Idézet
hát jah, én sem mondhattam volna szebben. de az adminisztráció mindenhol ilyen lassú. van ahol a korszerűsítés hiányzik, van ahol a hozzánemértés remekel. én anno a jogsimért szenvedtem 1 hónapot, mire képesek voltak elintézni és kipostázni, de Rolynak is hasonló problémája volt most...
Kulfoldon elek,es kellett a jogsi.Termeszetesen magyar,mert az egesz EU-ban elfogadjak,es Full Licence-nek szamitjak be,ami igen fontos a lokalis biztositas eves dijanal.Eloszor megprobaltam a Nagykovetsegen,de a csaj majdnem kirohogott,hogy mit is kepzelek en?Haza kell menni erte!Termeszetesen igen bunkon viselkedett,mintha nekem ezzel a tudassal szuletnem kellett volna,meg is kerdeztem tole,hogy akkor mi a kurva anyjaert mereszti a picsajat ott az ablak mogott?Szoval beballagtam a nagykovet urhoz,aki igen kimeritoen felvilagositott:Nezzem meg a Magyarorszag.hu-t,ott minden le van irva.Persze azonnal meg akartam ot is kerdezni,mi a kurva anyjat van ott akkor,ha meg el sem tudja mondani,csak dobja a linket,de mar elegem volt.Szoval csekk az Agyarorszag.hu-t,megneztem mi kell,minden van,fasza.Repjegy vasarlas,repules.Masnap reggel megyek a kozponti okmanyirodaba,alig vannak elottem,minden ablak uzemel.Csak 4 orat vartam,hogy egy no megmondja,hogy az ervenyes lakcimbejelento kartya az egyenlo az ervenyes bejelentett lakcimmel,es hogy-hogy en ezt nem ertem?
Megkerdeztem tole,hogy ha o ker egy tejeszacskot,akkor mindig egy zacsko tejet akar?
Mivel o tovabbi felvilagositast nem adhat,igy mennem kell az informacios pulthoz.Mentem is.Csak elobb ODA IS SORSZAMOT KELLETT HUZNI??????????MI A FASZ?????????????
Kivartam a ropke 35-40 percet a mamusz mondta,hogy kell csinaljak egy masik lakcimkartyat,amin teljes bejelentett lakcim kell.OK,nem gaz.Megkerdeztem azert,hogy ha meglesz a kartya,akkor elindithatom vegre a kurva jogsit?
PERSZE.Masnap megyek vissza.Hivatalosan minden okmanyom meg volt az igenyleshez,mi baj lehet?
Mivel a megsemmisult jogositvanyom meg a regi rozsaszin papirjogsi volt,ezert az meg nincs benne a szamitogepes rendszerbe,ezert valami leveltarbol,vagy honnan meg kell igenyeljek a sorszamat,es hogy milyen kategoria volt.Ok,mondom igenyeld.Erre bemondja ket het mire megjon.
ANYADAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mit tehetek ez van.mondom neki akkor,hogy csinalja meg a fotot most,meg alairom a papirokat,es ha megjon a visszaigazolas,akkor szepen elinditja a kerelmet.Azt persze nem lehet,mert a szamitogepes rendszer olyan fejlett,hogy minden live rajta,tehat ha ket het mulva megjon az igazolas,akkor ujra meg kell jelenjek,harom percre,hogy alairjak par oldalt,meg csinaljanak egy szar fotot.
ANYADAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szoval repules vissza ures kezzel,es ujra repules ket het mulva,amikor mar az osszes problema annyi volt csak,hogy 10-re volt idopontom,es 14:30-ig varattak,kiterdekel.
Azonban az alairastol szamitva mar 12 nap eltelt,es meg nem szoltak otthonrol,hogy megjott a jogsi.
Ha megegyszer haza kell mennem,akkor mindenkit megolok az okmanyirodaban,mert ez mar joval tul van a botranyoson.Szoval egy honap es meg nincs a jogsi a kezemben.A ketszeri repules ara 650Eu,meg a jarulekos koltsegek,kb egy ezres.
Jo draga a magyar jogsi basszak meg.Persze masodik alkalommal mar a legujabb utlevelet is kervenyeztem,mert nem birtam volna ki meg egy torturat.A kivalo szemelyzet vegig gunyosan kezelt,ha kerdeztem oket valamirol,ugy valaszoltak,hogy ereztessek ok gecire fontosak,es en a kisember csak egy darab szar vagyok,Nincs klima a varoban,sem az irodaban(vagy nincs bekapcsolva),sem egy vizautomata,sem egy uditoautomata a kornyeken,valamint lazan beengednek harom negyszer annyi embert,ahany leulhet.
Engem ez a ket ut annyira megviselt,hogy a kovetkezo jopar evben nem taposok magyar foldet az tuti.Lehuzoparadicsom Ciganyorszag lett szep hazambol,amit mar akkor is gyuloltem amikor sok eve lepattantam.Ez a gyulolet pedig sokkal erosodott eme ket alkalom soran.A fiam mar nem magyarkent szuletett,es egy szot sem fogok neki megtanitani.Sot en magamtol meg sem mutatom neki az orszagot,esetleg ha felno es nagyon akarja.Meg ket ev itt a szar EU-ban es emigralunk tengeren tulra.Mindenkinek azt ajanlom,gondolkozzon el kicsit kulfoldon,mert erre nagyon-nagyon-nagyon maskent mennek a dolgok,es igazan sajnalok minden Agyarorszagi szenvedot,mert csunyan bannak veluk,de nagyon.