HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#281 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 24. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 03. 24. 19:00

Ne forgasd ki! :D Nem a híradós feje számít, ez csak egy péld a 100 közül... a lényeg, hogy a TV adások nagy része nem ilyen méretre van tervezve. És nem csak a szutyok SD felbontás miatt. Plussz írtam a TV fizikai paramétereiről, vagy hogy nem mindig 3.5m-ről a kanapéról nézzük.
Ha lenne egy mozis szobám, ahol csak filmet nézek és mindig megfelelő távolságról akkor 55 lenne a minimum, amiben gondolkodok, elhiheted. De így, hogy multifunkciós TV-ről beszélünk... hááát.

Amúgy vicces, mert sztem a 40" elég kicsi, általában a környezetemben mindig mindenkit én térítek, hogy az a minimum legyen amit vesz, de inkább nagyobb... :D

Ha igy vesszuk akkor a tv adasok nagy resze Junosztra van tervezve, mert akkor valoban nem latod az SD undorito szemcses kepet :p
De ne komolytalankodjunk. A mi 50es plazmankon normalisan nez ki a hirados feje, nem roszabbul mint a rokonek 42esen.
Inkabb a kerdes az, hogy szelesvasznuban kell-e nezni vagy sem, mert ugye azok zome 4:3, es valoban a hirados feje nem epp a legszebb szethuzott kep mellett.

Ha 1 meterre alltok elotte, es onnan nezitek az esetek 90%-aban, akkor nem kell nagyobb. De ha csak egyszer is leultok mozizni egy este, legyen az barmelyik nap a hetbol, akkor mar megerte, mert eg es fold. Arrol nem beszelve, hogy a gyengebben latoknak is jol jon a nagyobb kep, nem kell hunyorogni vagy szemuvegezni :)

#282 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 03. 24. 17:41

Én nem linkeltem, de a hwsw írásában a következő szerepel:

Aztán azóta változott a világ...

Változott is, meg itt el is kúrtak valamit gyanúsan. A mostani 60-80W-os 42"-os fogyasztásokhoz képest az én 2 éves (de akkor is már kifutó) 40A656-om 110W körül eszik. Persze csutkára húzva 190-et is bekajál, de akkor le is barnulok előtte.

#283 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 09:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 24. 16:30

Haha, hat, ha a hirados feje dont nalatok tv vasarlasakor, akkor jobb ha nem veszel semmit valoban ;)
46-47re tenyleg ne valts.
1-1.5 meter valoban tul kozel, annak talan meg a 40" is sok :D de 2.5 mar megfelelo az 50-55-hoz.
Mindegy te tudod, de ha telik a penzbol akkor minel nagyobbat, nem fogod megbanni. Szerintem.

kb 3 méterre van a 90" vásznam, de nagyobb kéne.
ha minden jól megy nyáron költözök, és ott tuti legalább 100-110" lesz.

amúgy meglepő, hogy mennyire félnek emberek a nagy tv-től, és "túl nagy lesz" stb...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#284 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 13:40

Hi

Kiszemeltem magamnak egy ilyen TV-t: Philips 40PFL5625H
Mit gondoltok érdemes megvenni?

Kép

Esetleg van ami jobban ajánlott?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#285 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 15:28

Nekem majdnem ugyan ez van csak 52-esben. En nagyon szeretem es meg vagyok vele elegedve.

#286 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 16:55

Paraméterei alapján nekem is tetszik, de nemrég láttam ilyet működés közben a szolnoki mm-ban és nem volt túl meggyőző.
Persze amit ilyenkor nem tudok, mennyire vették az alkalmazottak a fáradságot, hogy megfelelően beállítsák.
Ez bizonytalanított el.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#287 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 19:28

En nem allitottam a sajatomon semmit, onmagat kalibralta es teljesen jo volt. Utana en kikapcsoltam par dolgot es ugy hasznalom most. SD adas semelyik tvn nem tokeletes, ezen sem, de barmi mas eleg meggyozo.

