HWSW Informatikai Kerekasztal: Gépfejlesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gépfejlesztés

#2181 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 17. 23:10

Idézet

Haverom kért hogy pakoljak össze neki egy gépet megbeszéltük hogy mi legyen benne a konfigban.
Aaplap: - ASUS P5Q / Proceszor: - Intel Celeron E1400 / Videokártya: - MSI 9800 GT / Memoria 2Gb / Winyó: - Samsung 160Gb
Na és itt volt a bibi hogy egy Deer 500w tápot kért a konfigba mert próbálkoztunk elíndítani a gépet de nem jött össze magyarán nem, ad le akkara teljesítményt ami rá van írva és merrem állítani hogy még 400w sem adot le mert az én Chieftec 450w tápommal pedig elíndúlt ez a konfig.

érdekes.Nekem egy 500-as Deer táp hajtja a bemutatkozásomnál levő konfigomat + egy 250-es Maxtor és egy 80-as Samu vinyó + 3 DVD író és 6 ventit.Korábban hajtottam benne 8600GT SLI-t és azt is bírta sőt volt benne 4670 és 8600GT is együtt(Megnéztem milyen a MIrrors Edge PhysX-el).Mióta megvan stabil a konfig.Az én tápomon egy 12cm-es venti figyel és a kábelezése is elég jó.Amikor még 8600GT volt a konfigomban az előző lappal és tuning nélküli procival a 480W-os Mercury tápom 2 hét alatt felmondta a szolgálatot.Nah az tényleg egy rakat fos volt.Amúgy itt van az ajánlott és nem ajánlott tápok listája.Érdemes végigolvasni vásárlás előtt.

Amúgy azzal a Cerkával elég durva procilimitje lehet a srácnak ha csak nem 4-5GHz környékén járatja.

mod.: bartok.peter: rákerestem erre az Elite házra és sehol sem irták hogy tápot is adnak hozzá.Én erre tényleg jobban odafigyelnék a helyedben (ki tudja milyen vargáné és társa táp hajtja) ,szomorú lesz ha elpukkan valami a új gépedben.(még erősen élnek bennem az emlékei a MercurynakKép)

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#2182 Felhasználó inaktív   F-14Tomcat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 11:51

Cootermain a profilomba én is leírtam Pc konfigom ha kíváncsi vagy néz meg.Kép
bloodravens.tk

#2183 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 12:38

Idézet

Cootermain a profilomba én is leírtam Pc konfigom ha kíváncsi vagy néz meg.Kép
huh...procierőben nem kicsit jobb vagy.Nah jah...már sokadjára bántam meg hogy régen AMD platform mellett voksoltam.Ezzel a kaki G1-el még a 3GHz-et sem érem el akárhogy próbálom.(Igaz legalább 4,2-4,4GHz-n kellene pörögnije hogy egy 3,8-as Intellel versenyezni tudjon de ez akkor is bosszantó.)

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#2184 Felhasználó inaktív   F-14Tomcat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 12:56

Majd videokártyát akkarok cserélni de még nem tudom hogy mire.Kép
bloodravens.tk

#2185 Felhasználó inaktív   Crysisman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 18. 13:03

Idézet

én Nvidiát vennék a helyedbe mert jobb a támogatottsága. az az aláírás a napiszarról vanKép

#2186 Felhasználó inaktív   F-14Tomcat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 13:24

Idézet

Idézet

én Nvidiát vennék a helyedbe mert jobb a támogatottsága. az az aláírás a napiszarról vanKép
hát csak is nVidiát veszek mindig is e kártyák voltak a nálam a toponKép
bloodravens.tk

#2187 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 13:39

Idézet

Idézet

huh?Nvidiának?Jah marha jó volt amikor a 9-es sorozat kijött és fél éven át nem volt WHQL driverük.Ez megint csak urban legend hogy az AMD-nek rosszabb.Havonta van meghajtója és nem csak bétákat dobál(persze van hogy a havi adag csak a hónap végén jelenik meg de legalább biztos jön és a támogatás ilyen téren folyamatos).Az biztos többet nem veszek NV-t,legalábbis a GT300-ig.Majd meglátjuk mit tud a cucc. (technológia ezt nem bírom hangsúlyozni.Hol lesznek a mostani GTX tulajok amikor kijön az új Battlefield?Szaladnak AMD-t venni hogy normálisan fusson a játék mert egy 4850 gyorsabb lesz benne.Persze DX9-ben más a helyzet de meg kellene érteni hogy haladni kell a korral és nem egy 7 éves API-t erőltetni meg a CUDA-t.)

#2188 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 16:41

Idézet

Idézet

Idézet

huh?Nvidiának?Jah marha jó volt amikor a 9-es sorozat kijött és fél éven át nem volt WHQL driverük.Ez megint csak urban legend hogy az AMD-nek rosszabb.Havonta van meghajtója és nem csak bétákat dobál(persze van hogy a havi adag csak a hónap végén jelenik meg de legalább biztos jön és a támogatás ilyen téren folyamatos).Az biztos többet nem veszek NV-t,legalábbis a GT300-ig.Majd meglátjuk mit tud a cucc. (technológia ezt nem bírom hangsúlyozni.Hol lesznek a mostani GTX tulajok amikor kijön az új Battlefield?Szaladnak AMD-t venni hogy normálisan fusson a játék mert egy 4850 gyorsabb lesz benne.Persze DX9-ben más a helyzet de meg kellene érteni hogy haladni kell a korral és nem egy 7 éves API-t erőltetni meg a CUDA-t.)
Nyugii megoldja az Nvidia hogy jo legyen ha eljo"n a dx 10 s korszak ...amugy nekem gtx 260 core 216 om van e's nagyon meg vagyok vele ele'gedve. Egyik sem egye'rtelmu"en jobb mint a ma'sik.. csak izl'es na meg zseton fu"ggo".. lemerem fogadni hogy egy 295-o"t nem bodna'l ki mert nem szereted az Nvidia't

#2189 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 16:49

csakhogy itt a dx10-es korszak... persze hogy senki se dobna ki egy olyan kártyát, de jelen esetben, ár/érték arányban magasan az amd viszi a prímet, akárki akármit mond. a 9es széria nem tud ellenfél lenni, és a gtx-ek nagy része átnevezett 9es... biztos fognak majd valami újat és szuperjót és szuperjóáron faszát csinálni, de most nem ez a helyzet.

#2190 Felhasználó inaktív   F-14Tomcat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 17:04

[font=" Verdana; font-size: 12px; line-height: normal" class="Apple-style-span"]"Egy másik örvendetes hír, hogy az NVIDIA elkészült az OpenCL nyelv támogatásához szükséges meghajtóprogram 1.0-s verziójával is, amely jelenleg a Khronos OpenCL Working Groupnál várja a hitelesítést. Ettől függetlenül a GPU Computing regisztrált fejlesztői már betekintést nyerhetnek a frissen elkészült meghajtóprogram működésébe, amelyet Windows XP és Linux operációs rendszerekre lehet telepíteni, beleértve a 32 és 64 bites változatokat is."[/font]
Forrás: www.prohardware.hu

bloodravens.tk

#2191 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 06. 18. 17:05

Milyen videókártyát tudtok ajánlani ami teljesen kihasználja a gépet?:
adatok: Dell Inspiron 1525
Proci: Intel Core 2 Duo T6400 2Ghz
L2 cache: 2mb
FSB: 800mhz
Memória: 2Gb
xD kb ennyit tudok mostani GMA X3100 helyére kell mert sajnos olyan gyenge ha aksiról megy a gép a képernyőfényerőssége jelentősen csökken és a felbontásban is korlátozza.

#2192 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 17:21

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Nyugii megoldja az Nvidia hogy jo legyen ha eljo"n a dx 10 s korszak ...amugy nekem gtx 260 core 216 om van e's nagyon meg vagyok vele ele'gedve. Egyik sem egye'rtelmu"en jobb mint a ma'sik.. csak izl'es na meg zseton fu"ggo".. lemerem fogadni hogy egy 295-o"t nem bodna'l ki mert nem szereted az Nvidia't

