilyen marhasaggal, mint Internet az o cege nem fog foglalkozni!

egyebkent meg egy kesei p3-as eleg memoriaval valoban eleg egy csomo mindenre. en mar regota mondom ezt! ;-)

http://www.hpcfactor...oads/msie/ie50/
innen letöltheted a 3.11 alá való verziót. egy másik linkről meg a win95-öset.

btw létezik más böngésző is, itt egy kis retro http://www.michaelv.org/ :D

Szerkesztette: fLeSs 2010. 04. 07. 18:16 -kor

#125 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 18:24

hogy utolag valaki keszit hozza, az nem jelenti azt, hogy az eredetiben benne lenne. ilyen alapon Netscape-et is ajanlhatnal, mert az is van win 3.11-re. meg kulonben is, mi ez a ceg? higyjem el, hogy ez nem valami virus? MS linket mutassa' vazze! ;-)
(persze nem mondom, hogy nem lepodtem meg, igaz IE 5.0-bol van Sparc Solarisos verzio is, az meg bulibb marhasag!)

"btw létezik más böngésző is, itt egy kis retro"
vigyazz, az egyaltalan nem egy valos program, amit ott latsz!

Szerkesztette: bogdan 2010. 04. 07. 18:29 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#126 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 07. 20:59

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 04. 07. 19:24

hogy utolag valaki keszit hozza, az nem jelenti azt, hogy az eredetiben benne lenne. ilyen alapon Netscape-et is ajanlhatnal, mert az is van win 3.11-re. meg kulonben is, mi ez a ceg? higyjem el, hogy ez nem valami virus? MS linket mutassa' vazze! ;-)
(persze nem mondom, hogy nem lepodtem meg, igaz IE 5.0-bol van Sparc Solarisos verzio is, az meg bulibb marhasag!)

"btw létezik más böngésző is, itt egy kis retro"
vigyazz, az egyaltalan nem egy valos program, amit ott latsz!

te hülyének nézel? :D

#127 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 04. 07. 17:23

Nem must have, de ha adott x összeg, és valaki megkérdezi, hogy mire költse, hogy gyorsabb legyen a gépe rögtön rávágom, hogy először ssd-re aztán minden más másodlagos.

Én megkéredzném mit akar gyorsítani. Ahogy már írtam a kategóriákat. Ha kis programoknál csak "érzésre" megy akkor jó lehet az SSD, főleg lassú vinyós gépekbe. De ha másra is használja, akkor +1 vagy +2, esetleg raid1 vinyó is sokat dobhat. Adott esetben jóval többet nyerhet ezeken is, mint egy 60 sec helyetti 30-as booton vagy 1-4mp helyet 0.5-2mp alatt elinduló programokon.

Üzenet megtekintéseIdézet: fLeSs - Dátum: 2010. 04. 07. 17:24

Az SSD tényleg nem a must have kategória. Mint írtam korábban én inkább fejlesztési lehetőségként tekintek rá. Alapvetően tény, hogy a HDD lassú egy rendszer alá, lehet akármilyen Velociraptor, ezt aki használt már SSD-t, az tudja. De az is igaz, hogy nem must have, mert ki lehet bírni, hogy lassabban töltődnek be a dolgok.

Csak hogy ennyi erővel akár használhatnál még mindig P3-as gépet egy maggal, és ráfoghatnád, hogy kibírod, amíg elindul xy program. Mindent ki lehet bírni, akkor egyáltalán minek fejlesszük a gépet? :D Miért nem jáccol a Doom 1-gyel, kibírnád a Far Cry nélkül is, vagy nem? Minek használjunk Windows 7-et, mikor ott van a jó kis DOS. Win 3.1 alatt szerkeszthetsz dokumentumokat, van Internet Explorer, RAR, Photoshop, stb.

Szal érted, arról szól az egész, hogy mennyire kényelmes és igényes az ember. A Win 3.11 ronda, a P3 lassú, a Doom is ronda mai szemmel nézve, és egyeseknek a vinyó is lassú. Napjainkban, amikor már a 4magos processzor már majdhogynem átlag, mert lehet kapni 22K-ért (X4 620) miért lassítod a gépedet egy vinyóval? Merthogy egyértelmű, hogy a HDD visszafogja a rendszert.

