World of Tanks MMORPG Harckocsi szimulátor
Elküldve: 2011. 03. 21. 10:12
az miért van, hogy a PantherII kb. 250-300m-es távolságból a 100%-os T-44-emet 1 lövésből kiszedi szemből?
Elküldve: 2011. 03. 21. 10:46
Idézet: norb - Dátum: 2011. 03. 21. 10:12
az miért van, hogy a PantherII kb. 250-300m-es távolságból a 100%-os T-44-emet 1 lövésből kiszedi szemből?
Jó kérdés, elvileg akkorát nem tudna sebezni... az egyetlen öltet, hogy az ammo racket találja el, ami felrobban. Az tuti sebez annyit, hogy meghalsz.
Hétvégén nekem Pantherral sikerült kiszedni 1v1-ben egy PantherII-t. Szerintem az első lövésemmel kilőttem a loader-t, vagy az ammo rack-et, mert kb. minden 3./4. lövésem után lőtt csak rám, ennyivel meg nem lassabb a nagyobb 88-as ágyúja. Egy kicsit azért sajnáltam, hogy a kistesóval kellett kilőni. Akkor már inkább jött volna T54... bár azt nem éltem volna túl
Az M6-al toltam még, most a 90mm-es ágyúra gyújtök, csak hát premium nélkül lassan jön az XP
Egész korrekt, ha nem nézem a hibáit: lassú, nagy, szinte mindenki átüti a páncélomat, de legalább az én 76mm-esem lepattog még a StugIII frontpáncéljáról is
Szerkesztette: Myrsky 2011. 03. 21. 10:56 -kor
Elküldve: 2011. 03. 21. 11:02
Idézet: Myrsky - Dátum: 2011. 03. 21. 09:46
Jó kérdés, elvileg akkorát nem tudna sebezni... az egyetlen öltet, hogy az ammo racket találja el, ami felrobban. Az tuti sebez annyit, hogy meghalsz.
én is erre gyanakodtam, de azért még így is hihetetlen. viszont, hogy többször ne fordulhasson ez elő, többet nem viszek magammal lőszert.
Elküldve: 2011. 03. 21. 11:07
Idézet: norb - Dátum: 2011. 03. 21. 11:02
én is erre gyanakodtam, de azért még így is hihetetlen. viszont, hogy többször ne fordulhasson ez elő, többet nem viszek magammal lőszert. 
Valahol azt olvastam, hogy a lőszer mennyisége nem befolyásolja az ammo rack találat hatását
Mondjuk ha nem viszel lőszert, akkor mindegy, hogy a semmit lassabban tölti újra, már ha nem robban fel
Elküldve: 2011. 03. 21. 11:09
Idézet: Myrsky - Dátum: 2011. 03. 21. 10:46
Az M6-al toltam még, most a 90mm-es ágyúra gyújtök, csak hát premium nélkül lassan jön az XP 
Egész korrekt, ha nem nézem a hibáit: lassú, nagy, szinte mindenki átüti a páncélomat, de legalább az én 76mm-esem lepattog még a StugIII frontpáncéljáról is
90-essel a saját tieredben már keményebb dió leszel
A többi treen is vannak ennyire rossz tankok? M3L kínszenvedés, M7 dettó, ha azon a vonalon indulsz, ha heavyre át akarsz menni akkor utána még M1+M6 is tragédia. És akkor az olyan finomságokról mint hogy mindkét shermann papírból van az azonos szintű német, vagy orosz tankokhoz képest még nem is beszéltünk.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2011. 03. 21. 12:21
Idézet: norb - Dátum: 2011. 03. 21. 11:12
Szerintem nincs ilyen.
Még a 10,5cm-es löveg sem lő ki szemből egy lövéssel egy 100%-os T-44-et.
De ha gondolod este tesztelhetjük egy gyakorló pályán.
Valószínű tüzérségi találatot kaptál egy ezredmásodperccel előtte, ami levitt 20-30%-ra és szinte ugyanabban a pillanatban kapott el szemből a PantherII is, így neki adta be a kilövésedet. (én egy T-54 ellen jártam így, nem értettem, hogy lőtt ki egy lövéssel, később vettem csak észre a roncsom alatt a nagy fekete kiégett tüzérségi bombatölcsért)
10,5cm-es löveggel még nem sokat teszteltem a Panther II-t, de 36%-os Tigrist 1 lövéssel már ütöttem ki vele.

Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.
Elküldve: 2011. 03. 21. 15:35
Idézet: Sendrov - Dátum: 2011. 03. 21. 11:21
Szerintem nincs ilyen.
Valószínű tüzérségi találatot kaptál egy ezredmásodperccel előtte, ami levitt 20-30%-ra és szinte ugyanabban a pillanatban kapott el szemből a PantherII is, így neki adta be a kilövésedet. (én egy T-54 ellen jártam így, nem értettem, hogy lőtt ki egy lövéssel, később vettem csak észre a roncsom alatt a nagy fekete kiégett tüzérségi bombatölcsért)
10,5cm-es löveggel még nem sokat teszteltem a Panther II-t, de 36%-os Tigrist 1 lövéssel már ütöttem ki vele.
külső nézetben voltam és a Panther lövésén kívül nem láttam mást, de előfordulhat. az is lehet, olyan ügyes volt a Panther-es, hogy beletalált a 100 mm-es lövegembe és szétlőtte a betöltött lőszert.
elvileg ma érkezik a GTX460-am, ha igen akkor mehet a teszt. mondjuk amióta a tartalék vidi karit használom, tapasztalok néha furcsa dolgokat. aztán hogy ezek összefüggésben vannak-e nem tudom, de tény, hogy azóta romlott a statisztikám.
Elküldve: 2011. 03. 21. 15:36
Idézet: Nevl - Dátum: 2011. 03. 21. 11:09
90-essel a saját tieredben már keményebb dió leszel
Ugyan ez van a t20-on, viszont a tank egyéb adottságai miatt ugyan úgy szívsz
A többi treen is vannak ennyire rossz tankok? M3L kínszenvedés, M7 dettó, ha azon a vonalon indulsz, ha heavyre át akarsz menni akkor utána még M1+M6 is tragédia. És akkor az olyan finomságokról mint hogy mindkét shermann papírból van az azonos szintű német, vagy orosz tankokhoz képest még nem is beszéltünk.
Én a német közepet toltam főleg, ott nem volt komolyabb gondom, hiába volt az elején rossz a statisztikám egy adott tankkal, ahogy rákerültek a fejlettebb cuccok, úgy javult a dolog. Egyesek szidták a VK30001P-t, meg a PZIII/IV-et, de én mindkettővel elég jókat csatákat toltam. Az első 5 kill-es csatám is a PZIII/IV-el volt.
A még kipróbált SPG/AT-k között az SU-26(asszem) volt szívás, a 155mm-el löveggel: 14 lőszer... elég hamar mentem át scoutba
Elküldve: 2011. 03. 21. 15:56
Én azért is gondolkodtam a német, vagy orosz TD vonalon, mert valami mást keresnék mint egy medium tank túlméretezett változatát... idegesít a lassú mozgás a heavykkel bármennyire is erősek a lövegek. Lehet elköltöm a free xp-t... 13K-ból már meglesz tier IV körüli td is. Melyiket lenne érdemes választani?
Elküldve: 2011. 03. 21. 15:59
Idézet: Nevl - Dátum: 2011. 03. 21. 14:56
Én azért is gondolkodtam a német, vagy orosz TD vonalon, mert valami mást keresnék mint egy medium tank túlméretezett változatát... idegesít a lassú mozgás a heavykkel bármennyire is erősek a lövegek. Lehet elköltöm a free xp-t... 13K-ból már meglesz tier IV körüli td is. Melyiket lenne érdemes választani?
most nem azért mert g..ci vagyok, de a Hetzer-t ki KELL próbálnod!
Szerkesztette: norb 2011. 03. 21. 15:59 -kor
Elküldve: 2011. 03. 21. 16:04
Idézet: Nevl - Dátum: 2011. 03. 21. 15:56
Minél magasabb tier annál jobb.
Elküldve: 2011. 03. 21. 16:11
Idézet: norb - Dátum: 2011. 03. 21. 15:59
Én azt free XP-vel átugrottam, német TD vonalon egyből a StugIII-al kezdtem. Túl sok volt a negatív kritika a Hetzerről
Magasabb tier-en tényleg jó a móka, a VK3002DB után most a Panther a kedvenc járművem. Egyik játéknál olyan jókat nevettem, amikor 2 Churchill, plusz egy T34-85 próbált kilőni, de szinte minden lövésük lepattogott. Csak sajna majdnem mindig ellőtték a lánctalpamat is, és volt náluk két erősebb arty, amik kb. 1 perc játszadozás után megtaláltak... Na a füstölgő roncsomat nézve már nem örültem annyira
Elküldve: 2011. 03. 21. 16:41
Idézet: Myrsky - Dátum: 2011. 03. 21. 15:36
Én a német közepet toltam főleg, ott nem volt komolyabb gondom, hiába volt az elején rossz a statisztikám egy adott tankkal, ahogy rákerültek a fejlettebb cuccok, úgy javult a dolog. Egyesek szidták a VK30001P-t, meg a PZIII/IV-et, de én mindkettővel elég jókat csatákat toltam. Az első 5 kill-es csatám is a PZIII/IV-el volt.
A még kipróbált SPG/AT-k között az SU-26(asszem) volt szívás, a 155mm-el löveggel: 14 lőszer... elég hamar mentem át scoutba
Én a SU-5-tel (ez lenne a 14 lőszeres) elég nagyokat irtottam, a 14 lőszer átlag 10-ből 2-szer nem volt elég. 52%-os volt vele a találati arányom. Az a lényeg vele, hogy biztosra kell menni. És még lehet, hogy marad is 4-5 kill után. Mindenkit meg kell próbálni felgyújtani és nem pazarolni.
Ami még fontos, hogy ne lődd vele a kis tankokat, főleg ne a PzIII-ast (a végére már-már babonásan nem lőttem őket), ugyanis taszítják az arty lövedékeket... A PzIII alig kisebb, mint a célzókör teljesen beszűkülve, de még így is alig találta el valami. Általánosságban véve türelem kell hozzá, meg nem hátul maradni mindig, hanem a megfelelő távolságból és fedezék mögül kísérni az előrenyomulást (ezt sem ész nélkül...). Nekem ez a taktika vált be artyval.
Szerkesztette: buckoka 2011. 03. 21. 16:47 -kor
Elküldve: 2011. 03. 21. 19:08
Idézet: Nevl - Dátum: 2011. 03. 21. 14:56
A német vonalon inkább a sok HP és kicsit komolyabb páncél az ami + pont, de mivel TD-kről beszélünk, ezért az oroszoknál van a pont, a hatalmas ágyúkkal.
Németek:
MarderII-es jó kis gép a maga súlycsoportjában, de a feljebb lévőknek nem okoz komolyabb kárt ... najó a T4 és T5 még talán-talán, de a T6osok lánctalpjainka kilövése is nehézkes.
Hetzer az kinek bejön kinek nem, szerintem nagyon lomha, de a 10.5-ös ágyúja odaver.
A StugIII az kegyetlen kis gép, az IS-eket meg a Tigriseket is idővel szétszedi, csak jól kell helyezkedni.
A JpzIV az érzésre visszaesés lesz a StugIII-hoz képest, de a lapított páncéljáról sok lövedék pattan le.
A JPanther az nagyon jó kis gép, gyors, sok az élete, az ágyúja is a helyén van, de elég nagy és oldalról ha elkapják onnantól vége.
A Ferdinandot sok sok idő árán lehet csak kifejleszteni maxra (amit nem értem még el), de elég masszív egy gépezet, és kimondottan szereti az ellenség lőni.
A JTigerről nem tudok mondani semmit, mert ott nem tartok.
Oroszok:
Az AT-1 az megállja a helyét ott ahol van, én speciel volt olyan meccs ahol 7-et lőttem ki.
SU-76 az jó-jó de nagyon kevés a HP és hamar megmurdál.
SU-85B Gyakorlatilag ugyan az mint az előző, csak több élettel, és a legjobb ágyúja után már lehet aprítani.
SU-85 ugyan úgy kevés HP, de ha egyszer maxon van a gép, 1 lövésből intéz el minden alatta lévő Tieres tankot ... az 5-ös tiert 2 lövésből
A többiről ne kérdezz mert ott nem tartok, de annyiban biztos vagyok hogy az ISU-152 meg az Ojjektum (ha-ha-haaaa) nagyon nagy sebeket okoz, és nincs ellenfelük kaliberben.
Jah és fel a fejjel hamarosan jönnek az Amcsi TD-k is, amelyek többségének forgó tornya is lesz, ami jó egy TD-nél
Elküldve: 2011. 03. 21. 19:21
Idézet: norb - Dátum: 2011. 03. 21. 16:59
Nemtom mi a gond a Hetzerrel
De most tényleg. Nagyon jó kis tanuló TD. Aki végigviszi a Hetzert, annak minden más TD igazi örömjáték lesz.
Egyébként a legutóbbi patchnál javítottak a Hetzer tulajdonságain. Pl. mozgékonyabb lett

Elküldve: 2011. 03. 21. 19:38
Idézet: wildláma - Dátum: 2011. 03. 21. 19:08
A többiről ne kérdezz mert ott nem tartok, de annyiban biztos vagyok hogy az ISU-152 meg az Ojjektum (ha-ha-haaaa) nagyon nagy sebeket okoz, és nincs ellenfelük kaliberben.
Abban igazad van, hogy az orosz vonal a TD esetében erősebb, kivéve a Ferdi/ISU-t. Az ISU szerintem gyengébb mint a Ferdinand. Face to face esetben én inkább a Ferdinandban ülnék mint az ISU-ban. Mondjuk tény, hogy a Ferdinandnak nem előnyös az alakja, túl magas, meg egy kicsit lomha, viszont jól tűri a strapát, és a 128 mm-es löveggel bárkinek, még egyszer mondom bárkinek (értsd T54, IS7, Maus stb.) okozhat kellemetlen perceket, főleg HE-vel, de az AP is keresztülviheti a páncélzatot.
Elküldve: 2011. 03. 21. 20:02
Kicsit tesztelgettem közben a kimaxolt Panther II-est.
Tényleg baromira jó így. Nagyon fürge, erős is és a 10,5cm-es lövegnek hála most már egész komoly skalpokat lehet összeszedni egy meccsen:
A 88 L/71-el azért ilyet nem igazán lehetett összehozni.
Tényleg baromira jó így. Nagyon fürge, erős is és a 10,5cm-es lövegnek hála most már egész komoly skalpokat lehet összeszedni egy meccsen:
A 88 L/71-el azért ilyet nem igazán lehetett összehozni.

Elküldve: 2011. 03. 21. 21:28
Csak hogy mondjak valami negatívumot is:
100%-os Panther II (1800HP) atomjaira hullik a GW Tiger 210mm-es mozsarának egyetlen találatától.
Meg se kérdezzétek, hogy honnan tudom
....elég
voltam...és kissé meg is viselt a dolog..
100%-os Panther II (1800HP) atomjaira hullik a GW Tiger 210mm-es mozsarának egyetlen találatától.

Elküldve: 2011. 03. 22. 05:52
Idézet: Sendrov - Dátum: 2011. 03. 21. 21:28
Csak hogy mondjak valami negatívumot is:
....elég
voltam...és kissé meg is viselt a dolog.. 
Ne is említsd...
Már nem sok kell és meglesz az USA artyk legutolsó darabja az is 1800+ sebez egy lövéssel......
Bár lehet már kifutok az időből.....aztán meg meglátom mi lesz...
Elküldve: 2011. 03. 22. 09:29
Én megvettem az SU-85B-t vicces
Ez tényleg papírból van
250 hp össz talán 25 mm frontal páncél haha

Súgó
A téma zárva.