HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Egyre kevesebb érv lehet az iPhone ellen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Egyre kevesebb érv lehet az iPhone ellen

#1 Felhasználó inaktív   HWSW 

• HWSW
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 09. 07:56

Az Apple magyar idő szerint csütörtök este bejelentette az iPhone OS 4.0 verziójának érkezését. A szoftver olyan képességekkel bővült, amelyeket a felhasználók régóta kértek és a konkurencia jogosan dörgölte az Apple orra alá a hiányukat. Eddig.
https://www.hwsw.hu/...d-hirdetes.html

#2 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 09. 08:00

Rákérdezés az internetes hozzáférési pontra. Normális hívásstaisztika, SMS visszaigazolás. Ezekrõl még mindig nem esik szó. Pedig én a fentieket vártam az Iphone OS 4.0-tól, ha már egyszer telefon is.

Szerkesztette: zoli62 2010. 04. 09. 08:02 -kor

"Légy szerény mint én..."

#3 Felhasználó inaktív   boxingcat 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 09. 08:58

Pff. 4.0, tele hiányosságokkal. Grat.

#4 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 11:34

Mondjuk az sem ártana ha normálisan lehetne programozni C#-ban mint a winmo-t és nem a 70-es évekből ittragadt objc-ben.

#5 Felhasználó inaktív   zsoltika007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 11:36

@midnight coder: Lehet fanyalogni, de mégis ebben van a pénz és nem a winmo-ban.

#6 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 11:40

Nekem most évek óta egy Nokia N70-esem van, aminek ugyan nincs nagy kijelzője, és nem is érintős, DE: mindezek NÉLKÜL is fut egyszerre több olyan alkalmazás, a kb. 200 Mhz-es prociján és 64 MB belső ramján, amivel NAGYSÁGRENDEKKEL gyengébb teljesítményű, mint az iPhone, szóval olyan alkalmazások futnak egyidejűleg, mint a MiniOpera 5.0, a TSmobiles, amivel számítógépeket lehet távvezérelni, a Nimbuzz, amivel beszélgetek/csetelek.. gyak. ezen kívül is futhat még pár dolog, pl. játék vagy valami, de hát könyörgöm : ez egy TELEFON !!!! Egyszóval -és főleg így az árakra ránézve, mikor egy N70-est használtan 10-15 pénzért megkapsz, és az új ára sem több már 25 pénz- ilyen felállás mellett nekem egyszerűen nem kéne ez az iPhone hülyeség !!!! Egyszerűen nem tud olyat nyújtani, amivel többet tudna, mint az N70, sőt !

#7 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 11:44

@BigiCigi: azt már meg sem említem, hogy a natív Symbian programok, mint pl. a Nimbuzz olyan szinten integrálva van a telefon szoftverébe, hogy a hívásindító gombbal hívom fel a Skype-s kontaktjaimat (!) és a háttérben futó Nimbuzz, egy átlátsztó, kis "popup" ablakban feldobja a csetüzeneteket még a hívások közben is (!.) ... nos ezek után jöhetnek nekem akármekkora Almával, amíg ilyet nem tud addig legfejjebb cipőt pucolhat az N70-es mellett... főleg ilyen pénzekért !

#8 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 11:56

PS: biztos hogy vannak nagyon jó előnyei is ennek az iPhone-nak csak sajna én még nem jöttem rá hogy mi(k) az(ok) ??? :]

#9 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 12:17

@BigiCigi: Az elonyei az iPhone-nak az N70-nel szemben kb. 1 oldalas lista lenne, szukszavuan. De csak 2-t mondok: email, web. Probalj meg bongeszni mindket telefonon, olvasni/irni emaileket, es rajossz, mi a kulonbseg. Volt N70-em, az egy hasznalhatatlan vacak az iPhone-hoz kepest. A multitasking is tok jo az N70-ben, csak kar, hogy allandoan lelassult meg osszeszakadt, ha tobb progi is futott rajta -- pont erre utalt Jobs a "they blew it" megjegyzesevel.

#10 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 12:18

@Fiery: Ja, es nincs iPhone-om, Nokiam van most is. Mielott me"g Apple-berencnek lennek belyegezve :)

#11 Felhasználó inaktív   boldi21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 12:22

Gondolom neg mindig nem lesz SMS kezbesito funkcio... :))))

#12 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 12:29

@Fiery: email , web, ne nevettess már ! email kliens van a N70-ben integrálva is, a beéptett böngészője az valóban nem egy nagy dobás, de a MiniOperával ugyanúgy lehet pl. tkp. itt is fórumozni, mint a Safarival és ugyanúgy NEM lehet a Safarival SEM Youtubeozni, mint a Miniperával, de SkyFire böngészővel viszont már lehet azt is, ami megint csak ugye Symbian-okon és Blackberry-n fut. (N95) Azért abból a 2 oldalas listából valami nyomósabb érvet is felhozhattál volna mert ez így olyan kevés amelett a potom 70ezer forint árkülönbség mellett , mint kempingsajtban a sátorvas !!! :]

#13 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 09. 12:36

@BigiCigi: SkyFire nincs Blackberryre és úgy néz ki nem is lesz (sajnos)

#14 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 12:38

Vagy nézzük pl. az első szériás iPhone-okba vihetsz-e magaddal tartalék akkumulátort az útra? (NEM, mert nem is cserélhető az aksijuk) vagy a második szériás iPhoneokhoz, mikor kapsz ezerér" tartalék akku-t az arabnál, amit ha magaddal viszel az útra (és persze hogy kisebb fizikailag, mint az iPhone BATÁR aksija) a kotonzsebedbe dugva akkor napokig nem lessz gondod az aksival. Vagy mikor fogsz tudni a valóságban az iPhone béppített csoda WLAN-jával menet közben pl. a metrón szörfölni? egyszóval hosszasan sorolhatnám ÉN hogy az N70 a GYAKORLATBAN mennyivel tud többet, mint ezek a új, ún. OKOSTOJÁStelefonok.. de tök felesleges, engem csak dühít az emberi sznobság és a hülyeség, dehát ha valakinek ilyen sok pénze van hogy az ablakon csakugy vasvellával szórja kifele, hát szórja csak bátran bele az EPL zsebébe, hajrá! :]

#15 Felhasználó inaktív   boldi21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 12:44

Jahh es a fuggetlenitgetessel jol eljatszadoszhatsz es meg ezert fizetsz! :))

#16 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 12:46

@BigiCigi: Email kliens van az N70-ben, de maga a kepesseg me"g nem jelenti azt, hogy a gyakorlatban kenyelmesen hasznalhato is. Ugyanez all a bongeszore is: tegyel egymas melle egy N70-en megjelenitett HWSW folapot, meg ugyanezt az iPhone-on. Utana kezdj el scrollozni vizszintesen es fuggolegesen is, nagyits bele, hogy olvashatobb legyen. Ha igy sem latod a kulonbseget a 2 telefon kepessegei kozott, akkor Te vagy a vilag legelvakultabb N70 hivoje :)

Nativ Youtube kliens van az iPhone-ra, ergo semmi szukseg arra, hogy a bongeszobol lehessen Youtube videokat nezegetni.

Nyomos erv: alkalmazasok (tudom-tudom, van az N70-re is, de nem annyi es nem olyan minoseguek), jatekok, navigacio (!), Google Maps, iPod, joval nagyobb memoria, fotok (tudom, az N70 is tudja, nyilvan ugyanolyan elmenyt is nyujt), SMS chat.

Az egy dolog tudod, hogy milyen kepessegeket tud egy telefon, es egy teljesen mas kerdes, hogy milyen jol, milyen ugyesen, milyen elmenyt nyujtva valositja meg azt a telefon. Az N70 egy jo regi butordarab, anno nem volt rossz, de az ido boven eljart felette. Manapsag mar egy beleposzintu erintokijelzos telefon is jobban tudja az alapszintu dolgokat (fotok, web, email, SMS), mint az N70 valaha is tudta.

#17 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 12:46

@boldi21: jah, az N70-est meg szinte már a lamejúzer is kifüggetleníti magának, vagy a legrosszabb esetben az arab kikódolja neki ezerér" a nyugatiba"

#18 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 04. 09. 12:47

flash support? alapvető és jól működő telefonfunkciók? majd ha ezek meglesznek, talán újra veszek egy ájfont. bár szerintem többet már soha.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#19 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 12:48

@Fiery: ízlések és pofonok különbözőek, én pl. sokkal jobban tudom használni az N70-es menüjét, sokkal átgondoltabbnak találom, mint az iPhone menüjét és az irányítását. És különösen nem vagyok hajlandó mindezért 70ezer forinttal TÖBBET (!) :banghead: fizetni...

#20 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 09. 12:55

@BigiCigi: Nagyon lovagolsz az aron. Mennyibe is kerult az N70 ujonnan, amikor megjelent? En reszletre vettem, ha nem tevedek, 130 ezer jo magyar Ft-ba kerult a T-akarminel, amihez me"g 1 vagy 2 evet ala is kellett irni. Ehhez kepest az iPhone nem dragabb, mint az N70, ha az inflaciot is belekalkulaljuk az arkulonbsegbe.

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó