Sorry,de a magyarországi helyzetet nézve nehezen tudom elhinni,hogy az összes X és PS tulaj eredeti játékokkal nyomul.Sztem nagyon elhanyagolható az eredeti szoftverek aránya(ismerőseim körében talán 1-2 %). Ezt figyelembe véve az "ezért drága,mert mindenki letölti" elmélet nem annyira helytálló.Biztos az eredeti játékok megvásárlására fogékonyabb piacokon(pl. USA) is nagyobb a kalóz-szoftverek aránya, de nem mindenütt olyan a helyzet,mint M.o.-on.
Amúgy meg a fejlesztők is elmennek a picsába

,mert a legtöbbje pofátlanul pénzéhes. Ugye a szoftverek drágaságát a kiadókra és egyéb piaci tényezőkre fogják,de ne keressünk sokáig példát,vegyük a Valve esetét.
Ugye kitalálták (amúgy ötletesen) a Steam-rendszert.Ez gyakorlatilag kiiktatta a kiadó-nagyker láncot,és a játékot közvetlenül Tőlük vehetted meg(tölthetted le).És láss csodát,ugyanannyiért tudtad letölteni,mintha megvetted volna a boltban.Ez pofátlanság

Én nem fogok kiadni egy játékért 10-12k-t(1-2 kivétel:BF2, Splinter Cell:CT,DOOM3,HL2 CE).Ha lejjebb megy az ára,akkor elgondolkodom rajta,mert 5k körüli összeget még kiadok egy játékért,de ennél többet csak ritkán engedhetek meg magamnak.
Ezért warezolnak az emberek,mert az említett USA-ban az 50 USD nem annyira nagy érvágás(mondjuk 2000 USD-s keresetet tekintve),de itthon 70-80 eFt-os fizetésből nem mindenki tud kiadni 10 k-t

Arról nem is beszélve,hogy elég sokszor azért a 10 k-ért egy nagy bughalmazt kapunk. Félkész termékért miért fizessünkteljes árat????????????
Én is elítélem ennek ellenére a warezolást,mert tudom,hogy árt NEkünk is,de ez a dolog kétoldalú. Bár már történt előremozdulás(lásd. Flatout 2,ami ugye nem egy NFS,de 5k-ért azért ele lehet lenni vele). Csak így tovább! Ha a többiek is ezt követnék,biztos hosszabb távon Mi is toleránsabbak lennénk.Mert egyes kiadók irreálisan magasan tartják a régebbi játékaikat is(lásd. EA:a Sims 2 még mindig 10 k fölött van,pedig már 2 éves játék;BF2- egy árban van a BF2142.vel,pedig a BF2 is már 1,5 éves játék)
Befejeztem.Már így is regényt írtam.
A fizikai gyorsítókártya igazán mozgásban mutatkozik meg.Látványosabb effektek,de sajnos ennek ára van,ami fps-ben mutatkozik meg.
PEACE