DVD írás
Elküldve: 2005. 01. 09. 22:43
NEC? Hát én oylat nem vennék, de te tudod. Sztem a DVD-k felével rohadtul nem lesz kompatibilis...
Elküldve: 2005. 01. 09. 22:55
Na és FR mire alapozod ezt a kijelentést?? Tapasztalat???? Eddig mindenki csak jót mondott róla, bezzeg te megint nem:DD
Légyszíves fejtsd már ki!!!
Ja és az előző kérdésemre sem kaptam választ:P
...when you look long into an abyss, the abyss also looks into you
Friedrich Nietzsche

Elküldve: 2005. 01. 09. 23:30
Érdekes, hogy számtech körökben mozgok, és senkinek nincs ilyen. DVD-k oldalán is csak LG, Pioneer, esetleg Philips kompatibilitást írnak. Ez a 2 vagy inkább elismert író, a többivel sztem csak szívni fogsz, már ha persze nem boltban akarsz márkás DVD-t venni 400-ért. Akkor viszont gratulálok.
Egyébként ha már itt tartunk, az átlada említett írót semmi nagyker, boltban 15.500-ért meg tom venni, viszont egy normális LG-t kapsz 16-ért, ami vinni fog neked mindenféle DVD-t. Mind írni mind olvasni. Az is 16x-os ami egyébként felesleges, mert jelenleg 8x-os a leggyorsabb DVD, amit nagytételben lehet kapni.
Ha üres DVD kell, akkor http://frdc.atw.hu , a linkeknél van vagy 3-4 bolt, ahol lehet olcsón venni.
Én eddig csak úgymond noname-eket használtam, és eddig jó volt. Sokan esküsznek az Aritára, nekem abban nicns tapasztalatom. Princot nem szabad venni.
Pluszos drágább,d e ma már semmi különbség nincs. Írni annyival írd ami rá van írva.
DVD-írók: http://www.depo.hu/?...tcsid=251&lid=1
Még kérdés?
Egyébként ha már itt tartunk, az átlada említett írót semmi nagyker, boltban 15.500-ért meg tom venni, viszont egy normális LG-t kapsz 16-ért, ami vinni fog neked mindenféle DVD-t. Mind írni mind olvasni. Az is 16x-os ami egyébként felesleges, mert jelenleg 8x-os a leggyorsabb DVD, amit nagytételben lehet kapni.
Ha üres DVD kell, akkor http://frdc.atw.hu , a linkeknél van vagy 3-4 bolt, ahol lehet olcsón venni.
Én eddig csak úgymond noname-eket használtam, és eddig jó volt. Sokan esküsznek az Aritára, nekem abban nicns tapasztalatom. Princot nem szabad venni.
Pluszos drágább,d e ma már semmi különbség nincs. Írni annyival írd ami rá van írva.
DVD-írók: http://www.depo.hu/?...tcsid=251&lid=1
Még kérdés?
Elküldve: 2005. 01. 09. 23:40
Hmmm érdekes amit mondasz talán jobb ha alszok rá egyet...mellesleg ezekkel a noname dvdkkel tényleg nincs gond??Nem tűnnek el róluk adatok meg ienek??
Ti többiek mit mondtok?
...when you look long into an abyss, the abyss also looks into you
Friedrich Nietzsche

Elküldve: 2005. 01. 09. 23:51
NEm tudom FR koma te hol nézted ezeket, de az NEC író igencsak jó minőségű kis cucc! Amikor én vettem dvd írót, a pioneer 107D és az nec nd2500 volt a két csúcskategóriás író! Én az NEC mellett voksoltam és semmi komolyabb gondom nem volt vele! Minden lemezt megír, akár plusszos, akár minuszos! Viszont az LG-k egy rakat fosok! Még egy jól működ LG írót nem láttam, mindegyik beszart hamar! Így a vége az, hogy plextor, pioneer vagy nec!
Elküldve: 2005. 01. 09. 23:52
nekem is az Aritat meg a Riteket ajánlották mint legjobb írnivalót. ennek ellenére én főleg RWs TDKra karcolok mivel az előbbiekből még nem találtam RW-t. íróból pedig Pioneert vennék ha Plextorra nem telik. ezt a NECet nemigazán ismerem, ami nem jelent persze semmit.
látom hamarosan beindul egy LG vs. NEC topik is.

Elküldve: 2005. 01. 10. 00:16
Nos, lehet csak nálunk nem elterjedt ez a NEC dolog, viszont szinte mindenki LG-t használ, és köreinkben pedig eggyel nem volt baj! Pedig nem havi egy lemezt írok meg én se. Eddig nem volt DVD vagy CD, amit ne ismert volna fel, és ne tudta volna írni/olvasni. Jahh, és nincs is firmware frissítve... Plextorról viszont már sokat hallottam olyat, hogy nem kompatibilis ezzel meg azzal, szóóval lehet megírja a DVD-t magának be is olvassa, de egy másik Plextor se képes beolvasni. Persze lehet ez egyedi eset és ez alapján ítélkezek, mert a Plextor és Pioneer írókról az az alapelv hogy jók. Én persze az ilyenekkel, hogy nagy név és jó úgy vagyok hogy kösz nem kell, mert sajnos úgy vagyok hogy a hír ellenére ezekkel van a legtöbb gond,d e ezt inkább máskor fejteném ki.
Szóval nekem nem volt alternaítva, LG és kész.
Shifty: noname DVD-kkel vigyázni kell azért, nem mind1 milyen. Érdemes valahogy egyet lecsekkolni ha lehet hogy mi a DVD-infoja. Én ált veszek egy kisebb adagot, mondjuk 10-et és ha jó akkor 200-at vagy 300-at. Eddig egyedül a Princo volt szar, amiről eltűntek az adatok, de most pl vmi Gigamasterre írok, és van belőle 3 hónapos is, és még mindig jó.
RW ügyben én Verbát használok, mert ott már nem mind1. Viszont az RW Verbát annyiért vettem, mint boltban egy sima DVD. Ez a nevetséges...
Szóval nekem nem volt alternaítva, LG és kész.
Shifty: noname DVD-kkel vigyázni kell azért, nem mind1 milyen. Érdemes valahogy egyet lecsekkolni ha lehet hogy mi a DVD-infoja. Én ált veszek egy kisebb adagot, mondjuk 10-et és ha jó akkor 200-at vagy 300-at. Eddig egyedül a Princo volt szar, amiről eltűntek az adatok, de most pl vmi Gigamasterre írok, és van belőle 3 hónapos is, és még mindig jó.
RW ügyben én Verbát használok, mert ott már nem mind1. Viszont az RW Verbát annyiért vettem, mint boltban egy sima DVD. Ez a nevetséges...
Elküldve: 2005. 01. 10. 11:26
No ez lesz az, amin nem veszünk össze! Mindenkinek megvan a kedvence!

Elküldve: 2005. 01. 10. 14:45
Nekem is NEC ND3500A van, bár DVD-t nem írtam vele, de CD írásban maximálisan meg vagyok vele elégedve.
Az enyém DEPO-s, bruttó 15.485.-Ft
Há' könyv az nem ke', mer' nem mozog az asztal othúl!
Jegy az Operába meg azé' nem ke', mer' nincs mit rajtam operáni!
#110 Guest__*
Elküldve: 2005. 01. 10. 14:53
Én sem válogattam, LG oszt szevasz. Tökéletesen műkszik és feltűnően csendes.
Van egy TDK DVD+RW, kismilliószor megírtam már, minden egyes alkalommal maradéktalanul tökéletes volt.
...tök jó érzés teleírni egy DVD-t, olyan nosztalgikus. Mint a CD írás hőskorában mikor fél órára ott lehetett hagyni a cumót!
Elküldve: 2005. 01. 10. 16:57
Na erre akarom lecserélni a kicsikémet én is! Elvileg ez már írja a dupla rétegű lemezt is! Jó lenne, mert egyébként nem tudom kiírni a GT4-et!

Elküldve: 2005. 01. 10. 17:02
Nekem egy MSI van... duplarétegűt is ír. Elég jó nincs vele bajom... Lehet kapni már duplarétegű üres DVD-t?
Elküldve: 2005. 01. 10. 17:26
Már minden normális író tudja a dupla réteget.
Fojesz: már nagyon régóta lehet csak rohadt drága, olyan ezer körül van darabja. Márkásban 1500 körül.
Fojesz: már nagyon régóta lehet csak rohadt drága, olyan ezer körül van darabja. Márkásban 1500 körül.
Elküldve: 2005. 01. 10. 18:38
Fojesz, mennyibe került ez az MSI? Milyen? Ne vedd tolakodásnak, csak érdekelne!
Elküldve: 2005. 01. 10. 18:41
Myko, én csak ajánlani tudom! És az a jó benne, hogy csendes. Az LG DVD-olvasóm hangjához képest álom.

Elküldve: 2005. 01. 10. 18:58
Milyen típusú?
Elküldve: 2005. 01. 10. 19:48
Már minden normális író tudja a dupla réteget.
mondjuk inkább úgy, hogy minden (leg)újabb író.
mondjuk inkább úgy, hogy minden (leg)újabb író.