HWSW Informatikai Kerekasztal: Gépfejlesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gépfejlesztés

#2001 Felhasználó inaktív   Torque 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 20. 14:55

Idézet

Idézet

Szépjónapot mindenkinek, kellene egy kis segítség új VGA vásárlása ügyében. Asus EN8600GT-kártyámat kellene már lecserélni, egy körülbelül 38000-45000 Ft-os kártyára, ha lehet válogassatok innen, mert ez nagyon közel van, de persze máshonnan is érdekelnének jutányos ajánlatok. Előre is köszönöm szépen.

Talán én is tudnék segíteni ha elmondod, hogy mit szeretnél elérni a gépeddel. pl.Crysist full grafón, rezzenéstelenül tolni, vagy kicsit kissebb grafikai beállítások mellett játszogatni az új játékokkal. De ne várj el mindent a kártyádtól! Attól, hogy veszel egy szuper kártyát még nem fog minden simán futni. Ahoz a többi alkatrésznek is elég ütősnek kell lennie. (ez csak egy kis megjegyzés volt, nem állítom, hogy ezt gondolod csak úgy mondtam Kép)
Asus P5Q alaplap, P4 Core2 Quad Q6600 2,4 GHz, 2GB DDR2 Kingston RAM, Asus EN8600GT. Amikor vettem (vagyis inkább felujítottam, elvégre 8 éve uganaz a ház), úgygondoltam, a videókariból ez is elég lessz, de ma már érzödik, hogy egyre kevesebb. Nem érdekel a Crysis fos fotorealisztikus grafikálya, sem a GTA 4 100%-os forgalmi káosza sem, pusztán szeretnék egy olyan kártyát, amivel újabb 2-3 évig nem kell foglalkozni. Volt már Radeonom, szerettem is, de az Nvidia nekem jobban bejött, gyakrabbak a frisítések, és nagyobb a támogatotság, igy most is lehetőleg Nvidiát vennék. De persze ha azt mondjátok, jobb a Radeon, engem meg lehet győzni, csak mondjatok érveket. Hú de szar félkézzel írni!.

Because war...war never changes.

#2002 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 04. 20. 15:00

Idézet

Asus P5Q alaplap, P4 Core2 Quad Q6600 2,4 GHz, 2GB DDR2 Kingston RAM, Asus EN8600GT. Amikor vettem (vagyis inkább felujítottam, elvégre 8 éve uganaz a ház), úgygondoltam, a videókariból ez is elég lessz, de ma már érzödik, hogy egyre kevesebb. Nem érdekel a Crysis fos fotorealisztikus grafikálya, sem a GTA 4 100%-os forgalmi káosza sem, pusztán szeretnék egy olyan kártyát, amivel újabb 2-3 évig nem kell foglalkozni. Volt már Radeonom, szerettem is, de az Nvidia nekem jobban bejött, gyakrabbak a frisítések, és nagyobb a támogatotság, igy most is lehetőleg Nvidiát vennék. De persze ha azt mondjátok, jobb a Radeon, engem meg lehet győzni, csak mondjatok érveket. Hú de szar félkézzel írni!.

Ezért írtam a 9800 GT-t. :Đ Ha masszív kártya köll és nem akarsz pöcsölni vele 2 havonta...Én ugyan ebből a megfontolásból vettem 9800GT-t. 2 évig jó lesz, ha a Crysis elmegy rajta maxon, pár évig simán bírni fogja, de te tudod. :-D

#2003 Felhasználó inaktív   Torque 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 15:06

Idézet

Idézet

Ezért írtam a 9800 GT-t. :Đ Ha masszív kártya köll és nem akarsz pöcsölni vele 2 havonta...Én ugyan ebből a megfontolásból vettem 9800GT-t. 2 évig jó lesz, ha a Crysis elmegy rajta maxon, pár évig simán bírni fogja, de te tudod. :-D
Nem arról van szó, hogy nem szeretem a szépet, pusztán nem ez az indíttatásom. Amúgymeg köszönöm szépen a tippedet megnéztem, tényleg jó, és nem vészes az ára, csak azt nem láttam, mekkora ennek a texturázó csatornainak száma, azt nemtudnád megmondani?

