Playstation 3 vs. Xbox 360 vs. Wii
Elküldve: 2006. 11. 13. 10:23
De azért ne feledjük, hogy az MS olyan területre akar betörni, ahol a Sony majdnem egyeduralkodó volt és (közrejátszott a Sony utóbbi időben véghezvitt sorozatos bénázásai) elég szépen teljesít. Mivel az MSnél az idő volt a nagy kérdés, hogy mennyivel előbb tudják kiadni az X360at PS3 előtt, ezért nagyon exkluzív és csak rá fejlesztett játék nem is nagyon volt, csak portolások vagy hibrid játékok, ezért szerintem azokról ne is beszéljünk. Hasonló a helyzet akkor, amikor ugye a PS3 támogatja a PS2-s játékokat, de ugye azért az nem egy kategória.
A PS3 hatalmas fölényét én egyelőre nem igazán látom. Biztos van neki, csak a sok target-rendertől már én kicsit furcsán érzem magam, eddig igazán csak a Resistance grafikája tetszett, de azért ott is voltak hibák.
Árnál pedig most nézzük egy olyan szemszögből, hogy az X360ra elég első körben kevesebbet költenem és késöbb is megvehetem a HD-DVD-t (ami egyelőre csak filmekre jó, úgy néz ki) míg PS3nál majd egyből tejelnem kellene.
(Csak úgy zárójelben: Ez egy másik szemszög, nem vagyok elkötelezve sem ide, sem oda.)
Elküldve: 2006. 11. 13. 11:24
Elküldve: 2006. 11. 13. 11:37
Idézet
Elküldve: 2006. 11. 13. 11:49
Amit mondassz önmagában helytálló.
A helyzet az, hogy a Sony úgy reklámozta be a ps3 mat, hogy 10 szer gyorsabb lessz mint a rivális.
Tekintettel arra hogy a rivális is meglehetősen erős, már nem volt jó szaga a dolognak...
Sokat is csúszik a sony... Keresd vissza a híreket... Sok volt a fagyás, visszavettek a sony órajeléből, és volt még pár kisebb "lefaragás.." Mire meglehetett tudni a pontos hardwer összeállítást, kiedrült hogy maximum 2 szer lehetne erősebb mint a riválisa...
És az csak szintetikus eredmény...
A cell nagy előny, valóban kell kűzdeniük a fejlesztőknek.
Előny is meg hátrány is.
Nemtudom ki mennyire van otthon programozásban, illetve ki mennyire ismeri hogy hogyan is lessz a sok 1 és 0 ból játékprogram.
Az egész lényege a matematika.
Ezek mind számítások. Semmi több.
A baj akkor kezdődik, amikor több magra le kell őket bontani.
Vannak olyan számítások (inkább úgy mondom hogy rengeteg) amit nem lehet egyszerre 2-3-4-5-6-7 lépésben elvégezni.
Illetve kellenek részeredmények is...
Emiatt ennyi magot nem lehet folyamatosan használni.
A cell technikai megoldása kifogástalan platform abbn az setben ha minden mag egyszerre tud dolgozni. Ez a fent említett miatt nem mindíg lehetséges.
(hasonló ehhez az nvidia sli technika. 2 videókártya nem egyenlő dupla teljesítménnyel. sajnos..)
A rivális felépítése... böszmébb...
van valahol a fórumon egy link ami egy összehasonlítási diagrammot ad arról hogy melyiknek mekkora a potenciális erelye, és a valóban használható erelye. Potenciálisan a ps3 nyert.
kihasználható teljesítményre nemigazán.
Azontúl grafikailag ugyanolyan erősek, ezen kár is lenne vitatkozni...
Nem írtuk le a ps3 hardwert, csak arra kívánunk rácáfolni hogy jobb lenne mint az X.
Nem jobb, de nemis rosszabb.
A sony ról pedíg... ps2 gyakori hibája (új sorozaté is!) az optikai meghajtó hibája.
Az sony fejlesztés.. a többi alkatrész a ps2 ben nem sony.
Bírja is rendesen a gyűrődést.
