Idézet: Mumia - Dátum: 2010. 04. 08. 15:09
Irodai és átlag otthoni felhasználásról van szó. Vagyis nem rendering, meg videóvágás és egyéb nyalánkságok. Ha konkrétan azt akarná gyorsítani persze, hogy nem jó az ssd. De otthon pistike mivel tud felvágni, azzal, hogy neki milyen gyorsan indul el a windóz meg 1 pillanat alatt betöltődik a lopott photoshop.
Flash-es videókat valóban nem lehet rajta nézni, de attól még használható. És ha betöltődtek a programok akkor egyáltalán nem tűnik lassúnak, ezért is lennék kiváncsi, hogy ssd-vel mit produkálna, szerintem teljesen élhető lenne, persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy mindenki rohanjon a p3-asába ssd-t venni, és akkor core2-ket megszégyenítő sebességet kap majd.
Biztos gyorsítana ott is, de az a gép magában gyenge... mármint komolyabb célokra.
Nomeg ár/érték arányt is kell figyelni: Abba a gépbe kár egy 30k-s SSD, mikor abból a pénzből x-szer erősebb (proci+ram) gépre lehet cserélni.
Ja, hát pistikének úgy megéri, ahogy írod. Irodai alkalmazásra meg egy top asztali gép kb. 10x van túlméretezve.
Az a laptop kategória kb. arra meg írtam (mondjuk a kifjezetten lassú laptop HDD miatt főleg kihozza), hogy igencsak elkelne az SSD.
Idézet: Lipton - Dátum: 2010. 04. 08. 16:09
Az se elhanyagolható szerintem, hogy az SSD hangtalan.
Most inkább sebességről volt szó.
Nyilván a hangba fogyasztásba nem lehet belekötni. Az tuti.