Sarkítasz. Arról beszélek, hogy van egy komfortszint, ami felet MÁR nem éri meg gyorsítgatni. És azt mondom, hogy azt a komfortszintet HDD-vel is el lehet érni könnyedén. Mumiának is írom a P3-as netezős gépre: el nem tudom képzelni. A mai flashes, stb világban egy P3-as gépen netezve kitépném a hajam. Ahogy most is b*zmegelek, ha egy programra vagy kattintásra 5mp-t kell várni feleslegesen. (pl. a laptopomon vagy a családi 1hdd-s gépen)

És ezzel azt hiszem sokat elárultam arról, hogy milyen kritikus vagyok ebben a témakörben, mégis bőven elvagyok a mostani asztali gépemmel (a laptoppal meg nem).
Szóval nem az igénytelenségemből adódik az amit írok...

#128 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 14:09

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 04. 08. 13:36

Én megkéredzném mit akar gyorsítani. Ahogy már írtam a kategóriákat. Ha kis programoknál csak "érzésre" megy akkor jó lehet az SSD, főleg lassú vinyós gépekbe. De ha másra is használja, akkor +1 vagy +2, esetleg raid1 vinyó is sokat dobhat. Adott esetben jóval többet nyerhet ezeken is, mint egy 60 sec helyetti 30-as booton vagy 1-4mp helyet 0.5-2mp alatt elinduló programokon.

Irodai és átlag otthoni felhasználásról van szó. Vagyis nem rendering, meg videóvágás és egyéb nyalánkságok. Ha konkrétan azt akarná gyorsítani persze, hogy nem jó az ssd. De otthon pistike mivel tud felvágni, azzal, hogy neki milyen gyorsan indul el a windóz meg 1 pillanat alatt betöltődik a lopott photoshop.

Idézet

Sarkítasz. Arról beszélek, hogy van egy komfortszint, ami felet MÁR nem éri meg gyorsítgatni. És azt mondom, hogy azt a komfortszintet HDD-vel is el lehet érni könnyedén. Mumiának is írom a P3-as netezős gépre: el nem tudom képzelni. A mai flashes, stb világban egy P3-as gépen netezve kitépném a hajam. Ahogy most is b*zmegelek, ha egy programra vagy kattintásra 5mp-t kell várni feleslegesen. (pl. a laptopomon vagy a családi 1hdd-s gépen)

Flash-es videókat valóban nem lehet rajta nézni, de attól még használható. És ha betöltődtek a programok akkor egyáltalán nem tűnik lassúnak, ezért is lennék kiváncsi, hogy ssd-vel mit produkálna, szerintem teljesen élhető lenne, persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy mindenki rohanjon a p3-asába ssd-t venni, és akkor core2-ket megszégyenítő sebességet kap majd.

#129 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 15:09

Az se elhanyagolható szerintem, hogy az SSD hangtalan.

#130 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 04. 08. 15:09

Irodai és átlag otthoni felhasználásról van szó. Vagyis nem rendering, meg videóvágás és egyéb nyalánkságok. Ha konkrétan azt akarná gyorsítani persze, hogy nem jó az ssd. De otthon pistike mivel tud felvágni, azzal, hogy neki milyen gyorsan indul el a windóz meg 1 pillanat alatt betöltődik a lopott photoshop.

Flash-es videókat valóban nem lehet rajta nézni, de attól még használható. És ha betöltődtek a programok akkor egyáltalán nem tűnik lassúnak, ezért is lennék kiváncsi, hogy ssd-vel mit produkálna, szerintem teljesen élhető lenne, persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy mindenki rohanjon a p3-asába ssd-t venni, és akkor core2-ket megszégyenítő sebességet kap majd.

Biztos gyorsítana ott is, de az a gép magában gyenge... mármint komolyabb célokra.
Nomeg ár/érték arányt is kell figyelni: Abba a gépbe kár egy 30k-s SSD, mikor abból a pénzből x-szer erősebb (proci+ram) gépre lehet cserélni.

Ja, hát pistikének úgy megéri, ahogy írod. Irodai alkalmazásra meg egy top asztali gép kb. 10x van túlméretezve.
Az a laptop kategória kb. arra meg írtam (mondjuk a kifjezetten lassú laptop HDD miatt főleg kihozza), hogy igencsak elkelne az SSD.

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 04. 08. 16:09

Most inkább sebességről volt szó.
Nyilván a hangba fogyasztásba nem lehet belekötni. Az tuti. :up:

#131 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 04. 08. 18:30

Irodai alkalmazásra meg egy top asztali gép kb. 10x van túlméretezve.

Pl cad meg gis programoknál azért már elkel az erős gép, sőt memóriából és processzorból sosem elég.