Elküldve: 2006. 11. 13. 14:19
Idézet
így ahogy olvasom a fórumot, nem tudtam megállni, hogy ne regeljem magam, és hozzászóljak a témához. Mindig PS párti voltam, sosem felejtem el a PS1 okozta élményt még anno.
sokan itt mondjátok, hogy a 360 a nyerő platform, meg hogy az erősebb mint a PS3 , több játék van rá, mennyiségileg és minőségileg is, / lost planet, gears of wars, halo.../
a gears of wars, eszméletlen... nagyon kipróbálnám és vennék miatta 360 at!
na de most! az új Box, már közel 1 éve a piacon van! Egy éve bővül a kínálat, a fejlesztők folyamatosan ismerik ki a hardware nyújtotta lehetőségeket, s találnak ki rá eszméletlen jó storykat! de emlékezzünk csak vissza a startra!
jójó, több játékkal nyitott mint, most fog a PS3, de nem volt ennyire bonyolult a rendszer, a megjelenő játékok grafikailag szinte egy szinten voltak a pc-s verziókkal, nem lehetett igazán érezni a next-gen feelinget! motogp, tomb raider kameo..meg az összes többi.
Grafikailag, hú nagyobb felbontás, de azt a képet egy jobb videó karis pc is előállította! Nem beszélve a lefagyásokról, a túl melegedésről, az összekarcolt lemezekről, a hiányos készletekről, az ott maradt ragasztószalagról...
tehát a lényeg, a grafika olyan volt mint a pc-s game high beállításokkal.... és az indulásnál bizony voltak gondok...
na már most, így EGY ÉV után, talán először a Gears of war-on érzem én a NEXT GEN érzést X 360-on, mind grafikailag, s játékmenetileg, / legalábbis sejtem, hogy nagyon jóó lesz/, érzem az egyediséget, nem pedig egy multiplatform-os, összekókányolt...vmi..
de egy év alatt volt idejük tökéletesíteni a game-t a fejlesztőknek, meg az egész 360-os bandának egyaránt!
PS3. Még meg sem jelent, igaz a konzol csúszott egy évet / utáljuk is a sony-t emiatt.../
tehát itt most van a start! most tartunk ott, mint a box 1 évvel ezelőtt!
a fejlesztők még alig ismerik a rendszert, nem beszélve a Cell-ben rejlő lehetőségekről! A mostani szűk kínálat ennek az ismeretlenségnek az eredménye! de grafikailag már most EGYÉRTELMŰEN LÁTSZIK, hogy a PS3 jobb, szebb képet produkál, a karaktereken érezhető már most a next gen élmény!.. meg gondolom a játékmenet se lesz kutya!
így hogy még alig ismerik a PS3-at! és akik azt mondják, hogy a PS3 gáz, mert nehéz programozni, emiatt kevesebb játék lesz rá, grafikailag és színvonalban, az várjon egy évet, és szólaljon meg utána mégegyszer!!!! Egy év alatt folymatosan ismerik majd ki a paltformot...sőt még az utáni években is. és egyre jobban kiahsználják majd azt az erőgépet!
ezzel azt akarom mondani, hogy még csak most indul a konzol, és Ti már az egy éve piacon levő, az egy éve kialakault kínálathoz hasonlítjátok, meg az egyértelműen gyengébb hardware-hez! amelynél egy év kellett ahhoz, hogy kihozzanak egy igazán Next-Gen játékot, gondolok itt erre a gears of war-ra!
Ami az árat illeti. PS3-ban benne van már a Blue Ray, nem kell külön megvásárolni, benne lesz a konzol árában! és ha kiszámolom, ha most vennék egy 360 premiumot, meg majd hozzá a HD-DVD lejátszót árban már ott is vagyunk!
360 előnye hogy már flashelhető, de ezt a ps3-mal is megfogják oldani, vmilyen módon.
/ legalábbis bízom benne...
ettől függetlenül jó konzolnak tartom a 360-at is, de ha már rá kell áldozni, akkor inkább a PS3-nál teszem le én a voksomat, a saját szubjektív kis véleményemmel együtt, és kivárok!!!
igaz nagyon csábító a 360 is. /és ha az ára is lejjebb csúszik, és a flasheléssel sem lesz semmi gond nem tom mi lesz...
de szerintem itt a gondot nem a konzolok ára fogja jelenteni hanem a HDTV-é! a tökéletes élvezethez HDTV kell. ami, MO-on még elérhetetlen kategóriába tartozik, és fog is!
na ennyit szerettem volna mondani! köszi.
