HWSW Informatikai Kerekasztal: Gépfejlesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gépfejlesztés

#2201 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 19. 10:19

Idézet

valyon mie'rt ilyen keve's szerinted a full dx 10 es ja'te'k ? tala'n mert niincs ra' me'g akkora szu"kse'g. Jhon Carmack azt nyilatkozta hogy me'g a dx 9 et sem haszna'lja'k ki a fejleszto"k. Mert mondjuk ha akkora szu"kse'ge't e'rezne'k a fejleszto"k a dx 10 , 10.1 haszna'lata'nak akkor eddig az NV ra'ke'nyszeru"lt volna a va'lta'sra. Szerintem az van hogy me'g 1szeru"en nem jo"tt el az ideje ahogy te mondtad a natiiv dx 10 es ja'te'koknak.. majd eljo"n relax

Idézet

a Lost Planet nem natív DX10-es játék.Ennyi erőből Crysist is mondhattál volna.Attól hogy van benne fél sornyi DX10-es kód még nem lesz natív DX10-es.Van egyáltalán olyan effect pl a Crysisban amit nem lehet XP-n is DX9-el előcsalni?Ugyan ez igaz szerintem a Lost Planetre.Eddig kevés teljesen DX10-es játék jelent meg,amiről én tudok:Stormrise és Battleforge.Talán még a HAWX-ot is ide lehetne sorolni bár az sem full DX10-es meg pár DX10-es patchelt gamet bár ezek (pl.:Company of Heroes és Call of Juarez) alapvetően DX9-es motorra íródtak . (HAWX-nál is meglátszik a DX10.1 előnye élsimításkor.0 és 4X-es mód mellett 5 fps különbség volt nálam.) Amúgy az NV politikáját tökéletessen jellemzi a DX10.1-es Assassin's Creed patch esete.A patchel gyorsabbak lettek az azonos kategóriájú Radeonok úgyhogy kitalálták hogy hibát okoz GeForceokon és azonnal nagytakarításba kezdtek minden weboldalon.Kiváncsi vagyok mennyit kapott ezért a húzásért a Ubisoft.Személy szerint nem lenne semmi bajom az NV-vel hiszen nagyon jó helyzetben vagyunk mi vásárlók,mindkét cég kártyái közel azonos teljesítményt nyújtanak közel hasonló áron,de és itt a lényeg az NV nemfejlesztős-átnevezős politikájától felhasználóként elkap a hányinger.Persze ki akarta ütni az ATI-t a G80-al de miután nem sikerül,láthatta hogy a CUDA-val nincs esélye az arab olajjal támogatott AMD mellett.Akkor meg mi a fenéért nem tudott az elmúlt 3 évben egy normális DX10-es hardvert felmutatni?Kiváncsi vagyok kinek lesz ellenfele a GT300.A Larabeenek vagy az Evergreeneknek.Egyszerre 2 piacra nem fognak tudni normális hardvert fejleszteni.(Amúgy elég megnézni mekkora ugrás volt a DX8.1 és 9 között.Ezt az ugrást várom 3 éve a DX9-10 el kapcsolatban de össz vissz 1-2 játéknál tapasztaltam.Szégyen.....Idegesítő hogy egy cég politiája így visszafogja a piacot.)
majd ha lesz megfelelő NVidiás hardver akkor jönnek majd a DX10-es címek.Ha csak a piac egyik szereplője ami jelen esetben az AMD tudja megfelelő sebességgel futtatni a DX10-es címeket akkor mi lenne az NV tulajokkal...Ezért és az NV hathatós támogatása miatt tartunk továbbra is a DX10-nél.Itt egy cikk a DX10-ről.Olvasd el figyelmesen és rájöhetsz hogy nem hülyeségből ad ki a Microsoft új APIkat.Lehet nem használták ki teljesen de még hány olyan effectet akasz látni ami dx10-ben jóval gyorsabban megoldható lenne?Mind1 az elkövetkerő 1 év vízválasztó lesz ebből a szempontból.Az NV TWIMTBP programja lejárt és nem is tudok fejlesztőről aki megújította volna (mostanra eljutottunk oda hogy az NV barát Crytech AMD-vel dolgozik együtt a tesszellátor és DX10 kapcsán mivel az NV még normális dokumentációt sem volt képes irni ami segíthetné a fejlesztőket.) szóval talán most márelkezdenek szállingózni az első dx10-es (év végén talán már 11-es) címek 3 évvel az API megjelenése után.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#2202 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 19. 10:48

