HWSW Informatikai Kerekasztal: Botrányos - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Botrányos

#121 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 18. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Oliv3r - Dátum: 2010. 10. 18. 12:11

hát ez komolynak hangzik! ez nekem új, ilyen jóban vannak a Kínával meg Koreával? pl ha a háborúba is beszállnának akkor Izrael eltűnne a térképről nagyon hamar...
mondjuk én valahogy nem tudom sajnálni Izraelt.
az meg hogy hova meneküljenek...ott van nekik Amerika, úgyis az nyalja a picsájukat.

USA-ba nem mehetnek...
Irán legfőbb szövetségese Kína, Észak-Korea és Brazília. Múlt héten csatlakozott hozzájuk Törökország, Szíria, Afg, Pakistan...stb., azért, hogy fellépjenek Izrael agresszív politikájával szemben. Persze nem diplomáciai úton. Oroszország az USA két vh.-s szerepét szeretné betölteni, azaz hasznot húzni belőle. Ha kitör a háború és blokád alá vonják az arab olajkikötőt, akkor literjéért 600-800 Ft-ot is elkérhetnek. Ez minden ország gazdaságára kiterjedhet és ez egyenes út az összeomláshoz. Oroszország a világ legnagyobb olajkitermelője, mondani sem kell, hogy nekik megéri a háború és minden erejükkel támogatni fogják. Válságban a legjobb értékmegőrző az arany, így mindenki ebbe fektetné a millióit, ahogyan ezt manapság is tették. Ennek hatására az arany ára is az egekbe szökne, ahogyan manapság sem éppen olcsó. Ismét, mondanom sem kell, hogy a világ aranybányáinak 60%-a hol van? Oroszországban. :) Ezzel szemben Kína termelte ki a legtöbb aranyat az elmúlt pár évben, Oroszország tartalékol. A földgázt már meg sem merem említeni. :) Egyetlen -és manapság a legfontosabb- nyersanyag maradt, a kőolaj, ami még nincs orosz, kínai kézen, azt az USA-nak kell birtokolnia. Ha ezt is elvesztik, hosszú távon nagyot fognak bukni. Az USA-ban és főként Alaszkában is rengeteg az arany, de Amerika ezt szándákosan nem termelte ki. Vésztartalék. :)
Emlékszünk még Oroszország kőkemény fellépésére Grúzia ellen, a Pekingi olimpia idején. Természetesen ez mögött is a cionista vezetés áll, megpróbálták rátenni a kezüket a földgázra, megcsapolva ezzel Oroszország bevételeit és megszüntetni monopol helyzetét.
Vagy éppen a foci vb idején, a Dél-Koreai hajó elsüllyesztésére? Amikor a "szakértők" megállapították, hogy Észak-Koreai torpedó süllyesztette el? Természetesen a szakértők amerikaiak voltak. Megpróbáltak ürügyet keresni arra, hogy megindulhasson az invázió a koreai-félszigeten is. (ahogyan pearl harbour-t is hagyták veszni, csak legyen ürügy hadba lépni) Sajna elbaszták, mert egyik korea sem most mászott le a falvédőről, még úgy sem, hogy az egyik lojális az USA-hoz.
Az biztos, hogy manapság már az EU vezetői körében is beszédtéma az arab helyzet. Románia nyáron állt Izrael mellé, és azóta is Izraeli csapatok gyakorlatoznak a légterükben, lőtereiken. A román elnök teljesen lojális, és biztosította Peres-t, hogy háborúban mellettük állnak.
Magyarország -ha jól tudom- Irán párti, úgyhogy ez érdekes lesz. Ha kitör a háború, minden ország megsínyli és mindenkinek állást kell foglalnia.
Szaúd-Arábia -noha tagadja- átengedte légterét Izraelnek, hogy bombázni tudjanak. (Izrael és Irán között terül el, a két ország közvetlenül nem szomszédos, nincsenek közös határaik) Izrael már építi a katonai bázisát Arábiában, illetve nagy mennyiségű hadi felszerelést szállítottak ide.
1-2 hónapja keringett a neten az a hír, -egyiptomi forrásból- hogy amerikai és izraeli hadihajók hajóztak le -köztük a Truman névre keresztelt nukleáris anyahajó- a szuezi-csatornán és az arab öbölbe tartanak.
Törökország és Izrael között élt egy katonai megállapodás ez lehetővé tette volna Izraelnek, hogy átrepüljenek Törökországon Grúzia felé és északról is támadhassák Iránt. Ugye a Gázai övezetes balhé miatt Ankara ezt a megállapodást azonnal megsemmisítette.
Egy a lényeg. A "terrorizmus" ellen folytatott harc, globális méretű lesz és sokkal bonyolultabb. A G8-as csúcson is úgy beszéltek erről, hogy 100% ennek az esélye, ráadásul Ankara rendesen oda is mondott Izraelnek és ki is vonult a teremből. Cumi lesz gyerekek. :)

#122 Felhasználó inaktív   Guppi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 18. 13:34

Elég sz@rul hangzik. :s

Asszem tényleg megyek horvátba emigrálódni XD
I wanna waste her monthly blood
Wanna get some on my love
Wanna get some gasoline
And burn the house down

#123 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2010. 10. 18. 13:35

Kicsit vészmadárra emlékeztetsz norb...
ne legyen igazad!
Kép
Kép
Kép

#124 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 18. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 10. 18. 13:35

Kicsit vészmadárra emlékeztetsz norb...
ne legyen igazad!

azért tűnik annak, mert itthon nem téma. még. :) (az ATV-n már kapiskálják egyébként, az érdekeltség miatt persze)
sajna nem én döntöm el, hogy mi legyen. pedig milyen jó lenne. :)

#125 Felhasználó inaktív   Oliv3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 13:40

háború bazzeg...legyen egy nukleáris holokauszt és minden meg van oldva!
a.k.a. moloj

#126 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 18. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 10. 18. 14:39

azért tűnik annak, mert itthon nem téma. még. :) (az ATV-n már kapiskálják egyébként, az érdekeltség miatt persze)
sajna nem én döntöm el, hogy mi legyen. pedig milyen jó lenne. :)

Nem nézek ATV-t. Kevésbé vagyok jobboldali, mégis HírTV-t nézek. Ahol meg szupersarkosítanak... :) Viszont van CNN meg BBC éjszaka :)
Amúgy nem mondom hogy nem lesz háború....remélem nem, de nem vagoyk benne biztos.
Viszont ezt az irzeali helyzetet már tényleg jó lenne tisztába rakni. Az amcsikon kívül mindenkinek a bögyiben vannak.
S hogy lehet zsebkendőnyi országunk iránpárti, mikor NATO tagok vagyunk? Ha júesszéj azt mondja támogassuk izráel gyermekei, akkó mi lesz?
Kép
Kép
Kép

#127 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 18. 13:58

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 10. 18. 13:45

Nem nézek ATV-t. Kevésbé vagyok jobboldali, mégis HírTV-t nézek. Ahol meg szupersarkosítanak... :) Viszont van CNN meg BBC éjszaka :)
Amúgy nem mondom hogy nem lesz háború....remélem nem, de nem vagoyk benne biztos.
Viszont ezt az irzeali helyzetet már tényleg jó lenne tisztába rakni. Az amcsikon kívül mindenkinek a bögyiben vannak.
S hogy lehet zsebkendőnyi országunk iránpárti, mikor NATO tagok vagyunk? Ha júesszéj azt mondja támogassuk izráel gyermekei, akkó mi lesz?

ATV-n azóta nézem a híreket, mióta ezzel foglalkoznak, egyébként HÍR TV párti vagyok, mert ott nem sarkítanak. :)
(az ATV-n meg kőkeményen, ha valakinek van ideje, nézze meg egyszer, hogy egy hírt hányféleképpen közölnek le, beszarás)
A NATO tagság egy dolog, ennél sokkal fontosabb a NABUCCO project. Iráni földgázt akarunk vásárolni, ettől fogunk függni, rengeteg pénzt keresünk vele. A NATO szerepe a tagállamok szabadságának és biztonságának a megőrzése. Hatalma manapság lófasznyi. A varsói szerződés után fennmaradt és ennyi. Másodlagos probléma.

#128 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 18. 14:11

Erről nem akarok vitát nyitni, de a HírTV semmivel sem hitelesebb, mint az ATV.
olyan szupersarkított hogy ihajj...
(leginkább belpolotikai hírekről beszélek)
egyszerűen nincs a két adónak közös nevezője! :)
mintha más más országról szólna :)
(de tényleg erről nem nyilatkozom többet)
Kép
Kép
Kép

#129 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 18. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 10. 18. 14:11

Erről nem akarok vitát nyitni, de a HírTV semmivel sem hitelesebb, mint az ATV.
olyan szupersarkított hogy ihajj...
(leginkább belpolotikai hírekről beszélek)
egyszerűen nincs a két adónak közös nevezője! :)
mintha más más országról szólna :)
(de tényleg erről nem nyilatkozom többet)

én ezt nem így látom, sőt ennek homlokegyenest az ellenkezőjét, de ezen én sem vitázom. :)

#130 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 18. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 10. 18. 15:18

én ezt nem így látom, sőt ennek homlokegyenest az ellenkezőjét, de ezen én sem vitázom. :)

Segíccs inkább hogy lehet videáról videót letölteni!
Kép
Kép
Kép

#131 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 18. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 10. 18. 14:22

Segíccs inkább hogy lehet videáról videót letölteni!

oda feltölteni kell, nem letölteni. különben is mifaszt tőtögecc te munkaidőben?

NE

Szerkesztette: norb 2010. 10. 18. 14:24 -kor

#132 Felhasználó inaktív   asdwarr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 15:02

hol lehet bővebben olvasni erről a témáról, bevallom, most hallok erről az Irán-Izrael közelgő háborúról először :rolleyes: most olvastam pár hírt, de érdeklne, hogy miért fog kitörni pontosan, kinek milyen hadereje van stb... :happy: link(ek)et tud valaki adni?:)
Free userbars

#133 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 18. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 10. 18. 15:23

oda feltölteni kell, nem letölteni. különben is mifaszt tőtögecc te munkaidőben?

NE

Kollégám gyereke úgy töltötte fel a videóit oda, hogy közben türűte a fényképezőről :)
Ezért kell most visszamenteni azokat.

És köszi, működött ! ! :)
Kép
Kép
Kép

#134 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 20. 04:51

Hoover híd építése
És nem az elkészültéről feltöltött videó a botrányos, azért mehetett volna a technika topikba is.
De idézek a szövegből:
"azért érdemes megjegyezni, hogy a híd jelentősen kevesebből jött ki, mint a Margit híd jelenleg 30 milliárd forintosra tervezett felújítása."

Szerkesztette: tjames 2010. 10. 20. 04:52 -kor

Kép
Kép
Kép

#135 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 20. 06:46

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 10. 20. 06:51

Hoover híd építése
És nem az elkészültéről feltöltött videó a botrányos, azért mehetett volna a technika topikba is.
De idézek a szövegből:
"azért érdemes megjegyezni, hogy a híd jelentősen kevesebből jött ki, mint a Margit híd jelenleg 30 milliárd forintosra tervezett felújítása."

Ezen én már ki se akadok. Inkább újítsák fel a hidat drágábban, mint hogy egy újat húzzanak fel a helyén. A Margit híd nagyon szép műalkotás. Maguk a szobrok helyreállítása is gondolom egy halom pénz. Míg a Hoover-hídnál csak a funkció számított, így igazán "fapados" a külseje is. Persze ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy egy két milliárd magánzsebbe vándorolt a Margit-híd felújításánál.