#288 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 24. 18:06

Ha igy vesszuk akkor a tv adasok nagy resze Junosztra van tervezve, mert akkor valoban nem latod az SD undorito szemcses kepet :p
De ne komolytalankodjunk. A mi 50es plazmankon normalisan nez ki a hirados feje, nem roszabbul mint a rokonek 42esen.
Inkabb a kerdes az, hogy szelesvasznuban kell-e nezni vagy sem, mert ugye azok zome 4:3, es valoban a hirados feje nem epp a legszebb szethuzott kep mellett.

Ha 1 meterre alltok elotte, es onnan nezitek az esetek 90%-aban, akkor nem kell nagyobb. De ha csak egyszer is leultok mozizni egy este, legyen az barmelyik nap a hetbol, akkor mar megerte, mert eg es fold. Arrol nem beszelve, hogy a gyengebben latoknak is jol jon a nagyobb kep, nem kell hunyorogni vagy szemuvegezni :)

Még mindig nem érted... nem a felbontással/részletességgel van bajom a SD TV adásnál, hanem az arányokkal, hogy ormótlanul néz ki. Nem arra találták ki, mint egy mozifilmet, hogy szélesvásznon, a teljes látószöged fedve nézd.
Megnyugtatlak, széthúzott képet sem szoktam nézni, csak arányosan nagyítottat 4:3-as forrásból is.

Mozizni most 3m-ről a 40"-et nagyon kicsinek érzem, az 55" teljesen jó lenne, de másra nem feltétlen... plussz írtam már: a fizikai méretei sem mutatnának jól a nappalimban, egyszerűen elég hülyén nézne ki a jelenlegi helyén egy 55"-ös méretű. De persze ez meg egyéni elrendezés kérdése.

#289 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 27. 07:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 26. 20:28

En nem allitottam a sajatomon semmit, onmagat kalibralta es teljesen jo volt. Utana en kikapcsoltam par dolgot es ugy hasznalom most. SD adas semelyik tvn nem tokeletes, ezen sem, de barmi mas eleg meggyozo.

Szolnokon mindegyik TV-n az Avatar futott, és az egymás mellett lévő készülékeket összehasonlítva mondom ezt.
Mindenesetre azt már eldöntöttem, nem hozom el anélkül, hogy ne tesztelgessem-állítgassam a boltban.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#290 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 27. 08:11

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 03. 27. 00:19

Még mindig nem érted... nem a felbontással/részletességgel van bajom a SD TV adásnál, hanem az arányokkal, hogy ormótlanul néz ki. Nem arra találták ki, mint egy mozifilmet, hogy szélesvásznon, a teljes látószöged fedve nézd.
Megnyugtatlak, széthúzott képet sem szoktam nézni, csak arányosan nagyítottat 4:3-as forrásból is.

Mozizni most 3m-ről a 40"-et nagyon kicsinek érzem, az 55" teljesen jó lenne, de másra nem feltétlen... plussz írtam már: a fizikai méretei sem mutatnának jól a nappalimban, egyszerűen elég hülyén nézne ki a jelenlegi helyén egy 55"-ös méretű. De persze ez meg egyéni elrendezés kérdése.

Szerintem mindossze nezopont kerdese mi ormotlan es mi nem. Nyilvan ha tul kozelrol nezed akkor bazinagy, legyen az hirado vagy Avatar, hisz 55, es nem 32, ez egyszeruen logikus.

Mekkora falrol beszelunk, komolyan erdekel mar :)
Amugy ha ennyire tudod, hogy hulyen nezne ki, akkor miert is agyalsz ezen?
Itt egy tipp: vagj ki papirbol egy hasonlo meretu kockat es tedd a falra, meglatod mekkora teruletet foglal el es hogy fog kinezni. Ilyen egyszeru.

#291 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 27. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2011. 03. 27. 10:42

Szolnokon mindegyik TV-n az Avatar futott, és az egymás mellett lévő készülékeket összehasonlítva mondom ezt.
Mindenesetre azt már eldöntöttem, nem hozom el anélkül, hogy ne tesztelgessem-állítgassam a boltban.