mit oldanak meg?Lefizetik a fejleszőket hogy továbbra is DX9-re írják a játékokat?Igazad van ez eddig is bevált NV-nél ráadásul az informatika is erről szól nem?Nyugodtan hátráltassák a fejlődést kinek érdeke az?Jó ez ahogy most van maradjunk 20 év múlva is a jelenlegi szintnél.Mind a 8-9-és GTX egy nagy kalap kaki ha DX10-ről van szó.Persze hogy jók 9-ben,tartani tudják a lépést az AMD-s temékekkel de nézd majd meg 1 év múlva hol lesz a GTX260-ad egy full DX10-es vagy 11-es játékban.Nem azért szidom az NV-t mert nem szeretem.Korábban csak NV kártyám volt.Csak egyszerűen idegesít hogy már rég sokkal szebb/gyorsabb játékokkal tolhatnánk ha veszi a cég a fáradságot és elkezd fejlesztetni nem azt a rohadt GPGPU-t erölteti hanem kiad egy normális DX10-es hardvert.Pedig anno mennyire odavoltam az NV-ért amikor jött a 6-os széria.Első karik voltak sm 3.0 támogatással és a sebességük is jó volt abban a módban.2006-ig nem kellett cserélnem a 6600GT-met.Aztán jön a 8-as széria,szintén első DX10 támogatás viszont a teljesítmény csapnivaló.Mázli hogy működött a TWIMTBP program.Ami húzócím volt azt megvették kilóra. Remélem a GT300-al változik a helyzet és végre haladhatunk tovább elhagyva a DX9-et.

DarkSoul:lehet benne cserélni vgat?

GetCarter: ha ez a driveres részre jött:1 hete kint van a júniusi WHQL Catalyst (9.6) tehát itt is minden rendben.

#2193 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 18:24

Idézet

csakhogy itt a dx10-es korszak... persze hogy senki se dobna ki egy olyan kártyát, de jelen esetben, ár/érték arányban magasan az amd viszi a prímet, akárki akármit mond. a 9es széria nem tud ellenfél lenni, és a gtx-ek nagy része átnevezett 9es... biztos fognak majd valami újat és szuperjót és szuperjóáron faszát csinálni, de most nem ez a helyzet.
a gtxek nem átnevezett 9.szériások te arra gondolsz hogy a 8. szériának egy rését nevezték át 9.éé ja meg a 9800GTX ből lett GTS250

#2194 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 18:28

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

mit oldanak meg?Lefizetik a fejleszőket hogy továbbra is DX9-re írják a játékokat?Igazad van ez eddig is bevált NV-nél ráadásul az informatika is erről szól nem?Nyugodtan hátráltassák a fejlődést kinek érdeke az?Jó ez ahogy most van maradjunk 20 év múlva is a jelenlegi szintnél.Mind a 8-9-és GTX egy nagy kalap kaki ha DX10-ről van szó.Persze hogy jók 9-ben,tartani tudják a lépést az AMD-s temékekkel de nézd majd meg 1 év múlva hol lesz a GTX260-ad egy full DX10-es vagy 11-es játékban.Nem azért szidom az NV-t mert nem szeretem.Korábban csak NV kártyám volt.Csak egyszerűen idegesít hogy már rég sokkal szebb/gyorsabb játékokkal tolhatnánk ha veszi a cég a fáradságot és elkezd fejlesztetni nem azt a rohadt GPGPU-t erölteti hanem kiad egy normális DX10-es hardvert.Pedig anno mennyire odavoltam az NV-ért amikor jött a 6-os széria.Első karik voltak sm 3.0 támogatással és a sebességük is jó volt abban a módban.2006-ig nem kellett cserélnem a 6600GT-met.Aztán jön a 8-as széria,szintén első DX10 támogatás viszont a teljesítmény csapnivaló.Mázli hogy működött a TWIMTBP program.Ami húzócím volt azt megvették kilóra. Remélem a GT300-al változik a helyzet és végre haladhatunk tovább elhagyva a DX9-et.

GetCarter: ha ez a driveres részre jött:1 hete kint van a júniusi WHQL Catalyst (9.6) tehát itt is minden rendben.

igazad van és biztos lesz váltás mert a DX9 DX10 között nem volt olyan sok külömbség mint amilyen a 10 11 között lesz (gondolok itt tesszallációra amit az AMD már réges rég az XBOX360 kiadásakor megcsinált)

#2195 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 21:57

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

igazad van és biztos lesz váltás mert a DX9 DX10 között nem volt olyan sok külömbség mint amilyen a 10 11 között lesz (gondolok itt tesszallációra amit az AMD már réges rég az XBOX360 kiadásakor megcsinált)
figyu windows 7 et haszna'lok ami ugyeba'r nem dx 9 me'gis megy a kari mint a huuzat.. lehet hogy pa'r frame -el lemaradok itt az 1 gb os 4870to"l de nem e'szreveheto", egyszooval attol hogy dx 9 fo"lo"tt nem ojan ero"sek a NV karik mind az ati-k az biztos de az nem az jelenti hogy dx 10 ne'l kuka'ba kell dobd..ez a teljesiitme'n cso"kkene's a tesztekben fog inka'bb megmutatkozni... de ha't izle'sek e's vid karik, igy van ez

#2196 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 22:07

Idézet

figyu windows 7 et haszna'lok ami ugyeba'r nem dx 9 me'gis megy a kari mint a huuzat.. lehet hogy pa'r frame -el lemaradok itt az 1 gb os 4870to"l de nem e'szreveheto", egyszooval attol hogy dx 9 fo"lo"tt nem ojan ero"sek a NV karik mind az ati-k az biztos de az nem az jelenti hogy dx 10 ne'l kuka'ba kell dobd..ez a teljesiitme'n cso"kkene's a tesztekben fog inka'bb megmutatkozni... de ha't izle'sek e's vid karik, igy van ez

Idézet

Attól hogy a win 7-ben dx ! 11 ! van a dx9-es játékok nem fognak dx10(10.1-11) -ben futni.Ez a játék enginejétől függ.Próbálj ki egy Battleforgeot.Jó játék és natív DX10-es.Szerintem az én Radeonom is megközelíti a GTX-eket főleg ha DX10.1-be nyomom a render módot.Végülis az NV szerint az a 30%-os gyorsulás a DX10 és a DX10.1 között semmiség,felesleges hogy a karik támogassák.Ez az érdekünk nem?Hogy a játékok lassan fussanak.....

#2197 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 22:19

Idézet

Idézet

Idézet

Attól hogy a win 7-ben dx ! 11 ! van a dx9-es játékok nem fognak dx10(10.1-11) -ben futni.Ez a játék enginejétől függ.Próbálj ki egy Battleforgeot.Jó játék és natív DX10-es.Szerintem az én Radeonom is megközelíti a GTX-eket főleg ha DX10.1-be nyomom a render módot.Végülis az NV szerint az a 30%-os gyorsulás a DX10 és a DX10.1 között semmiség,felesleges hogy a karik támogassák.Ez az érdekünk nem?Hogy a játékok lassan fussanak.....
kive'telek mindig is vannak ami egyik ka'rtya'val huuz a ma'sik meg odaba***... ott van pl a lost planet ahol mindegy volt hogy dx 9 vagy 10 .. radeonnal igy is ugy is szarbbul ment.. szoval ez ilyen. Az ege'sz ugyis az optializa'la'som mulik. Annak meg hogy az Nvidia va'r a DX 10.1 ta'mogata'ssal annak oka van (nem aze'rt mert Tinchihuan a gya'rtoszallag melett egyet gondolt).. csak neku"nk nem mondja'k meg.

#2198 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 22:53

Idézet

kive'telek mindig is vannak ami egyik ka'rtya'val huuz a ma'sik meg odaba***... ott van pl a lost planet ahol mindegy volt hogy dx 9 vagy 10 .. radeonnal igy is ugy is szarbbul ment.. szoval ez ilyen. Az ege'sz ugyis az optializa'la'som mulik. Annak meg hogy az Nvidia va'r a DX 10.1 ta'mogata'ssal annak oka van (nem aze'rt mert Tinchihuan a gya'rtoszallag melett egyet gondolt).. csak neku"nk nem mondja'k meg.

Idézet

a Lost Planet nem natív DX10-es játék.Ennyi erőből Crysist is mondhattál volna.Attól hogy van benne fél sornyi DX10-es kód még nem lesz natív DX10-es.Van egyáltalán olyan effect pl a Crysisban amit nem lehet XP-n is DX9-el előcsalni?Ugyan ez igaz szerintem a Lost Planetre.Eddig kevés teljesen DX10-es játék jelent meg,amiről én tudok:Stormrise és Battleforge.Talán még a HAWX-ot is ide lehetne sorolni bár az sem full DX10-es meg pár DX10-es patchelt gamet bár ezek (pl.:Company of Heroes és Call of Juarez) alapvetően DX9-es motorra íródtak . (HAWX-nál is meglátszik a DX10.1 előnye élsimításkor.0 és 4X-es mód mellett 5 fps különbség volt nálam.) Amúgy az NV politikáját tökéletessen jellemzi a DX10.1-es Assassin's Creed patch esete.A patchel gyorsabbak lettek az azonos kategóriájú Radeonok úgyhogy kitalálták hogy hibát okoz GeForceokon és azonnal nagytakarításba kezdtek minden weboldalon.Kiváncsi vagyok mennyit kapott ezért a húzásért a Ubisoft.Személy szerint nem lenne semmi bajom az NV-vel hiszen nagyon jó helyzetben vagyunk mi vásárlók,mindkét cég kártyái közel azonos teljesítményt nyújtanak közel hasonló áron,de és itt a lényeg az NV nemfejlesztős-átnevezős politikájától felhasználóként elkap a hányinger.Persze ki akarta ütni az ATI-t a G80-al de miután nem sikerül,láthatta hogy a CUDA-val nincs esélye az arab olajjal támogatott AMD mellett.Akkor meg mi a fenéért nem tudott az elmúlt 3 évben egy normális DX10-es hardvert felmutatni?Kiváncsi vagyok kinek lesz ellenfele a GT300.A Larabeenek vagy az Evergreeneknek.Egyszerre 2 piacra nem fognak tudni normális hardvert fejleszteni.(Amúgy elég megnézni mekkora ugrás volt a DX8.1 és 9 között.Ezt az ugrást várom 3 éve a DX9-10 el kapcsolatban de össz vissz 1-2 játéknál tapasztaltam.Szégyen.....Idegesítő hogy egy cég politiája így visszafogja a piacot.)

