HWSW Informatikai Kerekasztal: Ki milyen filmet látott a héten? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (561 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ki milyen filmet látott a héten?

#841 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 07. 29. 07:39

A Chronicles of Riddick nekem is kifejezetten tetszett, főleg a látvány és a hangulat miatt. Nem értem, az amerikai filmkészítők miért ragaszkodnak bizonyos idióta dolgokhoz, amiket szinte minden filmben el kell helyezni.

Gondolok itt az általam már emlegetett akciójelenetekhez, ahol az ellenség jóval erősebb megtestesítői, akiknek erejét korábban látványosan felvezették, a hőssel szembekerülve hirtelen visszafejlődnek, és engedik magukat kicsinálni. És ez a motívum szinte soha sincs megindokolva. Általában semmi sem magyarázza, hogy a hős olyan dolgokat csináljon, amiket csinál (motor és autó vezetés, tűzharc, harcművészet, mindenféle akrobatikus ugrások, mozdulatok). Ha nem szerepel a sztoriban, hogy előtte akrobata, motoros kaszkadőr, elitkatona vagy valami ilyesmi volt, akkor nekem rettenetesen zavaró, hogy egy átlagos ember, mondjuk egy síma rendőr elkezd ilyeneket csinálni. Pláne, hogy az ellenfelek ellen, még a jogatalanul megkapott képességei mellett sem kellene hogy esélye legyen... Azt értem, hogy egy szamurájos fimlben kardoznak, hogy a pókember csinál ilyeneket, de ott mindenki tudja, hogy honnan a különleges képesség. Amikor minden fölvezetés nélkül, mondjuk a Ben Affleck kinézetű tudós elkezdi halomra lőni/verni a biztonsági embereket, akkor jól látszik, hogy nem gondolkodó embereknek szánták a filmet (ellentmond minden logikának, pont fordítva kellene lennie). Pl. az I robotban azok a robotok, amik azt a nagyszerű harcművészeti bemutatót tartották egymással, szemmel láthatólag egy mozdulattal végeznének egy emberrel. És ez szinte minden filmben így van, kivétel nélkül....

Ezzel szerintem a valós életet csúfolják meg, az igazi, kimagasló emberi teljesítményeket alacsonytják le. A reális emberi korlátokat betartva is lehetne igen látványos dolgokat csinálni. Lehet, hogy a készítők nem is veszik észre, milyen baromságokat csinálnak? Vagy ilyen igénytelenek? Sokszor még akkor is beültetik ezeket a faszságokat, ha a film egyáltalán nem igényelné... Tuti, hogy azt hiszik, ettől lesz blockbuster valami....Nem hinném, hogy az igény teszi. Mint ahogy azt sem hiszem, hogy én vagyok az utolsó ember a Földön, akinek jobban tetszik a nem-szilikonos cickó, mégis, a jól láthatóaóan műtött (persze egyébként pedig nem reménytelen - tehát elcsúnyított) hölgyek aránya 90% fölött van mindenféle médiában. Nem hiszem, hogy ez arányban állna a fogyasztók igényeivel, inkább a készítők erőszakolják rá a saját nézetüket a fogyasztokra...

#842 Guest__*

Elküldve: 2004. 07. 29. 07:51

Egyébiránt megnéztem végre a Ghost in the Shell-t is.

Érdekes volt, tulajdonképpen határozottan tetszett. Nem vagyok olyan nagy ázsiai mozi fan, mint egyesek itt, meg főleg keményen bedrótozott szalonnás barátainknál:) Nekem ez egy színfolt, kétségtelen, más szabályok és klsék köré szerveződik, mint az amerikai mozik. Ez a rajzfilm konkrétan tetszett is. És még csak olyan bugyuta története sem volt, mint a Final Fantasy mozifilmnek. Azt hittem akkor, biztos szegény keletiek szeretik az ilyesmit (szellemekre lőni fegyverekkel stb.) :Đ  Ebben a Ghost-ban viszont elég súlyos volt az a kórus:) De kétségkívül hangulatos volt. Ha tudtok még ajánlani színvonalas darabokat, talán tovább ismerkedek majd ezzel a kultúrával. A kurd kultúra felé tett kirándulásom valami kurd irakos filmmel mondjuk csúnyán kudarcba fulladt (ha szar cigányos filmet akarok nézni, van közelebbi is, de azt sem szeretem - nem fajgyűlölet, csak nem szórakoztat). Ez az ázsiai dolog igéretesebb, mégiscsak ott teremnek jó filmek, ahol maga  a kultúra és civilizáció is régóta gyökeret vert (vagy csak 200 éve, de azóta gyorsan fejlődik:).

#843 Felhasználó inaktív   badguy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 29. 08:37

ezek ugyan nem animeok de vétek lenne kihagyni őket:
- Infernal Affairs: egy beépített zsaru a maffiában és egy beépített maffiózó a zsaruk között... egymást kell leleplezniük miközben házon belül is keresik a téglát... (b+ most látom az Amik már el is kezdtéék forgatni a remaket...KépKép)
- Hero: még a nagy kínai birodalom elött játszódik, három legendás bérgyilkos próbálja megölni a legerősebb tartományi királyt amikor is beállít egy névtelen idegen miszerint ő leszámolt a fejvadászokkal. vagy mégsem?
- Crouching Tiger, Hidden Dragon: mese két harcosról, egy ellopott legendás kardról, egy titokzatos bérgyilkosról, a szerelemről... kosztümös kínai kalandfilm.

"What difference do you think you can make, one man in all this madness?"

#844 Felhasználó inaktív   Myko Alto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 10:24

Koala elvtárs hasonló anime alkotásokra gondolt szerintem, így felsorolok pár címet:
Cowboy Bebop, Wonderful Days, Grave of the fireflyies. Ezeket mind érdemes beszerezni és megtekinteni! Kép

#845 Felhasználó inaktív   badguy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 12:01

igen, az első kettőt irtam volna én is, de akkor itt van még pár, legyen miből válogatni:

- Jin-Roh: Wolf Brigade
- Ninja Scroll
- Vampire Hunter: Bloodlust
- Hellsing (13 részes sorozat)
- Appleseed

a Bebopból van sorozat (26 rész) és film is. a végére pedig ismét egy film: Battle Royale Kép

#846 Guest__*

Elküldve: 2004. 07. 29. 12:38

Köszönöm a tanácsokat, tényleg, srácok:) Akkor talán az ajánlati listák mentén fogok haladni szépen, persze beiktatva az adódó egyéb érdekességeket (Man on Fire, World of Honor stb.). Hál'Istennek egész arany életem van mostanság, hogy elfogytak a szigorlataim, és gyakorlatra sem járok, csak az államvizsgára kell majd kicsit készülődnöm:) De ilyenkor már az ADSL a szűk keresztmetszet, nem én:)

#847 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 15:17

Nemtom ezek nekem azért maradtak ki,mert még mind csak kamerás verzióban vannak...a Pókembert leszámítva...amugy a látványvilág tényleg ott van, de sztem akkor sem volt olyan nagy durranás a film. És ahogy Te is mondtad tuti lesz folytatás:)

...when you look long into an abyss, the abyss also looks into you Friedrich Nietzsche

#848 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 17:34

Holnapután:

Mivel igaz tényeken illetve feltevéseken alapul a film gondoltam megnézem. Az előzetesek alapján még ütősnek is tűnt. Végülis látványban tényleg ott van a szeren a film, de röviden ennyi is. Szerintem ezt a témát sokkal jobban is ki lehetett volna vitelezni, olyan tipikus amcsi film.

OFF:A témával kapcsolatban most így a film megnézésést követően kicsit elgondolkodtam. Mi van, ha tényleg bekövetkezik mindez?Jó tudom ennek a közeli jövőben kicsi az esélye, de ha mégis??Szép és jó hogy engem nem érint már a dolog, de hát csak lesznek útódaim akiket meg igen...Mi lesz ha lesz?Mit fogunk csinálin ha lesz?Hogy éljük túl?És még sorolhatnám a kérdéseket.

A filmről még talán annyit, hogy egyszeri megnézésre azért ajánlom. Kellemes kikapcsolódás lesz...

...when you look long into an abyss, the abyss also looks into you Friedrich Nietzsche

#849 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 29. 22:46

Idézet

Mi lesz ha lesz?Mit fogunk csinálin ha lesz?Hogy éljük túl?És még sorolhatnám a kérdéseket.

//off
a kerdeseidre valszolva: ha lesz akkor lesz, mit tucc csinalni?
a vegzet elkerulhetetlen.
ha odafont igy gondoljak, akkor az lesz es tenni ellene lehet, hogy nem sokmindent tudunk majd.
//off

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#850 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 23:27

Azért egy 60-70 évet várhatna...

Ali G in Da House:hogy ez mekkora egy baromság:))))))) Istenem ilyen ökörséget hogy lehetett kitalálni???:DDD Azért nézzétek meg:D

#851 Felhasználó inaktív   badguy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 04:11

Ali G ... Azért nézzétek meg:D
bocs, hogy ellentmondok de szerintem eszébe ne jusson senkinek! ez még a Gay niggersnél is mérföldekkel rosszabb. nem is értem, hogy adhattak erre egyáltalán pénzt. KépKépKép

Holnapután: azért az a film eléggé el van túlozva és tele van ökörséggel. annyira nem kell ám komolyan venni, hogy maholnap elkezd gyűjteni a konzerveket meg a tüzifát. Kép

#852 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 07:30

Na ne hari, de ha InGen itt reklámozhatja a gagyi filmet, akkor én miért nem tehetem meg?:Đ De látom Te is megnézted anno:DDDDDD

Senki nem mondta, hogy komolyan vettem, de mindennek meg van a lehetőséges. Nem azt mondtam hogy most azonnal szóval nemtom miért kell mindenbe belekötni:P

#853 Guest__*

Elküldve: 2004. 07. 30. 08:35

Nekem az a kedvenc részem az ilyen katasztrófa filmekben, amikor az aszteroida/atombomba stb. lökéshulláma elől menekülnek motorral/futva:) Itt is láthattunk egy hasonló "kötelező elemet", amikor a falak és a padló látványosan fagyott meg, ők meg csak szaldtak előle:) Azt mondjuk nem tudom, utánanéztek-e, hogy ha hirtelen ilyen hideg lesz, akkor vajon az a kis tűz, meg a csukott ajtó elég-e? Én nem tudom ezt most így eldönteni, de nekem gyanús... Végül is azt tetszett benne nekem, hogy az ember gondolhatta magában, hogy "asszta, ááá, mik vannak...", szóval nem volt egy kispályás low budget film.

