HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#301 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 28. 21:20

Védi az ellent.
Make love not Wor.

#302 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 29. 09:28

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 03. 24. 09:29

Filmre sem egyértelmű nyerő, ezt egyszer már végigzongoráztuk a topicban...
Meg léteznek más szempontok is, fogyasztás, melegedés, stb...

Semmi sem egyertelmu ezen a vilagon, mindenesetre nagyjabol egy hete revieweket olvasok a vilag minden tajarol a temaban, es azert azt leszogezhetjuk, hogy az elemzok/teszterek/bloggerek/francsetudjakik jelentos resze szerint ez azert nagyreszt igy van.
Termeszetesen eleg sok mindentol fugg, de tokeletes, kompromisszumoktol mentes megoldast meg nem talaltak fel a gyartok, maradjunk ennyiben :cool:

Fogyasztas meg melegedes nalam nem szempont, azaz nem elsodleges. Kijelzonel nalam az elso a kepminoseg, utana mar a tobbin lehet vitatkozni (van, akinek az esztetikai megjelenes is szamit, en speciel letojom, hogy milyen a kavaja meg a talpa), de azert a lenyeges kerdesek nem ezek.

#303 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 09:31

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 03. 24. 14:39

Viszont a megadott gyári értéktől a kalibrált, normál használatos fogyasztás általában ellenkező irányba csal a plazmánál. Magyarul a belinkelt 4-5 tesztből az jött le, hogy ha gyári adatként mondjuk meg van adva 160W az LCD-re és 190W a plazmára az közelinek tűnhet, de kalibráltan az LCD általában lefelé ment, mondjuk 100W környékére, a plazma meg fel 200W körülre, fölé. Egy laza 2x szorzó még mindig megvan...

Nekem a gyari megadott ertek 550W, szerinted talalok a 60" alatti kategoriaban barmilyen (plazma, LED, LCD) olyan lapos kijelzot, ami ennel nem fogyaszt lenyegesen kevesebbet? Ketlem :Đ

#304 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 11:42

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 03. 29. 10:31

Nekem a gyari megadott ertek 550W, szerinted talalok a 60" alatti kategoriaban barmilyen (plazma, LED, LCD) olyan lapos kijelzot, ami ennel nem fogyaszt lenyegesen kevesebbet? Ketlem :Đ

Akkor nézz szét kicsit jobban. Már volt 1-2 teszt a 2011-es modellekről: 55" 100-120W körül elvan. De ne a legújabbat nézzük, legyen 150W. Ez szerintem lényegesen kevesebb...

A szempontokhoz visszatérve: Nyilván nekem is elsődleges a kép minősége attól, hogy a fogyasztás, melegedés, és a dizájn is számít. De a képminőség is csak egy bizonyos szintig. Szart nem veszek, de azért a középkategóriában már kapható olyan, aminél ha van is jobb, már nem sokkal. Itt belép a többi tényező is. Persze az áron kívül, mert az meg kb. a legerősebb tényező. Ami sokszor ki is zárja a méregdrága felső kategóriát. :)

#305 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 14:59

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 03. 29. 12:42

Akkor nézz szét kicsit jobban. Már volt 1-2 teszt a 2011-es modellekről: 55" 100-120W körül elvan. De ne a legújabbat nézzük, legyen 150W. Ez szerintem lényegesen kevesebb...

Pont erre akartam en is kilyukadni, hogy ennel az 550W-nal csak kevesebbet fog enni, akarmit is valasztok, innentol kezdve nekem aztan tok8, hogy mennyi a fogyija, ha ennel csak kevesebb lehet :omg: :Đ

Szerkesztette: PolaR 2011. 03. 29. 15:01 -kor

#306 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 03. 29. 12:42

A szempontokhoz visszatérve: Nyilván nekem is elsődleges a kép minősége attól, hogy a fogyasztás, melegedés, és a dizájn is számít. De a képminőség is csak egy bizonyos szintig. Szart nem veszek, de azért a középkategóriában már kapható olyan, aminél ha van is jobb, már nem sokkal. Itt belép a többi tényező is. Persze az áron kívül, mert az meg kb. a legerősebb tényező. Ami sokszor ki is zárja a méregdrága felső kategóriát. :)