#2199 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 22:56

Kép

Ismerős??

#2200 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 09:18

Idézet

Idézet

Idézet

a Lost Planet nem natív DX10-es játék.Ennyi erőből Crysist is mondhattál volna.Attól hogy van benne fél sornyi DX10-es kód még nem lesz natív DX10-es.Van egyáltalán olyan effect pl a Crysisban amit nem lehet XP-n is DX9-el előcsalni?Ugyan ez igaz szerintem a Lost Planetre.Eddig kevés teljesen DX10-es játék jelent meg,amiről én tudok:Stormrise és Battleforge.Talán még a HAWX-ot is ide lehetne sorolni bár az sem full DX10-es meg pár DX10-es patchelt gamet bár ezek (pl.:Company of Heroes és Call of Juarez) alapvetően DX9-es motorra íródtak . (HAWX-nál is meglátszik a DX10.1 előnye élsimításkor.0 és 4X-es mód mellett 5 fps különbség volt nálam.) Amúgy az NV politikáját tökéletessen jellemzi a DX10.1-es Assassin's Creed patch esete.A patchel gyorsabbak lettek az azonos kategóriájú Radeonok úgyhogy kitalálták hogy hibát okoz GeForceokon és azonnal nagytakarításba kezdtek minden weboldalon.Kiváncsi vagyok mennyit kapott ezért a húzásért a Ubisoft.Személy szerint nem lenne semmi bajom az NV-vel hiszen nagyon jó helyzetben vagyunk mi vásárlók,mindkét cég kártyái közel azonos teljesítményt nyújtanak közel hasonló áron,de és itt a lényeg az NV nemfejlesztős-átnevezős politikájától felhasználóként elkap a hányinger.Persze ki akarta ütni az ATI-t a G80-al de miután nem sikerül,láthatta hogy a CUDA-val nincs esélye az arab olajjal támogatott AMD mellett.Akkor meg mi a fenéért nem tudott az elmúlt 3 évben egy normális DX10-es hardvert felmutatni?Kiváncsi vagyok kinek lesz ellenfele a GT300.A Larabeenek vagy az Evergreeneknek.Egyszerre 2 piacra nem fognak tudni normális hardvert fejleszteni.(Amúgy elég megnézni mekkora ugrás volt a DX8.1 és 9 között.Ezt az ugrást várom 3 éve a DX9-10 el kapcsolatban de össz vissz 1-2 játéknál tapasztaltam.Szégyen.....Idegesítő hogy egy cég politiája így visszafogja a piacot.)
valyon mie'rt ilyen keve's szerinted a full dx 10 es ja'te'k ? tala'n mert niincs ra' me'g akkora szu"kse'g. Jhon Carmack azt nyilatkozta hogy me'g a dx 9 et sem haszna'lja'k ki a fejleszto"k. Mert mondjuk ha akkora szu"kse'ge't e'rezne'k a fejleszto"k a dx 10 , 10.1 haszna'lata'nak akkor eddig az NV ra'ke'nyszeru"lt volna a va'lta'sra. Szerintem az van hogy me'g 1szeru"en nem jo"tt el az ideje ahogy te mondtad a natiiv dx 10 es ja'te'koknak.. majd eljo"n relax

Téma megosztása:

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.