Valahol ez a Hollywood végül is az amerika politika szócsöve is lehet, nem? Sokszor valós veszélyekről szóló, kevésbé reális filmeket csinálnak, szerintem akár "megrendelésre" is. Mintha szoktatni akarnák az embereket a gondolathoz, hogy ilyenek történhetnek. Valami ütközhet a Földdel, katasztrófálisan megváltozhat az éghajlat... Bár, végül is a Deep Impact óta is eltelt egy csomó idő, és mégsem jelentették be, hogy tényleg:)

#854 Felhasználó inaktív   badguy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 10:55

őszintén szólva két olyan film van amire azt mondanám, hogy totálisan elvesztegetett a rájuk forditott idő. az egyikbe ugye sikerült beletalálnod, :Đ a másik pedig a Pokoli torony balekjai (ha jól emlékszem). lehet ennél jobb reklám már nem is kell, de én szóltam előre! Kép

...miért kell mindenbe belekötni:P
úúúútálom Emmerichet és a jó alaptörténettel rendelkező ámde elbaltázott gagyi popcorn filmjeit! Kép úgyhogy sikerült eltalálni a másik vesszőparipámat is. Kép (egyedül a Moon 44 ér vmit, de akkor még kevés volt a lóvéja -hja, bocs a Stargate hivőktől is Kép.)

#855 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 11:49

KépKépKépKépKépKép Ez van badguyKépKép Majd legközelebb megkérdem mit érdemes megnézniKép Amugy kiváncsi voltam rájuk és megnéztem...most ha mindig mások véleményére adok...na abból nem sok jó lesz,ugye érted? Így meg legalább tudom, hogy tényleg szar volt:DDDDDDDDDDDDD

#856 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 16:26

Ha már katasztrófa filmek akkor gondoltam megnézek mégegyetKép 

A mag: Hihi gondolom ez is a gagyi alkotások között van számon badguynál:) Esti kikapcsolódásnak kitünő! Ha a Holnapután tele volt túlzásokkal, akkor erről ne is beszéljünk...mondjuk Hilary Swank miatt azért TÉNYLEG érdemes megnézni...csinos a kislányKép

#857 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 21:10

Végre erőt vettem magamon és megnéztem életem első Anime-jét...mondjuk ez így nem igaz,mert ha jól tudoma Dragon Ball is ide  tartozik...na mindegy.

Ghost in the Shell: Uhh nem is  tudom hirtelen, hogy hol kezdjem. Nos amit a legelején le akarok szögezni, azaz, hogy amint lesz asztali dvd-m ezt a filmet megveszem DVD-n. A másik dolog, hogy kár hogy itthon nem játszották a mozik és sajna a magyar tásradalom se kapkodott utána.Pl feliratot alig találtam hozzá-ami jó volt-

Remélem nem vagyok egyedül a tekintetben ha azt mondom, hogy ez egy olyan film, amit érdemes többször megnézni. Mivel néhol a felirat gyorsan eltűnt és nem tudok olyan gyorsan olvasni nem minden részlet állt össze. Sőt, nagyon sok minden nem állt össze:( Az alap storyt értettem, meg minden de a részletek...azok nem mindig:DDD

A végéről lerí, hogy lesz folytatás, amit a a film mengézése után nagyon-nagyon várok. Nem vagyok nagy anime szakértő,sőt nem is igazán ismerek ilyen filmeket,de azt nyugodtan mondhatom, hogy a kis rizszabálók tudnak vmit!!

Még van itthon Wonderfull Days és Armitage Dual Matrix,ebből az elsőt ajánlotta a nép...azt tuti megnézem:)

Nálam 5/5 a film!!Kép

#858 Felhasználó inaktív   badguy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 21:33

a Mag
ja, borzalom volt, Kép de ezekből legalább lehet "tanulni" (mit hogyan ne).

jaja, a GitS sztem egyike a valaha készült legjobb filmeknek. :ĐKépKépKép

#859 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 22:06

Borzalom vagy nem azért egysze megnézhető:-D

GitS:hát kötelező darab!:Đ Tényleg nagyon jó volt!Kép

#860 Felhasználó inaktív   Shifty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 22:27

Kegyetlen Bánásmód: Hihi jó rég láttam már mozivásznon a mi Ross dokinkat:) és most végre Cathrine Zeta Jones oldalán visszatért:DDDDDDD Szerintem jól is tette, hogy elvállta a filmet, de egész jó lett. Nem is mesélek róla nézzétek meg:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Téma megosztása:

• (561 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.