Maszkaltam mult heten meg hetvegen jopar boltba, ahol ki vannak teve megtekintesre a gepek.
A Samsung es az LG kijelzoi kozott nem tudok nagy eltereseket felfedezni. Mar azonos ar es tipus kategoriaban, persze :-)
De az is igaz, hogy bar mindenki azt allitja, hogy a Pana plazmak kepminosege kiemelkedo, en nem latom annak, biztos a szememmel vagy az izlesemmel van valami baj.
Aminek nagyon tetszett a kepe, azok a felso(bb) kategorias Sharp (a 4 szines) meg a Sony Braviak.
Persze ezek egyike sem plazma :omg: :Đ

Lehet hagyom a fenebe az egeszet, veszek inkabb egy uj moncsit, az elott tobbet ulok :nevet:

#307 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 17:43

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 03. 29. 18:05

Maszkaltam mult heten meg hetvegen jopar boltba, ahol ki vannak teve megtekintesre a gepek.
A Samsung es az LG kijelzoi kozott nem tudok nagy eltereseket felfedezni. Mar azonos ar es tipus kategoriaban, persze :-)
De az is igaz, hogy bar mindenki azt allitja, hogy a Pana plazmak kepminosege kiemelkedo, en nem latom annak, biztos a szememmel vagy az izlesemmel van valami baj.
Aminek nagyon tetszett a kepe, azok a felso(bb) kategorias Sharp (a 4 szines) meg a Sony Braviak.

Lehet hagyom a fenebe az egeszet, veszek inkabb egy uj moncsit, az elott tobbet ulok :nevet:

Persze mivel az LGkben Samsung technika van,azert tok ugyan olyanok.
Pana jo mert kontrasztos es kiemelkedoen jo a feketeje,Pioneer utan a legjobb,az uj felsokategorias Vierake.

#308 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 29. 18:43

Pana jo mert kontrasztos es kiemelkedoen jo a feketeje,Pioneer utan a legjobb,az uj felsokategorias Vierake.

Na a Pioneer mas teszta, azon en is latom, hogy szebb a kepe, mint egy Samu vagy LG plazmae.
Viszont ugyanezt a kulonbseget nem erzem, ha Panasonicrol van szo.
Maskepp mondom: annyit nem adnek egy plazmaert, amennyibe a Pio kerul, de latom, hogy az ara tukrozi a kepminoseget. Panaval viszont ugy vagyok, hogy teny, arnyalatnyival szebbnek latom a kepet, mint egy LG-nek vagy Samunak, de a kulonbsegnel joval nagyobb az arkulonbseg.

#309 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 03. 29. 15:05

Szerintem a Samsung és az LG azért tűnik soxor egész jónak, és egyformának is, mert túl van húzva a szín, túlszaturált, túl fényes, túl gejl.
Mellettük a színhelyes(ebb)re vett TV-k fakónak tűnnek. (azért csak helyesebbre, mert jól beállítani csak otthon tudod).

Philipset néztél? (például az 5605H-t)
Asztalravissza!

#310 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 19:41

Ja,az enyimet nezted? ;) jo tv,ajanlom!

#311 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 21:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2011. 03. 29. 18:59

Philipset néztél? (például az 5605H-t)

Hat, csak neztem...
Nekem nagyon bejonnek, szep a kepuk, es az ambilight meg zsenialis szerintem.
Csak sajna Philips. Az utobbi 10 evben se nalunk, se csaladi, se ismerosi korben nem volt egyetlen olyan termekuk sem, amelyik nem doglott volna be max. fel even belul, miutan lejart a gari.

Szal ahhoz nekem ujra kellene szuletnem, hogy barmibol is Philipset vegyek :rolleyes2:

#312 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 04:28

Hm fura, nekunk 3 Philips tvnk volt az elmult tiz ev soran es kozulik 2 a mai napig megy, es a harmadik se doglott be csak lecsereltuk. Szerintem ez relativ. Ha vmibol sokat vesznek mert olcso, akkor ertelemszeruen a meghibasodasi arany is emelkedik pusztan mert kismillio van beloluk.
Bentleyrol nem hallod hogy meghibasodna mert kb 20 fut az utakon, bezzeg a Suzuki. Ja, csak abbol 2000000 van.