TORRES,TORRES,
You'll never walk alone it said,
TORRES,TORRES,
We got the lad from sunny Spain,
he gets get the ball he'll score again
FERNANDO TORES IS LIVERPOOL'S NUMBER 9"
Elküldve: 2006. 11. 13. 18:28
Wanna get some on my love
Wanna get some gasoline
And burn the house down
Elküldve: 2006. 11. 13. 20:43
Annyit fűznék még hozzá a dolgokhoz, hogy már azt a 10x-es gyorsabbségot az Xbox360-nál a Sony is elfelejtette, kb fél éve mutattak először diagrammokat a ps3-ról, és már ott is csak 2x gyorsabbnak volt titulálva. Ezt már elveszítette, a ps3 inenzív melegedése miatt rengeteget vettek vissza, mert ugye az amerikai képviselőporontyot zavarja, ha a konzol hangosabb az óra ketyegésénél, ezért a hűtők beépítése nem volt megoldható. A túlmelegedéseket a Tokiói Játékszemlén észlelték, ahol fél óra játék után kb. 2 órát kellett várni, hogy a gépek lehűljenek.
A többmagos processzorokról pedig szépen kiderült, hogy teljesen haszontalanok a mostani programokhoz, a 2magos Cpu-k sorra verték a 4magosokat a HWSW tesztjében.
Elküldve: 2006. 11. 13. 21:25
Elküldve: 2006. 11. 13. 21:28
Elküldve: 2006. 11. 13. 21:47
Elküldve: 2006. 11. 13. 21:50
Elküldve: 2006. 11. 13. 21:57
Elküldve: 2006. 11. 13. 21:59
Nem ezért van a fórum....
nyugodjatok meg
És csak akkor írjatok legközelebb ha építő jellegű hozzászólásotok is van. Mégha az negatív is. Veszekedni nem itt kell
Elküldve: 2006. 11. 13. 22:06
Kérdés: projektorral összeköthetőek a konzolok? mert igaz nem Tv, de monumentális, és azok már elérhető áron vannak, na meg sokkal intenzívebben csökken az áruk.
Elküldve: 2006. 11. 13. 22:42
mellesleg messze nextgen cimek a resistance, dmc4(ez nagyon odaüt, főleg a hosszú trailere) mgs4 üti szvsz a legnagyobbat, vanmég csodás heavenly sword is, és lesz egy nagyszerű(előreláthatólag) ffxIII
Elküldve: 2006. 11. 14. 13:21
Idézet
mellesleg messze nextgen cimek a resistance, dmc4(ez nagyon odaüt, főleg a hosszú trailere) mgs4 üti szvsz a legnagyobbat, vanmég csodás heavenly sword is, és lesz egy nagyszerű(előreláthatólag) ffxIII
TORRES,TORRES,
You'll never walk alone it said,
TORRES,TORRES,
We got the lad from sunny Spain,
he gets get the ball he'll score again
FERNANDO TORES IS LIVERPOOL'S NUMBER 9"
Elküldve: 2006. 11. 14. 13:43
KÉREK SZÉPEN VALAKIT, HOGY VÁLASZOLJON!!!!!!!
Elküldve: 2006. 11. 14. 15:42
Más a csatlakozó.
De (mint kiderült annó) a sima xbox csatlakozó is csak egy usb... Egyszerűen csak más formába rakták a dugót...
A360 as kontroller meg eleve usb-s.
Asszem hoznak ma mindkettőből, este megnézem neked, mert most nagyon kíváncsi lettem én is.
Elküldve: 2006. 11. 14. 16:52
dajin:mi az h sok csicska pc-s barom???? ebként a dmc4 meg lair télneg jo gamenek néz ki de x-re több játék teccikk.................
Elküldve: 2006. 11. 14. 18:58
Na van aki projektorral próbált konzolon játszani? igaz ez konzolo fórum, de én pc-vel kipróbáltam és nagyon frankó. Szerintem nem lehet rossz egy Xbox-szal sem. ha valaki tudja, próbálja ki, és írja le milyen volt. kösz.
egy játék nem azért nextgen vagy nem, mert valami igazán különlegesre kell számítani, itt is vannak ugyanúgy gyengébbek is. a konzoloknál sincs semmi űrtechnika, egyszerűen kijöttek a második generációk, a következő adag, és ez marketingszempontból nagyon hangzatos, hogy nextgen. pedig csak erősebb alkatrészei vannak. de ugyanúgy működnek mint egy pc, csak ott nincs nextgen, mert hetente írhatnák, meg ezek fix konfigurációk. szerintem egyszerűbb úgy besorolni, hogy jó játék, vagy átlagos. Mert a ps2-es Bournoutot is simán lehetne nextgennek nevezni, olyan jól meg van csinálva.

Súgó
A téma zárva.