Ez egy félig off félig on Hsz lesz.

Tegnap elmentünk egy élő versenyre és egész jól szerepeltünk

40-en indultunk 500,-Huf volt a nevezési díj volt re-buy és add-on lehetőség 1.500,-Huf értékben. Az első 3 helyezettet díjazták.
A díjak a végére:
1 helyezett: 20.000,-Huf
2. helyezett: 14.000,-Huf
3. helyezett: 8.000,-Huf
Viszonylag gyors volt mert 15 percenként emelkedtek a vakok így egy óra alatt elég magasra jutottunk. No de az eredmények:
3-an mentünk: Brátnőm a Bnőm Barátnője és én.
Először a Bnőm bnője esett ki hmmm kb a 24. helyen
Aztán jöttem én a 16. helyezéssel.
A barátnőm bírta a legjobban Ő bejutott a döntő asztalra és a 7. helyen esett ki.
A helyezések értéke: Ez elég jó helyezés mert a rebuy és addon miatt az első másfél órában szinte nem csökkent a résztvevők száma. Aztán kezdődött az igazi játék de akkorra már elég nagyon voltak a vakok. Ami miatt még jobb a helyezésünk hogy nem rebuy-oltunk egyszer sem csak egy addon-t vettünk igénybe a szünetbe de tulajdonképpen azt mindenki befizette.
Az egész verseny 7-kor kezdődött és mi 11-körül jöttünk el. Elég hosszú lehetett az egész mert a döntő asztalon is elég lassan fogytak az emberek.
A feeling: Elég vegyes érzelmekkel ültünk le az asztalokhoz mivel tök ismeretlenek ellen kellett játszani illetve olyan arcok voltak köztük hogy csak pislogtunk

Aztán ahogy haladtunk előre a játékban a "profi" pókerarcok kezdtek eltűnni az asztaloktól és maradtak a gengszter kinézetű kopasz varrottkezű sebhelyes arcú egyének akik érdekes módon nem tűntek vészesnek. Persze ez nem azt jelenti hogy be beszólogattunk nekik

viszont nem éreztem állandóan a hátamba a kést vagy a pisztolycsövet.

Tényleg a játékról szólt a dolog. Voltak blöffök mákolások ütközések szép hívások rablások minden ami a pókerhez tartozik. Mindent egybevetve nagyon nagy élmény volt az egész! Ezzel nem azt mondom hogy ezentúl minden este oda kell menni mert esélyem sincs! Volt egy pár emberke aki az agresszív játékával teljesen széttördelte a játékomat és az Action Dan féle tanpóker nem igazán tudta felvenni a harcot a Q5-el emelek a semleges flopra nagyot mert az tuti jobb kéz mint a tiéd stratégiával. Mindent egybevéve nagyon jól éreztem magam és a Lányok előzetes félelmei ellenére úgy gondolom hogy nekik is nagyon tetszett az este.
Maradandó kezek hideg meleg csoportból:
Amire szívesen emlékszem:
Kezem: J8 kézben kül színben
Pozícióm: nagyvak
Történet: "Cápa" aki a nevére a verseny végéig hallgatott (nem először játszott) már megint emelt a 3. pozicióból. Én egy fura flesh hatására megadtam.
A flop: Q 10 4
Én Check-et kopogok
Cápali: emel (egy folytatólagos hívás mértékével ami nála megszokott dolog volt)
Én megadom
Turn: J
Második párom alakult ki de valahogy nem volt kedvem újat húzni Cápával mert elég sok zsetonja volt ezért Check-eltem
Cápa meglátta hogy van valamim ezért ő is kopogott.
River: 6
Én megint csak kopogtam hogy alacsonyan tartsam a potot de Cápa bácsi (amúgy egy magas kopasz olyan nem szeretnék találkozni vele egy sötét sikátorban emberke) úgy döntött talán mégsincs semmim ezért egy jókora összeget betett a potba jelezve hogy igényt tart rá.
Hosszas gondolkodás után megadtam neki és mialatt fordítottam a kártyáimat mág hallottam a "szép megadás volt" szöveget. Itt elég szépen kaszáltam.
Amire nem vagyok büszke:
Szintén Cápali összecsapás volt megspékelve egy harmadik arccal aki új volt az asztalnál ezért nem tudtam semmit róla.
Kezem: AJ kül színben
Pozicióm: Kisvak
Vakszint: 500/1000
Zsetonjaim: 35.000,- kb
Pre flop: Miután vagy 6-an megadták a 10-ből a vakokat úgy gondoltam hogy az AJ elég jó lap az emeléshez viszont akkorát kell emelnem hogy a 6-ból legalább 4-en de inkább 5-en eldobják.
Hívtam 12.000-et ami elég nagy a stackemhez képest is meg a vakokhoz képest is de úgy voltam vele hogy ennek van csak értelme mert sok volt a kényszeresen megadó az asztalnál és az AJ nem elég jó lap egy mákolóval szemben. A célom inkább a lopás volt mint a csalogatás.
No a nem kicsi hívásomat csak a New guy (Nagyvak) és a szokásos ellenfelem Cápali adta meg.
Flop: 10 Q J
Ezzel egy lyuksorom alakult ki de mivel a stackem nem volt valami nagy ezért abba a helyzetbe kerültem hogy nem volt mire ugrálnom egy lyuksorral. Check.
A nagyvak nem hagyhatta ennyiben a dolgot (itt kezdődik az agresszív játékstílus amit én még nem tudok) ezért egy miniemelést vitt be 6000 zsetonnal. Cápali szó nélkül adta meg. Nálam a labda.
A lyuksor nem kedvencem és már eddig is több zsetont toltam be mint amit kellett volna. Viszont nem számoltam ki a banki esélyt ami egyértelmű megadásra hajtott volna (kb 55.000 zseton volt a pot 6000-et kellett volna megadni hogy 65.000-et nyerjek ez elég jó arány majdenm 11:1-hez esély) No a lényeg hogy dobtam

A mellettem ülő megveregette a vállam hogy nehéz döntés volt de lehet hogy jól döntöttem (neki megmutattam a lapom mielőtt dobtam) Aztán meglátta a turnt:
Turn: K
Újabb kezet éreztem a vállamon de ez már nem a dicséret hanem a szánalom és a részvét veregetése volt. Lejött a sorom. Cápali és Cápeti még emelgettek picit aztán Cápali elvitte a potot (nem keveset hanem sokat) egy egyszínű AK-val ami top pár volt legjobb kickerrel. Ahogy néztem kifizetett volna bármit a top párjára ha bennt maradok. Na ezzel indult el a vesszőfutásom az sztalnál.
Ekkora bukta után már nem tudtam felállni és egy A9-el all int mondtam pár körrel később a gombbon ülve miután mindenki dobott. A nagyvak úgy gondolta hogy az osztott K10 megadó lehet ezért feltette a zsetonjai egyharmadát erre a lapra. A turn hozott egy K-t amivel kiejtett a versenyről.

Konklúzió: Sokat kell még játszani ahoz hogy eredményeket érhessek el ebben a játékban. Most is nagyon sokat játszom de az Online és az élő póker ég és föld. Biztos hogy menni fogok még és megpróbálok a játék végi agresszív harcokra felkészülni lelkileg mert a verseny eleji játék elég jól megy már. Maradok ennél a békésen véres játéknál ahol max lelki sebeket lehet kapni egy rossz megadás vagy egy kiblöffölt nyerő lap dobása után.