#2004 Guest__*

Elküldve: 2009. 04. 20. 15:09

Idézet

Idézet

Nem arról van szó, hogy nem szeretem a szépet, pusztán nem ez az indíttatásom. Amúgymeg köszönöm szépen a tippedet megnéztem, tényleg jó, és nem vészes az ára, csak azt nem láttam, mekkora ennek a texturázó csatornainak száma, azt nemtudnád megmondani?

Ennél többet nem találtam én sem...Viszont ezek az adatok sem pontosak, mert ez 512-es kártya, nem pedig 1024-es gyárilag felhúzott órajelekkel. :)

#2005 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 15:19

Idézet

Idézet

Idézet

Ennél többet nem találtam én sem...Viszont ezek az adatok sem pontosak, mert ez 512-es kártya, nem pedig 1024-es gyárilag felhúzott órajelekkel. :)
Én a GPUReview-t szoktam lesni,ott vannak hírek,összehasonlítások,lehet kártyákat hasonlítani húzva is,(igaz a videó memóriát és a shader clockot nem lehet)De én márkából ajánlom a BFG-t.Gyárilag húzva van a kártyájuk és nem sokkal drágáabb mint az alap ár.

#2006 Felhasználó inaktív   Torque 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 16:59

Még egy kérdés, melyik a fontosabb teljesítmény, és várható használhatósági élettartam szempontjából, a mag-,ram-, shader órajel, vagy a memória, azaz melyikel nyerek többet, nagy sebességgel, vagy nagyobb memóriával. Köszi, és bocs hogy zargatlak.

#2007 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 17:11

Idézet

Még egy kérdés, melyik a fontosabb teljesítmény, és várható használhatósági élettartam szempontjából, a mag-,ram-, shader órajel, vagy a memória, azaz melyikel nyerek többet, nagy sebességgel, vagy nagyobb memóriával. Köszi, és bocs hogy zargatlak.

Szerintem fogadd meg Norb tanácsát és a nagyobb videó memóriával rendelkező kártyára ruházzál be.A kártya többi adatait még te magad is tudod módosítani a javadra,de a memóriát nem nagyon.Úgyhogy szerintem Norbnak teljesen igaza volt,egyre több videó memórát követelnek a játékok.

#2008 Felhasználó inaktív   Torque 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 09:17

Nos köszönöm Dcrysis02-nek, és norb-nak, megfogattam tanácsaitokat, a döntésem GIGABYTE 9800 GT 1 GB, az Nvidia csipszett miatt nyilván támogatási gond nem lessz, anyit azonban még kérdeznék, hogy az esetleges frissítéseket a Nvidia driverek közül kell leszedni, vagy a Gigabyte honlapjáról? Mégegyszer köszönöm segítségeteket.Kép

#2009 Guest__*

Elküldve: 2009. 04. 21. 10:35

Idézet

Nos köszönöm Dcrysis02-nek, és norb-nak, megfogattam tanácsaitokat, a döntésem GIGABYTE 9800 GT 1 GB, az Nvidia csipszett miatt nyilván támogatási gond nem lessz, anyit azonban még kérdeznék, hogy az esetleges frissítéseket a Nvidia driverek közül kell leszedni, vagy a Gigabyte honlapjáról? Mégegyszer köszönöm segítségeteket.Kép
Egészségedre. :Đ Nvidián mindig eléred a legfrisebb drivert, csak a kártyád típusát+op. rendszert kell kiválasztanod. Ha megvan a kártyád, írhatnál egy beszámolót, hogy hogyan muzsikál...

#2010 Felhasználó inaktív   Torque 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 10:41

Idézet

Idézet

Egészségedre. :Đ Nvidián mindig eléred a legfrisebb drivert, csak a kártyád típusát+op. rendszert kell kiválasztanod. Ha megvan a kártyád, írhatnál egy beszámolót, hogy hogyan muzsikál...
Meglessz, és köszönöm.(Nem kell semmit álítgatnom, regisztrálva vagyok, autodetect intézkedik mindenről.)