#313 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 06:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 30. 05:28

Hm fura, nekunk 3 Philips tvnk volt az elmult tiz ev soran es kozulik 2 a mai napig megy, es a harmadik se doglott be csak lecsereltuk. Szerintem ez relativ. Ha vmibol sokat vesznek mert olcso, akkor ertelemszeruen a meghibasodasi arany is emelkedik pusztan mert kismillio van beloluk.

Ezt most nem egeszen ertem. Sztem a Philips TV nem olcso, es - bar nem tudok pontos szamokat, ez igaz - ketlem, hogy tobb fogyna belole akar MO-n, akar vilagviszonylatban, mint Samu/LG-bol.

#314 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 08:29

na addig plazmáztam, projektoroztam, és méretalényegeztem, hogy most kitaláltam lehet, hogy kellene a hálóba venni vmit, minél olcsóbban, és lehet hogy nem plazma lesz, és nem nagy :D

alapvetően 42" körüli fullhd lcd-ket néztem, bruttó 110-130 körül, bár 160ért van 42" fullhd pana plazma(S20), vagy 50" fullhd LG plazma.
persze az 50" lg a legvonzóbb :) (50PK350)

Szerkesztette: WiZARD 2011. 03. 30. 08:30 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#315 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 03. 29. 18:43

Persze mivel az LGkben Samsung technika van,azert tok ugyan olyanok.

Már ha csak plazmákról volt szó akkor lehet, hogy így van, de LCD-nél eleve nagy különbség a panel típus a két gyártónál.
Egyébként a sokat emlegetett Philipseket én is néztem, és asszem már írtam is: nekem túl zajos volt a tuneres képük, pedig mindenhol azt istenítették. (Legalábbis régen, 2-3 évvel ezelőtt).

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 03. 30. 09:29

na addig plazmáztam, projektoroztam, és méretalényegeztem, hogy most kitaláltam lehet, hogy kellene a hálóba venni vmit, minél olcsóbban, és lehet hogy nem plazma lesz, és nem nagy :D

alapvetően 42" körüli fullhd lcd-ket néztem, bruttó 110-130 körül, bár 160ért van 42" fullhd pana plazma(S20), vagy 50" fullhd LG plazma.
persze az 50" lg a legvonzóbb :) (50PK350)

Ez én Samsungom nem érdekel? :D

#316 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 03. 30. 10:48

Ez én Samsungom nem érdekel? :D

szerintem irreális az az ár érte. (bár nem tudom mai hasonló áron kapható cuccokhoz képest mit tud az, de ezek mégiscsak újak, garisak...)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#317 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 12:18

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 03. 30. 13:02

szerintem irreális az az ár érte. (bár nem tudom mai hasonló áron kapható cuccokhoz képest mit tud az, de ezek mégiscsak újak, garisak...)

Milyen keszulekrol van szo?
Amugy 90e-ert az 50"-es Samut tolem is elviheted, lehet akkor hamarabb kitalalnam, milyen legyen helyette, ha nem lenne semmilyen TV a lakasban :omg: :Đ

#318 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 03. 30. 13:02

Csak irányárnak szántam első körben, akit komolyan érdekel úgyis belövi az árát jobban. Szvsz 100-110k-t még bőven megér a mai új árakhoz képest is tudásban.
Egyébként ami tudásban hasonló (100Hz-es) az 150k-tól indul 40-es Samsungban. -médiajátszó, -mpeg4 tuner. Utóbbi lehet esetleg nagyobb érvágás...

#319 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 12:37

LG 42LD550 - 133k, vmi ilyesmit néztem.
de itt meg +20%ot lehet megérne a 42" pana plazma, vagy 50" lg...

#320 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 13:57

Az se rossz. Szüleimnél 42LD450-es van, az az alapmodell. Árához képest teljesen korrekt.
Mondjuk én kicsit csalódtam az IPS panelben, magamnak nem vennék. Színei tényleg jobbak kicsit, mint a Samsung xVA-nak, feketéje gyengébb, ahogy kell, de az sem zavart annyira (Én legalábbis érzéketlenebb vagyok rá, pedig a Samsungomnak is láthatóan jobb a feketéje. Plazma után lehet, hogy te még nehezebben viselnéd. :) ). Ami döntő és meglepő is volt számomra, hogy nagyon kis szög eltéréssel nézve is azonnal szürkül a kép. Pedig az IPS panelnek elvileg az erőssége lenne a betekintési szög is...

Szerkesztette: vipi 2011. 03. 30. 13:59 -kor

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.