Idézet
Idézet
Idézet
Hát egy-két biztos.Kapásból most nem is tudok mondani egynél(Assassins Creed)több, és lényegesebb játékot ami támogatja a DX10.1-et.De ugyanúgy mint a DX10, a DX10.1-es kártya sem hoz valami sok új dolgot a képbe.De igaz, ha nem sürgős várd meg míg felfedik a GT300-as szériát, úgy tudom most év vége felé már debütálni fog.Az ATI kártyák viszont (még) nem támogatják a PhysX funkciót, ami már nem egy játékban van.És kíméli a procit.
Az ATI kártyák NEM fogják támogatni a Fizikszet, ahhoz külön chip kell, az meg az eNVídiáé! DX 10.1 meg senkinek nem kell, nincs még DX 10-es játék se (Crysisben is a "DX10" effektek 90%át elő lehet hívni egy moddal XPn...), szal ne magyarázzatok már a 11ről... A CUDA meg a Physics jobban megéri, a kiszemelt kártyádat meg csak ajánlani tudom, jobban jársz vele 
Ui.: Akkor most várjon 1-2 évet új kártyára, vagy mivan (fentebb)??
Dolgoznak rajta.Olvass utána, azt hiszem tavaly hivatalosan is rábólintott az Nvidia hogy a Radeon kártyákra is lehessen PhysX program.(bár nem tudom hogy teljesen ugyanaz a program lesz e)
Ki magyarázott a DX11-ről?Most mondtam hogy szerintem a DX10 meg 10.1-es kártyák nem sok újat hoznak a képbe.Itt most a Warheadre gondoltam speciel.A DX10-ben csak annyit látok hogy könnyebben tudnak vele dolgozni, meg hogy egyedül az a verzió(meg a 10.1)támogatja az élsimítást ha a fejlesztők az új deferred módszert alkalmazzák.
az Nvidia felajánlotta a PhysX-et de ahhoz a Radeon kártyáknak is a CUDA-t kellene támogatniuk.Ez nem érdeke az AMD-nek hiszen akkor az Nvidia saját szabványa terjedt volna el(ergo NV karikon sokkal gyorsabb ráadásul az AMD-nek is ott van a Stream),nem lenne szükség többé DX-re sem hiszen CUDA-val mindent meg lehetne oldani (Stormrise élsimítása is ennek köszönhetően működik,az már más kérdés hogy ez plussz idő volt a fejlesztőknek) . Az AMD-nek sokkal jobb ha DX szabvány szerint dolgozik hiszen az NV karikon a tényleges DX 10 iszonyat lassú ( GT200-asoknál jobb a helyzet de ott sem történt lényges változtatás a G80-hoz képest ) .Ezért is jönnek még mindig DX 9-es gamek hiszen az NV-nek nem volt érdeke hogy a programozók 10-re fejlesszenek.Már rég CUDA-t kellene használniuk.Az NV terve eredetileg az volt hogy a 8-as szériával kiüti az akkor nagyon gyenge ATI-t viszont arra nem számított hogy az AMD megveszi a céget és befejezi az R600-at hathatós anyagi támogatást is biztosítva .Ha akkor az ATI csődbe megy és az egyetlen ellenfele az NV-nek az Intel lett volna GPGPU piacon.Most választania kell hogy GPU-t vagy GPGPU-t készít és úgy néz ki hogy az utóbbi mellett döntött.Akkor viszonttovábbra is az R600 artitechtúrára épülő Radeonok lesznek az ideális platform játékokhoz az elkövetkezendő pár évre.Aztán meglátjuk mi fog történni ha visszatér a szoftver render a Larrabeevel bár szerintem itt hátányban lesz az NV x86 licensz hiányában.
K2 The Highest : Attól hogy 2 sor kódot tartalmaz még nem lesz DX10-es a motor.Nézd meg a HAWX-t.Ott a DX10-es mód jóval szebb és még a DX10.1 nek is van némi értelme hiszen gyorsabb 5-10 fps-el.Nálam ez elég volt hogy ne 2X-es hanem 4X-es AA-t használjak.Stormriseról és Battleforgeról ne is beszéljünk.Lényeges külömbség van a DX10 és 10.1-es módok között.Az más kérdés hogy a játékélmény a béka feneke alatt van (Stormrise) de látható eredménnyel szolgál a DX10.1 létjogusultságáról legalábbis szerintem.