HWSW Informatikai Kerekasztal: Konzol vs. PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (65 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Konzol vs. PC

#41 Felhasználó inaktív   Edge 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 13. 21:15

Idézet

Persze hogy a nVidia Geforce 8800-ra gondoltam. Jövő tavaszra ígéri az ATI( bocs AMDKép) a nextgen videókariját,és ez minden bizonnyal lejjebb nyomja a Geforce-ok árát( ha nem is a GTX-ét,de addigra biztos lesz középkategóriás GF ugyanolyan feature-ökkel csökkentett órajelen).
Úgysem tudjuk egymást meggyőzni.Kivárjuk a cross-platformos online játékokat,és akkor halál a konzolosokraKépKép.TERMÉSZETESEN CSAK VIRTUÁLISANKépKép
PC FOREVERKépKép
NA JÓ! PACSI AZ X360-nakKép Jó kis masinaKép

HA-HA........PS3?????????????????......Képhttps://forum.hwsw.h...default/022.gif

Van erre egy tuti taktika Wolf...
Várjál 3-4 évig, addígra bármilyen ép kézláb pc tud majd ilyenminőséget, mint most a nextgen konzolok.

De egyenlőre a konzolok nyernek.
(ha csak a grafikát és az anyagiakat nézzük)

#42 Felhasználó inaktív   Drago 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 21:34

Idézet

Hogy a játékfelhozatalt már ne is említsem...
"Let's take our sanity, let's take compassion, and be responsible for every action!"

#43 Felhasználó inaktív   Guppi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 13. 21:38

Idézet

Idézet

Hogy a játékfelhozatalt már ne is említsem...
Szerintem grafikailag a konzolok a pc előtt lesznek mindig 1 lépéssel.
I wanna waste her monthly blood
Wanna get some on my love
Wanna get some gasoline
And burn the house down

#44 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2006. 12. 13. 21:57

hát hogy mindeig...azt nemtom. De egyenlőre 2 lépéssel vannak előtte.
Kép
Kép
Kép

#45 Felhasználó inaktív   Madd Dogg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 22:29

nem akarom a warezt reklámozni, nem is szép dolog, de az árba azt is bele kell kalkulálni, hogy egy konzoljáték 12-nél indul, ami ugye jó is. pc-re, minden szinten szinte minden ingyen.................... csak a pénz miatt mondtam, nem értek egyet a letöltéssel.

PC-n tolom :)

#46 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 13. 22:35

Énaddig éertek egyet a letöltéssel ameddig ilyen drága minden! Mert amit a programozók érdemelnek azt szívesen kifizetném nekik a megérdemelt munkájukért de szerintem a pénz nagy részét a multik és a kiadók kapják és nem pedig a fejlesztők...
A pc most rosszabb de amikor majd kijönnek PC-re a next gen játékok és az újabb generációs videókártyákon lesznek futtatva akkor majd megint felöhet a grafika téma...Kép
De most perpill a konzpl vezet és a PC fejlesztgetése meg jóval drágább 1 évben ( mármint ha normális szinten akarod tartani) mintha a konzolodhoz vennél néhány játékot...

#47 Felhasználó inaktív   General Thomas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 23:45

De épp ez miatt ilyen drága mivel nem veszik meg annyiran.
Meghát nekik is meg kell élniük valamiből.

Ördögi körKép
"Az élet szép, csak mindig jön valami és elszúrja" Myko Alto

"Did you know your phone is dead? Do you ever recharge the batteries?"
"They recharge? I just keep buying new phones."
House MD

#48 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2006. 12. 14. 05:50

Az bizony. És Darinak igaza van:
"Én addig értek egyet a letöltéssel ameddig ilyen drága minden! Mert amit a programozók érdemelnek azt szívesen kifizetném nekik a megérdemelt munkájukért de szerintem a pénz nagy részét a multik és a kiadók kapják és nem pedig a fejlesztők..."
Velem is elfőrordul hogy...öhm...kevébé gyári anyaggal szórakozom. De ennek ellenére úgy érzem nálam senki jobban ne ténykedjen, akkor nincs baj. Op.rendszer, sallangjai (office csomag) tervező programok (4-5 féle) költségvetékészítő programok (2db) és nagyobb játékok meg vannak eredetiben.
Eredeti üres gyári cd-n, dvd-n meg megvan innenonnan olyan mint videoszerkesztő, apró kieg.programok, kisebb játékok. Nem ezekkel dolgozom, és nem ezek miatt megy csődbe egyik fejlesztő sem. Ez van PC-n.
Konzolra minden eredeti. Egyenlőre. Nem mondom hogy a Viva Pinata-ért kiadnék egy buznyákot is, de ha az unokahugom szeretne vele játszani.... lehet örömöt szerzek neki.
Kép
Kép
Kép

#49 Felhasználó inaktív   Yokozuna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 09:54

Valaki mindig felhozza ezt a "a DX10 majd lenyomja a konzolokat" témát, holott ugye a PS3 DX10 "tulajdonos"...Kép

#50 Felhasználó inaktív   Yokozuna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 11:42

Edge kéne kis infó, most akkor hogy is van ez?Kép
Azt írtad anno a pc előnyére, hogy rendelkezik PhysX fizikai gyorsítókártyával...
Kiollóztam egy cikkből:

"A személyi számítógépekbe szánt PhysX fizikai gyorsítókártya mellé adott Cell Factor játékprogram elindul a gyorsítókártya nélkül is, ráadásul tökéletes minőségben!

Az Ageia PhysX lapka egy olyan PPU (physics processing unit, fizikai feldolgozóegység), amely elvégzi a szükséges valós fizikai modellezést, ezáltal tehermentesíti a processzort. Tehát a PhysX nem más, mint egy fizikai célprocesszor, amely olyan számításokra képes, mint például a karakterek és folyadékok valósághű animációja, részecskerendszerek dinamikája, különböző mozgásszimulációk, és minden egyéb, ami fizikai modellezést igényel.

Egyelőre csak néhány játékprogram támogatja az Ageia fizikai gyorsítókártyát, például Ghost Recon 3 és a Cell Factor demója. Utóbbi végleges változata 2007-ben készül el, és futtatásához feltétlenül szükség lesz a PhysX képességeire, anélkül nem indul el -- legalábbis ez a hivatalos álláspont.

A PhysXet nélkülöző felhasználók nem törődtek bele ebbe ilyen könnyedén, és sikerült elindítaniuk a Cell Factort gyorsítókártya nélkül is. A [H]ardOCP hírei szerint a játékprogram elindul PhysX nélkül is, ráadásul teljes pompájában működik valamint sebessége is kielégítő: szinte alig lassabb, mint PhysXszel. Az indításhoz nem szükségesek természetfeletti képességek, mindössze a játékprogramot és a a PhysX kártya meghajtóprogramját szükséges feltelepíteni, majd a parancsikonhoz hozzáadni az EnablePhysX=false bejegyzést.

Nagy gondba kerülhett az Ageia, illetve a Cell Factort fejlesztő cég, ha nem adnak elfogadható magyarázatot a történtekre. Ez a kis baklövés könnyedén keresztülhúzhatja az Ageia számításait."

Tehát akkor mégsem akkora előny ez a gyorsítókártya?
Érdekelne a véleményed, mert te egy hozzáértő ember vagy, köszi!Kép

Példa:
Kép
Kép

A felső kép gyorsítókártya nélkül, az alsó pedig gyorsítókártyával...

#51 Felhasználó inaktív   mcwolf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 12:59

Sorry,de a magyarországi helyzetet nézve nehezen tudom elhinni,hogy az összes X és PS tulaj eredeti játékokkal nyomul.Sztem nagyon elhanyagolható az eredeti szoftverek aránya(ismerőseim körében talán 1-2 %). Ezt figyelembe véve az "ezért drága,mert mindenki letölti" elmélet nem annyira helytálló.Biztos az eredeti játékok megvásárlására fogékonyabb piacokon(pl. USA) is nagyobb a kalóz-szoftverek aránya, de nem mindenütt olyan a helyzet,mint M.o.-on.
Amúgy meg a fejlesztők is elmennek a picsábaKép,mert a legtöbbje pofátlanul pénzéhes. Ugye a szoftverek drágaságát a kiadókra és egyéb piaci tényezőkre fogják,de ne keressünk sokáig példát,vegyük a Valve esetét.
Ugye kitalálták (amúgy ötletesen) a Steam-rendszert.Ez gyakorlatilag kiiktatta a kiadó-nagyker láncot,és a játékot közvetlenül Tőlük vehetted meg(tölthetted le).És láss csodát,ugyanannyiért tudtad letölteni,mintha megvetted volna a boltban.Ez pofátlanságKép
Én nem fogok kiadni egy játékért 10-12k-t(1-2 kivétel:BF2, Splinter Cell:CT,DOOM3,HL2 CE).Ha lejjebb megy az ára,akkor elgondolkodom rajta,mert 5k körüli összeget még kiadok egy játékért,de ennél többet csak ritkán engedhetek meg magamnak.
Ezért warezolnak az emberek,mert az említett USA-ban az 50 USD nem annyira nagy érvágás(mondjuk 2000 USD-s keresetet tekintve),de itthon 70-80 eFt-os fizetésből nem mindenki tud kiadni 10 k-tKép
Arról nem is beszélve,hogy elég sokszor azért a 10 k-ért egy nagy bughalmazt kapunk. Félkész termékért miért fizessünkteljes árat????????????
Én is elítélem ennek ellenére a warezolást,mert tudom,hogy árt NEkünk is,de ez a dolog kétoldalú. Bár már történt előremozdulás(lásd. Flatout 2,ami ugye nem egy NFS,de 5k-ért azért ele lehet lenni vele). Csak így tovább! Ha a többiek is ezt követnék,biztos hosszabb távon Mi is toleránsabbak lennénk.Mert egyes kiadók irreálisan magasan tartják a régebbi játékaikat is(lásd. EA:a Sims 2 még mindig 10 k fölött van,pedig már 2 éves játék;BF2- egy árban van a BF2142.vel,pedig a BF2 is már 1,5 éves játék)
Befejeztem.Már így is regényt írtam.
A fizikai gyorsítókártya igazán mozgásban mutatkozik meg.Látványosabb effektek,de sajnos ennek ára van,ami fps-ben mutatkozik meg.

PEACEKép

#52 Felhasználó inaktív   Carbon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 21:45

asszem ez egy folosleges tema. eleve vegyuk azt a tenyt h a pc elsodleges celja nem az h a jatek minel jobb legyen mert eleve nem arra talaltak ki. amugyse arrol van szo h grafban melyik a jobb, mert a pc is elerheti a konzol teljesitmenyet ezt kar tagadni. de itt jon a nagyobb problema ami a pct fenyegeti: a jatekhiany ami hat sajnos minel tovabb egyre nagyobb. ugyanis egyre tobb jateknal lathatjuk azt h kijon X360ra meg PS x-re, de hol a pc? mar lassan sehol. es miert van ez? nem azert mert a pcre nemlehetne olyan jo jatekokat csinalni. hanem a warez miatt. minden jatekfejleszto inkabb azt nezi h kijott egy uj konzol, most pl a PS3 es egy ideig nem lessz feltorve addig meg kenytelenek megvenni a jatekokat. sztem, es javitsatok ki ha tevedek. ja es a penz amit a jatekokert kernek az mar reg nem a megerdemelt munkaert van mert az arak nemnormalisak. nincs penzunk 1500-2000 Sk-s jatekokra. megvennem ha lenne egy 500 max 1000 es igy a warez is csokkenne.