#132 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 04. 08. 16:09

Valaki valamelyik itteni SSD topikban nemrég azt írta, hogy ciripelő hangot ad ki az SSD elektronika, és ez a zavaró hang összemérhető a HDD seek hangjával. Én is úgy tudom, hogy hangtalannak kéne lennie, remélem, hogy a ciripelés csak félreértésből eredő téves infó.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#133 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 08. 22:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2010. 04. 08. 20:54

Valaki valamelyik itteni SSD topikban nemrég azt írta, hogy ciripelő hangot ad ki az SSD elektronika, és ez a zavaró hang összemérhető a HDD seek hangjával. Én is úgy tudom, hogy hangtalannak kéne lennie, remélem, hogy a ciripelés csak félreértésből eredő téves infó.

az egyik általam tesztelt SSD-n én is hallottam ezt a ciripelő hangot, de csak nagyon közelről és pár mp-ig. a vinyó seekjéhez képest sehol sem volt, azóta nem is sikerült belőle újra előcsalni.

#134 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 22:49

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 04. 08. 13:36

...
Ahogy most is b*zmegelek, ha egy programra vagy kattintásra 5mp-t kell várni feleslegesen. (pl. a laptopomon vagy a családi 1hdd-s gépen)
...

Csak nyugalom ... micsoda türelmetlenség ...
Elképzellek valami kis régi 8 bites géppel, amivel magnóról 10 percekig töltődtek az egyszerű kis játékok :)

#135 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 23:04

Üzenet megtekintéseIdézet: fLeSs - Dátum: 2010. 04. 08. 23:21

az egyik általam tesztelt SSD-n én is hallottam ezt a ciripelő hangot, de csak nagyon közelről és pár mp-ig. a vinyó seekjéhez képest sehol sem volt, azóta nem is sikerült belőle újra előcsalni.

Nekem a HDD-k általában rugalmas rögzítésűek így a ház nem erősíti fel a seek hangokat, egy fixen becsavarozott hdd-vel valóban nem összemérhető a ciripelés. Na meg magas terhelés alatt más alkatrészek is ciripelnek az alaplapon.

#136 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 18:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2010. 04. 10. 00:04

Nekem a HDD-k általában rugalmas rögzítésűek így a ház nem erősíti fel a seek hangokat, egy fixen becsavarozott hdd-vel valóban nem összemérhető a ciripelés. Na meg magas terhelés alatt más alkatrészek is ciripelnek az alaplapon.

az AS SSD benchmark 4K-s tesztjeiben, főleg az írásban előjön a hang. de ez nem ciripelés, inkább vmi sistergésszerűség. :D

#137 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 10. 18:31

Üzenet megtekintéseIdézet: philcsy - Dátum: 2010. 04. 06. 10:55

Már bocs de 10 éve valahogy simán kiadtam 30k-t adattározóért (50k-t meg monitorért). Akkor annyi volt a normális ár

Azért ez tágabb körök közt mozgott. OS-ért meg nem adtál lóvét, mi? A 30 és 50 pénznél gondolom kinézted a megfelelő ár/méret kombót. SSD kezd terjedni, csak azért, mert "adattár" kár írni. Egyszer biztos jó lesz, még csak most terjed, ha azt lesem, hogy most 12k-ért vagy mennyiért lehet "adattárat" venni, oszt még nagyobb is, akkor? Ja, meg lassabb és többet zabál.

Teljesen nézőont kérdése, ezt fórumozzuk már vagy 5 SSDs topikon fél éve.
Make love not Wor.

#138 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 20:16

Vadi új Intel SSD-re ha Win7-et akarok rakni, akkor kell vele valamit csinálni előtte, vagy minden szép és jó lesz magától?

#139 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 04. 10. 21:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2010. 04. 10. 21:16

Vadi új Intel SSD-re ha Win7-et akarok rakni, akkor kell vele valamit csinálni előtte, vagy minden szép és jó lesz magától?

Igen, minden szép és jó lesz, csak a win7 telepítőjével csináld a partíciót, ill. a lényeg hogy win7-el legyen megcsinálva a partíció, de egy-két partícionáló progi is megfelelően csinálja az allignálást. :) De ez a megfelelő topikban le van írva(Minden ami SSD). ;)
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#140 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 21:58

Üzenet megtekintéseIdézet: fLeSs - Dátum: 2010. 04. 10. 19:15

az AS SSD benchmark 4K-s tesztjeiben, főleg az írásban előjön a hang. de ez nem ciripelés, inkább vmi sistergésszerűség. :D

Ja sistergésnek is lehet mondani, de valóban nem zavaró, de mégsem hangtalan.

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó