Idézet: Fiery - Dátum: 2010. 04. 11. 17:48
Nem azt mondom, hogy csupa hasznos alkalmazas van az AppStore-ban, csupan azt, hogy az Apple diktatorikus hozzaallasa sokat segit abban, hogy a hulladek koderektol es a kartekony cuccoktol ne kelljen felned.
Persze hogy segíthet, ugyanakkor ott a totális controll. Opera for iPhone mióta van kész? 3 vagy 4hete mintha, de lehet még hónapokig ül rajta az alma, csak hogy aztán visszadobja indok nélkül
Egyebkent ha nem tevedek, a symbianos idokben még abszolut nem volt jellemzo az, hogy egy firmware update uj funkciokkal gazdagitsa egy meglevo telefon eszkoztarat.
Ezt igazából nem tudom, régebben nem érintett az okos telefon téma. Akkoriban csak a telefonálás ébresztő illetve sms funkciókat használtam a készüléken, azóta lett szükség arra, hogy tethering menjen, szarabb esetben a teló képernyőn át tudjak egy ssh-n keresztül belerugni valami gépbe ha véletlen épp nem vagyok használható net közelében. Btw érintőképernyő, mobil szélessév és egyéb bullshit duma ide vagy oda, én erre továbbra is alkalmatlannak tartok minden ilyen apró készüléket. Embertelen szopás kategória tényleg abszolút végszükség esetére.
Az mindenesetre kialakult bennem, hogy oem customized felületű telót nem kívánok mégegyszer, mert bár szép és kellemes pl. a HTC sense, túl sok megkötést hoz. Winmo platformon a builtin levelező ugye még mindíg a kb raklap szar minőségű outlook express-nek látszó cucc mobil verziója, ami azon kívül hogy az egyetlen cucc, ami folyamatosan összeomlik a készüléken, még legalább használhatatlan is. A sense ui meg frankón erre jönne rá mint egy plusz layer. Ha véletlen az ember cserélné is az alapját, az ui eltörne, gyak az értelmét vesztené.
Ha az ember belefut egyszer az ilyen bakikba, legközelebb meggondolja mit húz be a választékból. Így ezek alapján mostmár nálam is az iPhone lenne az egyik választás, másik pedig egy nexus one.
Gondolod, hogy nem ugy csinaljak meg az iPad tamogatast (= HTML5 videok hasznalata), hogy a IE es FireFox alatt ne mukodjon a cucc?
Ez igazából nem kérdéses, mert html5-ként ie és ff alatt támogatás hiányában egyész egyszerűen nem működhet. Ettől kezdve az iPad support egy oldalon jelenleg az extra nyűg kategória, hisz +1 TODO.
API valtozas a magyar nyelv tamogatasa?
Az nyilván nem, de valami 130+ új api hívást emlegettek mintha.

Kamera kezeléstől kezdve mindenféle nyalánkságon át. Aki meg SDK-t tölt, az nézzen utána ezeknek is, ne csak a plebs elé behintett eye candy-re ugorjon. Lényeg hogy esett szó arról is, csak a megfelelő helyen(értsd: én nem vagyok iPhone dev, mégis olvastam, szóval nem kellett felforgatni érte az internet sötét bugyrait).
Szerkesztette: Yv@n 2010. 04. 11. 17:19 -kor