Idézet

Idézet

Idézet

a Lost Planet nem natív DX10-es játék.Ennyi erőből Crysist is mondhattál volna.Attól hogy van benne fél sornyi DX10-es kód még nem lesz natív DX10-es.Van egyáltalán olyan effect pl a Crysisban amit nem lehet XP-n is DX9-el előcsalni?Ugyan ez igaz szerintem a Lost Planetre.Eddig kevés teljesen DX10-es játék jelent meg,amiről én tudok:Stormrise és Battleforge.Talán még a HAWX-ot is ide lehetne sorolni bár az sem full DX10-es meg pár DX10-es patchelt gamet bár ezek (pl.:Company of Heroes és Call of Juarez) alapvetően DX9-es motorra íródtak . (HAWX-nál is meglátszik a DX10.1 előnye élsimításkor.0 és 4X-es mód mellett 5 fps különbség volt nálam.) Amúgy az NV politikáját tökéletessen jellemzi a DX10.1-es Assassin's Creed patch esete.A patchel gyorsabbak lettek az azonos kategóriájú Radeonok úgyhogy kitalálták hogy hibát okoz GeForceokon és azonnal nagytakarításba kezdtek minden weboldalon.Kiváncsi vagyok mennyit kapott ezért a húzásért a Ubisoft.Személy szerint nem lenne semmi bajom az NV-vel hiszen nagyon jó helyzetben vagyunk mi vásárlók,mindkét cég kártyái közel azonos teljesítményt nyújtanak közel hasonló áron,de és itt a lényeg az NV nemfejlesztős-átnevezős politikájától felhasználóként elkap a hányinger.Persze ki akarta ütni az ATI-t a G80-al de miután nem sikerül,láthatta hogy a CUDA-val nincs esélye az arab olajjal támogatott AMD mellett.Akkor meg mi a fenéért nem tudott az elmúlt 3 évben egy normális DX10-es hardvert felmutatni?Kiváncsi vagyok kinek lesz ellenfele a GT300.A Larabeenek vagy az Evergreeneknek.Egyszerre 2 piacra nem fognak tudni normális hardvert fejleszteni.(Amúgy elég megnézni mekkora ugrás volt a DX8.1 és 9 között.Ezt az ugrást várom 3 éve a DX9-10 el kapcsolatban de össz vissz 1-2 játéknál tapasztaltam.Szégyen.....Idegesítő hogy egy cég politiája így visszafogja a piacot.)
valyon mie'rt ilyen keve's szerinted a full dx 10 es ja'te'k ? tala'n mert niincs ra' me'g akkora szu"kse'g. Jhon Carmack azt nyilatkozta hogy me'g a dx 9 et sem haszna'lja'k ki a fejleszto"k. Mert mondjuk ha akkora szu"kse'ge't e'rezne'k a fejleszto"k a dx 10 , 10.1 haszna'lata'nak akkor eddig az NV ra'ke'nyszeru"lt volna a va'lta'sra. Szerintem az van hogy me'g 1szeru"en nem jo"tt el az ideje ahogy te mondtad a natiiv dx 10 es ja'te'koknak.. majd eljo"n relax
csak az a baj hogy nem azon kéne gondolkodni hogy a DX9 et elhagyjuk hanem hogy az év végén minál jobban kihasználjuk a DX11 et az hogy nem jött el a váltás idelye hát szerintem hülyeség mert lehet egy régi programot fejleszteni aminek már meg van az utódja vagy egy aránylag friss technikából próbálunjk kihozni amit csak lehet

#2203 Felhasználó inaktív   coloradokid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 20:20

na csácsumi!!megérkezett a cucc! a ház M-tech 400wattos M-tech táppal? vélemény? fogja bírni a strapát?

#2204 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 20:31

Idézet

na csácsumi!! megérkezett a cucc! a ház M-tech 400wattos M-tech táppal? vélemény? fogja bírni a strapát?
khmm...M-Tech = Mercury.Erről ennyit.Próbáld ki de én amint lehet cserélném.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#2205 Felhasználó inaktív   coloradokid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 21:03

Idézet

Idézet

na csácsumi!! megérkezett a cucc! a ház M-tech 400wattos M-tech táppal? vélemény? fogja bírni a strapát?
khmm...M-Tech  = Mercury.Erről ennyit.Próbáld ki de én amint lehet cserélném.
mi a záros határidő?mert a ház az nem rossz.

#2206 Felhasználó inaktív   F-14Tomcat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 22:34

Inditás mellé készísd ki az konfig alkatrészeinak a garancia papírjait, de amugy szorítok néked hogy békésen elinduljon és üzemeljen.Kép
bloodravens.tk

#2207 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 00:19

Idézet

Idézet

Idézet

khmm...M-Tech = Mercury.Erről ennyit.Próbáld ki de én amint lehet cserélném.
mi a záros határidő? mert a ház az nem rossz.
a ház nem de a táp igen.Ahogy GetCarter mondta imádkozz és elő a garancialevéllel ha baj történne.Amint lesz pénzed cseréld egy normálisra a cuccot akkor is ha működik.Tápegység tényleg az az alkatrész amin nem szabad spórolni.Még egyszer itt a lista a megbízható tápokról.

#2208 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 06. 21. 11:09

Milyen gamer egeret ajánlotok max 10-15e-ért? Ezzel, meg ezzel szemezgetek, de tessék engem felvilágosítani melyik a legjobb patkány 15-értKép

#2209 Felhasználó inaktív   klemid 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 11:59

Idézet

Milyen gamer egeret ajánlotok max 10-15e-ért? Ezzel, meg ezzel szemezgetek, de tessék engem felvilágosítani melyik a legjobb patkány 15-értKép
És ezzel jobban is tudsz jáccani? Amugy nekem az 1. jobban tetszik de a 2. vhogy kézreálóbb.

#2210 Felhasználó inaktív   Ragnarök 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 06. 21. 12:07

Idézet

Szerintem a Gigabyte jobb... főleg hogy 2x akkor a max dpi-je és a 7200 fps az úgy lazán jó. Kép Az meg hogy jobban is néz ki ... csak hab a tortán. Kép

#2211 Guest__*

Elküldve: 2009. 06. 21. 12:33

Idézet

Idézet

És ezzel jobban is tudsz jáccani? Amugy nekem az 1. jobban tetszik de a 2. vhogy kézreálóbb.
Hát igen a Logitech drágább, de megbízhatóbb, de lehet, hogy annyival nem mint amennyivel többe kerül. Az ergonómiát meg akkor érzed mikor a kezdeben van, nem szabad kép alapján ítélni, Razereken is gondolkodom, de azok drágák, de jók is.Kép Am azért kerll új egét mert a 3 éves Microsoft 2000ft-os kezdi kilehellni lelkét.Kép

#2212 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 12:43

Idézet

Idézet

Idézet

Hát igen a Logitech drágább, de megbízhatóbb, de lehet, hogy annyival nem mint amennyivel többe kerül. Az ergonómiát meg akkor érzed mikor a kezdeben van, nem szabad kép alapján ítélni, Razereken is gondolkodom, de azok drágák, de jók is.Kép Am azért kerll új egét mert a 3 éves Microsoft 2000ft-os kezdi kilehellni lelkét.Kép
ha csak ezért kell akkor Logitech MX518-ast nézd meg.Gamer egér bár már elég régi.7-8K körül van,állítható érzékenység (1600dpi) ha jól emlékszem 16G-s gyorsulást bír.Nekem is ez szolgál már évek óta.Vagy esetleg Microsoft SideWindert is jó de akármelyik Razer egér is megtenné.Szerintem ez az a szint ahol nem az egér képessége (érzékenység,gyorsulás) dönt már inkább az extrák (változtatható súly) és az ergonómia.(Na meg jó érzés beállítani ilyen cuccokkal LAN partyra főleg ha nyersz isKép)

#2213 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 12:46

Idézet

Idézet

Idézet

e'n a Gigabyteot venne'm a helyedbe nagyon stiilusos a loghitec az olyan duci nem szeretem az olyam ezsereket:P 4000 dpi al meg meg se kell fogd.. ele'g a hajsza'riito'

#2214 Guest__*

Elküldve: 2009. 06. 21. 14:53

Szerintetek, h érdemes új gépet venni?
Veszek egy meglévő konfigurációt, vagy
Magam rakom össze a gépet.

Én az utóbbit tartom előnyösebbnek, mert akkor legalább tanulnék is valamit, de a másik része meg az, h nem valamelyik alkatrész nem szereti a másikat.

#2215 Guest__*

Elküldve: 2009. 06. 21. 14:58

Idézet

Én az utóbbit tartom előnyösebbnek, mert akkor legalább tanulnék is valamit, de a másik része meg az, h nem valamelyik alkatrész nem szereti a másikat.
Hát ez 2in1-ben kérdésre válasz :Đ.Különben az hogy nem szeretik 1mást az sztem nagyon nagy marhaság,esetleg nem ajánlott..Válassz ki 1 alaplapot olvass utánna nézz olyan konfogot ahol a kiválasztott alaplapod szerepel vagy ha AtI vagy NVIDIA párti vagy akk állítsd úgy össze a gépet hogy AMD/ATI,INTEL/NVIDIA.Amúgymeg olcsóbb is amit a boltban veszel kész konfigot,abból az árából ha szerencséd van majdnem a másfélszeresét tudod kihozni 1 általad össze eszkábált gépből.

#2216 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Idézet

Kész konfigok olcsóbbak, cakkpakk garit kapsz rá, meg ingyen szervízt. Ha nem értesz a hardwerekhez, ez az előnyösebb választás.
Egyedileg öszeállított vas lehet erősebb és drágább is lesz.
Soxor van pl vita itt a konzolosok és a PC-sek közt, hogy PC-t mennyiért lehet fejleszteni. Sokan mondanak itt olyan hülyeségeket, hogy két konzol árából (~90e) olyan PC-t raknak össze ami csúcs. Butaság. Jövő héten tervezek bővíteni. Csak alaplap, VGA, RAM, és Chip. Semmi periféria, semmi táp, ház, winyó stb.... Cska a legszükségesebbek. 140e köül lesz, és ez nem a highend kategória egyik cuccból sem. Csak a középkategória teteje.
Szóval....
Kép
Kép
Kép

#2217 Felhasználó inaktív   Sogi

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet

hát ha nem tudod, hogy az alkatrészek kompatibilisek egymással, semmi gond, erre van ez a topic:) kis ötlet kell, keresgess mindenfele, nézz teszteket, és megtudod, hogy kb mi kell neked, és mennyid van rá. én kb 2 hónapja játszottam ezzel, és most értem a végére, de megérte, legalább biztos olyan lesz, amilyet én akartam

#2218 Guest__*

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:00

Idézet

Hát ez 2in1-ben kérdésre válasz :Đ.Különben az hogy nem szeretik 1mást az sztem nagyon nagy marhaság,esetleg nem ajánlott..Válassz ki 1 alaplapot olvass utánna nézz olyan konfogot ahol a kiválasztott alaplapod szerepel vagy ha AtI vagy NVIDIA párti vagy akk állítsd úgy össze a gépet hogy AMD/ATI,INTEL/NVIDIA.
Köszi mindenkinek!
Majd nyárvégére összegyűlik talán egy kis pénz, és akkor majd nyagatlak titeket a noob kérdéseimre, addig is utánna olvasok a témának.

#2219 Felhasználó inaktív   Dcrysis02 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:01

Idézet

Kész konfigok olcsóbbak, cakkpakk garit kapsz rá, meg ingyen szervízt. Ha nem értesz a hardwerekhez, ez az előnyösebb választás.
Egyedileg öszeállított vas lehet erősebb és drágább is lesz.
Soxor van pl vita itt a konzolosok és a PC-sek közt, hogy PC-t mennyiért lehet fejleszteni. Sokan mondanak itt olyan hülyeségeket, hogy két konzol árából (~90e) olyan PC-t raknak össze ami csúcs. Butaság. Jövő héten tervezek bővíteni. Csak alaplap, VGA, RAM, és Chip. Semmi periféria, semmi táp, ház, winyó stb.... Cska a legszükségesebbek. 140e köül lesz, és ez nem a highend kategória egyik cuccból sem. Csak a középkategória teteje.
Szóval....
Durván 90 ezer forint a ,,Warhead gép" ami magas felbontáson high-on viszi a játékot és úgy is fantasztikusan néz ki.Mit tervezel?Hol akarod venni, mit akarsz venni?

#2220 Felhasználó inaktív   whabaky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 15:01

Idézet

Szeintem érmesebb magadnak összerakni egy konfigot. Mondjuk persze attól függ, hogy hol rakod/rakatod össze, de általában még olcsóbban kijössz.
Ja, és szerintem, ha vacillálnál, hogy "szereti-nemszereti" egyik harver a másikat, akkor, ha beírod, biztosan kapsz jó tippeket/ötleteket.
Nem tudom merre laksz, de Pesten és Veszprém-megyében is tudok jó kis boltot, ahol korrektek és olcsók. Tehát ha godnolod, megírod mennyit költenél gépre (kell monitor, vagy nem stb) és mennyi a maximális összeg, amit ki tudsz érte adni, akkor akár én is tudok neked segíteni.

Téma megosztása:

• (171 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.