World of Tanks MMORPG Harckocsi szimulátor
Elküldve: 2011. 05. 05. 14:34
De miért mindenki scoutra használja a med. tankokat?!?! Nem csak arra jók, kivéve ha kikap az ember egy KT / IS3 csatát egy A20-al mondjuk. Engem is mindig csesztetnek, hogy scoutoljak a T34-85-el akkor is, ha én vagyok a 2. legerősebb. Én mindig a heavyk seggében szoktam lenni és próbálok segíteni nekik. Teszem, föl jön egy hasonlóan erős heavy, akkor próbálok mögé kerülni és onnan aprítani, míg a nagyfiú szemből puhítja. Tuti taktika, volt hogy a 3 legerősebbet is bedaráltunk egy csapattárs Tigrissel.
IntelŽ Core i7-5930K Processor, EVGA X99 FTW, EVGA GTX 980 Classified SLI, Corsair Dominator Platinum DDR4-RAM 16GB PC4 2800MHz, Corsair Force 3 120GB SSD, Samsung EcoGreen F2 1,5TB HDD, Cooler Master V850 850W, NZXT Kraken X60 Water cooler, Cooler Master HAF-922XM Case.
Elküldve: 2011. 05. 05. 14:43
Alapvetően neked a heavyk előtt kéne szaladgászni és elvonni az ellenséges nehezek figyelmét, míg a csapattárs nagyok elintézik a téged lődözőket. Persze ez nem minden pályán kivitelezhető/értelmes taktika. Ha pl. sok med van 1 csapatban, míg a többinél nem nagyon akkor érdemes megkerülni az ellenfelet és hátbatámadni.
Az, amit Te írsz is jól működő taktika lehet, ha összeszokott a csapat, vagy mindketten tapasztalt játékosok vagytok, fedezitek egymást és jól használjátok a terep adottságait.
Scoutot azért kéri mindenki, mert hozzászoktak kisebb tierben és nem nagyon tudnak elvonatkoztatni.
Az, amit Te írsz is jól működő taktika lehet, ha összeszokott a csapat, vagy mindketten tapasztalt játékosok vagytok, fedezitek egymást és jól használjátok a terep adottságait.
Scoutot azért kéri mindenki, mert hozzászoktak kisebb tierben és nem nagyon tudnak elvonatkoztatni.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2011. 05. 06. 05:25
Na megjött a 2500gold végre... A jenkik nem siették el a banki utalást... Ma délután aktiválom a 30 napos premium acc.-ot és lehet jönni platoonozni. Ha láttok fent nyugodtan írjatok!! Aztán mehet az IS4-esek bezúzása.
IntelŽ Core i7-5930K Processor, EVGA X99 FTW, EVGA GTX 980 Classified SLI, Corsair Dominator Platinum DDR4-RAM 16GB PC4 2800MHz, Corsair Force 3 120GB SSD, Samsung EcoGreen F2 1,5TB HDD, Cooler Master V850 850W, NZXT Kraken X60 Water cooler, Cooler Master HAF-922XM Case.
Elküldve: 2011. 05. 06. 08:34
Tegnap első Vk-s meccsemen sikeredett 6 killt összehozni, majd az egyik utolsó ellenfelet kezdtem nyírni, amikor egy pziii/iv besegített én picit elbambultam, majd kilőttem a pz-t a vk helyett
Aztán szerencsémre egy arti végzett az ellenféllel is... ez után nem kicsit lepődtem meg, amikor kiírta, hogy 4100xp (duplázás) +40K credit
Meg tudtam venni M4A3 shermannt, mennyire jó tank ez... jóval papírabb mint a vk természetesen, de a 21 shot/perces gunnal+annak pontosságával nagyon jókat lehet szórakozni.
Királytigris továbbra is élvezhető, volt egy meccsem az új pályán, ami kb. én nyertem meg a csapatnak
(jó-jó golyófogónak segített 2 kv is, de szegénykéim, a tigris, jagdpanther, arti+is3 combo ellen sokat nem értek, 20 mp alatt halottak voltak).
Királytigris továbbra is élvezhető, volt egy meccsem az új pályán, ami kb. én nyertem meg a csapatnak
Szerkesztette: Nevl 2011. 05. 06. 08:34 -kor
Elküldve: 2011. 05. 06. 08:46
Idézet: Nevl - Dátum: 2011. 05. 06. 08:34
Tegnap első Vk-s meccsemen sikeredett 6 killt összehozni, majd az egyik utolsó ellenfelet kezdtem nyírni, amikor egy pziii/iv besegített én picit elbambultam, majd kilőttem a pz-t a vk helyett
Aztán szerencsémre egy arti végzett az ellenféllel is... ez után nem kicsit lepődtem meg, amikor kiírta, hogy 4100xp (duplázás) +40K credit
Meg tudtam venni M4A3 shermannt, mennyire jó tank ez... jóval papírabb mint a vk természetesen, de a 21 shot/perces gunnal+annak pontosságával nagyon jókat lehet szórakozni.
(jó-jó golyófogónak segített 2 kv is, de szegénykéim, a tigris, jagdpanther, arti+is3 combo ellen sokat nem értek, 20 mp alatt halottak voltak).
Én T-34 + ZiS-4S kombót tolom most. Imba.
57 mm ZiS-4
Dam: 85/85/95
Pen: 112/189/29
ROF: 20-30 (Toronytól függően.)
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet
Elküldve: 2011. 05. 06. 09:15
Tegnap toltam egy pár meccset, így meglett a Tigris. Közepes motor, legnagyobb rádió, minden más alap. A rövid 88-ast sem vettem még meg rá, először megnézem milyen az L70-essel
Elküldve: 2011. 05. 06. 09:30
Myrksy mindig is sejtettem rólad, de most már tuti, hogy mazochista vagy
Még a nagyobb 8.8-al is erősen undergunned a tank, gondolhatod, hogy a PZIV "puncipöcögtetőjével" (nem is tudom honnan van ez az idézet
) mire mész majd vele.
Még a nagyobb 8.8-al is erősen undergunned a tank, gondolhatod, hogy a PZIV "puncipöcögtetőjével" (nem is tudom honnan van ez az idézet
Elküldve: 2011. 05. 06. 10:05
A Tigrincsre igenis kell a 88-as! Azonos tierben még így is nagyon gyenge ez a löveg.
Az L70 az egy confetti gun a Tigrincsen.
Az L70 az egy confetti gun a Tigrincsen.
Elküldve: 2011. 05. 06. 10:38
Jójó, értettem, megveszem rá a rövid 88-ast 
Gondolom a nagyobb tornyot plusz a hosszú88-ast csak a nagyobb lánctalp bírja el, így arra is kell majd költenem.
Csak amiatt lenne jó tudni, mert összejött 5000 FreeXP, amik csak úgy a csaták közben csöpögött, konvertálás nélkül, és ha nem kell, akkor inkább majd a toronyra lövöm el, hogy minél hamarabb kifarmoljam a nagy löveget.
Gondolom a nagyobb tornyot plusz a hosszú88-ast csak a nagyobb lánctalp bírja el, így arra is kell majd költenem.
Csak amiatt lenne jó tudni, mert összejött 5000 FreeXP, amik csak úgy a csaták közben csöpögött, konvertálás nélkül, és ha nem kell, akkor inkább majd a toronyra lövöm el, hogy minél hamarabb kifarmoljam a nagy löveget.
Elküldve: 2011. 05. 06. 11:06
Idézet: Myrsky - Dátum: 2011. 05. 06. 10:38
Jójó, értettem, megveszem rá a rövid 88-ast 
A rövid 88-as megy a VK tornyára. Ezt vedd meg először, mert nagyobb a sebzése mint az L70-nek és több xp csöpög érte.
Elküldve: 2011. 05. 06. 11:44
Idézet: norb - Dátum: 2011. 05. 06. 11:06
A rövid 88-as megy a VK toronyra. Ezt vedd meg először, mert nagyobb a sebzése mint az L70-nek és több xp csöpög érte.
(vagy farmold ki a VK-val, így nem a Tigrincstől veszed el az xp-t) A Porscheturm-hoz kell a felfügg, mert egyel nagyobb tierű. Szal a sorrend: rövid 88, felfügg, torony, hosszú 88. (az erősebb motor sem árt, ez bármikor beiktatható a sorrendbe)
Elküldve: 2011. 05. 06. 12:26
Mindig úgy veszek tankot, hogy legalább 2-3 fejlesztést free xp-ből meg tudjak oldani rajta, első ált. a felfüggesztés és mondjuk egy löveg, lásd tiger2.
Myrskynek megvan a rövid 8.8-as, mert VK-hoz is megvette, szal csak felfügg. kell+torony. Érdekes módon Tiger 2-nél a tornyot nem kell cserélni a nagyobb 10.5-hoz. Kicsit sajnálom is, hogy le kell cserélni a mostanit, mert nagyon gyorsan forog és ez sokszor előny... na de a +1000 élet kb. ill a +80 frontal armor sokat számít.
Myrskynek megvan a rövid 8.8-as, mert VK-hoz is megvette, szal csak felfügg. kell+torony. Érdekes módon Tiger 2-nél a tornyot nem kell cserélni a nagyobb 10.5-hoz. Kicsit sajnálom is, hogy le kell cserélni a mostanit, mert nagyon gyorsan forog és ez sokszor előny... na de a +1000 élet kb. ill a +80 frontal armor sokat számít.
Elküldve: 2011. 05. 06. 12:47
Áhh, sokkal élvezetesebb az, ha teljesen a 0-ról kell fejlesztgetni. Milyen szép is volt a PzIV-el az alap löveggel+motorral amíg meg nem lett az L/43-as 75mm-es ...Az első 6 csatában 0 kill, 0% győzelem, 0% túlélt csata, azóta már 220 kill 160 csatából, 55% győzelem, 24% túlélt ütközet.
Ha az elején ezt nem játssza el az ember, akkor nem fogja később értékelni a kimaxolt tankot. Mondjuk ez a kijelentésem csak Nevl sejtését igazolja, hogy mazochista vagyok...
Ha az elején ezt nem játssza el az ember, akkor nem fogja később értékelni a kimaxolt tankot. Mondjuk ez a kijelentésem csak Nevl sejtését igazolja, hogy mazochista vagyok...
Elküldve: 2011. 05. 06. 16:57
Idézet: Nevl - Dátum: 2011. 05. 06. 08:30
Myrksy mindig is sejtettem rólad, de most már tuti, hogy mazochista vagy
) mire mész majd vele.
Talán csak szereti látni és érezni a fejlödést, alap tankrol a kimaxolt állapotig
Az idézeted talán Jay és Néma Bob egyik filmjéböl van, (..visszavág?)
PZIV helyett a III/IV -et vettem meg, hogy orosz med vonal helyett a németet kipróbáljam (Panther
Béta alatt írta valamelyikötök hogy nagyon pontos a löveg és elég jól üt.
viszont ez a PZIII/IV elég csalódás, alig jobb mint a PZIII, Azonos tierben, vagy kisebbekben átlagos, egyel nagyobb tier és inkább menekülés mert sebezni nem fogom öket. Lassan azért meglesz VK3001(P) ami nagyobb lépés lesz. Onnan a (DB) majd Panther...
Ugyhogy bár nem egy nagy tank, de kicsit elörébb vagyok mint elözö training napon, PZIII-al
Talán pont ez zavaró, hogy kb 70%-ban a legalsó tierben vagyok (IS-3, IS, KV-3 szinte mindig van csatákban, melyeket képtelen vagyok sebezni)
Kellemes délutánt és hétvégét !
A jövöd csakis rajtad múlik.
Elküldve: 2011. 05. 06. 17:05
WoT celebration
During three days – starting May 7th and up till May 9th the following bonuses will be available for everyone:
* 50% discount on all equipment;
* 5x experience multiplier for the first victory of the day (instead of 2x);
* 3-day premium account for only 250 gold.
Szerk : mivel a KV tankok elég strapabíróak ráhajtottam orosz heavy ágra, T-28 maxos, nem kell sok a KV-hoz
Tudom lassú... de mikor meglátom KV már ideges leszek
Legyen valami örömöm majd ha én is szép lassan végigseperhetem a pályát.
During three days – starting May 7th and up till May 9th the following bonuses will be available for everyone:
* 50% discount on all equipment;
* 5x experience multiplier for the first victory of the day (instead of 2x);
* 3-day premium account for only 250 gold.
Szerk : mivel a KV tankok elég strapabíróak ráhajtottam orosz heavy ágra, T-28 maxos, nem kell sok a KV-hoz
Szerkesztette: Goody 2011. 05. 06. 17:08 -kor
Elküldve: 2011. 05. 06. 17:38
Idézet: Goody - Dátum: 2011. 05. 06. 16:05
(...) Tudom lassú... de mikor meglátom KV már ideges leszek
Legyen valami örömöm majd ha én is szép lassan végigseperhetem a pályát.
hogy legyen TD-m: Bétában orosz volt, SU-100-ig vittem, most német, Hetzernél tartok
De hogy milyen szánalmasan lassú járgány alapon, egy KV "elszáguldott" mellettem
Elküldve: 2011. 05. 06. 19:51
Idézet: Goody - Dátum: 2011. 05. 06. 18:57
PZIV helyett a III/IV -et vettem meg, hogy orosz med vonal helyett a németet kipróbáljam (Panther
)
viszont ez a PZIII/IV elég csalódás, alig jobb mint a PZIII, Azonos tierben, vagy kisebbekben átlagos, egyel nagyobb tier és inkább menekülés mert sebezni nem fogom öket. Lassan azért meglesz VK3001(P) ami nagyobb lépés lesz. Onnan a (DB) majd Panther...
Ugyhogy bár nem egy nagy tank, de kicsit elörébb vagyok mint elözö training napon, PZIII-al
Talán pont ez zavaró, hogy kb 70%-ban a legalsó tierben vagyok (IS-3, IS, KV-3 szinte mindig van csatákban, melyeket képtelen vagyok sebezni)
PZ III/IV-et utáltam legjobban a német med vonalon. Pont azért, mert mindig mazsolának rakott be a játék a nagyok közé. Saját tierjében tűrhető csak, de oda ritkán rak.
VK3001(P) elején szívás lesz, nagyon vigyázni kell rá. Későbba tigris toronnyal és a 88mm-es löveggel már egész tűrhetővé válik.
VK3002(DB)-nél érdemes előbb a felfüggesztést és az összes motort kifejleszteni. Így a fullos motorral és a kicsi, gyorsan forgó alap toronnyal egy elképesztően fürge géped lesz, amellyel iszonyat jókat lehet majd mókázni. Igaz abban a tierben a 75mm L/70 már kicsit gyengén muzsikál. Én szándékosan utoljára hagytam a nagy tornyot és a 88mm-es löveget. A Schmalturm ugyanis nagyon agyonnyomja a tankot. Érezhetően lassabb és nehézkesebb lesz vele az alváz. Cserébe viszont ütőképesebb fegyvert és masszívabb, de sokkal lassabb tornyot kapsz.
Párducok alapból gyengécskék, de kimaxolva rendkívül jó járgány mindkettő.
Az a gáz még, hogy a PZIII/IV-től a Párduc II-ig (5 tieren keresztül) minden tanknak 75mm-es az alaplövege. Ezért Tier 7-8-9-ben nagy szívás minden alap német közepes tank.

Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.
Elküldve: 2011. 05. 06. 20:11
Idézet: Sendrov - Dátum: 2011. 05. 06. 19:51
PZ III/IV-et utáltam legjobban a német med vonalon. Pont azért, mert mindig mazsolának rakott be a játék a nagyok közé. Saját tierjében tűrhető csak, de oda ritkán rak.
(...)
Az a gáz még, hogy a PZIII/IV-től a Párduc II-ig (5 tieren keresztül) minden tanknak 75mm-es az alaplövege. Ezért Tier 7-8-9-ben nagy szívás minden alap német közepes tank.
(...)
Én is ezt tapasztalom, ügyesen helyezkedve oldalról szedem a lánctalpakat, bár még azokról is lepattan a lövedékem.
Köszönöm a leírást, segítséget. Egyik vonalnak biztos maradni fog
Szerk : még meggondolom... elöbb top tank voltam, teljesen kivételes eset! Az is hogy legelsönek löttek ki, és úgy hogy elsö találat detrack + többi is ismeretlen helyekröl, bokor mögött álltam.
Szerkesztette: Goody 2011. 05. 06. 20:26 -kor
Elküldve: 2011. 05. 07. 06:15
Nagy dilemma előtt állok, nem tudom, hogy megvegyem-e a 107 mm-es löveget vagy se. Mivel, ha ki is fejlesztem a SU-100-ast akkor sem tudom megvenni, hiszen nincs meg hozzá a megfelelő mennyiségű creditem.
Ugyanakkor szeretnék minél előbb magasabb tierbe kerülni.
Elküldve: 2011. 05. 07. 09:24
Idézet: Warton - Dátum: 2011. 05. 07. 06:15
Nagy dilemma előtt állok, nem tudom, hogy megvegyem-e a 107 mm-es löveget vagy se. Mivel, ha ki is fejlesztem a SU-100-ast akkor sem tudom megvenni, hiszen nincs meg hozzá a megfelelő mennyiségű creditem.
Ugyanakkor szeretnék minél előbb magasabb tierbe kerülni.
SzépJóreggelt!
Nevl és én is fennakadtunk ezen a kérdésen a bétában. Én megvettem a nagyobb löveget mert szintén még nem volt pénz a jármüre és gondoltam azzal veszélyesebb lesz. Nagyobb tier-ben levö tankokat is könnyebben sebez, jobban jön Xp, pénz... De, lassabb tüzelés,
és ha jól emlékszem 14k xp, húzós. Közben T34-85 összeszedte a pénzt és Xp hiányzott csak a SU-100-hoz.
Ha minél elöbb lépni akarsz, akkor kihagyhatod, hiába leszel veszélyesebb, ha egy lövés után látják hol vagy és papir a TD,
SU-100 nak meg majdnem dupla hp-ja lesz

Súgó
A téma zárva.