HWSW Informatikai Kerekasztal: Sürgős segítségre szorulók segélykérése - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sürgős segítségre szorulók segélykérése

#381 Felhasználó inaktív   Drat 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 12. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Capo - Dátum: 2011. 01. 12. 08:45

sziasztok.nekem csak tipp,ötlet vagy trükk kellene, mert a gépem túl sok RAM-ot használ.és arra kellene tipp, hogy hogy tudom gyorsan és egyszerűen kiszűrni a rendszer optimális futásához szükséges programokat.előre is köszi.

próbáld ki a Tuneup Utilities nevű programot
"There's room at the top they're telling you still
But first you must learn how to smile as you kill"

#382 Felhasználó inaktív   Capo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Drat - Dátum: 2011. 01. 12. 14:38

próbáld ki a Tuneup Utilities nevű programot

köszönöm a válaszod, ki fogom próbálni
ha el múltál 18,szeretsz pókerezni,és egy kis "zseton" is jól jönne,katt
Kép

#383 Felhasználó inaktív   Stack 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 13. 19:58

Üdv!

Az lenne a bajom, hogy felraktam a The Witcher c. játékot, és meg is néztem a gyönyörű intró-t, a játék közben darabos, szétesedező a kép. Ahogy mozgok úgy jelennek meg a képernyő közepén egy színű csíkok és futnak egészen a képernyő széléig és nem lehet tőlük rendesen látni.

Mi lehet a baj?

Miután elolvastam 2 könyvet is jó lenne személyesen is belecsöppeni egy kicsit a világba.

Előre is köszi.
I am a Jedi Knight and the Force is strong with me.

#384 Felhasználó inaktív   Stack 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 13. 21:56

Hali!

Még egy kérdés. Hol tudom megnézni, hogy milyen videókártyám van, anélkül hogy felnyitnám a gépet?

Előre is köszi.

#385 Felhasználó inaktív   hedzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 02:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Capo - Dátum: 2011. 01. 12. 08:45

sziasztok.nekem csak tipp,ötlet vagy trükk kellene, mert a gépem túl sok RAM-ot használ.és arra kellene tipp, hogy hogy tudom gyorsan és egyszerűen kiszűrni a rendszer optimális futásához szükséges programokat.előre is köszi.

Egy informatikus valoszinuleg sokfelekeppen, de te sehogy, ha csak 1 mezei felhasznalo vagy. ^^

Illetve ezert vannak a kulonbozo optimalizalo progik, h a zoldfuluek( mint mi ) is tudjanak tobbet kihozni az op. rendszerbol, anelkul, h instabilla valna tole a rendszer. ^^ Erre nagyon jok pl. az Ashampoo cuccok szerintem, magyarul is tudnak, itt van 1: Linkjeim -Olvasdd el hozza a rovid ismertetot, vmint ajanlom az Ashampoo oldalat is, magyarul is megtekintheto, olvashato. Ez a progi shareware, azaz nem biztos h az osszes funkcio elerheto benne, vmint kb. 10 napig tudod hasznalni, de tovabbi kb. 30 napig hasznalhato, ha regisztralsz az oldalukon es kersz 1 ingyenes kulcsot hozza. ;) 1ebkent 1-2 nap eleg, h beallitsd jol vele a rendszert, ha rendesen elolvasod, h mit mire tudsz benne hasznalni. ;)

U.i.: BIZTONSAG kedveert mindig csinalj rendszer-visszaallitasi pontot, mielott barmilyen op.-rendszer modositasba belekezdel, segedprogival, v. anelkul !!! ;)

#386 Felhasználó inaktív   hedzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 02:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Stack - Dátum: 2011. 01. 13. 20:56

Hali!

Még egy kérdés. Hol tudom megnézni, hogy milyen videókártyám van, anélkül hogy felnyitnám a gépet?

Előre is köszi.

Megnezheted segedprogival, ill. ha leirnad, h milyen is az op. rendszered pontosan, akkor lehet, h kapasbol tud vki neked 1 pontos utmutatast adni, h hol talizod legkonnebben a VGA-tipusat...1ebkent rendszerint minden op.-rendszeren, amivel 3D-re kepes VGA van, fel van telepitve 1 VGA-driver, ill. meghajto progi is. A meghajto progit nyisd meg szepen es ott lesz vhol, h milyen a VGA-ad pontos tipusa. ;)

ATI VGA-aknal CatalystControlCenter-t kell keresned, NVidia-VGA eseteben pedig az NVidia Control Panel-t kell megnyitni. Abban az esetben ha nincsen gyorsindito-ikonjuk a sarokban, akkor az asztal 1 ures reszere kell 1 jobb-klikk es ott lesz a menuben a VGA-meghajto-progi ! ;)

A kephibahoz jatek kozben: Telepitve van a legutobbi PATCH, javitas a jatekhoz ? VGA-driver volt mar frissitve valaha ? ^^
VGA-driver-t a ggogle-el szepen megtalizod a gyarto oldalan. ;) Ez a 2 dolog alap sajnos ma mar. ;)

Esetleg meg pl. dX-frissites, ujratelepites sem art, ha az elso 2 megoldas nem jonne be...

