Először is egy dupla dvd 8,5Gb, nem 16. Valóban nő a játékok mérete, de egy 360 még HD olvasóval együtt is olcsóbb lesz mint egy Ps3. A BD lemezek nem lesznek drágábbak, vagy csak minimálisan, mint a dl dvd mire azon kell gondolkodni hogy írhass magadnak ps3-ra gamét. Persze az író más kérdés, az tuti drágább lesz sokkal, mint egy dvd író. Szal szerintem majd a későbbi x játékokat hd lemezen is kiadják, de akkor se halok bele ha esetleg 2 dvd-s lesz egy játék, és a felénél ki kell cserélni a disc-et.
Tudom hogy ezt nehéz feldolgozni azoknak, akik a Killzone trailerre verik egész nap, de a két gép hardvere között egyáltalán nem lesz akkora különbség, amit a sony beharangozott. Lehet hogy 2 tf lesz a cell számítási teljesítménye, de ez nem azt jelenti, hogy a játékoknál ezt ki is lehet használni. A cell architektúrája SOKKAL bonyolultabb, mint a 360 procijáé, ezért is írják sok helyen hogy vért izzadnak a fejlesztők, akik fejlesztenek rá. Jó kis proci, hatalmas technikai előrelépés, majd sok orvosi, kutatási project-ben hasznát is fogják venni, de játékok terén ezt lehetetlen kihasználni, aki nem hiszi olvasson pár interjút fejlesztőkkel, technikai részletekbe ne menjünk bele, nem akarok kisregényt írni.
Szóval mindent összevetve van két jó kis gép, kb azonos teljesítménnyel, csak az egyik már kint lesz másfél éve, 100 körüli játékszámmal, mire a másik megjelenik. Ezen kívül gusztustalan volt a sony üzletpolitikája is, hogy mindíg csak tologatták a megjelenési dátumot, hogy ezzel is kevesebb játékost veszítsenek. Persze ez olyan mint a politika, van egy normális réteg aki értékel minden jó játékot, bármilyen gépen is lehessen vele játszani, meg vannak az elvakult barmok mindkét oldalon, akik csak azért veszik az egyiket mert meggyőződésük hogy az tuti 100x jobb mint a konkurencia, és ami nekem nincs az biztos szar, csak az enyém lehet a legjobb.
Én az elejétől úgy vagyok, hogy nekem lesz mindkét gép valószínűleg, ps3-at majd veszek ha lesznek rá játékok meg lemegy az ára, szerintem 2008 eleje felé, de ha esetleg nem, akkor se fogom fikázni a másikat, csak mert nekem nem az van.