#2011 Felhasználó inaktív   Ash04 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 01. 18:07

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. A közeljövőben szeretném lecserélni a videókártyámat és ezzel kapcsolatban kérnék ajánlásokat, 20k alatt :Đ (Tesztek alapján a HD 4650 és 4670 szimpatikusnak tűnik) A jelenlegi konfigom:
Asus P5B
Intel Core2Duo E4400 2.00GHz
2GB RAM
GeForce 7600gs 256 MB

"Használd ki a napot, hogy a nap is kihasználhasson téged!" -
Wireman

#2012 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 18:33

Idézet

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. A közeljövőben szeretném lecserélni a videókártyámat és ezzel kapcsolatban kérnék ajánlásokat, 20k alatt :Đ (Tesztek alapján a HD 4650 és 4670 szimpatikusnak tűnik) A jelenlegi konfigom:
Asus P5B
Intel Core2Duo E4400 2.00GHz
2GB RAM
GeForce 7600gs 256 MB
hátszerintem 20k alatt nem érdemes lecserélni ezt a kártyát, nem dobna olyan sokat. inkább gyűjtögess, és vegyél 4770et. gddr5, 512mb, és powercolor tipusban 27000. viszont ha fontos, akkor szerintem is 4670, esetleg ha jól körbenézel, 9600gt-t is találhatsz

#2013 Felhasználó inaktív   Ash04 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 19:42

Feljebb nem mertem nézelődni, többen azt mondták, hogy pl. a 9600 gt-t már nem tudná kihajtani a proci. De akkor lehet, hogy érdemes lenne? :Đ Köszi a segítséget!

Wireman

#2014 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 19:47

Idézet

Feljebb nem mertem nézelődni, többen azt mondták, hogy pl. a 9600 gt-t már nem tudná kihajtani a proci. De akkor lehet, hogy érdemes lenne? :Đ Köszi a segítséget!
Micsoda?Irgum-burgum,nekem is ilyen procim van,és semmi baja a 8800GT-vel ami erősebb a 9600GT-nél,mert gyárilag húzott.Még egy 8800GTX is simán eldöcögne rajta.Nyugodtan vehetnél egy 8800GT-t is(nem azt mondom hogy azt vegyél) nem lesz bottleneck effekt.Ha GTX260-ban gondolkodsz vagy hasonló teljesítményű ATI kártyán,akkor már kéne új procit szerezned.

#2015 Felhasználó inaktív   Ash04 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 19:54

Uhh, köszi, most egy világ változott meg bennem :Đ És ár/érték arányban tudnál ajánlani egy karit (20+/-5k környékén)? Illetve szerinted sem érdemes ebben a szegmensben leváltani a 7600gs-met? És köszi a segítséget neked is!

Wireman

#2016 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 20:00

Idézet

Uhh, köszi, most egy világ változott meg bennem :Đ És ár/érték arányban tudnál ajánlani egy karit (20+/-5k környékén)? Illetve szerinted sem érdemes ebben a szegmensben leváltani a 7600gs-met? És köszi a segítséget neked is!
20 alatt nem érdemes:) és szerintem a mostani legjobb a 4770, nézz utána, eléggé dícsérik mindenfele

#2017 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 20:01

Idézet

Szerintem sem érdemes még leváltani a kártyát.Ha van türelmed gyűjteni hozzá még olyan 10 ezret,egy pofás kis kártyát tudnál venni.Főleg ha a mostani játékokkal akarsz játszani.Úgyhogy szerintem maradj Sogi ajánlásánál.4770.

#2018 Felhasználó inaktív   Ash04 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 20:21

Köszönöm, akkor még gyűjtögetek arra a 4770-re :Đ

Wireman

#2019 Felhasználó inaktív   Ash04 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 20:25

Tényleg, még lenne egy kérdésem. Most van egy 450W-os tápom, ezt gondolom le kell cserélni, ha egy nagyobb teljesítményű karira ruházok be. Vagy nem?:Đ

Wireman

#2020 Felhasználó inaktív   bete32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 20:27

Idézet

Tényleg, még lenne egy kérdésem. Most van egy 450W-os tápom, ezt gondolom le kell cserélni, ha egy nagyobb teljesítményű karira ruházok be. Vagy nem?:Đ
Az attól függ, hogy milyen karit veszel. Ha nem valami hiperszuper kártyát veszel akkor lehet, hogy elég lesz.

(\_/)
(O.o)<--Ez egy gonosz nyúl!
(>< )o  Segíts a nyúlnak elfoglalni a világot úgy, hogy bemásolod az aláírásodba!

Téma megosztása:

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.