Szerkesztette: hedzsooo 2011. 01. 14. 02:21 -kor

#387 Felhasználó inaktív   Stack 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 14. 08:51

Üzenet megtekintéseIdézet: hedzsooo - Dátum: 2011. 01. 14. 01:11

Megnezheted segedprogival, ill. ha leirnad, h milyen is az op. rendszered pontosan, akkor lehet, h kapasbol tud vki neked 1 pontos utmutatast adni, h hol talizod legkonnebben a VGA-tipusat...1ebkent rendszerint minden op.-rendszeren, amivel 3D-re kepes VGA van, fel van telepitve 1 VGA-driver, ill. meghajto progi is. A meghajto progit nyisd meg szepen es ott lesz vhol, h milyen a VGA-ad pontos tipusa. ;)

ATI VGA-aknal CatalystControlCenter-t kell keresned, NVidia-VGA eseteben pedig az NVidia Control Panel-t kell megnyitni. Abban az esetben ha nincsen gyorsindito-ikonjuk a sarokban, akkor az asztal 1 ures reszere kell 1 jobb-klikk es ott lesz a menuben a VGA-meghajto-progi ! ;)

A kephibahoz jatek kozben: Telepitve van a legutobbi PATCH, javitas a jatekhoz ? VGA-driver volt mar frissitve valaha ? ^^
VGA-driver-t a ggogle-el szepen megtalizod a gyarto oldalan. ;) Ez a 2 dolog alap sajnos ma mar. ;)

Esetleg meg pl. dX-frissites, ujratelepites sem art, ha az elso 2 megoldas nem jonne be...

Köszi a választ.
Egyébként XP-m van fennt.
Egy játék patch már felment, majd még frissítem a videókártyát is.
Remélem az segít.

#388 Felhasználó inaktív   Crysisman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 16:33

az lenne a problémám hogy a laptopon a divx web playerbe nincs hang..pedig ugyanazt töltöttem le mint az asztali gépen és ott tökéletesen működik...mi lehet a gond? mindkettő gépen xp van

#389 Felhasználó inaktív   hedzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 23:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Crysisman - Dátum: 2011. 01. 15. 15:33

az lenne a problémám hogy a laptopon a divx web playerbe nincs hang..pedig ugyanazt töltöttem le mint az asztali gépen és ott tökéletesen működik...mi lehet a gond? mindkettő gépen xp van

Probalj ki mas megoldast, progit is, ha az sem muxik, akkor szerintem esetleg keress a laptopodhoz frissiteseket ( gyarto oldalan ), a hang, azaz audio-driver-ehez ! ;)

#390 Felhasználó inaktív   Crysisman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 15. 23:29

más megoldást nem tudok keresni,mert az online filmmegosztókon csak ezzel lehet filmet nézni..a driver frissítést megpróbálom majd csak még nem nagyon volt rá időm. köszönöm a választ

#391 Felhasználó inaktív   hedzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 16. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Crysisman - Dátum: 2011. 01. 15. 22:29

más megoldást nem tudok keresni,mert az online filmmegosztókon csak ezzel lehet filmet nézni..a driver frissítést megpróbálom majd csak még nem nagyon volt rá időm. köszönöm a választ

Np ! ;) Meg az is lehet, h vmi audio kodek problema..., talan az audio-driver frissitese megoldja, v. pedig nezni kell vmi masfajta medialejatszashoz valo kodek-csomagot...sajnos mindig rendszerfuggo a problema, sz`al attol is fugg, h milyen alkatreszekbol all, + h milyen Op.-rendszer es arra milyen progik lettek ra telepitve, vmint, h az egesz kompatibilis-e teljesen a vasad alkatreszeivel, v. vmi driver-rel esetleg utkozik, inkompatibilis vele az adott program. Ekkor johet a driver-frissites, mar ha van, elerheto az adott alkatreszhez, pl. hangvezerlohoz ilyen frissites, uj verzio, a gyarto honlapjan. Latatlanban pl. ezert segiteni, csak tippelgetni lehet. ^^

#392 Felhasználó inaktív   X360_FaNbOy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 16. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Crysisman - Dátum: 2011. 01. 15. 22:29

Valami CODECet kell letöltened..nekem is ez volt a problémám..
Kép

#393 Felhasználó inaktív   Avarra 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 16. 18:21

Üdv.!
Mi lehet a probléma? Kétrétegű DVD írása közben mindig ezt a hiba üzenetet írja ki!
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

#394 Felhasználó inaktív   N360 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 01. 16. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Avarra - Dátum: 2011. 01. 16. 18:21

Üdv.!
Mi lehet a probléma? Kétrétegű DVD írása közben mindig ezt a hiba üzenetet írja ki!
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Passz, én Clone-nal vagy Nero-val írom a dupla rétegűeket, Te próbáltad ezekkel?

#395 Felhasználó inaktív   Avarra 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 16. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: N360 - Dátum: 2011. 01. 16. 18:08

Passz, én Clone-nal vagy Nero-val írom a dupla rétegűeket, Te próbáltad ezekkel?

Én ImgBurn-nel szoktam eddig nem volt semmi bajom vele, mindig is ezzel írtam.

#396 Felhasználó inaktív   toniote 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 19. 16:00

Üdv.
Légyszíves segítsetek, az alaplapi hangkártyám bedöglött és ugyan egy driver frissítés után megjavult, megint nem működik, és nem is jelenik meg az ezközkezelőben. A windows azt írja "Lehetséges, hogy a rendszer nem ismerte fel a hardverváltoztatásokat." Win 7-et használok és a hangkártya típusa Realtek AC97.

#397 Felhasználó inaktív   hedzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 19. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: toniote - Dátum: 2011. 01. 19. 15:00

Üdv.
Légyszíves segítsetek, az alaplapi hangkártyám bedöglött és ugyan egy driver frissítés után megjavult, megint nem működik, és nem is jelenik meg az ezközkezelőben. A windows azt írja "Lehetséges, hogy a rendszer nem ismerte fel a hardverváltoztatásokat." Win 7-et használok és a hangkártya típusa Realtek AC97.

Estleg, ha mukodott, akkor a legjobb elsore probalkozni RENDSZER-VISSZAALLITASSAL. Ez tobbnyire bevalt nalam ilyen esetekben, 99%-ban, igaz, ha kozben volt mar mas progi telepitve, azokat ismet fel kell telepiteni. Masik megoldas, h tovabb kutatsz 1 jobb DRIVER-ert, mar ha van olyan hozza... persze, ugyelj arra is, h Windows 7-tel kompatibilis legyen, vmint, h 32 ( X86 ) , v. 64-bites-e ( X64 ) a rendszered es annak megfelelo legyen az uj DRIVER is ! ;)

#398 Felhasználó inaktív   toniote 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 19. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: hedzsooo - Dátum: 2011. 01. 19. 15:30

Estleg, ha mukodott, akkor a legjobb elsore probalkozni RENDSZER-VISSZAALLITASSAL. Ez tobbnyire bevalt nalam ilyen esetekben, 99%-ban, igaz, ha kozben volt mar mas progi telepitve, azokat ismet fel kell telepiteni. Masik megoldas, h tovabb kutatsz 1 jobb DRIVER-ert, mar ha van olyan hozza... persze, ugyelj arra is, h Windows 7-tel kompatibilis legyen, vmint, h 32 ( X86 ) , v. 64-bites-e ( X64 ) a rendszered es annak megfelelo legyen az uj DRIVER is ! ;)

Köszi szépen, a rendszervisszaállítással megoldódott, nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű lesz, 2 napja szenvedtem vele.. mégegyszer köszi :)

#399 Felhasználó inaktív   hedzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 20. 15:47

...Nmit, orulok, h bejott es segithettem. ^^ ;)

#400 Felhasználó inaktív   KenyeresB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 23. 16:46

Sziasztok.

Immár több mint 15 éve van PC-m, de most olyan problémám van, amire nem tudok választ. Windows 7 oprendszerrel rendelkezem. A probléma az, hogy a gép a készenléti, azaz hibernálási módból minden parancs, háttérben futó program, tehát mindenfajta beavatkozás nélkül úgy körülbelül 10 perc után feléled, azaz bekapcsol. A készenléti mód időzítőjén csak a készenléti módba való lépést (gép+monitor) tudom beállítani, mást nem.

Kérem, aki tud segíteni, válaszoljon, már kezd igen idegesítő lenni, hogy este filmnézésre nem tudok elaludni, mert folyton újraéled.Köszi

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.