Ja, ha már Budapest. Nagyon úgy néz ki, hogy nem kapjuk meg az új metrószerelvényeket, mivel nem mentek át az engedélyezésen. Szar ügy, mivel ha minden rendbe ment volnam akkor a piros vonalon már az újak mentek volna. Így meg ki tudja mikor lesznek újak (mivel ugye újból pályáztatni kell, stb) Sajnálom, mivel az állomásaink többsége már lepipál jónéhány nyugati Eu-s állomást is, de a szerelvényeink még mindig ezeréves szovjet roncsok.

#136 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 20. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Scoo - Dátum: 2010. 10. 20. 07:46

Ezen én már ki se akadok. Inkább újítsák fel a hidat drágábban, mint hogy egy újat húzzanak fel a helyén. A Margit híd nagyon szép műalkotás. Maguk a szobrok helyreállítása is gondolom egy halom pénz. Míg a Hoover-hídnál csak a funkció számított, így igazán "fapados" a külseje is. Persze ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy egy két milliárd magánzsebbe vándorolt a Margit-híd felújításánál.

Ja, ha már Budapest. Nagyon úgy néz ki, hogy nem kapjuk meg az új metrószerelvényeket, mivel nem mentek át az engedélyezésen. Szar ügy, mivel ha minden rendbe ment volnam akkor a piros vonalon már az újak mentek volna. Így meg ki tudja mikor lesznek újak (mivel ugye újból pályáztatni kell, stb) Sajnálom, mivel az állomásaink többsége már lepipál jónéhány nyugati Eu-s állomást is, de a szerelvényeink még mindig ezeréves szovjet roncsok.

A fékrendszerük nem felelt meg a magyar szabályoknak. Mert nekünk okosabb szabályaink vannak erre vonatkozóan, mint más nyugati országoknak, akik nem is értenek a metrókhoz. Vicc.
Mellesleg úgy tudom a felét már ki is fizettük a kocsiknak előre....
Én nem értem kik dolgoznak odafent. Nekünk minden vásárlásból bajunk van. Grippen? Balhé... Kombino? Balhé... Metroalagút? Balhééé.... És pénzkidobálás, elherdálás olyan szinten, amire soxor már a külfödi sajtó is felfigyel...
Szarszamétszar banda van legfelül, politikai nézettől függetlenül!
Kép
Kép
Kép

#137 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 20. 08:44

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 10. 20. 08:15

A fékrendszerük nem felelt meg a magyar szabályoknak. Mert nekünk okosabb szabályaink vannak erre vonatkozóan, mint más nyugati országoknak, akik nem is értenek a metrókhoz. Vicc.
Mellesleg úgy tudom a felét már ki is fizettük a kocsiknak előre....
Én nem értem kik dolgoznak odafent. Nekünk minden vásárlásból bajunk van. Grippen? Balhé... Kombino? Balhé... Metroalagút? Balhééé.... És pénzkidobálás, elherdálás olyan szinten, amire soxor már a külfödi sajtó is felfigyel...

nem-nem csak egy részük szar szemét banda. :)

tegnap éppen ismerőséknél fénykép nézegetés volt a téma, mert hétvégén meglátogatták a krakkói ismerősüket. na, az durva ami ott van. olyan szinten felújítottak mindent, hogy a fényképeken nézve is csak ámultam. minden tipp-topp, csilivili, komolyan, Budapest, Prága elbújhat mellette. eszméletlen ami ott történt. (asszem egyébként választások lesznek:) de mindenképpen érdemes oda kimenni, én már régóta tervezem, hogy egybekötöm egy Birkenau-val (áúsvic) meg Zakopane-val)érdemes télen menni, mert akkor megvan a fíling a lágerbe :) meg lehet sült gesztenyét zabálni, forralt borozni Krakkóban. :)

Szerkesztette: norb 2010. 10. 20. 08:46 -kor

#138 Felhasználó inaktív   Scoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 20. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 10. 20. 10:15

Egyetértek. Ott ahol közpénz van ott vannak a legnagyobb lopások. Na és persze ezek a nagy balhék amikről tudunk. Ezer egy kis apróság (értsd ez alatt ami csak pár millás projekt) van amiről hírt se kapunk. Pl a különböző tanácsadói kifizetések. Az asszony már rég mondja, hogy egy ilyen tanácsadásos dologba kellene belevágni, mert ott gyakorlatilag nulla munkával is lehet nagy pénzt szakítani ha az ember megfelelő helyre csurgatja vissza a pénz egy részét. Ráadásul utólag a vizes lepedőt is nehezen lehet ráhúzni az emberre.

Amire kíváncsi leszek ez a MÁV-Volán közös holding. Az elgondolás jó. Jó, hogy egy cég alá tartoznának a dolgok és, hogy összedolgozva működnének. Az tényleg vicc, hogy a máv ezer egy kis cég üzemelteti külön külön. Van pár mávos haverom. szoktak mesélni. Ami miatt viszont aggódom, hogy így egy mamut holding fog létrejönni, ami elég nagy pénzügyi forgalmat bonyolít. Még könnyebb lesz elsumákolni benne a pénzt. Vagy nem.

Budapest kapcsán abban bízok, hogy a Fidesz most megakarja mutatni, hogy az ő irányításuk alatt bizony virágozni fog ez a város, mivel erre nem volt lehetőségük még egyszer sem és ha bejön nekik, akkor négy év múlva komoly fegyvertény lesz majd a kezükben.

#139 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 20. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 10. 20. 09:44

nem-nem csak egy részük szar szemét banda. :)

Ne légy naív.... JOBBan tömik a zsebüket, mint ahogy el tudod képzelni. Már most vannak "igények" felénk is... Úgy hogy biztosíték NINCS arra hogy dolgozhatsz is.... de még esélyt sem kapsz, ha nem tejelsz.
és természetesen NEM állami kasszába....
ne légy naív....
Kép
Kép
Kép

#140 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 20. 09:15

Üzenet megtekintéseIdézet: tjames - Dátum: 2010. 10. 20. 08:53

Ne légy naív.... JOBBan tömik a zsebüket, mint ahogy el tudod képzelni. Már most vannak "igények" felénk is... Úgy hogy biztosíték NINCS arra hogy dolgozhatsz is.... de még esélyt sem kapsz, ha nem tejelsz.
és természetesen NEM állami kasszába....
ne légy naív....

nem vagyok naív. egy kicsit sem. én is szoktam ugyan ezt csinálni, ahogyan te is. munkából nem lehet meg gazdagodni és amíg a földön a pénz jelent mindent, addig ez változni sem fog. ezt meg ismered, hogy működik. én is úgy akarok házat építeni, hogy az árán felül, még keresek is rajta. egyszerű ez. :)
a gond ott volt, hogy az elődeik ezt gusztustalanul csinálták, ráadásul még a népet is húzták, nem is kis mértékben. a Fidesz mindent el fog követni azért, hogy ezzel a hatalmas fölényükkel min. 20 évre biztosítsák a hatalmukat ebben az országban. azért pedig adni, tenni kell, nem elvenni és romba dönteni mindent.
át fognak szervezni mindent, főként a budapesti állami pénznyelő cégeket. pár éven belül ha nem is nyereséges, de nem lesz veszteséges a bkv. muszáj NEKIK rendet rakni. ha ez megvan, nyúlhatják tovább a kasszát, az embereket nem fogja érdekelni. a társadalmi morál 60 éve erősen mínuszban van, ha ezen egy kicsit is tudnak változtatni, győztek, mindenkit legyőztek. én arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy porga gyuszi mit kezd Veszprémmel, mert jelenleg ez a város úgy néz ki, mint hirosima a támadás után. borzalom.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.