HWSW Informatikai Kerekasztal: ATI vs. NVIDIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATI vs. NVIDIA

#881 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 19. 18:58

Idézet

Idézet

Idézet

Hát egy-két biztos.Kapásból most nem is tudok mondani egynél(Assassins Creed)több, és lényegesebb játékot ami támogatja a DX10.1-et.De ugyanúgy mint a DX10, a DX10.1-es kártya sem hoz valami sok új dolgot a képbe.De igaz, ha nem sürgős várd meg míg felfedik a GT300-as szériát, úgy tudom most év vége felé már debütálni fog.Az ATI kártyák viszont (még) nem támogatják a PhysX funkciót, ami már nem egy játékban van.És kíméli a procit.

Az ATI kártyák NEM fogják támogatni a Fizikszet, ahhoz külön chip kell, az meg az eNVídiáé! DX 10.1 meg senkinek nem kell, nincs még DX 10-es játék se (Crysisben is a "DX10" effektek 90%át elő lehet hívni egy moddal XPn...), szal ne magyarázzatok már a 11ről... A CUDA meg a Physics jobban megéri, a kiszemelt kártyádat meg csak ajánlani tudom, jobban jársz vele :Đ

Ui.: Akkor most várjon 1-2 évet új kártyára, vagy mivan (fentebb)??

Dolgoznak rajta.Olvass utána, azt hiszem tavaly hivatalosan is rábólintott az Nvidia hogy a Radeon kártyákra is lehessen PhysX program.(bár nem tudom hogy teljesen ugyanaz a program lesz e)
Ki magyarázott a DX11-ről?Most mondtam hogy szerintem a DX10 meg 10.1-es kártyák nem sok újat hoznak a képbe.Itt most a Warheadre gondoltam speciel.A DX10-ben csak annyit látok hogy könnyebben tudnak vele dolgozni, meg hogy egyedül az a verzió(meg a 10.1)támogatja az élsimítást ha a fejlesztők az új deferred módszert alkalmazzák.

elsimítás van DX9 ben is . amúgy a DX11 csak azért lett felhozva mert ugye jön a Win7 ami támogatja

ez (mármint Win7 ) hatalmas népszerűségek fog örvendeni (mert a vista "kitaposta" roszértelemben az utat a sikerhez)

és egy csomó játék fog jönni DX11 és ez már összetetteb lesz és nem lehet kis mod okkal kikerülni

#882 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 19. 19:26

Idézet

Idézet

Idézet

Hát egy-két biztos.Kapásból most nem is tudok mondani egynél(Assassins Creed)több, és lényegesebb játékot ami támogatja a DX10.1-et.De ugyanúgy mint a DX10, a DX10.1-es kártya sem hoz valami sok új dolgot a képbe.De igaz, ha nem sürgős várd meg míg felfedik a GT300-as szériát, úgy tudom most év vége felé már debütálni fog.Az ATI kártyák viszont (még) nem támogatják a PhysX funkciót, ami már nem egy játékban van.És kíméli a procit.

Az ATI kártyák NEM fogják támogatni a Fizikszet, ahhoz külön chip kell, az meg az eNVídiáé! DX 10.1 meg senkinek nem kell, nincs még DX 10-es játék se (Crysisben is a "DX10" effektek 90%át elő lehet hívni egy moddal XPn...), szal ne magyarázzatok már a 11ről... A CUDA meg a Physics jobban megéri, a kiszemelt kártyádat meg csak ajánlani tudom, jobban jársz vele :Đ

Dolgoznak rajta.Olvass utána, azt hiszem tavaly hivatalosan is rábólintott az Nvidia hogy a Radeon kártyákra is lehessen PhysX program.(bár nem tudom hogy teljesen ugyanaz a program lesz e)
Ki magyarázott a DX11-ről?Most mondtam hogy szerintem a DX10 meg 10.1-es kártyák nem sok újat hoznak a képbe.Itt most a Warheadre gondoltam speciel.A DX10-ben csak annyit látok hogy könnyebben tudnak vele dolgozni, meg hogy egyedül az a verzió(meg a 10.1)támogatja az élsimítást ha a fejlesztők az új deferred módszert alkalmazzák.
az Nvidia felajánlotta a PhysX-et de ahhoz a Radeon kártyáknak is a CUDA-t kellene támogatniuk.Ez nem érdeke az AMD-nek hiszen akkor az Nvidia saját szabványa terjedt volna el(ergo NV karikon sokkal gyorsabb ráadásul az AMD-nek is ott van a Stream),nem lenne szükség többé DX-re sem hiszen CUDA-val mindent meg lehetne oldani (Stormrise élsimítása is ennek köszönhetően működik,az már más kérdés hogy ez plussz idő volt a fejlesztőknek) . Az AMD-nek sokkal jobb ha DX szabvány szerint dolgozik hiszen az NV karikon a tényleges DX 10 iszonyat lassú ( GT200-asoknál jobb a helyzet de ott sem történt lényges változtatás a G80-hoz képest ) .Ezért is jönnek még mindig DX 9-es gamek hiszen az NV-nek nem volt érdeke hogy a programozók 10-re fejlesszenek.Már rég CUDA-t kellene használniuk.Az NV terve eredetileg az volt hogy a 8-as szériával kiüti az akkor nagyon gyenge ATI-t viszont arra nem számított hogy az AMD megveszi a céget és befejezi az R600-at hathatós anyagi támogatást is biztosítva .Ha akkor az ATI csődbe megy és az egyetlen ellenfele az NV-nek az Intel lett volna GPGPU piacon.Most választania kell hogy GPU-t vagy GPGPU-t készít és úgy néz ki hogy az utóbbi mellett döntött.Akkor viszonttovábbra is az R600 artitechtúrára épülő Radeonok lesznek az ideális platform játékokhoz az elkövetkezendő pár évre.Aztán meglátjuk mi fog történni ha visszatér a szoftver render a Larrabeevel bár szerintem itt hátányban lesz az NV x86 licensz hiányában.

K2 The Highest : Attól hogy 2 sor kódot tartalmaz még nem lesz DX10-es a motor.Nézd meg a HAWX-t.Ott a DX10-es mód jóval szebb és még a DX10.1 nek is van némi értelme hiszen gyorsabb 5-10 fps-el.Nálam ez elég volt hogy ne 2X-es hanem 4X-es AA-t használjak.Stormriseról és Battleforgeról ne is beszéljünk.Lényeges külömbség van a DX10 és 10.1-es módok között.Az más kérdés hogy a játékélmény a béka feneke alatt van (Stormrise) de látható eredménnyel szolgál a DX10.1 létjogusultságáról legalábbis szerintem.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#883 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 19:38

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

az Nvidia felajánlotta a PhysX-et de ahhoz a Radeon kártyáknak is a CUDA-t kellene támogatniuk.Ez nem érdeke az AMD-nek hiszen akkor az Nvidia saját szabványa terjedt volna el(ergo NV karikon sokkal gyorsabb ráadásul az AMD-nek is ott van a Stream),nem lenne szükség többé DX-re sem hiszen CUDA-val mindent meg lehetne oldani (Stormrise élsimítása is ennek köszönhetően működik,az már más kérdés hogy ez plussz idő volt a fejlesztőknek) . Az AMD-nek sokkal jobb ha DX szabvány szerint dolgozik hiszen az NV karikon a tényleges DX 10 iszonyat lassú ( GT200-asoknál jobb a helyzet de ott sem történt lényges változtatás a G80-hoz képest ) .Ezért is jönnek még mindig DX 9-es gamek hiszen az NV-nek nem volt érdeke hogy a programozók 10-re fejlesszenek.Már rég CUDA-t kellene használniuk.Az NV terve eredetileg az volt hogy a 8-as szériával kiüti az akkor nagyon gyenge ATI-t viszont arra nem számított hogy az AMD megveszi a céget és befejezi az R600-at hathatós anyagi támogatást is biztosítva .Ha akkor az ATI csődbe megy és az egyetlen ellenfele az NV-nek az Intel lett volna GPGPU piacon.Most választania kell hogy GPU-t vagy GPGPU-t készít és úgy néz ki hogy az utóbbi mellett döntött.Akkor viszonttovábbra is az R600 artitechtúrára épülő Radeonok lesznek az ideális platform játékokhoz az elkövetkezendő pár évre.Aztán meglátjuk mi fog történni ha visszatér a szoftver render a Larrabeevel bár szerintem itt hátányban lesz az NV x86 licensz hiányában.
ez így van. De az RV870 el nem jün egy új architektúra r800 (lehet hülye kérdés)

#884 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 19:47

Idézet

ez így van. De az RV870 el nem jün egy új architektúra r800 (lehet hülye kérdés)
Persze új lesz,de alapjaiban az R600 továbbgondolása az RV670 és az RV770 is,persze jelentős módosításokkal.

98% of the internet population has a Myspace. If you're part of the 2% that isn't an emo bastard, copy and paste this into your sig.    

#885 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 20:59

Idézet

Idézet

Persze új lesz,de alapjaiban az R600 továbbgondolása az RV670 és az RV770 is,persze jelentős módosításokkal.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Lil Dragon 4ever

#886 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 22:04

Idézet

Idézet

Idézet

kmm...a Lil Dragon az a RV740 (HD4770) volt.Az RV870 a Cypress.De igazad van a Lil Dragon nem kicsit jó lett valaki megdobhatna egy esetlek két karival...

#887 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 14:14

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

kmm...a Lil Dragon az a RV740 (HD4770) volt.Az RV870 a Cypress.De igazad van a Lil Dragon nem kicsit jó lett valaki megdobhatna egy esetlek két karival...
hát eddi g teljesen abban a hitben éltem hogy az a RV870. Hülye prohardveres fórumos aki úgy írta ki. Te is az vagy ?

#888 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 14:26

Idézet

hát eddi g teljesen abban a hitben éltem hogy az a RV870. Hülye prohardveres fórumos aki úgy írta ki. Te is az vagy ?
nézd meg ph-n a topikját.A Cypress az a RV870.Régen tényleg hülyén volt felirva mivel egy topikot nyitottak az RV740 és az RV870-nek is.

#889 Felhasználó inaktív   crytek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 18:08

Akinek GTX 295-je van kérem nézze meg a Crysis Warheadet hogyan fut 1280*1024-be minden VERY HIGH-on játékon belül 16XQ élsimitással és VGA driveren belüli 16xAF beállítással! Nem benchmark érdekel ,hanem hogy ingame hogyan fut ha toljátok ha lehet robbantgassatok. XP vagy vista az mindegy csak írjátok majd oda. (Nem kellenek a kérdések hogy miért jó így tolni stb) Csak kiváncsi vagyok bírja -e akadás nélkül futtatni a gamet ez a csúcsVGA. Előre is köszönöm!

#890 Felhasználó inaktív   damien!!! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 18:23

Hello!

Az ATI 3870 az mennyivel gyengébb a 4850-nél? És a 3870 az melyik Nvidia kártyával egyenlő kb?

#891 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 18:34

Idézet

Hello!

Az ATI 3870 az mennyivel gyengébb a 4850-nél? És a 3870 az melyik Nvidia kártyával egyenlő kb?
hát a HD3870 olyan 20-25% al gyengébb a 4850nél. és az elöbbi a 9600 és a 9800 között van.

#892 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 18:35

Idézet

Hello!

tessék itt egy teszt a 4850-el és a két legközelebb eső NV-vel.

szerk.:közben látom princeps27 is megirta ugyanezt.

#893 Felhasználó inaktív   damien!!! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 18:36

Köszi mindenkinek!

#894 Felhasználó inaktív   norbeeMAN 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 29. 08:09

hali,én 20-25 ezret áldoznég videokártyára, + bevennék az ATI X1650Pro-mat 7-ér, szerintetek milyen kártyát vegyek?

#895 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 08:40

Idézet

hali,én 20-25 ezret áldoznég videokártyára, + bevennék az ATI X1650Pro-mat 7-ér, szerintetek milyen kártyát vegyek?
HD4830 vagy 4850-et kaphatsz ennyiért,mindkettő jó választás.Ajánlhatnám a 4770-et is de azt nem igen kapni és az ára sem stabilizálódott még.Viszont az Nvidia hasonló kategóriás termékeit itt kérem szépen elfelejteni,nem éri meg.

#896 Felhasználó inaktív   princeps27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 19:44

Idézet

Idézet

HD4830 vagy 4850-et kaphatsz ennyiért,mindkettő jó választás.Ajánlhatnám a 4770-et is de azt nem igen kapni és az ára sem stabilizálódott még.Viszont az Nvidia hasonló kategóriás termékeit itt kérem szépen elfelejteni,nem éri meg.
nemér minden jó választ elveszel:)

#897 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 06. 19. 00:49

Az nVidia GeForce 8400 GS milyen Radeonnal egyenértékű ??

#898 Felhasználó inaktív   Cootermain 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 01:09

Idézet

Az nVidia GeForce 8400 GS milyen Radeonnal egyenértékű ??
nagyjából a HD2400 Pro és a 4350-el áll egy szinten.

#899 Felhasználó inaktív   Bledzer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 21:34

Idézet

Akinek GTX 295-je van kérem nézze meg a Crysis Warheadet hogyan fut 1280*1024-be minden VERY HIGH-on játékon belül 16XQ élsimitással és VGA driveren belüli 16xAF beállítással! Nem benchmark érdekel ,hanem hogy ingame hogyan fut ha toljátok ha lehet robbantgassatok. XP vagy vista az mindegy csak írjátok majd oda. (Nem kellenek a kérdések hogy miért jó így tolni stb) Csak kiváncsi vagyok bírja -e akadás nélkül futtatni a gamet ez a csúcsVGA. Előre is köszönöm!

E'n nem gtx 295 el csak egy huzott 260assal tolom a warheadet 1440x900 4xAA Very high detailok e's o"ssszesen 2 alakalommal akadt meg : 1 updatelt az avastom 2az utolsoo nagy jelenet.. ugy hogy szerintem egy 295 ro"ccene's mentesen elba'nik a cuccal..

#900 Felhasználó inaktív   Samsungkris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 11:22

figyi én nem veszekedni akarok támogatottsággal kapcsolatban. De télleg sok játéknál utánfoltozással lesz csak jó.Kép
PSN: NikonKristof

Téma megosztása:

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.