nemkell mindjart nekem esni, en sem fogom mar tobbet azt csinalni amit regebben, persze csak akkor teszek kivetelt ha egy balcsy2 nevu "kisnemiszerv" fog idegesiteniKép

u.i.: sry h nemhasznalok ekezeteket de szlovak bill rol nehez atterni magyarra

#53 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 01. 03:12

Hát ha van pénzed egy Konzolra akkor mindenképp megéri mert csak a játékokat kell megvásárolnod hozzá
ellenben ha PC-n tolod akkor minél újjab a játék amit beleveszel annál újabb memóriát videokarit stb.-t kell venni

#54 Felhasználó inaktív   Daveout 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 03:42

NEkem van PCm és mostmár hálistennek konzolom is! Nálam nyert a konzol (X360) elősorban pontosan a fejlesztgetések miatt! olcsóbb is mint 1 új gép és amennyit a géped javítgatására költessz annyiból megveszed a legújabb játékokat és nemkell azon paráznod h elindul e vagy h mennyire fog akadni stb....és ráadásul még szebb is!

#55 Felhasználó inaktív   Carbon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 13:05

nah ezzel viszont nem ertek egyet....2 ev alatt a pCm fejlesztesere kb 8000 Sk-t (asszem 56 000 Ft) koltottem...sztem konzol jatekokra egy ev alatt koltesz el annyit mig en most durvan 2 evig meg el leszek a mostani gepemmel...most karacsonyra kaptam egy RADEON X1600 PRO-t es a jatekok meg ingyen vannak....

#56 Felhasználó inaktív   uszobence 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 13:16

a konzol megéri mert az kifejezetten játékra vanKép

#57 Felhasználó inaktív   Daveout 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 15:00

Idézet

nah ezzel viszont nem ertek egyet....2 ev alatt a pCm fejlesztesere kb 8000 Sk-t (asszem 56 000 Ft) koltottem...sztem konzol jatekokra egy ev alatt koltesz el annyit mig en most durvan 2 evig meg el leszek a mostani gepemmel...most karacsonyra kaptam egy RADEON X1600 PRO-t es a jatekok meg ingyen vannak....
Látod ecsém ez a baj! mert a "játékok ingyen vannak"...igyen 1 faszt csak warezolsz! ez már 1 másik kategória! én is ki süthetném a konzolom és akkor a játékok ingyen vannak! de nem teszem! ha te is vennéd a játékokat akkor hidd el h nemúszod meg olcsóbban Barichello! Ágyesz Bogyesz

#58 Felhasználó inaktív   Carbon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 15:14

Idézet

Idézet

Látod ecsém ez a baj! mert a "játékok ingyen vannak"...igyen 1 faszt csak warezolsz! ez már 1 másik kategória! én is ki süthetném a konzolom és akkor a játékok ingyen vannak! de nem teszem! ha te is vennéd a játékokat akkor hidd el h nemúszod meg olcsóbban Barichello! Ágyesz Bogyesz
adjak olcsobban azt megfogom venni. ha nem lehetne warezolni fele annyi gamer lenne a vilagon mint most van mert a jatszas olyan luxus volna amit hat nem mindenki engedhetne meg maganak.

#59 Felhasználó inaktív   Ded73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 19:46

Idézet

x1600 pro? Gondolom AGP-S.Elleszel vele 2 évig de csak ha netezel amúgy már a tavasszal megjelenő játékok akadozni fognak rajta.
Ded73

#60 Felhasználó inaktív   Daveout 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 19:55

Átolvasgattam a topik utolsó pár hozzászólását...véleményem változatlan! Játékra 1értelműen nyert a konzol! (a pc sosem fog olyan biztonságot és élményt adni mint vetélytársai (kivéve ha nem vagy stratégia őrült))! viszont szerintem a legjobb párosítás 1 jo konzol (x360 v. wii...érdeklődési kőr szerint) és 1 szar pc netezni!

Téma megosztása:

• (65 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.