Üdv
szabi

Persze. Lehet az egyiket beallitottak, a masikat nem. Samunak automata beallitasai vannak pl, elso inditaskor kalibralja magat. De lehet ok ezen meg tuningoltak kicsit. Az se mindegy, hogy milyen kepi beallitast valaszt.
Ennel van Vivid, Natural, Cinema, Game, Enery Saving, Standard, Photo, es Custom. Ezek mindegyike meroben kulonbozik. Egy Vivid pl ertelemszeruen sokkal szebb es kontrasztosabb kepet ad mint a Standard. Ki tudja ok mit valasztottak.

#292 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 27. 11:42

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2011. 03. 26. 14:40

Hi

Kiszemeltem magamnak egy ilyen TV-t: Philips 40PFL5625H
Mit gondoltok érdemes megvenni?

Kép

Esetleg van ami jobban ajánlott?

Üdv
szabi

A net tv reszet felejtsd el. Nagyon sokan panaszkodnak a philips forumokon hogy keves kodeket ismer.

#293 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 27. 15:00

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 03. 27. 12:42

A net tv reszet felejtsd el. Nagyon sokan panaszkodnak a philips forumokon hogy keves kodeket ismer.

Hmm, ez alatt azt érted, USB csatin x264-mkv videót nézni, vagy internetre kötni.
Mert utóbbi nem érdekel.
Viszont ha előbbi akkor szomorú vagyok, mert ilyen szerepet szántam neki.
Valamint van még valami ami nem tetszik. A hangkimenet digitális koaxiális.
Nekem digitális optikai jobban bejön és több mindenre is lehet rádugni mint koax -ot.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#294 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 27. 18:01

Azert azt max csak egy csucskategorias tv-tol vard el (ami nem ez) hogy neked fullhd filmet siman usb-rol akadasmentesen le fog jatszani. Se ez se a Samunk nem birja el, max 720p. Vegyel mediaplayert, megeri.

#295 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 28. 09:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 27. 09:11

Szerintem mindossze nezopont kerdese mi ormotlan es mi nem. Nyilvan ha tul kozelrol nezed akkor bazinagy, legyen az hirado vagy Avatar, hisz 55, es nem 32, ez egyszeruen logikus.

Mekkora falrol beszelunk, komolyan erdekel mar :)
Amugy ha ennyire tudod, hogy hulyen nezne ki, akkor miert is agyalsz ezen?
Itt egy tipp: vagj ki papirbol egy hasonlo meretu kockat es tedd a falra, meglatod mekkora teruletet foglal el es hogy fog kinezni. Ilyen egyszeru.

Kb. lemértem már, hogy hogy nézne ki a régi helyén. Nem olyan jól. :)
És hogy miért agyalok ezen? Elég egyszerű: mert szeretnék egy nagyobb TV-t. Elkezdtem nézelődni, arra jutottam, hogy a 46 nem előrelépés, néztem tovább, rájöttem, hogy a köv. méret 55, megnéztem boltban, az meg k* nagynak tűnt. Lemértem otthon, oda sem tűnik ideálisnak. Ennyi.
De mivel a kettő között nem igazán van semmi ezért még rágódok rajta, hogy mi legyen. 46/47, 55 vagy semmi. :)

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 27. 19:01

Azert azt max csak egy csucskategorias tv-tol vard el (ami nem ez) hogy neked fullhd filmet siman usb-rol akadasmentesen le fog jatszani. Se ez se a Samunk nem birja el, max 720p. Vegyel mediaplayert, megeri.

Ezt nem igazán értem. A tavalyi, C-s Samsungok állítólag kb. mindent lejátszanak a fórumokban olvasottak alapján is. 1080p-t is lazán, DTS hang sem gond a C6xx-től, de videóban a legolcsóbb C5xx-nek sem gond.
De az LG-ről sem olvastam sok rosszat, igaz, ott nincs DTS, ill. az olcsóbb modellekben le van tiltva a médialejátszó, csak hackel lehet elővarázsolni, de utána szintén kb. mindent visz.

szerk: Mondjuk ez HDrip-re vonatkozik inkább. Lehet, hogy csillió mbit/s-es, eredeti 40gb-os release-eket már nem bírnak, de a nagyobb 10-20gb-os ripeket elvileg viszik.

Szerkesztette: vipi 2011. 03. 28. 09:44 -kor

#296 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 28. 13:51

Olyat, amit nézni lehet.
Make love not Wor.

#297 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa