HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#261 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 23. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 03. 18. 17:43

Erre gondolsz? Asszem mar lekestem :Đ

Ja, erre gondoltam :)
De akkor szopó, bár valszeg én 5 év nélkü is azt vennék, már ha nem sokkal drágább, mert eddig elégedett vagyok a márkával.

#262 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 23. 18:29

Oszinten? Nem olyan nagy az az 55 :) Olyan nincs, hogy tul nagy TV! De viccet felreteve, ez az 52 sem erzodik OLYAN HUDE BAZINAGYNAK hogy majd kifolyik a szemem.

Ha plazmaban gondolkodsz, akkor Pana Viera vagy Pioneer. Ezek a legjobbak.

LG-t csak akkor ha tenyleg nincs ra tobb penz, senki sehol nem ajanlja oket igazabol.

Nem tudom megmerni a fogyasztast bocsi, de szerintem a neten minden infot megtalalsz rola, tuti nem te vagy az egyelten akit erdekelnek az ilyen adatok.

Konzolhoz (fix kephez) azert ajanlatosabb az LCD akarki akarmit mond. Egyszer egjen csak be, maris nem vaganykodsz a plazmaddal ;)

#263 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 08:29

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 03. 18. 15:23

:kma:

Nem nyero, nalunk 80% full HD film, a tobbi konzolozas, masra meg nem hasznaljuk :omg:
Filmekre meg plazma a kiraly. Nem mondom, van 1-2 ledes LCD, amire azt mondanam, hogy egye fene, de azok meg annyiba kerulnek, amennyit nem vagyok hajlando adni egy ilyen cuccert.

Filmre sem egyértelmű nyerő, ezt egyszer már végigzongoráztuk a topicban...
Meg léteznek más szempontok is, fogyasztás, melegedés, stb...

#264 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 23. 18:29

Oszinten? Nem olyan nagy az az 55 :) Olyan nincs, hogy tul nagy TV! De viccet felreteve, ez az 52 sem erzodik OLYAN HUDE BAZINAGYNAK hogy majd kifolyik a szemem.

Ha plazmaban gondolkodsz, akkor Pana Viera vagy Pioneer. Ezek a legjobbak.

LG-t csak akkor ha tenyleg nincs ra tobb penz, senki sehol nem ajanlja oket igazabol.

Nem tudom megmerni a fogyasztast bocsi, de szerintem a neten minden infot megtalalsz rola, tuti nem te vagy az egyelten akit erdekelnek az ilyen adatok.

Konzolhoz (fix kephez) azert ajanlatosabb az LCD akarki akarmit mond. Egyszer egjen csak be, maris nem vaganykodsz a plazmaddal ;)

Gondolom ez részben nekem szólt. :)
Nézegettem az 55-öst továbbra is, de arra jutottam, hogy mozizásra bőven jó lenne (kb. 3.5m-ről), TV-zni viszont szerintem zavaróan nagy lenne bizonyos esetekben. Plussz úgy általában a szobában... Teljesen más érzést adna, mint a 40-es. Leméregettem merre-meddig. A 40-es egy TV-nek hat, az 55-ös meg már beterítené a falat. Az 50-es ideális kompromisszum lenne nekem, de én plzamát meg nem veszek. :Đ

#265 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 11:00

Kb 40"-os LCD TV-t keresek. Főleg filmnézésre és játékkonzolozásra használnám, ezért gondoltam LCD-re. Amik számomra fontos szempontok:

- képminőség legyen jó filmnézésnél, konzoloknál és esetleg notebooknál is.
- Lejátszható formátumok, internet... nem szempont, mert van külső médialejátszóm és a konzol is tud ilyeneket
- 3D nem szempont
- Hang nem szempont, mert van külső erősítőm. Tudnak ezek a TV-k olyat, hogy ami hang HDMI-n (vagy bárhogy) belemegy, azt optikain továbbküldi az erősítőnek?
- Fogyasztás is szempont lehet
- Ár 100 - 200 között legyen.

- LED-en gondolkoztam, de úgy éreztem, hogy a full led + local dimming lenne az, amit érdemes lenne megvenni képminőség szempontjából csak az nagyon drága... A többi meg csak azért lett LED, hogy rá lehessen írni a dobozra, egyébként semmit nem számít. Persze 5 év múlva máshogyan fogom gondolni, amikor már kiégnek a fénycsövek...

Köszönöm a segítséget!

#266 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: olinka - Dátum: 2011. 03. 24. 11:00

Kb 40"-os LCD TV-t keresek. Főleg filmnézésre és játékkonzolozásra használnám, ezért gondoltam LCD-re. Amik számomra fontos szempontok:

- képminőség legyen jó filmnézésnél, konzoloknál és esetleg notebooknál is.
- Lejátszható formátumok, internet... nem szempont, mert van külső médialejátszóm és a konzol is tud ilyeneket
- 3D nem szempont
- Hang nem szempont, mert van külső erősítőm. Tudnak ezek a TV-k olyat, hogy ami hang HDMI-n (vagy bárhogy) belemegy, azt optikain továbbküldi az erősítőnek?
- Fogyasztás is szempont lehet
- Ár 100 - 200 között legyen.

- LED-en gondolkoztam, de úgy éreztem, hogy a full led + local dimming lenne az, amit érdemes lenne megvenni képminőség szempontjából csak az nagyon drága... A többi meg csak azért lett LED, hogy rá lehessen írni a dobozra, egyébként semmit nem számít. Persze 5 év múlva máshogyan fogom gondolni, amikor már kiégnek a fénycsövek...

Köszönöm a segítséget!

Előbb az erősítőbe kell a hangot vinni és onnan a TV-be. Ha jól emlékszem akkor a Samsung pl. a HDMI-n bemenő 5.1 hangot lekeveri 2.0-ba. Hogy miért azt csak a jó isten tudja, mert pl. saját lejátszóból vagy tunerből ki tudja küldeni az 5.1-et is.
A LED-ről teljesen igazad van. Azzal kiegészítve, hogy még a backlit-es, local dimming-es sem teljesen jó. Pl. engem személy szerint jobban zavar a foltosodása, mint egy CCFL-nél a bevilágítás. Input lag-ra kell figyelni, ha játékra is lesz...
Én épp árulom a 40A656-om, a fentieknek nagyrészt megfelel. Nem érdekel véletlenül? :)

#267 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 12:34

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 03. 24. 08:29

Filmre sem egyértelmű nyerő, ezt egyszer már végigzongoráztuk a topicban...

Ez pont nem rémlik, de majd újraolvasom a topic-ot

Idézet

Meg léteznek más szempontok is, fogyasztás, melegedés, stb...

A kettő összefügg, ugyanis a felvett energia egy részét fényként és hangként kibocsátja, a maradékot hőként eldisszipálja :)
De a hwsw-s tesztben az jött ki, hogy nincs nagy különbség fogyasztásban, illetve sötét kép esetén a plazma kevesebbet eszik, míg az lcd a folyamatos háttérvilágítás miatt folyamatosan kb. ugyanazt fogyasztja, akár sötét a kép akár világos. Már ha jól emlékszem.

#268 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 12:55

Sony Bravia KDL-40HX800 ajanlhato nyugodtan? Kollega ilyet nezett ki, eddig meg nem talaltunk ellenervet, erdemes megvenni?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#269 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 03. 24. 12:34

Ez pont nem rémlik, de majd újraolvasom a topic-ot

A kettő összefügg, ugyanis a felvett energia egy részét fényként és hangként kibocsátja, a maradékot hőként eldisszipálja :)
De a hwsw-s tesztben az jött ki, hogy nincs nagy különbség fogyasztásban, illetve sötét kép esetén a plazma kevesebbet eszik, míg az lcd a folyamatos háttérvilágítás miatt folyamatosan kb. ugyanazt fogyasztja, akár sötét a kép akár világos. Már ha jól emlékszem.

Persze, hogy összefügg, sőt, mondhatjuk, hogy melegedés=fogyasztás. :)
Én hdtvtest-es teszteket linkeltem anno. Az látszott belőle, hogy:
1. Már nem esznek 300W-ot a plazmák, mint régen.
2. Viszont a megadott gyári értéktől a kalibrált, normál használatos fogyasztás általában ellenkező irányba csal a plazmánál. Magyarul a belinkelt 4-5 tesztből az jött le, hogy ha gyári adatként mondjuk meg van adva 160W az LCD-re és 190W a plazmára az közelinek tűnhet, de kalibráltan az LCD általában lefelé ment, mondjuk 100W környékére, a plazma meg fel 200W körülre, fölé. Egy laza 2x szorzó még mindig megvan...
Ja és nagyrészt CCFL LCD-k voltak a tesztben, egy LED-es még kevesebbet eszik. CCFL 40-42" mostanában átlag 80W körül van. (Szülőknél a 42"-es LG 65W-on áll meg átlagban!), 46-55" 90-110-120W körül. Utóbbi plazmában a tesztadatok alapján inkább a 200+ kategória minimum.

Hogy filmekhez mi arról annyi szó esett, hogy:
1. Feketében a mai LCD-k sem rosszak már.
2. Panel gyorsaságban azóta szintén beértek az LCD-k.
3. Kontraszt: ebben is elég sokat fejlődtek az LCD-k.
4. Plazmánál van trailing, ghosting, ami filmeknél sem feltétlen jó.

#270 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 03. 24. 12:55

Sony Bravia KDL-40HX800 ajanlhato nyugodtan? Kollega ilyet nezett ki, eddig meg nem talaltunk ellenervet, erdemes megvenni?

Samott

Konkrétat nem tudok róla, általánosságban: edge led, a fentebb írt foltosodás előfordulhat.

#271 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 23. 18:29

Oszinten? Nem olyan nagy az az 55 :) Olyan nincs, hogy tul nagy TV!

:up:
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#272 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 03. 24. 14:01

:up:

Mondom, a képmérettel alapvetően nem lenne bajom. Mozizni jó lenne, sőt kívánatos ekkorában. De pl a nappaliban már elég batárul mutat, nem is igazán TV formája van. Lehet, hogy egy Híradó is ijesztő lenne rajta.
Csak erről beszéltem, nem a filmnézésről, mozizásról.

#273 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 14:53

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 03. 24. 16:45

Mondom, a képmérettel alapvetően nem lenne bajom. Mozizni jó lenne, sőt kívánatos ekkorában. De pl a nappaliban már elég batárul mutat, nem is igazán TV formája van. Lehet, hogy egy Híradó is ijesztő lenne rajta.
Csak erről beszéltem, nem a filmnézésről, mozizásról.

En is azt hittem tul nagy lesz, de nem lett, siman bevallalnam az 55-ot, sot a 60-at is. Szerintem hihetetlen jol nez ki egy bazinagy vekony kepernyo.
SD adasra kellemetlen lehet, ez teny, de ezen kivul barmi masra szemtelenul jo.

A szoba ahova a tv kerult 4m szeles es 3.5 magas, a divany ugy 2.5 meterre van a keszulektol. Szerintem nem bannad meg, ha 55-ost vennel. Inkabb azt, hogy nem azt valasztottad ;)

#274 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2011. 03. 24. 14:55

Samott

Egyetlen ellenerv: a Sony tularazott (ha csak nem akcios) es olcsobbert kapsz ugyan olyan tudasu es minosegut Samsungbol peldaul.

#275 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 15:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 24. 14:56

Egyetlen ellenerv: a Sony tularazott (ha csak nem akcios) es olcsobbert kapsz ugyan olyan tudasu es minosegut Samsungbol peldaul.

Nekem samsungom van (le40b650), ezt meg 240-ert latta a kollega (mert neki kell). Van hozza ket 3d-s szemuveg is...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#276 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 16:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 24. 14:53

En is azt hittem tul nagy lesz, de nem lett, siman bevallalnam az 55-ot, sot a 60-at is. Szerintem hihetetlen jol nez ki egy bazinagy vekony kepernyo.
SD adasra kellemetlen lehet, ez teny, de ezen kivul barmi masra szemtelenul jo.

A szoba ahova a tv kerult 4m szeles es 3.5 magas, a divany ugy 2.5 meterre van a keszulektol. Szerintem nem bannad meg, ha 55-ost vennel. Inkabb azt, hogy nem azt valasztottad ;)

Kétséges a dolog számomra is. 40"-ról 47-re, főleg 46-ra meg nem akarok váltani, mert az szinte semmi... nem sok különbség van. :) Ezért lőttem be fentebb, de az 55" meg tényleg megrémített.
Nem a képével, mert mozira jó, de a fizikai méreteivel eléggé... plussz a TV-t nem is az SD volta miatt gondolom rossznak, hanem mert egyszerűen nem erre a méretezésre van beállítva a kép. Mekkora feje lesz egy Híradós bemondónak? :D Plussz pl. amerikai konyhás megoldásnál étkezőasztaltól 1-1.5m-ről nézve valszeg méginkább gáz.
Lehet, hogy nem veszek semmit. :D

#277 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 16:23

SD adás szar nagyban, de azért kezdek rászokni, hogy projektoron nézek ezt-azt, hiába SD szar adás :p
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#278 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 03. 24. 18:01

Kétséges a dolog számomra is. 40"-ról 47-re, főleg 46-ra meg nem akarok váltani, mert az szinte semmi... nem sok különbség van. :) Ezért lőttem be fentebb, de az 55" meg tényleg megrémített.
Nem a képével, mert mozira jó, de a fizikai méreteivel eléggé... plussz a TV-t nem is az SD volta miatt gondolom rossznak, hanem mert egyszerűen nem erre a méretezésre van beállítva a kép. Mekkora feje lesz egy Híradós bemondónak? :D Plussz pl. amerikai konyhás megoldásnál étkezőasztaltól 1-1.5m-ről nézve valszeg méginkább gáz.
Lehet, hogy nem veszek semmit. :D

Haha, hat, ha a hirados feje dont nalatok tv vasarlasakor, akkor jobb ha nem veszel semmit valoban ;)
46-47re tenyleg ne valts.
1-1.5 meter valoban tul kozel, annak talan meg a 40" is sok :D de 2.5 mar megfelelo az 50-55-hoz.
Mindegy te tudod, de ha telik a penzbol akkor minel nagyobbat, nem fogod megbanni. Szerintem.

#279 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 17:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 24. 16:30

Haha, hat, ha a hirados feje dont nalatok tv vasarlasakor, akkor jobb ha nem veszel semmit valoban ;)
46-47re tenyleg ne valts.
1-1.5 meter valoban tul kozel, annak talan meg a 40" is sok :D de 2.5 mar megfelelo az 50-55-hoz.
Mindegy te tudod, de ha telik a penzbol akkor minel nagyobbat, nem fogod megbanni. Szerintem.

Ne forgasd ki! :D Nem a híradós feje számít, ez csak egy péld a 100 közül... a lényeg, hogy a TV adások nagy része nem ilyen méretre van tervezve. És nem csak a szutyok SD felbontás miatt. Plussz írtam a TV fizikai paramétereiről, vagy hogy nem mindig 3.5m-ről a kanapéról nézzük.
Ha lenne egy mozis szobám, ahol csak filmet nézek és mindig megfelelő távolságról akkor 55 lenne a minimum, amiben gondolkodok, elhiheted. De így, hogy multifunkciós TV-ről beszélünk... hááát.

Amúgy vicces, mert sztem a 40" elég kicsi, általában a környezetemben mindig mindenkit én térítek, hogy az a minimum legyen amit vesz, de inkább nagyobb... :D

#280 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 24. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 03. 24. 13:39

Persze, hogy összefügg, sőt, mondhatjuk, hogy melegedés=fogyasztás. :)
Én hdtvtest-es teszteket linkeltem anno. Az látszott belőle, hogy:
1. Már nem esznek 300W-ot a plazmák, mint régen.
2. Viszont a megadott gyári értéktől a kalibrált, normál használatos fogyasztás általában ellenkező irányba csal a plazmánál. Magyarul a belinkelt 4-5 tesztből az jött le, hogy ha gyári adatként mondjuk meg van adva 160W az LCD-re és 190W a plazmára az közelinek tűnhet, de kalibráltan az LCD általában lefelé ment, mondjuk 100W környékére, a plazma meg fel 200W körülre, fölé. Egy laza 2x szorzó még mindig megvan...

Én nem linkeltem, de a hwsw írásában a következő szerepel:

Idézet

A legegyszerűbb módnak az tűnik, hogy megkeressük a tápegységek névleges teljesítményét, hiszen ehhez csak a készülék adatlapjára, vagy hátuljára kell egy pillantást vetnünk. Vegyük például a Panasonic ma már jó áron megkapható, középkategóriás HD Ready 42 hüvelykes plazmatévéjét, a TH-42PX80-at: 497 watt, azaz fél kilowatt. Ehhez képest a hasonló specifikációkkal bíró LG 42LG3000 LCD-tévé 230 wattot fogyaszt legfeljebb.
...
A gyártófüggetlen Fraunhofer Intézet is végzett teszteket, a sikeresnek mondható Harry Potter mozi egyórányi részletét küldte a 42 hüvelykes, nem full HD-felbontású tesztpéldányokra, melyek között LCD- és plazmatechnológiával képet adók egyaránt voltak. A Harry Potter mozi mellett az IEC62087 tesztvideó 10 perces részlete is szerepelt forrásanyagként, utóbbi esetben gyengébben muzsikáltak a plazmapanelek, ám a Harry Potter esetében a plazma több esetben is nyújtott az LCD-nél jobb eredményt, tehát alacsonyabb fogyasztást.

A tesztelt tévék közül a 42 hüvelykeseket emeljük most ki, melyek közül a mozifilmet a Panasonic TH-42PX80E plazma 120 wattos átlagfogyasztással mutatta meg (emlékezzünk vissza, 497 wattos névleges maximális teljesítményfelvétel, 255 wattos operatív, gyártói adat), ez a készüléket további két plazma, a Samsung PS42A457 P1D és az LG 42PG6000 követte 161 és 166 wattnyi átlagos fogyasztással. A filmnézés során a legtöbbet a két LCD-tévé kért, az LG 42LG3000 és a JVC42DA9BU 202, valamint 194 wattnyit átlagban -- már itt megbukott a plazmák magas fogyasztásával kapcsolatos generális állítás.

Aztán azóta változott a világ...

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.