Idézet
Idézet

pedig azért vlamennyire változatos is meg lehetne rajta száguldani és olyan lehetetlen vagy lassú kanyarok sincsennek...
Elküldve: 2009. 10. 08. 15:30
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 10. 08. 15:32
Idézet
Elküldve: 2009. 10. 08. 16:25
Idézet
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 10. 08. 16:27
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
S N A I L T I N E L
@@@@
@@@@@ / """""
@@@@@@ /
@@@@@ /
____@@@@____/
Elküldve: 2009. 10. 08. 16:53
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 10. 08. 18:43
Idézet
Elküldve: 2009. 10. 08. 19:02
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 10. 08. 21:48
Elküldve: 2009. 10. 09. 04:56
Idézet
Elküldve: 2009. 10. 09. 05:01
Törések: http://www.gametrail...otorsport/57456
Review: http://www.gametrail...otorsport/57471
és még több...: http://www.gamersyde...es-8647_en.html
Elküldve: 2009. 10. 09. 07:11
Idézet
Elküldve: 2009. 10. 09. 07:43
Idézet
Idézet
Elküldve: 2009. 10. 09. 07:54
Idézet
ahogy james is mondta, tegnap próbálkoztam és a verda valóban csúszik. félreértés végett, nem rossz, teljesen rendben lesz, ha lehet állítgatni -szokni kell, s gyakorolni-, de a demoból számomra nem derült ki, mit enged a játék.
a kérdésedre a válasz. at váltót tedd manuálra elsőként. 2. fokozatban stabilabban jössz ki a kanyarból. a hátsó max leszorítóerő nem mérvadó. ha hátul vannak problémák, nem feltétlenül ott kell keresni. az autót egyenesúlyba kell hozni, hogy elől is és hátul is stabil legyen. összhang az alul- illetve túlkormányozottság között. nehéz és murvára időigényes. 2.körben azt mondom, hogy gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj. 3. körben azt mondom, hogy az apex a kanyar leglassabb pontja. a kanyarkijárat ott kezdődik, ahol a pilóta elkezdi kiengedni a kormányt. általában, de nem mindig a kigyorsítás jellemzi. ez pálya függő. 4. körben, ne használj elektronikus segítségeket, mert a beállításaid közötti különbségeket nem fogod érezni, az elektronika felülírja azokat. 5. körben ne nyomd a verdát. állítgasd, használj szélsőséges értékeket, hogy érezd a változást. egyelőre, egyszerre csak egy valamit állíts, s ha kb. tudod mi-mire való, akkor próbáld összhangba hozni a beállításokat, illetve jegyezd meg milyen egymásra gyakorolt hatásai vannak.(én szoktam xls táblát is vezetni, vagy egyszerűen csak írd fel egy füzetbe) 6. körben a fullos bmw beállításait állítsd alap helyzetre. 7. körben menj ki az adott pályára és térképezd fel, hogy milyen a track karakterisztikája. konkrétan állapítsd meg, hogy neked, a nagy leszorítóerőre vagy a nagy végsebességre van-e szükséged a pályán. 8. körben a pálya leggyorsabb részét keresd meg, és jegyezd fel, hogy ott mi lehet a maximum sebesség amit elérhetsz. ezt a váltóáttételek hosszával állíthatod. (valamint RPM, motorhűtő nyílás, motorfék, gázadás reakció ideje...stb. nem tudom mit enged a forza) ha ez megvan, beállítottad a sebességet és ki is próbáltad, akkor azt hozd összhangba a leszorítóerővel. ezek után -több, mint valószínű- hogy finomhangolásra szorul az áttételezés, mert a leszorítóerő befolyásolja a végsebességet. (illetve a gyorsulást) a hasmagasság állítása is, némiképp befolyásolja a végsebességet, de erről majd máskor. ha ezzel meg vagy, és szerinted még mindig csúszik és nehez irányítható, de a leggyorsabb részén a pályának eléri az autó a max. fordulatot, -a legnagyobb sebességfokozatban- akkor jól vagy. ha ez sikerült, állíts + 1 értéket a legutolsó fokozaton, mert hosszú távon el fog füstölni a motor. (hűtőnyílással szabályozható, elvileg telemetria rögzíti, de nem tudom, hogy a bömösnek mikor kezd el forrni a vize. nyitott kasztnis autóknál a nyomással játszanak, ahol olyan 118-124 fok között éri el a forráspontot. ezt és az olaj hőmérsékletet ki kell tapasztalni, füstöltesd el a kocsit, és telem.-ban nézd meg a határértéket) ezek után hátradőlhetsz és beizzíthatod a vizipipát, mert az aerodinamikai beállítások 85-90%-ban tökéletesek. ez után jön a futómű és a kérdésedre a konkrét válasz, hogy miért csúszik az autó fara. ha ezt mindet elolvastad, jól tetted, remélem tudtam újat mutatni. a futómű beállításhoz viszont kellen nekem egy pontos leírás, mit lehet állítani, mert ez igen csak összetett. ha ezt megkapom, többet tudok segíteni. elöljáróban annyit, ha nagyon csúszik, puhítsd a hátsó rugókat, ellenőrizd a guminyomást, dőlést, összetartást, csillapítók keménységét, illetve nézz rá a stabilizátorra. ha puhítasz, akkor elvileg lágyabb lesz az autó fara (ha elől nem, akkor túlkormányzott lesz) egy darabig. ennek a hátránya, hogy hamar elkopik a gumi, mivel sokkan nagyobb terhelésnek van kitéve. általában ezt csak időmérőn használják, hosszú távon bitang nehéz vele közlekedni. ha tudsz, a telemetriáról dobj fel képeket. lehet, hogy csak össze-vissza hablagyolok, mert nem ismerem a forza beállításait.
Elküldve: 2009. 10. 09. 08:26
Elküldve: 2009. 10. 09. 09:27
ja és nézd meg a hátsó hasmagasságot, hogy nem-e ér le a fenéklemez az aszfaltra, és nem-e ezért úszik meg a hátulja. ha igen, emelj rajta, puhíts kicsit a rugón, illetve -ha van ilyen- akkor az út távolság távtartót is ellenőrizd le a felfügg. setupnál. hasmagasságról egy telemetria screen is jöhet. (ha lehet, akkor a beállításaidat ments el, hogy ne kelljen mindig ugyan azt végigzongorázni)
nekem ilyen a motecem. (sőt, ennél is jobb! írhatsz függvényeket is, amiket bármilyen módon rögzít és elemez.